МЦ-9, зовнішньокуркова

север

ветеран форуму
надійна команда
Я б на місці власника, перш за все, переміряв би реальні звуження і стан стволів, чи вони в номіналі. Якщо це дійсно музейний екземпляр і його там реставрували, з якихось причин, то невідомо, що там зі стволами могли зробити. Експертиза зніме всі питання. А тоді вже можна і продавати. Чи полювати, знаючи всі її особливості. Хоча, окрім колишнього музею Богуслаєва, в якому ще вона могла демонструватись? Це ж не історична реліквія.

kef

Зброяр
Таке запитання до знавців на рахунок мц - 9 (цкіб). Який внутрішній діаметр ств.пари - ? Він стандартний (постійний), чи має допуски +- ?

Woldemar80

Новачок
Я б на місці власника, перш за все, переміряв би реальні звуження і стан стволів, чи вони в номіналі. Якщо це дійсно музейний екземпляр і його там реставрували, з якихось причин, то невідомо, що там зі стволами могли зробити. Експертиза зніме всі питання. А тоді вже можна і продавати. Чи полювати, знаючи всі її особливості. Хоча, окрім колишнього музею Богуслаєва, в якому ще вона могла демонструватись? Це ж не історична реліквія.
Рушниця знаходилась у поважної людини в Харківському регіону, побачила окупацію потім контрнаступ і волю.
А власник нажаль не пережив таке, він у кращому світі. Тож уточнити більше не має змоги.

томка

Снайпер
Рушниця достойна.
А звужень по 1,25 мм не треба боятись. Підбір патрона і навички стрільби саме з цієї рушниці (2-3 сезони тільки з нею) і будуть голуби-крижні падати чисто биті шротом № 6 - № 7 до 65 м легко. І заяць № 3-№ 2 до 40 м. теж.
Нарешті дочекався цього поста...про що йдеться..або "спорт",або голуб, гусаки-крижні. У моєму ...47s чоки теж не "гумані",але голуб саме те. На інше маю і 12 і 20 і 28-Й. Рушичка залікова! По доброму заздрю..:)

север

ветеран форуму
надійна команда
Та нащо щось підбирати,в даної мц-9 стволи не хромовані,чоки легко можна розвернути до 0.5-1.0мм.то сама менша проблема,в майстра робиться на ура.
І проблема чоків вже відпадає,остається вага,тут то вже таке,таскают ж мц21-12, там вага така сама,а з повним магазином патронів взагалі 4кг.)
Тоді втратиться весь шарм, властивості і цінність даної модифікації. Нехай вона буде специфічною, аніж зіпсованою назавжди. Все ж таки, це не проста рушниця. Згадайте, скільки прекрасної зброї, вивезеної як трофеїв, бездумно попиляли-розвернули після Другої світової, в т.ч. і на теренах України?

Varjag229

Снайпер
Згоден! Колись пан tyrist1945 відрадив мене розвертати дульні звуження на моєму німцю, за що йому вельми дякую!
Так і в цій рушниці - не варто її псувати.

север

ветеран форуму
надійна команда
Згоден! Колись пан tyrist1945 відрадив мене розвертати дульні звуження на моєму німцю, за що йому вельми дякую!
Так і в цій рушниці - не варто її псувати.
В рушниці можна чіпати, практично, все. Окрім стволів!!!

Останнє редагування:

север

ветеран форуму
надійна команда
Так ,якщо тримати рушницю за склом на серванті і милуватися нею,то одне,а якщо інтенсивно використовувати для охоти, нещадно експлуатувати,то можна все шо хоч з нею зробити,нать перед чоками насвирлити дир,для збросу давление,

Колись давно бачив фото тоз-34 в подарочному варіанті,так власник так її роками інтенсивно юзав,стріляв суто магнумом,шо стволи в колодці шаталися,а самі по швах пайки розпаялися і були скручені до купи дротом,і рушниця працювала,але то не в нас було...
То він для таких цілей не міг купити рядову дешеву рушницю,а подарочну просто поставити і милуватися?

Просто ми не знаємо для яких цілей дана мц-9 була куплена? Чи як раритет,чи для роботи?
Це трохи не той варіант. Я, в свій час, скидав статтю, як один "кулібін" навіть ТС-2 ( по -моєму), модернізував на свій смак. Перепрошую, але це вже якесь збочення. Не сприйміть мою ремарку, будь ласка!, на власний рахунок, нічого особистого!

Woldemar80

Новачок
Шановне панство, відразу вам доводжу, що зброя куплена скоріше для пролонгування її життя, в тому числі і полювання, чим короїдування у підвалі.
Зара у нас на Харківщинні такі реалії, що можливо треба попрацювати по бпла.

Маю надію, скоро все закінчиться, але я маю змогу їздити на полігон....
P.S.
Сам тільки повенувся, там лишив частину себе (по справжньосу) -трішки без ноги.
А зброю люблю давно.
Хоча на форумі в мене статус новачка, я мисливець офіційно з 2001., і розумію шо це за зброя....
Чому і запитав, чи тема жива?
Хотів з вами поділитися таким цікавим станом у такому віці, без помислів продажі чи ще що.
Говорю відразу, нічого робити з нею не буду, окрім її прямого призначення - ведення вогню по цілі.
Все інше -теревеньки...

Зверху