Львіврибоохорона (Новини)

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
Актуальні новини Львівщини в галузі використання водних ресурсів та регулювання рибальства.

79034 м.Львів
вул.Тернопільска 2а
тел/ф +38(0322) 704188
e-mail Lvivrybooxorona@ukr.net



Посилання на першоджерело:
http://ryboohorona.lviv.ua/index.php
 
Останнє редагування:

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
18-09-2014,
Сезон зариблень водойм Львівщини Зариблення водойми в с.Заріччя Жидачівського району (Жидачівська райрада УТМР)

17 вересня 2014 року, згідно Науково-біологічного обґрунтування водойми в с.Заріччя Жидачівського району Львівської області, відбулось її зариблення, при якому було вселено 1020 екземплярів коропа середньою наважкою 100,0 грам (загальна маса зарибку коропа – 102 кг).

У відповідності до інструкції «Про порядок штучного розведення (відтворення), вирощування водних біоресурсів та їх використання» №414 затв. Міністерством юстиції 27.07.2012 року, при проведені зариблення водойми в с.Заріччя Жидачівського району Львівської області були присутні представники Львіврибоохорони і представники користувача УТМР

http://ryboohorona.lviv.ua/news/617-sezon-zariblen-vodoym-lvvschini-zariblennya-vodoymi-v-szarchchya-zhidachvskogo-rayonu-zhidachvska-rayrada-utmr.html
 

Вкладення

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
Рибоохоронний рейд щодо виявлення фактів незаконної торгівлі водними біоресурсами та забороненими знаряддями лову

16 вересня 2014 року працівниками Львіврибоохорони було проведено рибоохоронний рейд в місті Львові на предмет виявлення фактів незаконної реалізації водних біоресурсів та заборонених знарядь лову.

За підсумками рибоохоронного рейду, було зафіксоване наступне порушення у сфері рибного законодавства:
виявлено факт незаконної торгівлі забороненим знаряддям лову, а саме раколовкою-пасткою, на ринку «Наш ринок», що розташований на вулиці Клепарівській.

По вище зазначененому факту незаконної торгівлі забороненим знаряддям лову готуються матеріали до притягнення правопорушника до адміністративної відповідальності за ст. 85-І КУпАП.


http://ryboohorona.lviv.ua/news/616-riboohoronniy-reyd-schodo-viyavlennya-faktv-nezakonnoyi-torgvl-vodnimi-boresursami-ta-zaboronenimi-znaryaddyami-lovu.html
 

Вкладення

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
Нерестує форель!

З лососевих риб, які нерестяться у осінньо-зимовий період, є форель струмкова. Цей вид є цінним об’єктом іхтіофауни Західної України. Він населяє холодні, чисті і швидкотекучі струмки і річки, які переважно мають піщано-галькове дно.
Ще з давніх часів форель вважають королівською рибою. Вона виділяється серед інших карпатських риб яскравим пістрявим забарвленням. Зараз ця королівна карпатських річок опинилася на межі зникнення.
Гірські притоки річки Дністер у Львівській області є сприятливим середовищем для природного відтворення струмкової форелі. Але, незважаючи на заборону вилову струмкової форелі, протягом року (згідно з «Правилами любительського і спортивного рибальства»), вона стає об’єктом варварського вилову не лише місцевими жителями, а й туристами. Негативного впливу завдає й нераціональна господарська діяльність людини в Карпатах, що призводить до замулювання річок, струмків, потоків. Вони міліють через змиви ґрунту зі схилів, проведення несанкціонованих заборів піщано-гравійної суміші та річкового каменю, незаконного та надмірного вирубування лісів тощо. З лісопереробкою пов’язане ще одне лихо — трелювання деревини потоками, після чого у воді залишаються шматки кори, тріски та гілля, які з часом починають розкладатися. Вода вимиває з деревини дубильні та інші стійкі органічні речовини, а це негативно впливає на життєдіяльність водних організмів. Крім того, під час трелювання деревини знищуються кладки ікри.
З метою збереження в належному стані середовища перебування, шляхів міграції, а також охорони місць нересту форелі струмкової – жовтень, листопад, грудень цього року оголошені місяцями охорони цього виду риб. У цей період, на рекомендованих науковими і природоохоронними установами ділянках гірських рік та їх приток(басейн ріки Дністер), заборонено будь-яке рибальство та добування водних біоресурсів(згідно Наказу).
Протягом нерестового періоду забороняється проводити в гірських притоках ріки Дністер та їх прибережних захисних смугах днопоглиблювальні, вибухові, бурові роботи, видобуток гравію та піщано-гравійної суміші, трелювання лісу, а також забороняється пересування будь-яких плавзасобів, крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів та у випадку надзвичайної потреби.

