Мисливська етика

ivan46

Мисливець
http://uoor.com.ua/forum/index.php?threads/Мисливська-етика.42553/reply&quote=356573
у нас в компаніі заведено що після полювання всі рушниці зачехляються і ставляться в машини після чого починаеться святкування. про ружбаі всі забувають. було таке що від столу вийшов кабан метрів зо 60 і ніхто до зброі не потянувся бо правило е правило. а під час полювання ніхто не вживае бо дня мало хочеться пополювіати а не насвяткуватися
 
  • Like
Reactions: SAB

Маламут

Новачок
По случаю начала сезона - давайте вспомним...
 

S.V.R.

ветеран форуму
надійна команда
Мисливські традиції-!!!
Незабаром розпочнеться сезон полювання на копитних та пушного звіра-! В Україні була присутня мисливська традиція "злом"-! Зараз вона в нас призабулась, але уся європа користується і рахує цю традицію самою головною і обовязковою-!!!
Злом - це коли на полюванні Ви добули трофей, то Ваш колега повинен обовязково зломати (не різати) гілочку ялинки,сосни чи будь яку іншу гілку а якщо це сталось на полі чи болотах тоді камиш чи зелень і поділити цей злом на три частини-!!! Першу запхати добутому трофею в морду що означає останню його їжу-! Другий кусок злому ложим на рану куди попала куля це називається печатка рани-! Третій мачаємо трошка в кров звіра і ложим на капелюх чи шапку та таким чином передаємо тому хто добув даний трофей-! Мисливець який вполював повинен зняти головний убір і приняти кусок злому та вставити його собі в капелюх чи шапку-!!! Ще пошана до добутого трофея і відзнака для мисливця тай усі бачуть хто вполював-!!! Якщо біля Вас немає колеги поблизу то робете це все самі-! Це так робимо для копитних звірів-!!
Для хутрового звіра все так само але робимо лише печатку і злом в капелюх-!!! Хутровим останню їжу не дається-!!!!
Обовязковим привітанням у випадку любого добутого трофею є слова " З полем " .
Усім гарних полювань і не забувайте за мисливські звичаї,культуру та традиції-!!!
 

Вік71

Снайпер
Гарна традицiя! В нас при полюваннi на копитних просто вставляемо гiлочку в морду звiру i прикриваемо рану.В шапку чи капелюх гiлок не пхаемо(може тому,що мало хто полюе з мисливськими капелюхами,а жаль) !
 

Арго

S-Moderator
Команда форуму
А як на рахунок першої битої качки?:cool::p
 

Bef

Мисливець
Як надоумить ( зенітчиків ) ? Молоде покоління горе мисливців луплять по качці на метрів 60-70, на зауваження не реагують, до порад не прислуховуються. Каже мені я знаю можливості своєі рушниці і дроб #2. І сам не гам, і іншим полювання зіпсую.
 

Bef

Мисливець
Не можливо згадати чого не було. Я з дитинства набирався досвіду у старших мисливців.
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
О то ж: дітей треба змалку навчати! А якщо до 4 класу не навчив чи навчив не тому, то далі зміни будуть дуже не скоро, або їх зовсім не буде чи не на кращій бік!
 

1.11

Слідопит
Мисливська етика є наслідком культури нації. Далі висновки робіть самі.
В контексті до пост Радянських країн питання про "Мисливську етику" є риторичним.
 

1.11

Слідопит
О то ж: дітей треба змалку навчати! А якщо до 4 класу не навчив чи навчив не тому, то далі зміни будуть дуже не скоро, або їх зовсім не буде чи не на кращій бік!
Дитину навчити поведінці - це повна маячня. Дитина на 100% бере приклад з батьків. Можна скільки завгодно учити дитину, як себе поводитися, але якщо батьки бидло і дитина це бачить, то вона буде брати приклад з їх поведінки і стане їм рівня. Є виключення але це одиниці. Про це вже написано і сказано мільони разів. І це вже не треба обговорювати.
 

serg123

Мисливець
Уважаемые, расскажу такую историю. В 2018 году пригласил знакомый на фазана. Мы обычно ездим я, товарищ, курцхар и мой сын (сын ездит в зависимости от желания). По приезду оказалось человек 10, коллектив не знакомый. В 8 часов начали в 11 уже каждый закрыл лицензию. И начали мы обедать у кого что было (водка, коньяк) и т.д. благо сильмаг рядом. Разъехались примерно в 18:00. За это время сын три раза спрашивал когда домой и зачем так пить. Объясняли что все разойдутся и мы уедем а бухать так приятно. А сын говорит а мы чего никогда не бухаем. Я ему у нас не принято. Едем домой сын мне папа ты меня больше не бери на охоту когда много людей, я если бы мы уехали в 12:00 домашку сделал, на гитаре поиграл и с другом погулял. И подытожил зачем так бесцельно тратить своё время бухая. Человек новой формации ! С уважением.
 

Ohotnik47

Слідопит
Ну можу лише підтримати Вашого сина, але це не від формації залежить - я вже дід, а теж не люблю шумні компанії з випивоном і т.д., - шкода безцільно втраченого часу,в той же час багато молоді п'ють по повній, по поводу і без. Бажаю, щоб Ваш син і далі притримувавсь такого напрямку.
 

wall

Новачок
В мене не було родичів , які б полювали...
До полювання дійшов сам , тоді мені було 23 роки.
Вважаю, що дітей втягувати в полювання - це помилкова справа...
Мир - інший зараз.
 

Ohotnik47

Слідопит
Він просто проявив ті уподобання, що у Вас були. Багато випадків, коли батько бере сина на полювання з малечку, а син ставши дорослим, до полювання тяги не має.
 
Зверху