Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства (НОВИНИ)

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
Актуальні новини Львівщини в галузі мисливства та лісництва.

79054, м.Львів.
вул.Яворницьгого 8б
тел/ф +38(032) 2976121
e-mail Lvivlis@utel.net.ua


Посилання на першоджерело:
www.Lvivlis.com.ua
 

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
25.09.2014
Охорона оленя на реву

Як і сотні років тому, у вересні поміж вершинами карпатських гір звучать гучні сурмові звуки. Це викликає на двобій суперника «король гір» - олень благородний.


Цього року для забезпечення належної охорони мисливської фауни під час «реву» оленя благородного було проведено спільну нараду з єгерською службою НПП «Сколівські Бескиди», представниками Сколівського РВ ГУМВСУ у Львівській області та з лісовою охороною Сколівського військового лісгоспу. У місцях де найбільше зафіксовано скупчення звіра розташовані камери спостереження.
Організовано цілодобове чергування на КП «Ростіки» Сколівського військового лісгоспу. Створено оперативні групи по боротьбі з браконьєрством із включенням до їх складу працівників міліції та служби державної охорони парку, якими систематично проводяться рейди.

Володимир Піщальник,
провідний інженер мисливствознавець
НПП «Сколівські Бескиди»
http://www.lvivlis.com.ua/uk/news/1330.html
 

Вкладення

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
08.10.2014

Обережно: звірі на дорозі!

На Львівщині почастішали випадки дорожньо - транспортних пригод з участю диких тварин. Так лише на протязі двох останніх тижнів, з кінця вересня – початку жовтня, відбулись дві ДТП на ділянці Львів – Стрий траси Київ – Чоп, в яких загинули лось та олень. На щастя людських жертв вдалось уникнути, хоча пошкодження автомобілів були настільки значними, що можна говорити про велику долю везіння водіїв та пасажирів авто.
В осінньо – зимовий період дикі копитні тварини активно мігрують в пошуках їжі та партнерів, тому зустрічі з ними на автошляхах набувають масового характеру.
Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства закликає водіїв до пильності, особливо на ділянках доріг, які проходять через лісові масиви. Особливу увагу потрібно звернути на керування транспортом в ранкові та вечірні години – коли тварини найбільш активні, а також в нічний час, коли видимість на дорозі обмежена.

А. Шелепило
http://www.lvivlis.com.ua/uk/news/1352.html
 

Вкладення

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
13.10.2014
Оперативна інформація Держлісагентства про боротьбу з порушниками правил полювання

Станом на 13.10.2014 року на порушників правил полювання складено 36 протоколів, накладено штрафів на суму 14 588 тис. грн., з них стягнуто – 28 040 тис. грн.
Найчастіше причинами порушення за які притягнено до відповідальності згідно ст.20 Закону України «Про мисливське господарство та полювання» є полювання без належного на те дозволу в заборонений час та заборонених для цього місцях; полювання із застосуванням або використанням заборонених знарядь; транспортування або перенесення добутих тварин чи їх частин без відмітки у щорічній контрольній картці; полювання з порушенням установленого для певної території порядку; полювання на заборонених для добування тварин.
Слід зазначити, що працівниками природоохоронних органів, державної лісової охорони щоденно здійснюються регулярні рейди по охороні державного мисливського фонду, з метою своєчасного виявлення випадків незаконного полювання.
Додатково повідомляємо, що всього за перше півріччя 2014 року на порушників правил полювання складено 1728 протоколів, накладено штрафів 315 603 тис. грн.., стягнуто – 284 954 тис. грн.

http://www.lvivlis.com.ua/uk/news/1356.html
 

Арго

S-Moderator
Команда форуму

Арго

S-Moderator
Команда форуму
Така у нас статистика,а якщо коротше-"липа",яка аж тріщить по швах!!Як може бути сума стягнених штрафів більшою від суми накладених при наявності в звітності уточнення "з них"??Маразм!!
 

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
Маємо що маємо! Треба вникнути в це питання напишу на пошту Львів лісу чому так якщо дадуть відповідь скину!
 