Шановні громадяни! Подбаймо спільно про надійний захист форелі під час нересту! Що збережемо сьогодні, те сторицею повернеться завтра!

http://ryboohorona.lviv.ua/news/620-nerestuye-forel.html
 

Вкладення

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
30.09.201р
Наказ Львіврибоохорони "Про встановлення осінньо-зимової заборони на вилов форелі струмкової на річках Львівської області у 2014 році"

ДЕРЖАВНЕ АГЕНТСТВО РИБНОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ

УПРАВЛІННЯ ОХОРОНИ,
ВИКОРИСТАННЯ І ВІДТВОРЕННЯ ВОДНИХ БІОРЕСУРСІВ
ТА РЕГУЛЮВАННЯ РИБАЛЬСТВА У ЛЬВІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

Н А К А З

18. 09. 2014 року м. Львів № 133

Про встановлення
осінньо-зимової заборони
на вилов форелі струмкової
на річках Львівської області
у 2014 році


Керуючись Законом України «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів» від 08.07.2011р., п.8.3 „Правил промислового рибальства в рибогосподарських водних об’єктах України”, затверджених наказом Держкомрибгоспу України від 18.03.99р. № 33, зареєстрованим в Мін’юсті 25 травня 1999р. за №326/3619, п.п. 3.14., 4.10 „Правил любительського і спортивного рибальства”, затверджених наказом Держкомрибгоспу від 15.02.99р. № 19, зареєстрованих в Мін’юсті 28 квітня 1999р. за №269/3562, на підставі рекомендацій наукових, природоохоронних установ, з метою забезпечення і збереження в належному стані середовища перебування, охорони природного відтворення форелі струмкової,

Н А К А З У Ю:


1. Оголосити жовтень, листопад, грудень цього року місяцями охорони форелі струмкової.

2. На території Львівської області в цей період заборонити будь-яке рибальство, добування водних біоресурсів в гірських притоках басейну ріки Дністер, а саме:
- верхів’я річки Стрв’яж та її права притока в околицях села Терло (ліва
притока ріки Дністер) - Старо-Самбірський район;
- верхів’я річки Бережниця (права притока річки Стрий, в околиці м.Моршин) –
Стрийський район;
- річка Стрий в околиці с.Ісаї – Турківський район;
- річка Бутивля і всі її притоки (ліва притока річки Орява, лівої притоки ріки Опір) – Сколівський район;
- річка Орявчик та всі її притоки (ліва притока річки Орява, лівої притоки ріки Опір) – Сколівський район;
- річка Панасівка, та всі її притоки (ліва притока річки Орява, лівої притоки ріки Опір) – Сколівський район;
- річка Довжанка, та всі її притоки (ліва притока річки Орява, лівої притоки ріки Опір) – Сколівський район;
- річка Славська, в районі с.Волосянка (права притока річки Опір) – Сколівський район;
- річка Опір, в районі с.Лавочне – Сколівський район;
- права притока річки Опір, в околицях с.Либохори – Сколівський район;
- права притока річки Опір і всі її притоки вище села Тишівниця – Сколівський район;
- річка Кам’янка (права притока річки Опір) від с.Кам’янка до с.Дубина (місце впадіння в річку Опір) – Сколівський район;
- річка Зелем’янка (права притока річки Опір) в межах с.Гребенів – Сколівський район;
- річка Бринівка (ліва притока річки Опір) від с.Тухолька до с.Тухля – Сколівський район;
- річка Бистриця, та всі її притоки (права притока ріки Дністер) від її початку до с.м.т. Підбуж – Дрогобицького району.


