Одностволки

Хто що може сказати про одноствольну рушницю моделі Іж -17 (18 ) в 32 калібрі на рахунок полювання . Чи даний даний калібр підходить для полювання на пушну чи пернату дичину ?
Всё зависит от стрелка. И из " мелкашки" / 5,6 мм ,ТОЗ 8 - по моему, патрончик и не видно в руке/
брали серьёзные трофеи под 60 кг.
 

starvin

Мисливець
Калібри 32 і 28 раніше вважалися промисловими- це один постріл, як правило по нерухомій цілі; мінімальний заряд і снаряд- адже це все промисловик "тягнув" у тайгу на своєму "горбі". А для спортивного полювання - калібри 12 і 16. 20-й був ніби проміжний- для спортивного полювання малий, а для промислу- завеликий; чорта з два щось знайдеш по цьому калібру у мисливських магазинах.
Якщо Ви вправний стрілець і дичини в угіддях багато, то можете спробувати. Знову ж таки можливі часті втрати підранків- один постріл є один постріл, до швидкої перезарядки ще потрібно звикнути. А втім, якщо сейф та гаманець дозволяють, і з дозволом немає проблем - можете спробувати. Як не зайде одностволка для полювання, можете залишити для "пострілух" або ж продати. Я все ж таки рекомендував би для початку (за можливості) провести декілька полювань із таким калібром- все тоді стане зрозумілим. Якось так
 

Arsenfresh

Мисливець
Вітаю Всіх любителів природи і зброї, купив собі по випадку МР 18ЕММ Спортінг, рушниця завезена ще до війни в 2013р. про що і свідчить дата виробництва, мало того що в наявності є вже ІЖ 18 16к. 1964р. підкупило наявність планки, змінних дульних звужень ну і звісно магнум патронника. Що хочу сказати: дерево не лежало від слова зовсім, непонятний гребінь який бив по під очі, бардюри такі що аж запобіжник затерало, цевйо грубе незручне, по прицільній планці куча заусенців можна руки порізати, бій повним чоком ледве дотягує по кучності до Франкі Афініті зі звуженням 0,5мм. провіряв патроном заводським Борначі 28гр. #7,5. І на кінець, при чистці обох рушниць вияснилось що в МРі навіть ствол не полірували на заводі, шершавість як в трубі водопровідній короче брак на браку, добре що хоть ствол вибрали рівний і дульні звуження соосні. Вот і почав я приводити цей напівфабрикат до стану готового продукту для комфортного використання, прошу строго не судити.
 

Вкладення

Daniil P.

Мисливець
Здраствуйте.
Чем можно, просто и красиво затонировать березовый приклад?
Чем смазать УСМ?
 

Небраконьер

Moderator
Команда форуму
Хто що може сказати про одноствольну рушницю моделі Іж -17 (18 ) в 32 калібрі на рахунок полювання . Чи даний даний калібр підходить для полювання на пушну чи пернату дичину ?
В користуванні маю ИЖ-17 в 28-му, бувало весь сезон ходив з нею і на пернату і на пушнину, фотозвіти в темі про 28-й є.
Зараз також її вигулюю.
 

GZN

Новачок
Добрий день.
Підкажіть будь-ласка, яка має бути довжина ствола на рушниці ІЖ-5, 20калібр, 1931рік?
Дякую
 

север

ветеран форуму
надійна команда
Добрий день.
Підкажіть будь-ласка, яка має бути довжина ствола на рушниці ІЖ-5, 20калібр, 1931рік?
Дякую
785 мм

Такої ж довжини ствол і в Іж-5 16 калібру 1931 р.в.
В 24 калібрі ( 1933 р.в.) 780 мм.
В довоєнних Іж-5 стволи, загалом, довші, ніж в післявоєнних.
 
Останнє редагування:
Зверху