НАКАЗ N 1042 Про затвердження Лімітів використання мисливських тварин, віднесених до державного мисливського фонду, на мисливський сезон 2024 - 2025 р

Вибачайте ! Повернувся бо надто багато писанини брехливої тут понаписували.
- Де я написав, що проти ВІДКРИТТЯ ПОЛЮВАННЯ ? А лише те. що це залежить від військ.адмін.обл.
- Те що наш ПМК вирішив не полювати в наших угіддях у разі прийняття позитивного рішення то це наше рішення ! .Причину я вказав .

І ще раз - внески проплачені.робота в угіддях проводиться.Є вже перші виводки фазанів яких ми закупляли за власні кошти перший раз та другий був запуск спільний за підтримки обласного УТМР. Навіть та вакцина від сказу своєчасно розкладається у місцях мешкання лисів.Та після цього через /два-три/ місяці проводиться санвідстріл лисів на експертизу. Ветеринари самі приїзджають і забирають. Хто знає це той зрозуміє.що не кожен лис може бути придатним для дослідів. Є певні вимоги що до біологічного матеріалу.

До -зустрічі- у інших темах.
Дякую за розуміння!

woodcarver

Мисливець
Степанович 2
Тут, ви дуже правильно помітили. Є дві категоріїї мисливців які на даний час проти відкриття полювання.
Перша, це мисливці з територій на яких внаслідок війни не може бути полювання і на жаль, ще скоро не буде.
Логіка така, як це хтось може, а я ні.
Друга, це ті хто пристроївся полювати втихаря, логіка така, нафіга ті всі процедури, ліцензіїї, карточки, внески і тп., як я і так полюю.
Плюс, в угіддях немає інших мисливців, ніхто не заважає, сам собі "керон".
Знаю також мисливців, які принципово до закінчення війни постановили собі не полювати, вважаючи, що це неетично. Поважаю їх вибір, це напевно меншість.
Не претендую на істину, так, ділюся власними спостереженнями.
Дякую за увагу

Степанович 2
Тут, ви дуже правильно помітили. Є дві категоріїї мисливців які на даний час проти відкриття полювання.
Перша, це мисливці з територій на яких внаслідок війни не може бути полювання і на жаль, ще скоро не буде.
Логіка така, як це хтось може, а я ні.
Друга, це ті хто пристроївся полювати втихаря, логіка така, нафіга ті всі процедури, ліцензіїї, карточки, внески і тп., як я і так полюю.
Плюс, в угіддях немає інших мисливців, ніхто не заважає, сам собі "керон".
Знаю також мисливців, які принципово до закінчення війни постановили собі не полювати, вважаючи, що це неетично. Поважаю їх вибір, це напевно меншість.
Не претендую на істину, так, ділюся власними спостереженнями.
Дякую за увагу
Частково не згоден з Вами. Я живу в Запоріжжі, 45 кілометрів до лінії фронту, десь 70% області окуповано. Щодо відкриття полювання в нашій області, на мою думку поки і мови не може бути. Але особисто і більшість моїх знайомих мисливців за відкриття, де є можливість з дотриманням всіх необхідних безпекових обмежень. Бо розуміємо, що це "заганяє галузь в тінь", є величезні проблеми з біобезпеки і не тільки. Я мав можливість їздити минулі роки на Миколаївщину і Черкащину полювати, але не їздив з власних переконань. Допомагав контактами, в тому числі мисливцям з нашого форуму, і не засуджую тих хто їздив полювати і поїде цього року.
Усім тихого вечора.

woodcarver

Мисливець
Ваші поняття про мисливську галузь значно ширші від пересічного мисливця. Ви як профі мислите категоріями економічними, соціальними і тп. і слава Богу, що є люди які хочуть "розкачати" мисливство як галузь народного господарства яка буде приносити дохід і разом з тим, бути доступною для громадянина.
Адже мисливство включає не тільки полювання, там і собаківництво, виробництво товарів для полювання, боєприпаси, виробництво зброї, товари для релоуда, і тп.
На мою думку, коли воно запрацює, при правильній інформаційній політиці, відношення до мисливства зміниться в позитивну сторону.
Частково не згоден з Вами
Я як простий мисливець привів приклади, чому дехто з мисливців проти відкриття полювання.
Дякую за увагу

Дякую! Лише системна постійна робота на всіх рівнях від пересічних мисливців до органів влади, профільних урядових структур дасть позитивний результат. Так дійсно це не може бути швидко, як би нам хотілось але якщо нічого не робити, то ми на шляху до деградації галузі.
Прикро розуміти, що "наші сусіди зі сходу та сусіди з півночі" випередили нас на багато років вперед...Головне, на сьогодні, я вперше бачу зворотній зв`язок від влади до мисливців.
Доречі, думаю, що до кінця місяця будуть ще подібні новини як і із Закарпаття. Миколаївщина планує відкриття 9 серпня. Ось якось так....)))
Нам своє робити!