3. Протягом нерестового періоду заборонити проводити у перечисленних в наказі рибогосподарських водних об’єктах та в прибережних захисних смугах днопоглиблювальні, вибухові, бурові роботи, видобуток гравію та піщано-гравійної суміші, трелювання лісу, а також заборонити пересування будь-яких плавзасобів, крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів та у випадку надзвичайної потреби.

4. Відділу охорони водних біоресурсів, сектору іхтіології та регулювання рибальства довести до відома обласної державної адміністрації, райдержадміністрацій та оповістити через засоби масової інформації населення, зацікавлені установи, підприємства, організації про встановлення термінів осінньо-зимової заборони на вилов форелі та проведення трьохмісячника з її охорони.

5. Начальнику відділу охорони водних біоресурсів (Підгірному О.Г.), завідувачу сектору оперативної роботи (Сторожуку О.Л.) у взаємодії з органами місцевого самоврядування, Державною екологічною інспекцією у Львівській області, правоохоронними та природоохоронними органами проводити спільні рейди з охорони місць природного відтворення форелі струмкової.

6. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.



Начальник
Львіврибоохорони Кравець Л.М.
 

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
Період зимівлі водних біоресурсів

Із настанням холодів риба стає менш активною і збирається на зимівлю у глибоких місцях – так званих зимувальних ямах.
Згідно з Правилами рибальства в цей період забороняється будь-яке рибальство на зимувальних ямах. Зокрема, у Львівській області забороняється вилов риби з 1 листопада 2014 року до 10 березня 2015 року
на наступних зимувальних ямах: (див. додаток).
Любительський лов риби в зимовий період дозволяється зимовими вудочками з блешнею вертикального блешніння з гачком не більше №10, мормишкою, наживною і живцевою снастями із загальною кількістю гачків:
- на водоймах загального користування, а також тих, що закріплені за громадськими об’єднаннями – не більше п’яти на рибалку;
- на водоймах, де впроваджено платне рибальство – не більше десяти на рибалку.
В зимовий період, внаслідок покриття водойм льодом, що затримує доступ кисню, можливі явища задухи та загибелі риби.
Щоб не допустити цього, Львіврибоохорона звертається до всіх користувачів водних угідь, товариств мисливців і рибалок постійно вести спостереження за станом зимівлі риб, своєчасно проводити аерацію води.

http://ryboohorona.lviv.ua/news/626-perod-zimvl-vodnih-boresursv.html
 

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
ДЕРЖАВНЕ АГЕНТСТВО РИБНОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ

УПРАВЛІННЯ ОХОРОНИ, ВИКОРИСТАННЯ
І ВІДТВОРЕННЯ ВОДНИХ БІОРЕСУРСІВ ТА
РЕГУЛЮВАННЯ РИБАЛЬСТВА У ЛЬВІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
(ЛЬВІВРИБООХОРОНА)

Н А К А З
30 жовтня 2014 року м. Львів № 136

Про встановлення заборони
вилову водних біоресурсів
на зимувальних ямах

Керуючись Законом України «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів», п. 8.3 та п. 9.13.9 ст. 9 «Правил промислового рибальства в рибогосподарських водних об’єктах України», зар. в Мін`юсті України 25.05.1999р. за №326/3619, п. 4.14.3 ст. 4 «Правил любительського і спортивного рибальства», зар. в Мін`юсті України 28.04.1999р. за № 269/3362 та з метою забезпечення охорони зимівлі водних біоресурсів,

Н А К А З У Ю:

1. Заборонити вилов риби та інших водних біоресурсів на зимувальних ямах рибогосподарських водних об’єктів Львівської області з 01 листопада 2014 року до 10 березня 2015 року згідно переліку(додаток №1).
2. Інспекторському складу забезпечити належну охорону місць зимування водних біоресурсів, створивши пункти спостереження за їх зимівлею з числа громадських інспекторів, членів мисливсько-рибальських товариств, користувачів.
3. Сектору іхтіології та регулювання рибальства управління (завідувач сектора іхтіології та регулювання рибальства Косач І.О.) розробити заходи по запобіганню явищ задухи та загибелі риби в зимовий період 2014-2015 років.
4. Оповістити через засоби масової інформації населення, зацікавлені підприємства, організації та місцеву адміністрацію про встановлення заборони на вилов водних біоресурсів на зимувальних ямах.
5. Сектору іхтіології та регулювання рибальства управління систематично, станом на 1-е число кожного місяця, надавати Головрибводу інформацію про стан зимівлі водних біоресурсів у підконтрольних водних об’єктах.
6. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.