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму

16.10.2014

Браконьєрам загрожують значні штрафні санкції


15 жовтня в Державному агентстві лісових ресурсів України відбулась мисливствознавча нарада щодо підвищення такси для обчислення розміру відшкодування збитків, завданих унаслідок порушення законодавства в галузі мисливського господарства та полювання (крім, видів занесених до Червоної книги України).
Участь в нараді взяли представники Мінприроди України, члени громадських, екологічних організацій, користувачі мисливських угідь, науковці.
На громадське обговорення було винесено спільний проект наказу Мінагрополітики України та Мінприроди України, ініційований та підготовлений Держлісагентсвом України про доцільність підвищення такс за незаконне добування мисливських тварин. Мета наказу - посилення боротьби з браконьєрством, задля збереження державного мисливського фонду.
«Ми сьогодні вважаємо за необхідне підняти такси за браконьєрство у декілька разів. Крім того, потрібно звернути увагу на законодавчому рівні на єгерську службу, державну лісову охорону, які здійснюють патрулювання, затримують порушників правил полювання, з тим щоб забезпечити їм належний захист. Непогано було б створити єгерську службу, яка мала б свою зброю, транспорт, і отримувала б відсотки від стягнення штрафів», - зазначив Валерій Черняков, Голова Держлісагентства.
Ініціативу Держлісагентства щодо підвищення штрафних санкцій підтримали і природоохоронці. Зокрема, Володимир Борейко, директор громадської організації «Київський еколого-культурний центр» зазначив: «Дуже слушно і своєчасно, що це питання розглядається. Показово, що Мінприроди і Держлісагентсво об’єдналися і будуть ініціювати підвищення штрафних санкцій за випадки браконьєрства».
Натомість, Голова президії Всеукраїнської ради УТМР Микола Шуляр, зауважив, що боротися із браконьєрами потрібно не тільки методом підвищення такс, але й вносити зміни до діючого Закону України «Про мисливське господарство та полювання».
В ході наради учасники розглядали види збитків, прораховували розмір стягнення за незаконне добування або нищення мисливських тварин. В результаті було напрацьовано і погоджено зміни до наказу, який буде передано на розгляд Міністерству фінансів України.

Прес-служба Держлісагентства
 

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
20.10.2014
Звільнено головного лісівника Львівщини Андрія Тирчик


17 жовтня Голова Державного агентства лісових ресурсів України Валерій Черняков звільнив начальника Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Андрія Тирчика із займаної ним посади.
Нагадуємо, що раніше представники львівського Автомайдану разом із депутатами облради вимагали відставки Андрія Тирчика. За словами активістів чиновник збирав з підлеглих гроші та відправляв людей на київський Антимайдан.
Крім того, недовіру керманичу висловили сотні працівників лісової галузі. Тирчику неодноразово закидали хабарництво, підтримку колишньої влади у її злочинних діях, а також значне кришування незаконної вирубки лісів на Львівщині. В лютому після подій на Майдані, чиновник втік на лікарняне і перебував на ньому півроку.

Прес-служба Держлісагентства
http://www.lvivlis.com.ua/uk/news/1363.html
 

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
20.10.2014
Відкрито новий реабілітаційний центр для тварин


На території НПП «Сколівські Бескиди» у Крушельницькому лісництві відкрито реабілітаційний вольєр для тимчасової перетримки диких копитних тварин з подальшим випуском у природу. Основна їхня функція - штучне розведення і повернення у дику природу, реабілітація хворих і довічне утримання скалічених тварин. Під час реабілітаційного процесу можна провести екскурсію для любителів мисливської фауни.

Питання влаштування вольєру для тимчасової перетримки та реабілітації диких тварин в НПП «Сколівські Бескиди» постало невипадково. За період діяльності парку (15 років) були зафіксовані непоодинокі випадки виявлення хворих, поранених, зацькованих бродячими собаками, а також молодняка диких тварин, котрі не могли самі собі добувати їжу та були приречені на загибель у природних умовах. Тимчасове вилучення з природи та надання їм допомоги не завжди було успішним. Це пояснюється відсутністю пристосованого приміщення або загороди, ненаданні кваліфікованого ветеринарного обстеження та лікування.

