Ответы для сдачи экзамена на удостоверение охотника

pio

Мисливець
Посмотрел - в охот книжках пишут 1000 м.
Цитату пп 1.13 удалил как ошибочную, вставил из книжки где 1000 м для пули, 250-300 для дроби и 400-600 - картечь.
 

Серг-Кл

Слідопит
https://drive.google.com/open?id=0B5L0Qflk33fAVzRVS3M3a1hFVVE есть ошибки! Когда учил исправлял на распечатаном, где уже не вспомню. Их мало, но есть. Актуальность - хз)) хотя в кладке фазана тоже количество яиц как и раньше. Законодательство - может что то поменялось.
 

Адвокат1987

Мисливець
Допомагав здавати екзамен двом своїм колегам. Екзамен здавали 14.07.2017 року. Територія здачі Волинська область (
Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства).
Скидаю в в форматі ПДФ питання та відповіді на чорновику, в якому строки полювання та штрафи зазначені станом на 14.07.2017 року, а не по старих як в більшості питань. Також після здачі іспиту видають на руки Звіти про здачу іспиту (два екземпляра яких я долучаю білет номер 6 та 11). Враховуючи, що в нас в Україні єдина структура лісгоспів то я думаю питання в Усіх областях однакові. Надіюсь комусь допоможе.
Хочу звернути увагу, що в нас в Лісгоспі при здачі, ніхто ні кого як Казав Олег Олєйнік "завалити не хоче", якщо щось призабули і хочете підглянути це можна зробити. Просто дають на 24 питання 15 хвилин тобто 37,5 секунди на одне питання, всі точно не вспієте списати, і як наслідок нездасте, але якщо ви призабулись якийсь розмір штрафу або період гону чи скидання рогів чи строку полювання підглянути як то кажуть дають можливість. При здачі екзамену було 15 чоловік, всіх розсажують по одному, екзамен здають кожного вівторка на 11.00 та 14.30. Після здачі екзамену оплачуєте 60 грн за посвідчення та 1.7грн за Картку, при цьому банківські послуги склали ще 40 грн. бо в найближчому банку одна проплата коштує 20 грн. З 15 чоловік, що здавали з першого раза здало чоловік 5 (два з яких мої колеги), з другого чи третього 4 чоловіка, всі інші 6 здається не здали.
По питаннях відразу звертаю увагу в білетах Є питання яких немає в переліку визначеному Державним агенством лісових ресурсів України, їх небагато в білеті по одному максимум два трапляється, наприклад в одного з моїх було питання : "При зарядці патронів, яка із поданих нижче комбінацій пороху і капсіля є правильною", це при тому що один з тих, що здавав взагалі незнав, що капсулі є різні, бо він набої завжди купував для стенду і як він казав а нащо воно мені взагалі треба, я прийшов сказав на що мені треба, а виробник сам має потурбуватися про те, що я купую. Ну і я частково поділяю його думку, тим більше багато мисливців нових взагалі незнають, що таке центробій і можливо латунних гільз ніколи не побачать, але це лірика.
Зверніть увагу, що деякі питання (відповіді на них) сформульовані не так як у білетах, наприклад : "До якої групи тварин відноситься кабан" у всіх відповідях написано, що Парнокопитні, але у тестах відповіді Травоїдні, Хижаки, Всеїдні. Ну взагалом якщо готуватись тест здати не проблема, більшість тих, що не здали це хлопці або дідусі з села де немає "світла і газу" і вони не знають, що таке інтернет, і що є 237 питань, рушниця у них не бенелі і не берета, а якийсь допотопний іжачок чи ТОЗ, але при цьому Вони у своїх угіддях будуть найкращими мисливцями, можете навіть несумніватись. Всім цим юнакам та Дідусям мої заготовки були відксерені і безкоштовно передані до вивчення, думаю з наступного ексамену у них все буде успішно. При цьому їх зобовязав ці ксерокси на наступному екзамені передати інших "Нездавшим", а не в смітник викидати.
Як то кажуть : "Ні пуху, ні пера!" .
 