В.о. начальника управління Ващишин М.Я.

http://ryboohorona.lviv.ua/news/628...ovu-vodnih-boresursv-na-zimuvalnih-yamah.html
 

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
Перелік основних зимувальних ям на рибогосподарських водоймах Львівської області

Додаток №1
до Наказу Львіврибоохорони
від 30.10.14р. № 136

Перелік основних зимувальних ям
на рибогосподарських водоймах Львівської області


р. Дністер
1. В межах міста Старий Самбір (площа 3,0 га);
2. В межах сіл Долобів та Чайковичі (Самбірський р-н, площа 2,0 га);
3. В межах с. Монастирець по течії ріки до впадіння в неї р. Верещиця (Городоцький р-н, площа 5,0га);
4. Від межі с. Колодруби проти течії ріки на відстані 500м і за течією ріки на відстані 500м (Миколаївський р-н, площа 3,0 га);
5. В с. Розвадів в 500-метровій зоні автомобільних і залізничного мостів (Миколаївський р-н, площа 4,5 га);
6. В с. Березина в 500-метровій зоні автомобільного моста (Миколаївський р-н, площа 3,0 га);
7. Ділянка ріки навпроти с. Демидів, вниз по течії ріки до її ділянки навпроти с. Буковина (Жидачівський р-н, площа 8,0 га);
8. Ділянка ріки навпроти с. Заліски до її ділянки на віддалі 500м нижче залізничного моста в с. Бородчиці (Жидачівський р-н, площа 7,0 га);
9. Від підвісного моста в с. Млиниська до ділянки ріки на віддалі 500м нижче автомобільного моста в с.м.т. Журавно (Жидачівський р-н, площа 8,0 га);
10. Ділянка ріки від автомобільного моста с. Березина до автомобільного моста в с. Заліски (Жидачівський р-н, площа 4,1 га).
р. Стрий
1. Ділянка ріки навпроти м. Стрий (площа 5,0 га);
2. Ділянка ріки навпроти с. Верхнє Синьовидне, вниз по течії ріки до її ділянки навпроти с. Тишівниця (Сколівський р-н, площа 3,0 га);
3. Ділянка ріки навпроти с. Піщани вниз по течії до кордону з Жидачівським районом (Стрийський р-н, площа 8,0 га);
4. Ділянка ріки від автомобільного моста в м. Жидачів вниз по течії до її впадіння в р. Дністер (Жидачівський р-н, площа 10,0 га);
5. Ділянка ріки від с. Кути до межі м. Жидачів (Жидачівський р-н, площа 4,6 га).
6. Ділянка ріки в с. Рибник (біля насосної станції) (Дрогобицький р-н, площа 2,5 га);
7. Ділянка ріки від с. Любинці до межі с. Конюхів (Стрийський р-н);
р. Опір
1. Ділянка р. Опір від межі с. Дубина до місця впадання її в р. Стрий (Сколівський р-н);
р. Свіча
1. Ділянка ріки в 500м зоні (вниз і вверх по течії) від автомобільного моста біля с. Зарічне (Стрийський р-н, площа 2,0 га).
р. Стрв?яж
1. Ділянка ріки в межах с. Луки до місця впадіння в неї р. Болозівка (Самбірський р-н, площа 1,5 га).

р. Верещиця
1. Ділянка ріки в межах м. Комарно (Городоцький р-н, площа 2,0 га);
2. Ділянка ріки в межах с. Великий Любінь (Городоцький р-н, площа 3,0 га).
р. Західний Буг
1. Ділянка ріки в межах с. Старий Добротвір (Кам’янка-Бузький р-н, площа 1,5 га);
2. Ділянка ріки від с. Городище до нового автомобільного моста в м. Червонограді (Сокальський р-н, площа 10,0 га);
3. Ділянка ріки від старого автомобільного моста в м. Червонограді до греблі с. Завишень (Сокальський р-н, площа 12,0га);
4. Ділянка ріки від с. Конотопи до автомобільного моста в с. Скоморохи (Сокальський р-н, площа 15,0 га);
5. Ділянка ріки від с. Острівчик-Пильний до м. Буськ (Буський р-н, площа 12,0 га).
р. Стир
1. Ділянка ріки від с. Стремільче до с. Станіславчик (Радехівський, Бродівський р-ни, площа 16,0 га).