mulyavchik

Снайпер
Доречі, думаю, що до кінця місяця будуть ще подібні новини як і із Закарпаття. Миколаївщина планує відкриття 9 серпня. Ось якось так....)))
Нам своє робити!
Дай Боже.Може ці добрі новини колись завітають і на Вінниччину

Степанович 2

Снайпер
У нас це де? Давайте будемо писати чітко,яка область.Подякував.З пов.
Закарпаття. Постійні форумчани, по моєму, знають хто звідки є.
А так правильно вище написано, що ініціатива за колективами і своїм старанням і напористістю переконати ОВА в можливості і доцільності даного міроприємства в кожному конкретному випадку.

mulyavchik

Снайпер
Закарпаття. Постійні форумчани, по моєму, знають хто звідки є.
А так правильно вище написано, що ініціатива за колективами і своїм старанням і напористістю переконати ОВА в можливості і доцільності даного міроприємства в кожному конкретному випадку.
Я то вроді би не новачок тут,але краще перепитав,для впевненості.Првністю згоден з написаним вище,але то станеться тоді коли керівництво ОВА буде йти адекватно на розмову,і тоді будуть знаходитися якісь рішення та компроміси.Але якщо їм то по цимбалам то ти хоть з бубном танцюй,толку буде мало

senya 2011

Слідопит
Якщо керівництво ОДА не дасть згоди, або дасть вибірково (не по всіх областях) то буде очікуваний сплеск звичайного браконьєрства і цей момент потрібно буде враховувати. Це прямо як про "Дам" і "Дам но не вам" ) Як ОДА про аргументує факт дозволу полювання в Черкаській області і факт заборони в Полтавській ??? Про пожежну безпеку говорити не варто, вона негативна по всій території.

север

ветеран форуму
надійна команда
Як ОДА про аргументує факт дозволу полювання в Черкаській області і факт заборони в Полтавській ???
Нічого ніхто коментувати і аргументувати не буде. Це зона відповідальності і прерогатива виключно місцевих органів виконавчої влади. Як немає і єдиного УТМР в Україні, у кожному регіоні свої внески, свої строки і своя вартість на послуги. З Києва вже не подзвонять і директиву до виконання на всіх не спустять. Тим більше, в режим воєнного стану.

Останнє редагування:

senya 2011

Слідопит
Нічого ніхто коментувати і аргументувати не буде. Це зона відповідальності і прерогатива виключно місцевих органів виконавчої влади. Як немає і єдиного УТМР в Україні, у кожному регіоні свої внески, свої строки і своя вартість на послуги. З Києва вже не подзвонять і директиву до виконання на всіх не спустять. Тим більше, в режим воєнного стану.
Ну якщо чекають відмашки з Києва то і відповідальність рахую буде також на них. Люди зі зброєю - джентльмени, тому згідно чинного законодавства !

mulyavchik

Снайпер
Все залежить від губернаторів, точніше від начальників ОВА.Якщо вони адекватні і розуміють всю повноту питання тоді розмова піде легше і краще,а якщо вони дубові і їм до спини те полювання,то розмов не буде взагалі

Все залежить від губернаторів, точніше від начальників ОВА.Якщо вони адекватні і розуміють всю повноту питання тоді розмова піде легше і краще,а якщо вони дубові і їм до спини те полювання,то розмов не буде взагалі
А також від позиції, бажання та дій міжрегіональних управлінь лісового та мисливського господарства, департаментів екології, керівників управлінь Держпродспоживслужби, голів обласних організацій УТМР, УСІХ КОРИСТУВАЧІВ МИСЛИВСЬКИХ УГІДЬ і пересічних мисливців!!!

senya 2011

Слідопит
А також від позиції, бажання та дій міжрегіональних управлінь лісового та мисливського господарства, департаментів екології, керівників управлінь Держпродспоживслужби, голів обласних організацій УТМР, УСІХ КОРИСТУВАЧІВ МИСЛИВСЬКИХ УГІДЬ і пересічних мисливців!!!
Хтось написав лист - звернення !? Тут на форумі це не вирішується!

Хтось написав лист - звернення !? Тут на форумі це не вирішується!
Так! Є листи починається проведення нарад в обласних центрах, але не всі зацікавлені у відкритті полювання структури консолідують зусилля....
На форумі, який є просто форумом мисливців і все...Так є по факту! Дійсно нічого не вирішується. Я пишу те що знаю на всі сто відсотків, і що можу озвучити для широкого загалу. Але від позиції мисливців чимало залежить також. Якщо кожен з нас буде "вкладати у вуха" голові райорганізації УТМР, районому ветеринарому лікарю, голові РДА, а то і іншим зацікавленим людям щодо доцільності і необхідності відкриття полювання є шанс отримати позитивний результат. У кожного з нас є коло знайомих в різних органах влади....

mulyavchik

Снайпер
Голова рай УТМР зробив все що від нього залежить і робить і надалі,але вище своєї голови непригне.В цьому році заплатив оренду землі за свій кошт,як буде надалі невідомо

Зверху