Вкладення

Altair

Новачок
Вчора здавав екзамен на Посвiдчення мисливця (Харкiв, Пушкiнська, 86, корп. 2. Вона ж: Чайковська, 3).
Бiлети звичайнi, на паперi, без комп'ютерiв. Здав з першого разу, (24 з 24)
Висловлюю величезну подяку всiм, хто писав свої вiдгуки та дiлився правильними вiдповiдями.
Ну й звичайно Автору теми та адмiнiстрацiї форуму.
Матерiали вивчав упродовж трьох мiсяцiв, вiртуальний тест крайнiй мiсяць проходив без помилок, разiв по 10 на день :)
Нових, чи незрозумiлих питань, у бiлетi не було, практично всi питання по своїй тематицi були з офiцiйного перелiку питань.
Хоча, мушу зазначити, що формулювання питань були досить "перекрученi", й треба було дуже уважно їх вичитувати, щоб не помилитися.

З питань, що були найбiльш цiкавими:

93. Чи може мисливець продати свою мисливську зброю без дозволу органів внутрішніх справ?
Так (?)
1) може, обов'язково зателефонувавши потiм дозвiльному iнспекторовi
2) не може
3) може, лише через офiцiйний магазин зброї
— правильна вiдповiдь: "Не може"

Якщо мисливець здобув на одну качку бiльше, нiж зазначений лiмiт у вiдстрiльнiй картцi, то мисливець:
1) платить за ще одну вiдстрiльну картку
2) несе вiдповiдальнiсть за Статею 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення, штраф вiд 1020 до 2040 грн
3) платить за додатковi 0,5 кг м'яса згiдно Статтi 43 Закону "Про мисливське господарство та полювання" - "Відшкодування збитків..."

Правильним тут є, звичайно, п. 2) - вiдповiдальнiсть за Статею 85
Але хлопцi пiсля екзамену глузували, що дiйсно вiрним варiантом було б
"4) вiддати позалiмiтну качку кумовi, затребувавши з ньго замiсть вiдстрiляного набою чекушку :)"

134. Як потрібно носити мисливську зброю на полюванні, якщо немає снігу?
(на лівій руці, на правому плечі, стволи вверх або вниз)
такого варiанту не було. Правильна вiдповiдь - "стволи вгору".

225. Які особливості гніздування глухаря?
Правильна вiдповiдь була (!!!) на зворотньому боцi екз.листа, четвертим пунктом - " г) на землi".


150. В чому полягає перша медична допомога потерпілому при травматичному шоці?
Варiанти вiдповiдей точно не пам'ятаю, вони були набагато простiшими, нiж в "перелiку питань".
Але головна фiшка правильної вiдповiдi є в тому, що при травм. шоцi НЕ дають нюхати нашатир.

Будьте максимально уважними як на екзаменi, так i на полюваннi.
Всiм бажаю вдачi.

P.S. Якщо адмiнiстратори не будуть проти, завантажу свiй власний посiбник для вступу.
Там я занотував чиннi на сьогоднiшнiй день деякi витяги з законiв та кодексiв, що варто знати.

Шануймося!
 

Вкладення

kos07

Новачок
Доброго дня! Два тижні тому здавав разом із товаришем екзамен для отримання посвідчення мисливця у м. Києві по вулиці Деревобробній 1. Здали з товаришем і набрали по 24 правильні відповіді (100% вірно). Дуже приємна жіночка прийняла документи, оплатили квитанції через IBOX (приблизно 85 грн.), який знаходиться у тому ж приміщенні, і отримали зразу ж посвідчення мисливця і контрольну картку обліку дичини і порушень правил полювання. Дуже вражений оперативністю процедури отримання (здача екзмену, отримання посвідчення мисливця і контрольної картки обліку... зайняла приблизно 35 хвилин). Готувались по тестам з мережі Інтернет.
 