«Добротвірське» водосховище
1. Від БНС Радехівського цукрового заводу до бетонного покриття берегової лінії в с. Ст. Добротвір (за течією р. Зах. Буг, площа 12,0 га);
2. Ділянка водосховища від греблі Добротвірської ТЕС на відстані 500 м. по обидві сторони (проти течії р. Західний Буг, площа 10,0 га).
Водосховище «Терновиця»
1. Ділянка водосховища від водоскидного каналу по обидві його сторони на відстані 300м (площа 10,0 га).
Водосховище «Прилбичі»
1. Ділянка водосховища вздовж бетонної дамби і по 200 м з обох її сторін (площа 12,0 га).
Водосховище «Гамаліївка»
1. Вздовж берегової зони із розміщенням гідротехнічних споруд на відстані 100м до акваторії (8,0 га).
Недільчинське водосховище біля с. Завадів
1. Ділянка водосховища від водоскидного шлюзу по обидві його сторони на відстані 50м (площа 1,5 га).
Стебниківське водосховище («Доброгостів»)
1. Ділянка водосховища на відстані 100м. по обидві сторони від бетонної греблі (площа 8,0га).
Яворівське водосховище
1.Ділянка водосховища від водоскидного шлюзу по обидві сторони на відстані 100м. (площа 10.0 га.).
Віжомлянське хвостосховище («Віжомля»)
1. Ділянка водосховища вздовж берегової зони від с. Віжомля ( площа 8,0 га).
Водосховище «Оселя»
1. Вздовж бетонної дамби і по обидві її сторони на відстані 100м (площа 10,0 га).
Водосховище «Грушів»
1. Від межі с. Грушів до межі с. Колониці (площа 7,0 га).
Озеро «Глинна Наварія»
1. В районі розміщення БНС Львівської ТЕЦ-1 (площа 6,0 га).
 

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
ДЕРЖАВНЕ АГЕНТСТВО РИБНОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ

УПРАВЛІННЯ ОХОРОНИ,
ВИКОРИСТАННЯ І ВІДТВОРЕННЯ ВОДНИХ БІОРЕСУРСІВ
ТА РЕГУЛЮВАННЯ РИБАЛЬСТВА У ЛЬВІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ


Н А К А З

13.03.2015 року м. Львів № 11

Про встановлення
весняно-літньої заборони
на лов риби, інших водних біоресурсів
у рибогосподарських водних об’єктах
Львівської області в 2015 році


Керуючись Законом України «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів» від 08.07.2011р., п.п.8.1,8.2,8.3 „Правил промислового рибальства в рибогосподарських водних об’єктах України”, затверджених наказом Держкомрибгоспу України від 18.03.99р. № 33, зареєстрованим в Мін’юсті 25 травня 1999р. за №326/3619, п.п. 4.4, 4.5, 4.14.4, 5.3 „Правил любительського і спортивного рибальства”, затверджених наказом Держкомрибгоспу від 15.02.99р. № 19, зареєстрованих в Мін’юсті 28 квітня 1999р. за №269/3562, наказом Держрибагентства України «Про заходи щодо встановлення весняно-літньої заборони на лов водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах України у 2015 році» № 63 від 04.03.2015р. на підставі рекомендацій наукових установ, з метою охорони, відтворення водних біоресурсів,

Н А К А З У Ю:

