Національний день мисливства .

север

ветеран форуму
надійна команда
Дайте посилання на нормативний акт. П.С. На сьогодні у нас НЕМАЄ жодного нормального свята для мисливців України. Раніше, хоч було відкриття полювання на пернатих. Потім і воно нівелювалося, у зв'язку з різницею в наказах. І уберіть оту нікчемну вивіску з цифрою 104. Дома її приклейте і любуйтесь. Ні до чого вона на форумі Українського товариства мисливців і рибалок. Якому, офіційно, значно менше років. Разів у 2. Читайте історичні першоджерела. А не керуйтесь лозунгами і голослів"ям.

Останнє редагування:

север

ветеран форуму
надійна команда
П.С. Хоча, можливо, все вже помінялось? Люди вже не знають, коли чарку підняти, за те чи інше свято.

nuchuk

Мисливець
В Кодексі українського мисливця, затвердженого Всеукраїнським з"їздом мисливських громадських об"єднаньі підприємств від 01.06.2024 року Розділ 4 ст. 22 п.1...( Національий день мисливства відзначається щорічно в першу суботу червня).

Арго

S-Moderator
Команда форуму
Всіх по новому, зі святом!!

север

ветеран форуму
надійна команда
В Кодексі українського мисливця, затвердженого Всеукраїнським з"їздом мисливських громадських об"єднаньі підприємств від 01.06.2024 року Розділ 4 ст. 22 п.1...( Національий день мисливства відзначається щорічно в першу суботу червня).
Дату зі стелі придумали? Чому не 3 квітня чи 17 жовтня, наприклад? Не бачу жодного логічного сенсу святкувати день мисливця у червні. З якого дива?

север

ветеран форуму
надійна команда
День захисту дітей на листопад, день мисливця на червень і т.д., і т.п. і що це дає? Друга субота серпня було б правильно і справедливо, а так- ні про що. Заходи хоч якісь були, на рівні держави? Привітання? І від кого, цікаво? Чи так, як завжди- для галочки? Давайте вітатись? А давайте! Ні в тин, ні в ворота.

Арго

S-Moderator
Команда форуму
Держава входе в нову стадію розвитку,більш цивілізовану,більш розвинуту і більш наближену до розвинутого цивілізованого світу!!Тому деякі дати і міняються.Пане Север тяжко звикати до нового,але ця процедура обовʼязкова.Звикайте!!

Останнє редагування:

север

ветеран форуму
надійна команда
Держава входе в нову стадію розвитку,більш цивілізовану,більш розвинуту і більш наближену до розвинутого цивілізованого світу!!Тому деякі дати і міняються.Пане север тяжко звикати до нового,але ця процедура обовʼязкова.Звикайте!!
Я не про зміну пам'ятних дат апріорі, хоча і це питання досить спірне, це процес еволюційний. Я про ДАТУ, яка ні до чого, ні про що і взагалі - зі стелі. Чи у Вас є якесь логічне пояснення, до чого саме вона прив'язана? Що саме відбулось 7 червня, в житті мисливців України, що ми в міжсезоння повинні святкувати Національний день мисливства? Ні з цього і ні з того? Бо так комусь заманулось. Я не знайшов жодного логічного пояснення, хоча знаю історію мисливства в Україні досить непогано. Буду вдячний за відповідь. Можливо, я щось пропустив?

Арго

S-Moderator
Команда форуму
А відбулось те,що власне 7 червня 2025 року накінець в українського мисливства зʼявився свій офіційний День-свято,який ми будемо надалі відмічати саме в цей день,так як і сотні інших днів-свят!!!Думаю,що я вас переконав без всіляких привʼязок і наголосів.

томка

Снайпер
А відбулось те,що власне 7 червня 2025 року накінець в українського мисливства зʼявився свій офіційний День-свято,який ми будемо надалі відмічати саме в цей день,так як і сотні інших днів-свят!!!Думаю,що я вас переконав без всіляких привʼязок і наголосів.
Усіх вітаю. Це мабуть один із1000 випадків,коли не погоджуюсь із шановним Арго...маємо шанувати історію! Яка б вона не була. Стеля-не історія! У цьому році мав би бути мій 51-й мисливський сезон..і я не пам'ятаю жодного приводу для святкування 7 червня... отож може хтось повідомить,просвітить дідуся..

