А ти думав, що це в Чопі?
А ти думав, що це в Чопі?
чекай сезону, потім побігаєш за нею, щоб це фото віддати, а вже потім зберетесь чоловік сто (ціла рота вважай!) і може, (наголошую може!) і заганяєте її, бо на той рік ще приведутьПереглянути вкладення 889023
Молоді лисички вже цікавляться, що робиться в селі....
Як не буде чемна, то може в мене і до сезону не дожити.... Я ж штатний єгер і сплачую членські внескичекай сезону, потім побігаєш за нею,
собі на зарплатуЯ ж штатний єгер і сплачую членські внески
Більше на збиток)))собі на зарплату![]()
![]()
![]()
Ні... Вони в нас нормально живуть і так до сезонуна норах виводкових не забирали виводки цьогоріч?
"риба й зайці заведуть в старці" то мені так дід мій покійний казавБільше на збиток)))
ну то вважай боротьби з хижаком ніякої, просто як вид полювання під час самого полювання.Вони в нас нормально живуть і так до сезону
А де Ви бачили щоб егеря з хижаком боролися?ну то вважай боротьби з хижаком ніякої, просто як вид полювання під час самого полювання.
нє, цей клятий!де Ви бачили щоб егеря з хижаком боролися?
Може десь і так...... Внески в нас сплачують всі ! Звісно є льготи для певних категорійМабудь це жарт ...зазвичай в приказах прописано, що ШТАТНІ працівники членські внески не сплачують, це їхне таке заохочення, премія...
Боремся, але зовсім не тими методами, що ти пропонуєш. Все набагато проще, ефективніше, ну коштовніше, чим жилки для петельну то вважай боротьби з хижаком ніякої
в даному випадку малось на увазі відстріл з мілкашки. а жилки для петель - то був приклад, як одного з найдієвіших засобів боротьби з лисом, а не як агітація всі петлі кластину коштовніше, чим жилки для петель![]()
ну коти та пси - в місті то тема комунальщиків, які навіть покупляли рушниці під дротики, але ж дорого коштує постріл! то труїли ліками від туберкульозу - ще те видовище, коли тварина в піні задихається кілька годин. стріляти зась навіть за містом - турма за жорстоке поводження!!!З собаками і котами треба, спершу, розібратись.
Суха статистика по Чернігівській області:
2022 рік
За 2022 рік за медичною допомогою через укуси тварин звернулися 1 432 жителі області. Про це Суспільному повідомив заступник генерального директора з організації епідеміологічного нагляду Чернігівського обласного центру контролю та профілактики хвороб Артем Ярошенко.
За його словами, найбільше звернулося людей, яких покусали собаки, це – 1 068 жителів. З них 201 людина через укуси безпритульними. 339 – котами, з них 39 безпритульними. Через укуси диких тварин надійшло 25 звернень.
2023 рік
Протягом 2023 року за медичною допомогою через укуси тварин звернулися 1 679 жителів Чернігівської області. Це на 17% більше, ніж попереднього року.
Про це повідомляє Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб на своєму сайті.
Зокрема, із 1 679 постраждалих, 296 людей зверталися з приводу того, що їх покусали бродячі собаки, 47 звернень було через укуси бродячих котів, 42 людей покусали дикі тварини.
За 5 місяців 2024
За останні п'ять місяців на Чернігівщині люди стали більше звертатися за медичною допомогою через укуси тварин. Показники зросли на 13% у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року. Загалом понад 700 людей від початку 2024-го звернулися за допомогою.
Давайте почнемо з простого для розуміння В якіх цивілізованих країнах ви були?В цивілізованих країнах вони
і не буде! не той менталітет, не ті підходи, прикриття законами про жорстоке поводження своєї бездіяльності щодо скорочення чисельності лиса з іншими бродячими тваринами і т.д. грантоїди не будуть займатись жодною діяльністю окрім пі..жі. якщо в нас в країні набирають дітей з дитбудинків не щоб дати їм сім'ю. а щоб отримувати гроші та отримати відстрочу від служби в ЗСУ, то чого чекати даліПорядку ніколи у нас в цьому питанні не було і немає, на жаль.
Отак світ по троху зходить з розуму) бо саме це як і народження третьої дитини в сім'ї почалось масово після 24.02 імхо!Якщо хто не в курсі, то ті родини які взяли прийомних дітей, то вони просто як під мікроскопом і постійно моніториться ситуація, опитуються дітки, як їм в родині і тд. Так що не треба рахувати чужі гроші, дітям в таких родинах в любому випадку краще, ніж в дитбудинку. Це зі свого власного досвіду, був я в складі комісій і знаю про що пишу.