Мисливська кухня

BIG MEN

Новачок
Гуцул якщо не важко напишіть рецепт повністю. Буду дуже вдячний.
 

Роман Мельниченко

ветеран форуму
надійна команда
Для приготування шурпи потрібно два основних складники (на мою думку) - мясо (наприклад хребет кабана, нога кози і одна качка) і картопля, все решта додається. Перед закладкою мяса в казан треба його вимочити в кількох водах, щоб максимально вийшла кров з дичини. Помили мясо і кладемо варити в великий казан, хребет і ногу треба порубати мірними малими кусками, качку на чотири частини - варимо мінімум чотири години на малому вогні, походу збираємо зверху піну щоб юшка була світла, потім додаю трохи картоплі, дві жмені свіжого зеленого гороху, дві морви, одну цілу цибулю, можна дати три-чотири зелених квашених помідори або жменю не митої квашеної капусти, сіль, перець. Тільки не кидати багато всього щоб не вийшла каша. Окремо в вогонь кладу одне поліно з садовини (груша, яблуня, слива, вишня або ін. але тільки не горіх) щоб один кінець його був в вогні а інший ні, і коли все зварене я запихаю палаючий кінець поліна в казан, потримав одну хвилину, забираю. Ставимо на стіл з казаном.
Всім смачного, вдалих полювань, з пов. Gutsul.
 

BIG MEN

Новачок
Велике Вам спасибі за рецепт, на відкритті по копиту обов"язково буде Шурпа.........
 

BOGUN

ветеран форуму
надійна команда


Розговорився я з старим бойком і розказав він мені таку річ. Колись його діди в Карпатах сушили м'ясо. Це був один зі способів зберігання цього важливого і цінного продукту. Сушили яловичину, в з дичини м'ясо оленя, козулі. З дика(кабан) не сушили бо вони хворіють на трихінельоз.
Сушили м'ясо з приправами та сіллю або без. Було що навіть і не солили. Сухе воно довго зберігалося і вживалося саме, або додавалося до варених страв.
Добувши оленя я і собі вирішив зробити карпатську сушку.

М'ясо беруть нежирне. Жили та пліви вирізають. Цього разу використаю вирізку і спинну частину.


Раджу зробити три порції: без приправ - тільки з сіллю(небагато, треба пам'ятати що м'ясо зменшить свій об'єм і сіль сконцентрується); з приправами - сіль, перець чорний та червоний; з приправами та медом.
З першим способом все ясно, у другому та третьому такі пропорції:
3 кг м'яса
1/2 ст. ложка солі
1/2 ст. ложка чорного і червоного пепцю
1 ст. ложка меду
200 грам кип'яченої води
Все змішати та залити ним порізане м'ясо. Поставити у холодильник на ніч.



Ріжемо м'ясо вздовж волокон 0.5 -1 см.






До сушіння м'яса використовую сушарку до фруктів і грибів. Супер річ. Сушу в ній також рибу.
Розкладаємо куски щільно, але щоб не доторкувалися між собою.


Сушимо 18-20 годин (кількість годин залежить від сушарки, треба дивитися щоб м'ясо було тверде)

Зберігаємо продукт в темному місті щільно замкненим.

На зимовому полюванні втамує голод і буде гарною закускою для доброї мисливської настоянки.
 

