Обробка трофея

TOZ-34ER

ветеран форуму
надійна команда
Шановні мисливці якщо хтось знає різні способи обробки черепа козла, ікла кабана напишіть та політься досвідом
 

Nikita

Мисливець
Череп самца косули погружается в емкость с водой до основания рогов и вываривается в течении 2-3часов.Вода доливается по мере выкипания.Клыки кабана тоже можно вываривать,но если переваришь они потрескаются.Поэтому лучше весной положить их в муравейник и через некоторое время они вынутся.После этого заполняешь пустоту финишной шпаклевкой,а сверху натираешь воском или парафином.Потом крепи на медальон.
 

TOZ-34ER

ветеран форуму
надійна команда
У мене е вже відварений череп козла убитого ще у 2009 році. Для того щоб цого вибілити використовують перекись воднь. Чи не пізно обробляти перекиссю цей череп і чи потрібно його ще раз перед тим відварювати?
 

Арго

S-Moderator
Команда форуму

Nikita

Мисливець
При помощи зубной щетки и отбеливателя вычисти череп.Высуши и натри воском или парафином. Процедуру натирания необходимо переодически повторять.
 

Арго

S-Moderator
Команда форуму
Да отбеливает супер!
 

BOGUN

ветеран форуму
надійна команда
Обробка трофею козулі.

Відмочування
Знімаємо шкіру з голови. Чистимо череп з усіх м"яких частин(очі, м"язи ітп.) Гачком з дроту виймаємо мозок (світлина 1, якщо хочемо зберегти череп повністю.)

Якщо потрібна тільки частина черепа то мозок виймаємо через отвір зроблений в задній частині черепної коробки.(світлина 2)

В такий спосіб підготовлений череп занурюємо у холодну воду на 24 години.(вся кров повинна вимочитись)

Обварювання черепа.
До киплячої води занурюємо череп аж до "розеток"(світлина 3) Час варіння залежить від віку козла. Чим старший тим довше варимо. Молодий козел - 25 хвилин, старий - 1.5 години(до часу аж м"язи та хрящі зваряться і почнуть легко відставати). Череп з кип"ятку занурюємо у холодну воду, щоб жири не в"їлись у кістку.

Варений череп очищуємо зі всіх м"яких частин і хрящів.(світлина 4)

Після того кладемо череп у гарячу воду з миючим засобом для посуду на 24 години(колір засобу не може бути зеленим).(світлина 5)

Відбілювання
Для відбілювання використовуємо 10%перекис водню. Череп обкладаємо ватою і поливаємо перекисом водню.(світлина 6) Не даємо ваті висохнути 24 години поливаючи її. Вибілений череп промиваємо у гарячій воді і кладемо висохнути.

Трофей готовий.
 

TOZ-34ER

ветеран форуму
надійна команда
А якщо череп відварений його можливо вибілити?
 

Арго

S-Moderator
Команда форуму
Таким-же методом,як описав Богун!!
 

Крук

Мисливець
Можна ще вибілити таблетками гідропериту,токож дає непогані результати і не важко дістати.
1.Відварити череп,очистити його від м'яса і сухожиль;
2.Опустити на 12 год. в бензин для обезжирення;
3.Після цього вимити у воді з миючим засобом;
4.Розчинити таблетки гідропериту у воді, так щоб був густий розчин (приблизно 6 таб. на 10-20г води),нанести пензликом не череп і поставити в темне місце. Після того як висохне можна ще 1-2 рази нанести для кращого результату.
Ось, що виходить:
 

Вкладення

Muk

Слідопит
Процес виймання мозку гачком з дроту краще проводити вже після варіння - коли він розварений - так легше і зручніше...
 

Иж-27м

Мисливець
Дайте совет. Недавно были найдены останки лося. С него были сняты рога вместе с лобной костью. Туша пролежала зиму. Рога стали белыми. Можна с ними што сделать, што бы они приняли естественный вид. Если можна, то обьясните поподробнее. Спасибо.
 

Крук

Мисливець
Щоб надати рогам природній вигляд,можете затемнити їх темно-коричневою морілкою для дерва.
 
Зверху