pio

Мисливець
Добрый день.
Пару лет назад я обратился к охотникам почти с претензией по поводу теста для сдачи экзамена. Вот https://www.uahunter.com.ua/forum/topic95032.html
По итогу, когда учил вопросы, тогда и взялся делать актуальный тест. Сделал, он некоторое время работал. Теперь вопросы снова поменяли. Хоть и пишут, что вопросы утверждены приказом от 18 года, но их поменяли.
Я к чему: помогите поправить файл https://github.com/Olezha/Jagtex/blob/master/quiz/test.xml и сделать тест актуальным)
Новые вопросы: http://dklg.kmu.gov.ua/forest/control/uk/publish/article?art_id=56926
Разница вопросов: https://github.com/Olezha/Jagtex/commit/25c685a89d85acaa94109c9d468aab6cd123fe07
 

СерыйП

Слідопит
Начал читать вопросы (не знаю, какой вариант) они же безграмотные!!! Каждый вопрос, как и каждый ответ - спорные.
Який термін дії контрольної картки обліку добутої дичини та порушень правил полювання?
Календарний рік. ..........................................Разве?Разве не охотничий сезон? Если так, тогда с первого января нужна новая карточка? .
Чи можна добувати зайця-русака на городі в населеному пункті?
Ні.......................... Но согласно ответа на вопрос №1 этот заяц не относится к государственному охотничьему фонду. Согласно ответа на вопрос №2 - огород это не охотничьи угодья. Согласно ответам на вопросы 3,4,5, 6 .. на зайца в огороде не распространяется положение законодательства об охоте, не распространяются полномочия Госкомлеса или какого либо другого органа. Правовой статус зайца в огороде такой же как и других диких животных, таких как мыши, крысы и пр - это вредитель и нет ни какого предусмотренного действующим законодательством запрета на его уничтожение (добычу) кроме одного - запрет стрелять в населенном пункте. Но это не относится к охотничьему законодательству, это уже административное право. Кто не согласен - пожалуйста, четкие ссылки на закон и будим спорить.
Как можно добывать зайца в огороде без ружья? Как угодно, не запрещенным способом (сачком, сетью (где в законодательстве запрет ставить ловушки в собственном огороде , или в собственной квартире ?)). Где в законодательстве предусмотрен другой правовой статус для зайца в огороде, отличный от статуса кур, гусей. мышей и пр. .?
Стаття 20. Закона... Заборони щодо здійснення полювання .... . Разбираемся с терминами, читаем закоенродательство... Зарезать курицу, поймать мышеловкой мышу, насыпать яд в нору крысы, как и добыть в огороде зайца - не относятся к охоте, так как огород - это не охотничьи угодья. Мыша и крыса - то же дикие животные и что, их Закон об охоте запрещает добывать капканими и ядами? Естественно нет, потому что он не распространяется на частные територии, его действие заканчивается там, где заканчиваются охотничьи угодья........Я бы мог стать на противоположную позицию и , с правовой точки зрения , обосновать, почему могут быть ограничения добывать в частом доме (дворе) зайца, мышу, но это не имеет ни какого отношения к охоте и охотничьему законодательству.
Мисливські тварини, що перебувають у стані природної волі в межах території України, є об'єктом права власності Українського народу. А в ответах что сказано? Право собственности принадлежит государству. Т.е. прямое противоречие. Ведь понятие народ и государство не совпадают. Либо народу, либо государству. Вообще-то, согласно Конституции - народу, а утверждение "государству" -противозаконное.
 

pio

Мисливець
Який термін дії контрольної картки обліку добутої дичини та порушень правил полювання?
Календарний рік. ..........................................Разве?Разве не охотничий сезон? Если так, тогда с первого января нужна новая карточка? .
З 1 травня поточного року по 30 квітня наступного року.
ПОРЯДОК видачі посвідчення мисливця і контрольної картки обліку добутої дичини й порушень правил полювання І. Загальні положення пп 1.3.