igarek

Мисливець
Заєць тушкований з сметаною.
Беремо тушку зайця,вимочуємо у холодній воді з оцтом 8-10год.Промиваємо і в друшляк- даємо стекти воді.На сковорідку кладемо 50гр масла і обжарюемо зайця до золотавої скоринки.Перекладаємо в казан(в моєму випадку мультиварка)Беремо дві великі цибулини і дві морквини.Моркву і одну цибулину ріжемо кубиками і додаєм до зайця,а другу цибулину-мілко і на сковорідку де смажилось м*ясо.Додамо ще 50гр вершкового масла,смажемо і коли цибуля стане прозорою,вливаємо грам 150 жирної сметани,і помішуючи чекаєм поки закипить.Опісля як закипіла сметана,знімаєм сковорідку з вогню-соус
IMG_0046.JPG
готовий.Обсмажене м*ясо і овочі заливаємо кип*ятком,солим,перчим,лавровиі лист,перець-горошок,і ставимо на маленький вогонь(в мультиварці на режим тушкування) на 1год.Через 1 год додаєм наш сметанний соус,і ще 30хв тушкування.Смакоту викласти на тарілку,додати зелень.Смачного.
До мене вже йде сусід на пробу.:):):)
 

igarek

Мисливець
тільки де зайця взяти в липні .
В моэму випадку взяв з морозилки,готуємось на вихідних колоти кабана,розморозили-а там зайчик приховався ще з зими.
Так що нічого поганого не думайте.
 
Останнє редагування:

Роман Мельниченко

ветеран форуму
надійна команда
Так що нічого поганого не думайте.
Я і не думав, сам нещодавно дістав останній шматок козлика і запік по рецепту який я виклав вище, до речі робив у печі, дуже смачно вийшло.
 

Ловчий

Новачок
Добувши оленя я і собі вирішив зробити карпатську сушку....
На зимовому полюванні втамує голод і буде гарною закускою для доброї мисливської настоянки.
Класс !
Так це ж "джеркі" чи "білтонг" !
Суперріч !
Не знав, що у нас готує хтось.
Дякую за повідомлення :)
 

Pavel1988

Снайпер
Всім привіт! Зготував таку страву досить смачно вийшло.
Бограч-гуляш
100 грам копченого свинячого сала з прошарком, порізати невеликими кубиками
100 грам сирого свинячого сала, крупно порізати (щоб було зручніше діставати потім)
500 грам яловичини, пашнини, ребер або грудинки, порізати крупними кубиками
500 грам телятини, пашнини, ребер або грудинки, порізати крупними кубиками
1 кг свинини, ребер або грудинки, порізати крупними кубиками (в мому випадку 2 кг свинини яловичину та телятину не використовував)
300 грам цибулі, порізати кубиками
2 ст.л. солодкої меленої паприки
1 ст. л. копченої угорської паприки (можна замінити звичайною солодкою паприкою)
1 ст.л. червоного гострого меленого перцю чилі (для тих хто не любить гостре можна і пів ложки)
10 грам тмину
1,5 л води чи бульйону (курячого чи яловичого)
200 грам моркви, почистити, порізати кільцями якщо морква тонка, півкільцями якщо груба
3 солодких перці, порізати півкільцями
1 кг картоплі, почистити, порізати кубиками
200 грам помідор, шкурку зняти, крупно порізати
150 мл червоного сухого вина
1 голівка часнику, почистити, дрібно порізати
Час приготування: 2 години
1) На багатті, розмістити казанок поблизу вогню і додати копчене і сире сало.
Смажити помішуючи, поки не витопиться достатньо жиру щоб додати цибулю.
2) Додати цибулю, накрити кришкою і томити до м'якості цибулі.
3) Коли цибуля зм'якне, додати паприку, кмин і перець чилі. Обсмажувати близько 1 хвилини, весь час помішуючи, поки добре не відчуєте запах паприки. Потрібно стежити за тим, щоб паприка НЕ пригорала.
4) Додати м'ясо (яловичину, телятину і свинину), обсмажувати помішуючи ще 1 хвилину.
Влити воду, щедро посолити і гарненько перемішати, притримуючи казанок і поскрібуючи дно. Накрити казанок кришкою і як тільки гуляш почне кипіти, підняти казанок трохи вище або розподілити дрова нижче, так щоб гуляш побулькував, але не кипів занадто інтенсивно (інакше м'ясо буде жорстким). Томити, намагаючись втримувати вогонь стабільним, близько 1-ої години.
5) Додати моркву і солодкий перець. Знову накрити кришкою і варити ще приблизно 20 хвилин, до м'якості моркви.
6) Додати картоплю, накрити кришкою і готувати гуляш до м'якості картоплі.
7) Коли картопля буде м'якою, додати помідори і вино. Накрити кришкою, томити ще 20 хвилин, поки помідори злегка не розваряться.
8) Додати порізаний часник. Перемішати і не накриваючи кришкою варити ще 5 хвилин.

