Натаска на кабана.

veryman

Новачок
Во первых. Всем хорошего настроениея!
Во вторых. Кобельку лайки скоро исполнится 4 месяца, а соответственно хочется его проверить на возможность охоты на кабана. Так как я и пес находимся в Киеве, то хотелось узнать о хороших вольерах где можно попробовать по кабану, а потом и натаскивать в раене под Киевом (Киевская обл, Черкасская обл)?
 

STANISLAV

Мисливець
Я свою натравлював на домашних свинях,у знайомого э в"этнамськи попитки не погани,також годував шкурою кабана(шкуру обшмалював паяльнов лампов и наризав на тонки паси)за порадою бувалих мисливцив.НА рахунок Вашого добре щоб вин попробував в пари з опитним собакою,малий може розгубитися и злякатися.
 

ramin

Мисливець
veryman;22076 сказав(ла):
Во первых. Всем хорошего настроениея!
Во вторых. Кобельку лайки скоро исполнится 4 месяца, а соответственно хочется его проверить на возможность охоты на кабана. Так как я и пес находимся в Киеве, то хотелось узнать о хороших вольерах где можно попробовать по кабану, а потом и натаскивать в раене под Киевом (Киевская обл, Черкасская обл)?
Взаємно!
У мене 2 ЗСЛ:сука 3,5 роки і її синок 1 рік. Не знаю, але на мою думку 4 місяці це ранувато пускати його у вольєр до кабана, навіть до підсвинка.З практики - 50-60кг. кабанчик може нормально дати під хвоста молодій собаці. В Житомирській обл. можу запропонувати вольєри з різною площею, свиньми різного розміру.....та, гадаю, для Вас це далекувато. Якщо знайдете вольєр невеличких розмірів огороджений сіткою, то це буде найкращий варіант для вашого песика у цьому віці.Через сітку щоб було видно кабана - будете ззовні показувати собаці кабана.Можливо проявить інтерес, запам"ятає запах...Нехай мене тут заплюють, але категорично не раджу в такому віці пускати в вольєр. Собачок піде на контакт "понюхатися", а кабан собак м"яко кажучи не любить,- буде атакувати - собака злякається і в більшості випадків звірової собаки з нього не буде.
Я свого пускав самого у 10,5 місяців на стадо 25 голів (з них 10 за 120 кг і свиноматка біля 200кг, остальні 40-70). Думав хай хоть понюхає, або,якщо інтерес проявить, то пощипає якого підсвинка. На радість собака запрацював, правда вхопив свиноматку і протягом 20хв. не переключився ні на якого іншого.Я думав, що вона його там з"їсть (навіть пожалів, що привіз), та він умудрився навіть хватку зробити - правда Машка відповіла взаємністю, добре без пошкоджень.
До чого я це все Вам розповів? Щоб Ви зробили висновок з конкретного випадку, що собака в моєму випадку вже майже зформований фізично, але він ще щеня хоча проявив себе на ІІІ диплом (судячачи зі слів хазяїна вольєру, він же є експертом)Собака ще тяжкий ,неповороткий. А у Вас геть малий для таких ділов

Дайте йому краще шкуру потягати, покажіть через сітку дикого або домашне порося невеличке поганяти.

Буду радий, якщо мої слова принесуть вам користь у підході до натаски по кабану та принесуть бажані результати.
 

veryman

Новачок
Дякую за розповідь. Я так з самого початку і налаштовувався на ПЕРШИЙ візуальний контакт і виявлення інтересу у песика до кабанчика. На рахунок домашніх, дякую за пропозицію, звожу його в село на шашличок, якраз можно буде і хвостика дати. Житомирська область теж підходить, якшо це до 100 км від Киева.
 

Віктор Фін

Новачок
Натаска мисливських собак по кабану, Львівська область, м.Великі Мости. Великий вольєр з змішаною рослинністю та ландшафтом. Вартість за домовленістю.т.098 444 1935
IMG_20171015_092511669.jpg
IMG_20171015_092508348.jpg
 

baz

Мисливець
я своего ягда притравливал но в 1 год на испытаниях, этот "зритель" за полчаса прохавал тему на примере работы лаек, запустили в вольер отработал на диплом 2-й степени со старта, правда по началу пер в лоб с дуру на 3-их , пока не улетел пару раз с рыла, благо кабаны были с вырваными клыками, а если б так где то в лесу порвали б нафиг.. я к чему, после НГ на Десне будут испытания, кстати там где то и вольер вроде есть, не мучьте щенка..4 мес мелковат может пересцать, еще успеет имхо, а там дело Ваше
 

KIRA

Мисливець
Підкажіть вольєр в районі Стрия, Дрогобича, Моршина!
 
Зверху