Обробка трофею козулі.
Відмочування
Знімаємо шкіру з голови. Чистимо череп з усіх м"яких частин(очі, м"язи ітп.) Гачком з дроту виймаємо мозок (світлина 1, якщо хочемо зберегти череп повністю.)
Якщо потрібна тільки частина черепа то мозок виймаємо через отвір зроблений в задній частині черепної коробки.(світлина 2)
В такий спосіб підготовлений череп занурюємо у холодну воду на 24 години.(вся кров повинна вимочитись)
Обварювання черепа.
До киплячої води занурюємо череп аж до "розеток"(світлина 3) Час варіння залежить від віку козла. Чим старший тим довше варимо. Молодий козел - 25 хвилин, старий - 1.5 години(до часу аж м"язи та хрящі зваряться і почнуть легко відставати). Череп з кип"ятку занурюємо у холодну воду, щоб жири не в"їлись у кістку.
Варений череп очищуємо зі всіх м"яких частин і хрящів.(світлина 4)
Після того кладемо череп у гарячу воду з миючим засобом для посуду на 24 години(колір засобу не може бути зеленим).(світлина 5)
Відбілювання
Для відбілювання використовуємо 10%перекис водню. Череп обкладаємо ватою і поливаємо перекисом водню.(світлина 6) Не даємо ваті висохнути 24 години поливаючи її. Вибілений череп промиваємо у гарячій воді і кладемо висохнути.
Трофей готовий.