1. Оголосити квітень, травень, червень цього року місяцями охорони нерестуючої риби.
2. На території Львівської області в цей період заборонити будь-яке рибальство, а також вилов раків у такі терміни:
- в басейні р. Дністер з 1 квітня по 10 червня;
- в басейнах рік Західний Буг, Сян та Стир з 1 квітня по 20 травня;
- у всіх водосховищах, технічних водоймах з 1 квітня по 10 червня;
-в придаткових системах водойм (протоки, гирла, стариці, розливи водойм, які тимчасово заповнюються водою в період весняної повені ) з 1 квітня по 30 червня;
3. Як виняток, дозволити любительське рибальство:
3.1. р. Дністер – на лівому березі в межах міста Самбір;
– від впадіння р. Стрв`яж вниз по течії по лівій стороні до
автомобільного моста в районі «Будови» (Самбірський район);
- с. Колодруби – на відстані 500м по обидві сторони проти
течії від автомобільного моста ( Миколаївський район);
- с. Надітичі – від межі села вверх по течії на відстані 500м по
обидві сторони (Миколаївський район);
- між селами Дем’янка-Наддністрянська Жидачівського району та
Підгірці Миколаївського району по обидві сторони;
- від с.Молотів до впадіння р.Луг по лівому березі (Жидачівський
район);
- від підвісного моста в с.Голешів вниз по течії на відстані 500м по
лівому березі (Жидачівський район);.
- від автомобільного моста смт. Журавно по правому березі до
впадіння р. Свіча (Жидачівський район);
- від автомобільного моста с. Заліски вверх по течії на відстані
500 м по лівому березі (Жидачівський район).
3.2. р. Верещиця - від автомобільного моста в смт.Великий Любінь вниз по
течії до межі с.Поріччя ( Городоцький район).
3.3. р. Стрий – від с. Ісаї вверх по течії до 500 метрової охоронної зони
Явірської ГЕС. (Турківський район).
- на правому березі по течії в межах смт. Верхнє Синьовидне
(Сколівський район);
- на лівому березі в межах м. Стрий;
- від межі с.Ходовичі до с.Стриганці по обидві сторони
(Стрийський район);
- від межі с. Іванівці до с. Заріччя по обидві сторони
(Жидачівський район);
- м. Жидачів – від автомобільного моста вверх по течії по
обидві сторони до межі м. Жидачів.
3.4 р. Опір – від впадіння р. Орява до впадіння р. Кам’янка (Сколівський
район).
3.5. р. Західний Буг – від межі м. Червонограда до межі с. Конотопи, від с.
Ульвівок до межі с. Пісочне (Сокальський район).
3.6. Завадівське водосховище («Завадів») - вздовж бетонної дамби
(Яворівський район).
3.7. Добротвірське водосховище («Добротвір») - на лівому березі за течією р. Західний Буг від 500 метрової зони садкового господарства («ЦМК рибдільниця Добротвір») до 500 метрової зони греблі Добротвірської ТЕС.
3.8. Віжомлянське хвостосховище («Віжомля» )- вздовж берегової зони від с. Віжомля (Яворівський район).
3.9. Гамаліївське водосховище («Гамаліївка») - по береговій лінії від с. Гамаліївка в межах від гідротехнічних споруд ТЕЦ-2 до закінчення бетонного покриття.
3.10. Стебниківське водосховище («Доброгостів») - вздовж бетонної греблі та по лівому березі за течією р.Колодниця.
3.11. Недільчинське водосховище біля с. Завадів – по всій акваторії за винятком місця нересту протяжністю 1050 м. з боку впадіння р.Недільчина (Жовківський район)
3.12. Водосховище Малий Гноєнець («Прилбичі») – з бетонної дамби, а також на відстані 800м по правому березі і на відстані 2000м по лівому березі від бетонної дамби(Яворівський район).
3.13. Водосховище Великий Гноєнець («Терновиця») - по правому березі на відстані 700м та по лівому березі на відстані 900м від водозливної споруди (Яворівський район).
3.14. Оз.Заріччя – на південному березі озера на віддалі 300 метрів від дороги Львів-Жидачів до межі с.Заріччя ( Жидачівський район).
3.15. Щирецьке водосховище («Глинна Наварія») :
- від автомобільного моста біля риббази УТМР по лівому березі до спортивної бази «Спартак».
- від автомобільного моста біля риббази УТМР по правому березі до заливу в с. Малечковичі.
3.16. Водойми Миколаївської РО УТМР – «Чисте», «Середнє», «Глибоке», «Мисливське», «Барвінок», водойма в урочищі «Болото», водойма на території Берездівецької с/р, кар’єр в с.Розвадові – на спеціально відведених позанерестових ділянках.
3.17. Золочівське водосховище по вул. Шевченка в м. Золочів - вздовж дамби та 300м від дамби північного берега.
3.18. Ставок в парку Жовтневий (м.Золочів) – вздовж дамби та 100м від дамби західного берега.
3.19. Унятицьке водосховище с.Унятичі – вздовж дамби (Дрогобицький район).
3.20. Водойма «Уличнянка» - берегова смуга від с. Доброгостів до шлюзи дамби перекриття (Дрогобицький район).
3.21. Ставок «Пляж» м. Городок - від монаха випуску води водойми Городок-Центральний до спортивної будки по лівій стороні.
3.22. Ставок Яворівської районної ради УТМР - на спеціально відведеній позанерестовій ділянці (Яворівський район).
3.23. Водойми в межах м. Жидачева («Промінь», «Гребний канал», «Чисті озера») - на спеціально відведених позанерестових ділянках.