Арго

S-Moderator
Команда форуму
Хочу наголосити,що цей день не вказаний конкретною датою,а зазначений першою суботою червня.Так визначаються змістові дати свʼяткування без будь яких конкретних дат.

Арго

S-Moderator
Команда форуму
І до чого тут, взагалі, перша субота ЧЕРВНЯ?!
А до того, що в першу суботу червня з 2025 року українська мисливська громада відмічатиме надалі свій день незалежно від обставин і інших курйозів!І їм глибоко наплювати на скрегіт зубів не згідних з ними по питанню цього дня!!А серпень - це лише відкриття сезону полювання, а не день мисливця!!Думаю що різницю ви вловлюєте.Сезон може відкритись, може і не відкритись!!Все залежить від супутніх обставин, а свято мисливства буде завжди в першу суботу червня і не залежатиме ні від яких обставин!!

Останнє редагування:

nuchuk

Мисливець
Підтримую Арго і хочу добавити, що пора не тільки кидати триматись за Содепію ,а починати згадувати, наслідувати і впроваджувати своє-Українське! Більшість "незгідних" я думаю, в очі не бачили Кодекс українського мисливця. Було б не погано ознайомитись...

HOWA

Слідопит

томка

Снайпер
Ну що...по перше, пост Арго призвів до корисної інформації. Є кодекс,є свято! Це вже добре! Керуємося цим...але,я вважаю себе причетним до мисливської громади. Саме української громади..впевнений,саме цей форум зібрав небайдужих,свідомих мисливців! То скажіть ,будь ласка,чому,приймаючи Кодекс,встановлюючи (є надія обгрунтовано) дату свята мисливців,ніхто не порадився..із громадою..може через те мало хто той Кодекс бачив..хіба так треба працювати "діячам" кабінетним..ось я наприклад, пропонував би пов'язати цю дату із днем народження Остапа Вишні..це листопад..як приклад..між іншим. ну як казали деякі..маємо-що маємо.

pio

Мисливець
То скажіть ,будь ласка,чому,приймаючи Кодекс,встановлюючи (є надія обгрунтовано) дату свята мисливців,ніхто не порадився..із громадою..
А ви член УТМР? Там підпис УТМР присутній.
+ пікіруючий сокіл

Вітаю колеги! Пишу тут зараз не часто але...
КОДЕКС УКРАЇНСЬКОГО МИСЛИВЦЯ розроблявся із залученням УСІХ зацікавлених сторін, з максимальним залучення УСІХ профільних структур, організацій, підприємств та УСІХ ОХОЧИХ пересічних мисливців.
Обговорення йшло не один місяць, і хто хотів той долучився до цього процесу.
Ми як підприємство (ТОВ НВП "УКРМИСЛИВРИБПРОЕКТ") і я особисто як біолог-мисливствознавець, член науково-технічної ради ВАКМУ і просто як пересічний мисливець також маю відношення до розробки цього Кодексу. Якщо чесно, не в частині його підготовки, а в частині пропозицій, правок та зауважень. Ми з Вами, отримали документ етично-рекомендаційного характеру, який влаштовує і підтриманий організацією, членами якої ми є практично всі - УТМР!
Дотримуватись норм цього Кодексу особиста справа кожного...
Але ВПЕРШЕ, ще раз наголошую ВПРЕШЕ в історії мисливства нашої держави ми маємо НАЦІОНАЛЬНИЙ ДЕНЬ МИСЛИВСТВА. Так він поки не має офіційного державного статусу, але повірте процес вирішення цього питання триває. Остаточна мета — видання відповідного Указу Президента!

Кому цікаво, нижче посилання на електронну версію.
https://drive.google.com/drive/fold...f2jU8sd6mdZDFyFapw_aem_qVyOA9NafEFID9h7WtROLw

Зверху