Клещенко Д.М.
Мисливець
Цей рецепт результат моєї імпровізації, тому дуже не лайтеся, хоча дружині він дуже сподобався.
Для цього торту нам знадобиться будь – яка дичина (перепел, лиска, крижень), десь с десяток великих картоплин, велика пачка майонезу, велика головка часнику, декілька цибулин, готова приправи до м’яса і картоплі, зелень, гриби консервовані.
Отже приготування нашого «торту» починається з підготовки дичини.
Підготовлену тушку кладемо в підходящу миску, чистимо зубок часнику, і ріжемо його невеличкими дольками, потім вістрям ножа в різних місцях тушки робимо прорізи і закладаємо в них дольки часнику, потім натираємо дичину зовні і з середини сіллю і спеціями для м’яса.
Даємо хвилин п’ять нашій дичіні постояти натертою.
В цей час чистимо пів головки часнику, та одну цибулину, давимо часник в миску, цибулю ріжемо півкільцями її ми додамо пізніше. Потім додаємо приправу до м’яса і сюди ж додаємо майонез, (з таким розрахунком, щоб він добрим шаром вкрив нашу дичину) і добре все це вимішуємо ( в мене найкраще виходить рівномірно вимісити руками), коли у нас вийшла однорідна маса додаємо цибулю.
Далі беремо нашу дичину і обмащуємо зовні і зсередини нашим майонезом зі спеціями, залишок майонезу висипаємо в миску в якій буде лежати м’ясо.
На цьому робота з дичиною завершена, миска закривається плівкою і ставиться до холодильника щонайменше на ніч. Чим довше дичина буде маринуватися – тим вона буде соковитіша і смачна.
Отже переходимо до другої частини нашого рецепту – картопля.
Чистимо картоплю і ріжемо її товстими кільцями товщиною десь 5-7 міліметрів.
Картоплю солимо і залишаємо як і птицю на 5 хвилин.
В миску додаємо приправу до картоплі і майонез, добре вимішуємо. (по суті маніпуляції ті ж самі що й з приправою до птиці)
Розсипаємо картоплю на дві миски і додаємо половину нашої майонезної приправи – перемішуємо наші кільця картоплі, потім сюди ж висипаємо остачу картоплі і другу частину приправи, добре вимішуємо і залишаємо картоплю промаринуватися на пів години – годину, закривши миску плівкою – щоб не почорніла.
В цей час дістаємо з холодильника дичину. В середину кладемо яблука, помідори, навіть можна чимось начинити.
В рукав викладаємо картоплю, вона вже стала пластичною і трохи пустила сік, який нам буде корисний. Зверху картоплі кладеться дичина. Добре вибираємо залишки приправ з мисок і відправляємо все в рукав. Сік який є на дні теж іде в діло.
До всього цього можна додати 50 грамів білого вина, але це хто як любить.
Духовку розжарюємо десь до 180 градусів (про точність вимірів не скажу тому що в мене механічний термометр) і ставимо нашу страву на годину. Важливо, щоб на дні рукава було трохи рідини, щоб картопля не пристала до дна.
Через годину відкриваємо духовку і розриваємо рукав, щоб щоб дичина трохи засмагла, і залишаємо в духовці ще хвилин на 10-15.
В цей час дрібно ріжемо консервовані, або жарені гриби і нашу зелень.
Після того, як ми остаточно вийняли рукав з духовки треба красиво все виложити на піднос, чи велику таріль. Обережно беремо кружальця картоплі і викладаємо її круглим млинцем на таріль, після першого слою пересипаємо дрібно порізаною зеленню з грибами. Так повторюємо шар за шаром. Потім іде другий шар картоплі. Важливо пам’ятати, що картоплю треба викладати зі зміщенням, щоб наш «торт» не розпався.
Так шар за шаром ми завершуємо роботу.
Остається одне – як прикрасити? Ну це вже у кого на що фантазії хватає.
Зверху можна прикрасити цілими грибами, зеленню, покласти дичину зверху, тощо.
Нарізаємо кільцями помідори, огірки, яблука і викладаємо по колу, якщо наприклад у вас в якості дичини перепілки, то їх також можна викласти кругом нашого торту, а не класти зверху як качку чи лиску.