4. У всіх інших водоймах (частинах водойм), в тому числі наданих в оренду (крім виробників продукції аквакультури, зареєстрованих в органах рибоохорони) не перелічених в даному наказі – будь-яке рибальство заборонено.

5. Вилов риби в нерестовий період дозволити всім громадянам однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом і тільки з берега на спеціально визначених ділянках, згідно п.3 цього наказу.

6. Протягом нерестового періоду заборонити проводити у рибогосподарських водних об’єктах та в прибережних захисних смугах днопоглиблювальні, вибухові, бурові роботи, видобуток гравію та піщано-гравійної суміші, трелювання лісу, крім відновлювальних та аварійних робіт, що проводяться уповноваженими органами на виконання загальнодержавної цільової програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро на період до 2021 року, затв. Законом України від 24.05.2012р. № 4836-VI, а також заборонити пересування будь-яких плавзасобів, крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів та у випадку надзвичайної потреби.

7. Сектору іхтіології та регулювання рибальства, інспекторському складу, довести до відома обласної державної адміністрації, райдержадміністрацій та оповістити через засоби масової інформації населення, зацікавлені установи, підприємства, організації про встановлення термінів весняно-літньої заборони на вилов водних біоресурсів та проведення трьохмісячника з їх охорони.

8. Начальнику відділу охорони водних біоресурсів (Підгірному О.Г.), в.о. завідувача сектору оперативної роботи управління (Сисуну З.М.) забезпечити контроль за організацією та проведенням заходів з охорони, відтворення водних біоресурсів у весняно-літній період.
9. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Начальник управління Кравець Л.М.


Львіврибоохорона
 

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
Наказ Львіврибоохорони №31 від 27.07.2015 року "Про встановлення літньо- осінньої заборони на лов раків у рибогосподарських водних об’єктах Львівської області в 2015 році"
ДЕРЖАВНЕ АГЕНТСТВО РИБНОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ

УПРАВЛІННЯ ОХОРОНИ,
ВИКОРИСТАННЯ І ВІДТВОРЕННЯ ВОДНИХ БІОРЕСУРСІВ
ТА РЕГУЛЮВАННЯ РИБАЛЬСТВА У ЛЬВІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

Н А К А З

27 липня 2015 року м. Львів № 31

Про встановлення літньо-
осінньої заборони на лов раків
у рибогосподарських водних об’єктах
Львівської області в 2015 році​


Керуючись Законом України «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів» від 08.07.2011р., п. 4.5 „Правил любительського і спортивного рибальства”, затверджених наказом Держкомрибгоспу від 15.02.99р. № 19, зареєстрованих в Мін’юсті 28 квітня 1999р. за №269/3562, з метою охорони водних біоресурсів,

Н А К А З У Ю:


1. Заборонити будь-який вилов раків у водоймах Львівської області в період другої линьки у термін з 01 серпня до 15 вересня 2015 року.

2. Інспекторському складу, сектору іхтіології та регулювання рибальства довести до відома обласної державної адміністрації, райдержадміністрацій та оповістити через засоби масової інформації населення, зацікавлені установи, підприємства, організації про встановлення термінів заборони вилову раків.

3. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.



Начальник управління Кравець Л.М.