Місце під влаштування реабілітаційного вольєру було вибрано на території садиби Крушельницького лісництва парку на площі 0,32 га в умовах максимально наближених до природних. Площа вольєру заросла чагарниками та деревами, які є характерними для даного регіону, буде мати достатні захисні умови щоб забезпечити тваринам максимальний спокій та достатні кормові властивості. Даний вольєр обладнаний відповідними біотехнічними спорудами.
Влаштування такого вольєру сприятиме поглибленню досліджень тварин, а також слугуватиме для розвитку природоохоронної, наукової, еколого-освітньої та рекреаційної роботи, що відповідає меті та завданням, які покладені на НПП

«Сколівські Бескиди».
Володимир Піщальник,
провідний інженер мисливствознавець
НПП «Сколівські Бескиди»

http://www.lvivlis.com.ua/uk/news/1362.html
 

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
Сьогодні, 5 листопада відбулось представлення нового начальника Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства.
На цю посаду призначено Вадима Підгороднього. Відповідний наказ Голова Держлісагентства України Валерій Черняков підписав вчора 4 листопада.
«В першу чергу ми повинні надавати можливість працювати молодим спеціалістам. За ними майбутнє лісової галузі. Сподіваюся, що новий очільник весь свій професійний потенціал буде вкладати у розвиток господарської діяльності галузі», ? зазначив Валерій Черняков.
Новопризначений висловив подяку за високу довіру керівництва.
«У своїй роботі керуватимусь лише принципами відкритості та відповідальності, щоб забезпечувати й підтримувати належний рівень лісового господарства області», ? резюмував Вадим Підгородній.
Прес-служба Держлісагентства
 

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
Держлісагентство України зобов'язує користувачів мисливських угідь посилити охорону державного мисливського фонду

Зважаючи на те, що останнім часом у галузі мисливського господарства та полювання фіксується збільшення фактів вчинення браконьєрами спротиву із застосування фізичної сили та зброї до працівників рейдових бригад, Державне агентство лісових ресурсів України зобов’язує користувачів мисливських угідь посилити охорону державного мисливського фонду.
Нагадуємо, що 09.11.2014 групою браконьєрів було вчинено напад на директора ДП «Конотопське ЛГ» на території гідрологічного заказника місцевого значення «Грузчанський». Розв’язати сутичку допомогло прибуття рейдової бригади державної лісової охорони та працівників Конотопського РВВС.
При проведенні рейду по охороні мисливських угідь 10 листопада трагічно загинув директор ДП «Лубенське ЛГ» Тарас Охріменко. Браконьєри які здійснювали незаконне полювання, спровокували зіткнення двох автомобілів, внаслідок якого директор отримав травми не сумісні з життям, а мисливствознавець зазнав важких травм.
Враховуючи вищенаведене, Держлісагентство зобов’язує розробити та затвердити план спільних заходів з охорони державного мисливського фонду з управліннями МВС.
Рейди по охороні мисливських угідь від браконьєрства проводити згідно наказів, затверджених керівником підприємства. До складу рейдових бригад включати представників державної лісової охорони, користувачів мисливських угідь та працівників МВС.
Особливу увагу приділити плануванню маршрутів патрулювання, належній підготовці і забезпеченню рейдових бригад.
Кількість членів рейдової бригади обирати з врахуванням для кожної конкретної ситуації, але в будь-якому випадку не менше чотирьох осіб, з обов’язковим залученням працівників МВС.
Довідково повідомляємо:
З початку року станом на 14.11.14 на порушників правил полювання складено 2027 протоколів, накладено штрафів 369 007 грн., стягнуто штрафів 331 516 грн.
Питання охорони і відтворення мисливських тварин є пріоритетним в діяльності Держлісагенства України, як центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері лісового та мисливського господарства.



Прес-служба Держлісагентства
 

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
01.12.2014
На Львівщині розпочалось полювання на зайця-русака

30 листопада 2014 року у окремих користувачів мисливських угідь Львівщини розпочалось полювання на зайця-русака.
З цією метою користувачами мисливських угідь розрахована пропускна спроможність при полюванні на зайця-русака, яка погоджена в Львівському обласному управління лісового та мисливського господарства та Департаменті екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації.
Мисливцям, які бажають полювати на зайців, необхідно звертатися безпосередньо до користувачів мисливських угідь, які будуть реалізовувати дозволи (відстрілочні карточки, путівки тощо) на право полювання на зайців. Норма добування за день полювання – 1 заєць-русак на одного мисливця.