Бограч гуляш готовий!
P1010634.JPG Фото0271.jpg P1010642.JPG Фото0272.jpg
Через погоду не вдалося відзняти весь процес поетапно, вийшло ось так.
 

Небраконьер

Moderator
Команда форуму
КУРБАН (болгарское охотничье блюдо).
Баранина (или другое мясо), можно с костями — 1 килограмм (в зависимости на какое количество будете готовить).
Вода.
Специи — по вкусу (перец черный горошек, молотый черный перец, душистый перец, лавровый лист, паприка.)
Луковица – 1 шт.
Морковка - 1 шт. (по вкусу).
Соль — по вкусу
Для начала мы тщательно промываем мясо, затем срезаем с мяса сало (оно нам пригодится), режем мясо на кусочки которые вам нравятся - маленькие или большие. Далее срезанное сало кидаем на дно разогретого казана (или другой толстостенной посуды) и обжариваем его, пока не вытопится весь жир, остатки сала выкидываем. А в растопленный жир выкладываем нарезанное мясо и жарим его на сильном огне 5-10 минут, постоянно помешивая его. После того как мясо поменяет цвет с красного на белый, в казан наливаем воду, она должна полностью накрывать мясо. Ложем целую луковицу и добавляем морковку, морковку порезанную или целую. Доводим жидкость до кипения, солим по вкусу и варим баранину на очень слабом огне (чтобы еле кипело, если будет сильно кипеть курбан получиться мутным) в течение 40-50 минут (без крышки). Не забываем снимать образующуюся на поверхности пену, и ни в коем случае не увеличиваем огонь. Примерно за 5 минут до готовности мяса добавляем в казан специи, накрываем его крышкой и варим блюдо оставшееся время. Готово.

cdb4dc860db4.jpg
 

Небраконьер

Moderator
Команда форуму
Супутньо з шашликом на відкритому вогні я готую помідори, солодкий перець, кабачки і баклажани.
Мы делаем так -
Шашлык с картофеля.
Бывает такое что внезапно, захотелось или предложили поехать на природу. А на природе как всегда костер и на костре хочется чего то пожарить – в общем предложу Вам картофель на шампурах, казалось бы а чем там тот картофель жарить нанизал на шампур и жарь – не-не не получается так вкусно, а то и смотря какой картофель, может не до жарится и распасться. Тут есть хитрость, правда маленькая, но полезная.
Сам рецепт:
Берем картофель, желательно одинакового размера, если большая, можно порезать на крупные куски. Пока чистим, картофель ставим греться до кипения воду. А теперь сам секрет - чищеный картофель опускаем минут на 4-5 в кипящую воду, после чего сливаем воду и даем картофелю остыть, или можно с кастрюлей в багажник, пока доедете он остынет. Далее называете на шампур по очередности картофель-сало-картофель-сало и.д., можно помидорами разбавить, или у кого насколько хватит фантазии. И…жарим. Картофель получается сверху с корочкой, а внутри мягкий и нежный.
P2220202.JPG
 

