Дайте посилання на нормативний акт. П.С. На сьогодні у нас НЕМАЄ жодного нормального свята для мисливців України. Раніше, хоч було відкриття полювання на пернатих. Потім і воно нівелювалося, у зв'язку з різницею в наказах. І уберіть оту нікчемну вивіску з цифрою 104. Дома її приклейте і любуйтесь. Ні до чого вона на форумі Українського товариства мисливців і рибалок. Якому, офіційно, значно менше років. Разів у 2. Читайте історичні першоджерела. А не керуйтесь лозунгами і голослів"ям.
Дату зі стелі придумали? Чому не 3 квітня чи 17 жовтня, наприклад? Не бачу жодного логічного сенсу святкувати день мисливця у червні. З якого дива?В Кодексі українського мисливця, затвердженого Всеукраїнським з"їздом мисливських громадських об"єднаньі підприємств від 01.06.2024 року Розділ 4 ст. 22 п.1...( Національий день мисливства відзначається щорічно в першу суботу червня).
Я не про зміну пам'ятних дат апріорі, хоча і це питання досить спірне, це процес еволюційний. Я про ДАТУ, яка ні до чого, ні про що і взагалі - зі стелі. Чи у Вас є якесь логічне пояснення, до чого саме вона прив'язана? Що саме відбулось 7 червня, в житті мисливців України, що ми в міжсезоння повинні святкувати Національний день мисливства? Ні з цього і ні з того? Бо так комусь заманулось. Я не знайшов жодного логічного пояснення, хоча знаю історію мисливства в Україні досить непогано. Буду вдячний за відповідь. Можливо, я щось пропустив?Держава входе в нову стадію розвитку,більш цивілізовану,більш розвинуту і більш наближену до розвинутого цивілізованого світу!!Тому деякі дати і міняються.Пане север тяжко звикати до нового,але ця процедура обовʼязкова.Звикайте!!
Усіх вітаю. Це мабуть один із1000 випадків,коли не погоджуюсь із шановним Арго...маємо шанувати історію! Яка б вона не була. Стеля-не історія! У цьому році мав би бути мій 51-й мисливський сезон..і я не пам'ятаю жодного приводу для святкування 7 червня... отож може хтось повідомить,просвітить дідуся..А відбулось те,що власне 7 червня 2025 року накінець в українського мисливства зʼявився свій офіційний День-свято,який ми будемо надалі відмічати саме в цей день,так як і сотні інших днів-свят!!!Думаю,що я вас переконав без всіляких привʼязок і наголосів.
А до того, що в першу суботу червня з 2025 року українська мисливська громада відмічатиме надалі свій день незалежно від обставин і інших курйозів!І їм глибоко наплювати на скрегіт зубів не згідних з ними по питанню цього дня!!А серпень - це лише відкриття сезону полювання, а не день мисливця!!Думаю що різницю ви вловлюєте.Сезон може відкритись, може і не відкритись!!Все залежить від супутніх обставин, а свято мисливства буде завжди в першу суботу червня і не залежатиме ні від яких обставин!!І до чого тут, взагалі, перша субота ЧЕРВНЯ?!
А ви член УТМР? Там підпис УТМР присутній.То скажіть ,будь ласка,чому,приймаючи Кодекс,встановлюючи (є надія обгрунтовано) дату свята мисливців,ніхто не порадився..із громадою..