МБ-12 чи ТОЗ б 12 калібр?

Статус
Закрита.

Vital88

Мисливець
Вітаю панство. Маю у стайні такого коника: по паперах та у дозволі пише МБ-12, а на подушках трішки інше. Характеристики:
- калібр 12;
- патронник 70мм;
- вага 3250гр, вага блоку стволів 1550гр;
- довжина стволів 720мм;
- звуження 0,7/0,9 (проміряти не має чим).
Шат відсутній, деякі болти кручені, мушка не рідна, було перевороніння стволів. Лівий ствол чистий, в правому є сип (не раковини) фото на макрозйомці.
Рушниця зі ЦКІБ про що є накладна (замалював фамілію та адресу першого власника, він живий і здоровий).
Цікавить правильна назва, приблизно кількість одиниць та орієнтовна вартість. Продаж поки не пріоритет але усе можливе. Усім дякую за допомогу.
 

Вкладення

север

ветеран форуму
надійна команда
Хіба моделі Б не мали звуження чок/циліндр, короткий хвостових колодки?
Класссические-да. Но были и переходные модели от Б к БМ, не говоря уже о штучниках, тем более в 12 калибре. Ну и тем более- ЦКИБ. Могли сваять из чего угодно. В Вашем стволы хромированные? А вот в Б были без хрома, опять же- в классическом варианте. Опять же, есть информация, что даже рядовые Б выпускали параллельно с БМ вплоть до 1960 года. Но, раз указали и в накладной, и на самом ружье, что это Мод. Б, значит так оно и есть. Несмотря на все умозаключения Интернета, часто базирующиеся на домыслах и слухах. Ведь штучные ружья живут своей отдельной жизнью и каноны для них неписаны.
 
Останнє редагування:

Vital88

Мисливець
У рушниці є своя історія яку я почув від першого власника і є деяка інформація, яку сам нарив саме про неї по номеру, але хотілося б почути інші думки. Ну і дізнатись орієнтовну вартість.
 

север

ветеран форуму
надійна команда
Просто заради цікавості наскільки воно в свій час було дорожчим за своїх "родичів" ТОЗ БМ и 63.
100 рублей- это цена обычного рядового ИЖ-26, на то время, без всяких "наворотов".
ТОЗ-54, тоже рядовой, стоял в 1976 году, например, 115 рублей.
 
Останнє редагування:

Vital88

Мисливець
Певний час тому коли шукав інформацію про неї, натрапив на сестру близнючку у "не братській" країні то там вона записана: тоз б, подарочний 12 калібр. Один в один.
 

Вкладення

w.w.greener

ветеран форуму
надійна команда
надійний помічник
Останнє редагування:

Тарас_Когут

Мисливець
Цікаво запитано! Клеймо цкиб соор? А яке воно, чоловіче,що ти тут пишеш? У мене був виріб цкиб, і для загального розвитку, ставиться і ставилось клеймо ТОЗ, бо цкиб це філіал при ТОЗі. І ніяк інакше.
 
Статус
Закрита.
Зверху