Обсяги добування та пропускна спроможність мисливських угідь при полюванні на зайця-русака
в сезоні полювання 2014-2015 років


http://www.lvivlis.com.ua/image/01122014myslpropyskna2.jpg
 

Hovarf

Слідопит
AndriyJaremko;229551 сказав(ла):
Зважаючи на те, що останнім часом у галузі мисливського господарства та полювання фіксується збільшення фактів вчинення браконьєрами спротиву із застосування фізичної сили та зброї до працівників рейдових бригад, Державне агентство лісових ресурсів України зобов’язує користувачів мисливських угідь посилити охорону державного мисливського фонду.Нагадуємо, що 09.11.2014 групою браконьєрів було вчинено напад на директора ДП «Конотопське ЛГ» на території гідрологічного заказника місцевого значення «Грузчанський». Розв’язати сутичку допомогло прибуття рейдової бригади державної лісової охорони та працівників Конотопського РВВС.При проведенні рейду по охороні мисливських угідь 10 листопада трагічно загинув директор ДП «Лубенське ЛГ» Тарас Охріменко. Браконьєри які здійснювали незаконне полювання, спровокували зіткнення двох автомобілів, внаслідок якого директор отримав травми не сумісні з життям, а мисливствознавець зазнав важких травм.Враховуючи вищенаведене, Держлісагентство зобов’язує розробити та затвердити план спільних заходів з охорони державного мисливського фонду з управліннями МВС.Рейди по охороні мисливських угідь від браконьєрства проводити згідно наказів, затверджених керівником підприємства. До складу рейдових бригад включати представників державної лісової охорони, користувачів мисливських угідь та працівників МВС.Особливу увагу приділити плануванню маршрутів патрулювання, належній підготовці і забезпеченню рейдових бригад.Кількість членів рейдової бригади обирати з врахуванням для кожної конкретної ситуації, але в будь-якому випадку не менше чотирьох осіб, з обов’язковим залученням працівників МВС.Довідково повідомляємо:З початку року станом на 14.11.14 на порушників правил полювання складено 2027 протоколів, накладено штрафів 369 007 грн., стягнуто штрафів 331 516 грн.Питання охорони і відтворення мисливських тварин є пріоритетним в діяльності Держлісагенства України, як центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері лісового та мисливського господарства.
Оскільки Держлісагентство України розробило план спільних заходів з охорони державного мисливського фонду з управлінням МВС, та ще й до того зобов'язало до складу рейдових бригад включати працівників державної лісової охорони, працівників користувачів мисливських угідь та МВС вважаю, що випадки браконьерства по Львівщині "зменьшаться" в рази. Адже вони - "браконьєри", злякавшись такого "страшного" нормативного документу поховають зброю і "заляжуть на дно". Молодці чиновники, одним папірцем побороли браконьерство.
 

KIRA

Мисливець
Hovarf;236513 сказав(ла):
AndriyJaremko писал:
Зважаючи на те, що останнім часом у галузі мисливського господарства та полювання фіксується збільшення фактів вчинення браконьєрами спротиву із застосування фізичної сили та зброї до працівників рейдових бригад, Державне агентство лісових ресурсів України зобов’язує користувачів мисливських угідь посилити охорону державного мисливського фонду.Нагадуємо, що 09.11.2014 групою браконьєрів було вчинено напад на директора ДП «Конотопське ЛГ» на території гідрологічного заказника місцевого значення «Грузчанський». Розв’язати сутичку допомогло прибуття рейдової бригади державної лісової охорони та працівників Конотопського РВВС.При проведенні рейду по охороні мисливських угідь 10 листопада трагічно загинув директор ДП «Лубенське ЛГ» Тарас Охріменко. Браконьєри які здійснювали незаконне полювання, спровокували зіткнення двох автомобілів, внаслідок якого директор отримав травми не сумісні з життям, а мисливствознавець зазнав важких травм.Враховуючи вищенаведене, Держлісагентство зобов’язує розробити та затвердити план спільних заходів з охорони державного мисливського фонду з управліннями МВС.Рейди по охороні мисливських угідь від браконьєрства проводити згідно наказів, затверджених керівником підприємства. До складу рейдових бригад включати представників державної лісової охорони, користувачів мисливських угідь та працівників МВС.Особливу увагу приділити плануванню маршрутів патрулювання, належній підготовці і забезпеченню рейдових бригад.Кількість членів рейдової бригади обирати з врахуванням для кожної конкретної ситуації, але в будь-якому випадку не менше чотирьох осіб, з обов’язковим залученням працівників МВС.Довідково повідомляємо:З початку року станом на 14.11.14 на порушників правил полювання складено 2027 протоколів, накладено штрафів 369 007 грн., стягнуто штрафів 331 516 грн.Питання охорони і відтворення мисливських тварин є пріоритетним в діяльності Держлісагенства України, як центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері лісового та мисливського господарства.

