Наважка 36г (12К)

Коваленко А

ветеран форуму
надійна команда
Колеги, цікавить наважка дробового заряду в 36г. Хто та при яких умовах, на яких полюваннях використовує саме 36г а не 32г ???
Тут все дуже просто! 36 гр. набій був розроблений давно фірмами, що споряджають набої і основне напрямок його - це використання в в важких полуавтоматах, де ще не використовувалися регульовані газовідводи, інерційні рушниці, ну і наподобіє МЦ21-12, більшість володарів яких не знають, як від регулюється механізм відката-наката.
Взагалі чи варто 32г вважати за стандарт, тому як на певних видах полювання з підходу (особлив перната дичина) цілком достатньо 28г дробу ?
Не стандарт, а скоріше золота середина, для мисливців, які не споряджати , чи просто підбирати патрони з нужною навіскою.
Так де ж нам 32г не вистачає ???
Тут кожен вирішує сам! Для якихось полювань його забагато, на змагання, стенд з ним не пустять, а для дальніх пострілів по гусаку, лису, а тепер по FPV дронах то, як по мені тут краще 34, чи той же 36.

Призрак 153

Слідопит
..набої 36грамів шроту більш підходять для зимового пллювання(зайчик,лисиця вовк шакал,та полювання на гусака)для полювання по перу вистачає 24--30грамів..особисто мені подобається 30гр., СпЗк1,65>30..сх2000..шріт 7-6-5..+пижконтейер під 28грамів..
..

senya 2011

Мисливець
..набої 36грамів шроту більш підходять для зимового пллювання(зайчик,лисиця вовк шакал,та полювання на гусака)для полювання по перу вистачає 24--30грамів..особисто мені подобається 30гр., СпЗк1,65>30..сх2000..шріт 7-6-5..+пижконтейер під 28грамів..
..
Різні умови полювання, варто враховувати. Теж полювання на голуба, поле годівлі - одне полювання а маршрут перельоту птаха зовсім інше.

AВІ

Новачок
..
Умови полювання диктують свої правила.

север

ветеран форуму
надійна команда
Практично ніколи не стріляв такими наважками шроту, хоч і маю підходящу зброю. Слід враховувати той факт, що максимальні снаряди не найкращим чином впливають на рушниці, зокрема на переломні, призводять до передчасної появи шату і т.д. З магнумів, напівавтоматів, деяких, це не так критично. Все виправдано в межах розумного. Але якщо хочете зберегти зброю, то 36 г треба використовувати раціонально, вдумливо, для дальніх, відповідальних пострілів, а не повсякчас.

Зверху