Все! Можна подавати на святковий стіл!
Смачного!
Для цього торту нам знадобиться будь – яка дичина (перепел, лиска, крижень), десь с десяток великих картоплин, велика пачка майонезу, велика головка часнику, декілька цибулин, готова приправи до м’яса і картоплі, зелень, гриби консервовані.
Отже приготування нашого «торту» починається з підготовки дичини.
Підготовлену тушку кладемо в підходящу миску, чистимо зубок часнику, і ріжемо його невеличкими дольками, потім вістрям ножа в різних місцях тушки робимо прорізи і закладаємо в них дольки часнику, потім натираємо дичину зовні і з середини сіллю і спеціями для м’яса.
Даємо хвилин п’ять нашій дичіні постояти натертою.
В цей час чистимо пів головки часнику, та одну цибулину, давимо часник в миску, цибулю ріжемо півкільцями її ми додамо пізніше. Потім додаємо приправу до м’яса і сюди ж додаємо майонез, (з таким розрахунком, щоб він добрим шаром вкрив нашу дичину) і добре все це вимішуємо ( в мене найкраще виходить рівномірно вимісити руками), коли у нас вийшла однорідна маса додаємо цибулю.
Далі беремо нашу дичину і обмащуємо зовні і зсередини нашим майонезом зі спеціями, залишок майонезу висипаємо в миску в якій буде лежати м’ясо.
На цьому робота з дичиною завершена, миска закривається плівкою і ставиться до холодильника щонайменше на ніч. Чим довше дичина буде маринуватися – тим вона буде соковитіша і смачна.
Отже переходимо до другої частини нашого рецепту – картопля.
Чистимо картоплю і ріжемо її товстими кільцями товщиною десь 5-7 міліметрів.
Картоплю солимо і залишаємо як і птицю на 5 хвилин.
В миску додаємо приправу до картоплі і майонез, добре вимішуємо. (по суті маніпуляції ті ж самі що й з приправою до птиці)
Розсипаємо картоплю на дві миски і додаємо половину нашої майонезної приправи – перемішуємо наші кільця картоплі, потім сюди ж висипаємо остачу картоплі і другу частину приправи, добре вимішуємо і залишаємо картоплю промаринуватися на пів години – годину, закривши миску плівкою – щоб не почорніла.
В цей час дістаємо з холодильника дичину. В середину кладемо яблука, помідори, навіть можна чимось начинити.
В рукав викладаємо картоплю, вона вже стала пластичною і трохи пустила сік, який нам буде корисний. Зверху картоплі кладеться дичина. Добре вибираємо залишки приправ з мисок і відправляємо все в рукав. Сік який є на дні теж іде в діло.
До всього цього можна додати 50 грамів білого вина, але це хто як любить.
Духовку розжарюємо десь до 180 градусів (про точність вимірів не скажу тому що в мене механічний термометр) і ставимо нашу страву на годину. Важливо, щоб на дні рукава було трохи рідини, щоб картопля не пристала до дна.
Через годину відкриваємо духовку і розриваємо рукав, щоб щоб дичина трохи засмагла, і залишаємо в духовці ще хвилин на 10-15.
В цей час дрібно ріжемо консервовані, або жарені гриби і нашу зелень.
Після того, як ми остаточно вийняли рукав з духовки треба красиво все виложити на піднос, чи велику таріль. Обережно беремо кружальця картоплі і викладаємо її круглим млинцем на таріль, після першого слою пересипаємо дрібно порізаною зеленню з грибами. Так повторюємо шар за шаром. Потім іде другий шар картоплі. Важливо пам’ятати, що картоплю треба викладати зі зміщенням, щоб наш «торт» не розпався.
Так шар за шаром ми завершуємо роботу.
Остається одне – як прикрасити? Ну це вже у кого на що фантазії хватає.
Зверху можна прикрасити цілими грибами, зеленню, покласти дичину зверху, тощо.
Нарізаємо кільцями помідори, огірки, яблука і викладаємо по колу, якщо наприклад у вас в якості дичини перепілки, то їх також можна викласти кругом нашого торту, а не класти зверху як качку чи лиску.
Все! Можна подавати на святковий стіл!
Смачного!