Оскільки Держлісагентство України розробило план спільних заходів з охорони державного мисливського фонду з управлінням МВС, та ще й до того зобов'язало до складу рейдових бригад включати працівників державної лісової охорони, працівників користувачів мисливських угідь та МВС вважаю, що випадки браконьерства по Львівщині "зменьшаться" в рази. Адже вони - "браконьєри", злякавшись такого "страшного" нормативного документу поховають зброю і "заляжуть на дно". Молодці чиновники, одним папірцем побороли браконьерство.
Самі страшні браконьєри це ЄГЕРА! Раніше самі товкли звіра, а тепер ще й поліцаїв собі в поміч взяли, то напевно щоб більше м'яса з лісу винести!
 

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
KIRA;236587 сказав(ла):
Самі страшні браконьєри це ЄГЕРА
Давайте не будемо узагальнювати є і Єгеря котрі мають совість! Не захищаю єгерів-браконьєрів але попробуйте виживіть на їхню мізерну зарплатню? а скажу Вам дана робота забирає весь вільний час! Це ми в містах в офісах з 9 до 18 і до дому на диван. Єгерська служба і вночі і в день в мороз і в спеку.

П.С. Ми гланди лічим через дупу. Потрібно дати всім гідну зарплату та соціальний пакет а от тоді вже спіймали на браконьєрстві 7 років тюрьми, і по ТВ на новинах крутити тижня зо два. Другий вже повірте задумається.
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Справа у тому, що накладений штраф не завжди порушник сплачує відразу чи добровільно. Іноді це здійснюють у примусовому порядку, а на це треба час, буває, що на це витрачають декілька місяців.
По-друге, буває, що рішення про сплату штрафу винесено, ці відомості занесли до обліку, а потім порушник якимось чином виграв , наприклад, суд, штраф скасували, але відомості про його накладання вже враховані.
Іноді порушник штраф й сплатив, але, через якісь вади, ця подія не була врахована.
Можуть бути й інші причини, що суми накладених штрафів й сплачений не співпадають.
А буває, що за рік накладено 100 штрафів на суму 200000 грн, але у звітності йдеться, що сплачено 104 штрафи на суму 202000 грн. Так може бути, коли деякі відомості про сплату старім, позаминулих штрафів нарешті попали до облікової служби.
Десь приблизно так...
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Держлісагентство України зобов'язує користувачів мисливських угідь посилити охорону державного мисливського фонду

Зважаючи на те, що останнім часом у галузі мисливського господарства та полювання фіксується збільшення фактів вчинення браконьєрами спротиву із застосування фізичної сили та зброї до працівників рейдових бригад, Державне агентство лісових ресурсів України зобов’язує користувачів мисливських угідь посилити охорону державного мисливського фонду.

Прес-служба Держлісагентства
А то, що вже декілька років стаття 255 КУпАП не дозволяє напряму працівникам користувачів мисливських угідь складати протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 85 цього Кодексу через тодішню "турботу" нашого гаранта, що втік із роботи та держави?
Ось краще б чим зайнялися! Бо мені вже набридло вмовляти Верховну раду... Всі "За!", але чужими руками!..
 

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
Зустріч з ведмедем

Кожного року з настанням весни (у кінці лютого - на початку березня) олень благородний скидає роги. Збір рогів є складною справою, адже щоб їх знайти потрібно вирушити у найвіддаленіші глухі закутки гір. Але крім оленя там можна зустріти інших мешканців лісу, зокрема ведмедя, який в цю пору є дуже небезпечний, оскільки вставши із зимової сплячки тварина є агресивна, голодна та роздратована.

Нещодавно така зустріч знову трапилась на території НПП «Сколівські Бескиди» в Майданському лісництві, де двоє місцевих жителів Вовк Назар та Лецик Михайло 6 березня 2015 року самовільно пішли у ліс в ур. «Кочанів» де віч-на-віч зустрілися із ведмедем. Тварина проявила агресію та покусала ногу Лецику Михайлу. Потерпілому було надано медичну допомогу та доставлено в Бориславську міську лікарню.

Адміністрація парку попереджає всіх місцевих жителів, що відвідування лісових масивів в цей період є небезпечним.

Володимир Піщальник,
Провідний інженер-мисливствознавець
НПП «Сколівські Бескиди»

http://www.lvivlis.com.ua/uk/news/1508.html
Berloga_medvedya_3D_2_new.jpg
 
Зверху