Ліміти на сезон полювання 2013/2014

Геньо

Мисливець
Щодо Запорізької області,то ще напевно не визначились з нормами,будуть вносити якісь зміни!!!
 

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
Для такої великої за розмірами держави такі мізерні відстріли по господарствах! Ужас!
 

BOGUN

ветеран форуму
надійна команда
Польський відповідник нашого УТМР(ПЗЛ) працював так, що дав можливість польським мисливцям добути:
(нагадую - Польща в два рази менша України(!))
Олені - 49522 шт. (Україна - 561 шт. в 90 разів менше)
Козулі - 153997 шт. (Україна - 7324 шт. в 20 разів менше)
Кабани - 177247 шт. (Україна - 10392 шт. в 17 разів менше )

П.С. В Польщі немає приватних мисливських господарств.
 

Арго

S-Moderator
Команда форуму
І хто в цьому винен,кому дякувати??Вже відразу можу сказати,що не полякам!!
 

BOGUN

ветеран форуму
надійна команда
"Їдемо" далі...
Заробіток водія міського автобуса в Польщі - 800$
Членські внески у ПЗЛ(УТМР) - 100$
Членські внески у Коло(ПМК) - 80$
Безпосередня праця у Колі(ПМК) - 32 години на рік.
Можливості:
В Польщі 100 000 мисливців. Активно полює десь 30-40%. Решта це старі, хворі, люди без вільного часу, випадкові мисливці(став мисливцем бо був батько, сподобалися мисливські традиції - гра на мисливському розі, мисливські однострої - але в душі не мисливець)
Отож 30-40 тисяч мисливців добуває - 50 тисяч оленів, 150 тисяч козуль, 180 тисяч кабанів...
Мисливець добувши звіра може його взяти на власні потреби. При цьому платить у казну ПМК: олень 2$/кг., козуля 4$/кг., кабан 1$/кг. Якщо мисливець віддасть звіра у заготівельний пункт, то гроші від звіра йдуть у казну ПМК, а мисливець отримує(увага!) 20% цієї суми на свій рахунок. Приклад: вполював оленя 150 кг. віддав до заготівельного пункту, ціна м'яса 150х2$/кг = 300$, ПМК отримує 240$, мисливець 60$.
Якщо мисливець активно полює, то на його рахунку згромаджується сума, яка покриває всі членські внески, або навіть мисливець має "прибуток"...
 

BOGUN

ветеран форуму
надійна команда
Подані ціни за кг м'яса дичини в шкурі, з головою, з копитами:
 

Вкладення

bosiak

Мисливець
До речі ,кожен рік ,як того вимагає зоотехніка - ведемо підгодівлю козуль ,солонці , та таке інше .
 

Арго

S-Moderator
Команда форуму
Знову політика!!Що,вже неможете спокійно говорити,їсти,пити і нормально думати без неї?Більше постів з політичними ухилами на форумі небуде!!
 

bosiak

Мисливець
Шановний Богун виділив дуже корисну інформацію і порівняння з нашою сусідкою.І всі розуміємо ,що починати треба було з себе і ще позавчора ,але це все мізер ,і така велич дичини ,як в Польщі до нас прийде років зі сто ....а мо і більше .Як казав Чапай - "думати треба в міровом массштабе !!!!" Одним закриттям полювання на рік-два цю проблему не вирішити - як-що закривати -то років на двадцять .Тівльки не кидайтесь тапками - боляче !!!
 

Крук

Мисливець
bosiak;125817 сказав(ла):
І всі розуміємо ,що починати треба було з себе і ще позавчора ,але це все мізер ,і така велич дичини ,як в Польщі до нас прийде років зі сто ....а мо і більше .Як казав Чапай - "думати треба в міровом массштабе !!!!" Одним закриттям полювання на рік-два цю проблему не вирішити - як-що закривати -то років на двадцять .
Як на мене то закриття полювання на 5, 10, чи 20 років не дуже змінить ситуацію.
По перше:
Не буде полювання, не будуть платитися внески, братися відстрілки, ліцензії і т.д. Одже небудеться вести належна робота в господарстві.
По друге:
Єгеря і весь їх склад за мізерну зарплату небудуть охороняти угідь, а це значить що браконьєрство процвітатиме.