Небраконьер

Moderator
Команда форуму
ЛЮЛЯ-КЕБАБ
Некоторым не получается приготовить люля-кебаб, говорят на шампур лепишь начинаешь жарить а он начинает отпадать.
В общем простой, быстрый и вкусный рецепт с маленькой и простой хитростью.
Для этого нужно -
- 400 г телятины
- 600 г свинины
(мясо можно брать любое другое)
- 200 г сала
- 3-4 луковицы
- Соль, чёрный перец по вкусу
- Зелень петрушки или укропа по вкусу.
Свинину, телятину и сало пропускаем через мясорубку. Сало добавляется для того чтоб люля-кебаб получился сочным. Лук мелко нарезаем ножом и добавляем в общую массу, также мелко режем петрушку или укроп (кому чего больше нравиться) и добавляем в основную массу. Далее сама хитрость - очень тщательно вымешиваем фарш, около 20 минут. (суть в том, что из мяса выделяется белок и фарш становиться вязким – за счет этого фарш хорошо закрепиться на шампуре.) Далее нужно закрепить фарш на шампуре, желательно шампура должны быть плоскими – так фарш будет держаться прочнее, и фарш лучше будто бы нанизывать на шампур, а не облепливать его вокруг. Можно слепить лепешки и на барбекю. А еще лучше жарить на веточках фруктовых деревьев. Или на краиний случай нанизать на веточки и пожарить на сковороде или в духовке. Вот и все приготовления. В общем берем бутылочку холодного и жарим люля-кебаб на мангале. Готовые люля-кебаб должны быть золотисто-румяными, слегка туговатыми.
dd765a505e60.jpg
 

Небраконьер

Moderator
Команда форуму
Быстрая картошка.
Режем сало крупными кусками.

Обжариваем сало на сковороде, так что бы с сала на половину вышел жир.

Берем картошку мелкую не чищенную (помытую))), можно по больше (будет дольше жарится и получится не так вкусно))).

И добавляем картошку к поджаренному салу.

Накрываем крышкой… в моем случае так…
Периодически можно помешивать, а можно и не помешивать.

Без усилий и затрат получается так -
 

Небраконьер

Moderator
Команда форуму

Небраконьер

Moderator
Команда форуму
ЛЮЛЯ-КЕБАБ ИЗ КАРТОФЕЛЯ…
Не мясное блюдо, но отлично пойдет дополнением к любому мясному блюду. Для этого нужно:
Картофель — 1-1,5 килограмма
Куркума (другие специи) — по вкусу (куркума придает картошке золотистый аппетитный цвет).
Масло растительное — 3-5 ст. ложек (масло можно заменить салом – 50 -100 грамм, сало мелко порезать или пропустить через мясорубку, но с маслом лучше – но это мое мнение).
Соль — по вкусу
Перец — по вкусу
Зелень – по желанию.

Варим до готовности не очищенный (в мундирах) картофель. С очищенного а потом сваренного картофеля люля-кебаб не получиться – картофель варить только в кожуре. Готовый картофель остужаем, очищаем и пропускаем через мясорубку. Ни в коем случае не следует из картофеля делать пюре.Затем добавляем в картофель куркуму и растительное масло (сало). Солим, перчим и тщательно перемешиваем.
P5310018.JPG

Перемешали, даем настоятся 20-30 минут.
P5310022.JPG

Далее смачиваем руки водой или растительным маслом (что бы картофель не прилипал к рукам) и формируем из картофельной массы колбаски и нанизываем их на шампура или палочки. Помещаем палочки или шампура на мангал (на крайний случай противень смазанный маслом и духовка….) и жарим до готовности. Не стоит использовать для приготовления решетку гриль, поскольку зажаренный люля-кебаб будет трудно с нее снять.
P6010025.JPG

Получается так. Готовый люля-кебаб посыпаем зеленью (по желанию).
P6010029.JPG

Если не получается сформировать колбаски и нанизать их на шампур, можно просто колбаски положить на шампура предварительно их смазать растительным маслом (но говорилось выше не на сетку или решетку – пригорает.)
P6010030.JPG
 

Hunterich

Новачок
Интересный рецепт зайца, а зачем его замачитвать так долго, целых 10 часов?
 
Зверху