Офіційний сайт Львіврибоохорони
 

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
Любительський лов риби в зимовий період

Із настанням холодів риба стає менш активною і збирається на зимівлю у глибоких місцях – так званих зимувальних ямах.
Згідно з Правилами рибальства в цей період забороняється будь-яке рибальство на зимувальних ямах. Зокрема, у Львівській області забороняється вилов риби з 1 листопада 2015 року до 10 березня 2016 року
на наступних зимувальних ямах: (див. додаток).
Любительський лов риби в зимовий період дозволяється зимовими вудочками з блешнею вертикального блешніння з гачком не більше №10, мормишкою, наживною і живцевою снастями із загальною кількістю гачків:
- на водоймах загального користування, а також тих, що закріплені за громадськими об’єднаннями – не більше п’яти на рибалку;
- на водоймах, де впроваджено платне рибальство – не більше десяти на рибалку.
В зимовий період, внаслідок покриття водойм льодом, що затримує доступ кисню, можливі явища задухи та загибелі риби.
Щоб не допустити цього, Львіврибоохорона звертається до всіх користувачів водних угідь, товариств мисливців і рибалок постійно вести спостереження за станом зимівлі риб, своєчасно проводити аерацію води.

1451986442_2.jpg


Офіційний сайт Львіврибоохорони
 

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
Безпека на льоду!
18.01.2016.

1451986839_bezpeka-na-lodu-1-fotografya.jpg


У зимовий період, коли наші водойми вкриваються кригою, у багатьох регіонах на них продовжується доволі активна та різноманітна діяльність людини – від любительського та промислового рибальства, проведення рибоохоронних заходів, обладнання льодових переправ до відпочинку населення на ковзанах.

Незнання заходів безпеки або нехтування ними під час знаходження на водоймах у період льодоставу може призвести до непоправимих наслідків та загибелі людей.
Нагадуємо громадянам заходи безпеки на льоду:
1. У зимовий період місцеві засоби масової інформації під час публікації або передачі метеозведень чи прогнозів погоди повинні надавати інформацію про товщину та міцність льоду на місцевих водоймах і особливо попереджати про його ослаблення під час відлиг чи танення льоду.
2. Перш ніж ступити на лід, дізнайтесь про товщину льодового покриву на водоймі. У різних місцях річок та озер товщина льоду може бути різною.
Міцність льоду можна частково визначити візуально. На водоймах безпечним вважається лід ( при температурі повітря нижче 0° С ) :
- для однієї людини - синюватого або зеленуватого відтінку, товщиною не менше 7-10 см ( лід блакитного кольору найміцніший, білого - міцність у два рази менше, сірого – свідчить про присутність води в товщі льоду);
- для групи людей – товщиною не менше 15-20 см.


3. При переході замерзлої водойми необхідно користуватись обладнаними льодовими переправами або прокладеними стежками, а за їх відсутності, перш ніж рухатись по льоду необхідно намітити маршрут та переконатись у міцності льоду за допомогою пешні. Якщо лід недостатньо міцний, то потрібно припинити рух і повертатись своїми слідами, роблячи перші кроки не відриваючи ноги від поверхні льоду. Категорично забороняється перевіряти міцність льоду ударами ніг.
1451986814_bezpeka-na-lodu-2-fotografya.jpg


4. Під час руху по льоду необхідно звертати увагу на його поверхню, обходити небезпечні місця та ділянки, покриті товстим шаром снігу. Особливу обережність слід проявляти в місцях зі швидкою течією, джерелами, струмками та теплими стічними підприємств, які впадають у водойму, кущами і травою, що виступають на поверхню.
1451986866_bezpeka-na-lodu-3-fotografya.jpg



5. Рухатись по льоду необхідно колоною, один за одним на відстані 5-6 метрів та бути готовим надати необхідну допомогу людині, яка йде попереду. Транспортування малогабаритних, але важких речей, предметів необхідно проводити на санках, невеликих човнах.
1451986914_bezpeka-na-lodu-4-fotografya.jpg


6. Під час підлідного лову риби не рекомендується на невеликій ділянці пробивати багато ополонок, стрибати і бігати по льоду, скупчуватись у великі групи.
7. Кожний рибалка повинен мати з собою рятувальні засоби (жилет, нагрудник), лінь довжиною 20 м з петлею на одному кінці і невеликим грузилом на іншому. Незамінними для надання допомоги стануть санки або невеликий човен, драбина, дошка тощо.

Офіційний сайт Львіврибоохорони
 
Зверху