Просто в нашій державі так закладено, що "аби собі взяти", а те що буде завтра нікого нецікавить, тим більше чи буде на що подивитися нашим дітям.
Ви подивіться що роблять голови районних, ообласних рганізацій, УТМР, чи проводЯть вони якусь роботу по сприянню звіра на сваїх територіях??? Думаю відповідь знає кожен. А які надходження має держава від полювання, якщо всередньому кожен мисливець платить внески, і бере відстрілки(не рахуючи вже ліцензій) то виходить приблизно гривень 800. Виходить пристойна сума, Куди ж ці гроші йдуть??????
Якби кожен з нас менше думав про свою кишеню то булаб зовсім інакша ситуація.
 

bosiak

Мисливець
Знову глухий кут - ми знаємо ,як гарно у сусідів ,та не знаємо що треба робити вдома ,аби і у нас було так гарно !!!! А януковичи та лозінські були ,є і будуть , і браконьєри - були ,є і будуть .В США теж є браконьєри , але покарання таке ,що його тільки янукович чи лозіньський ( з маленької умисно )зможе заплатити .А середній клас мисливців 10-ть разів подумають перш ніж збраконьерити того півня фазана ,чи козулю ,бо пів-життя прцювати на " дядю " буде .А так більшість знає ,що покарання мізерне і не завжди зовсім буде !!!!Поки керівництво УТМР на державному рівні не зрушить закон в бік збільшення покарання і зменшення фінансового відрахування з місцевих первинних колективів на " гору " - будуть нас банити на форумі за політіканство - бо ми наразі тільки взмозі один одному чуби скубти , а зробити щось дієве - ні .Тому рахую - це пусте - знову будемо товкти воду в ступі ! Ну ,десь так ...
 

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
Дивився на деякі окремі МГ де відкрито ліцензію на 1 козу чи 1 кабана!
В мене питання.!
Якщо МГ має тільки 1 кабана якого можна застрілити, може вартувало б закрити на один сезон полюання взагалі в даному господарстві щоб дичина розмножилась!
Чи як завжди відкривають щоб до того одного кабанчика застрелити ше 30 наліво!

Поправте мене якщо я неправий =(
 

Арго

S-Moderator
Команда форуму
AndriyJaremko;125858 сказав(ла):
Чи як завжди відкривають щоб до того одного кабанчика застрелити ше 30 наліво!
Оце мабуть одна з основних причин для відкриття при такому мізерному ліміті!!
 

bosiak

Мисливець
Шановні !!! У нас років з 15-ть полювання на козулю закрите ,а її кіт наплакав ,та і то тримається меж заповідника ,бо її там ретельно підгодовують та охороняють і то позаторік був випадок ,вибачте ,чмо одне було затримане за розробкою однієї козулі ,ап інша вже була розроблена в рюкзаці .І нічого не змогли зробити - тільки штраф за находженні в заповіднику . Ловив він ,напевно петлями ,бо рушниці при ньому не було і він не мисливець. Ну в бубон ще дали ,а дві самиці не стало ...А як-би його посадили рочків на три ( лозиньський ясно відкупиться ) ,а ІВАНОВИ-ПЕТРОВИ-СИДОРОВІ ,вже-б задумались ,а чи варта та коза трьох років зони ,та ще-й не пацаном ,а мужиком ,де крок вліво і ти вже дівчинка .А лозиньських в тисячи разів менше ,чим сидорових.Та ще-й ,як-би єгер мав зарплатнью ,тисяч з пьять -шість ,щоб не був ні від кого з місцевих залежний ,та не просив хлопці допоможіть те ,чи інше ,а мав свій штат ,таких ,які-б могли нахилити серед степу за збраконьереного зайця навіть ,чи куріпку ,то тоді щось-би змикитилось на Україні ....А так ...будемо тільки отут лаятись та сперечатись в кого більший .Згадайте поторічні мітинги проти закриття полювання - багато люду зібралось ? Ото-ж бо ,вибачте ,але і керівництва УТМРа виглядало не з кращої сторони .Не держіть мене за провокатора , я рядовий мисливець і наразі за УТМР горло перегризу ,та думаю скоро буде цьому кінець - януковичи та тимошенки переможуть просту людину .Вибачте ,але таке моє бачення цієї проблеми ....краще-б я помилявся ...
 

bosiak

Мисливець
Нажаль не можу відкрити файл з лімітами - допоможіть по Дніпропетровській обл.,та по Нікопольскому і Апостолівському районах !
 

Арго

S-Moderator
Команда форуму

TOZ-34ER

ветеран форуму
надійна команда
Як проконтролювати кількість виданих ліцензій по р/о? В лімітах написано одне а в дійсності цифра набагато більша.
 
Зверху