Чи можна добувати зайця-русака на городі в населеному пункті?
Ні, але ідеально не скажу.

Мисливські тварини, що перебувають у стані природної волі в межах території України, є об'єктом права власності Українського народу. А в ответах что сказано? Право собственности принадлежит государству.
Тварини - народу, трофеї (копитних) - державі. Так по тесту.

Ну и дальше: "они же безграмотные". Убрали с теста ворос с ответом о том, что пуля из 12к опасна на 300 метров, к примеру. Но, тест предлагается тем, кто хочит приобщиться к охотникам. Кто, как не охотники, должны заниматься новыми желающими? Делайте что-то!
 

pio

Мисливець
Чи можна добувати зайця-русака на городі в населеному пункті? ...
Кто не согласен - пожалуйста, четкие ссылки на закон и будим спорить.
Еще раз посмотрел, и: закон - ПОРЯДОК видачі посвідчення мисливця ... пп 2.4, абзац 4. Потом идем на "офіційний веб-сайт Державного агентства лісових ресурсів України" и смотрим вопрос - "28. Чи дозволяється полювання на зайців на території приватного господарства в населеному пункті?"
Полювання? - ні.
 

СерыйП

Слідопит
Чи дозволяється полювання на зайців на території приватного господарства в населеному пункті?"
Полювання? - ні.
І? І що ви хотіли менні сказати? Я саме це і доводжу. Звичайно не дозволено полювання в населеному пункті, тому що населений пунт - це не мисливські угіддя і в ньому не пролюють, на його тертиторію не поширюється законодавство про полювання. На території населеного пункту діють інші нормативні акти.
.
Для прикладу, якщо ви ідите в лісі з рушницею в чехлі - ви на полюванні згідно Закону, вам для цього потрібно мати пакет долкументів (мисливський квитолк, відстрільна картка, матроска...), а якщо ідите по населеному пункту з зачехленною рушницею, вам для цього не потрібно мати ні матроску, ні мисливський квиток, ні відстрілку. Чому? Тому що це не мисливські угіддя і там, грубо кажучи, діє законодавство не про полювання а щодо населенних пунктів.
Ще приклад. З зібраною зарядженою рушницею в лісі - полювання. З зібраною зарядженою рушницею на вулиці міста - як мінімім адмін покарання за хуліганство, і до дупи, що у вас при цьому в кишені відстрілка і матроска.
Саме це я і пояснюю щодо заборони добування зайця в своєму городі. Це інші правовідносини. Якщо з рушниці - заборона стрільби в населеному пункті. Якщо в присутності значної кількості сторонніх осіб - хуліганство, якщо варварським способом або при дітях - жорстоке поводження з тваринами ( але і наофіційному полюванні , вбити зайця в присутності сторонніх глядачів - жорстоке поводження...).
А от якщо тихо, без свідків в своєму городі, яке порушення? Підкажіть?
 

pio

Мисливець
І? І що ви хотіли менні сказати? Я саме це і доводжу.
Ви прочитали запитання якого в тесті нема. Я же показав як питання виглядає в тесті і ви це процитували. Подивіться на питання так:
Чи дозволяється полювання на зайців на території приватного господарства в населеному пункті?

Хоча: Про мисливське господарство та полювання, Стаття 20.
забороняється: 2) полювання в заборонених для цього місцях, а саме: у межах населених пунктів (сіл, селищ, міст), за винятком випадків, передбачених рішеннями Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських рад;

Тобто, у випадку наявності відповідного рішення міської/сільської ради, полювання дозволене.

А от по третьому пункту вважаю що ви праві. Мисливські тварини належать народу і "Від імені Українського народу права власника мисливських тварин здійснюють органи державної влади та органи місцевого самоврядування". Тому і мисливські трофеї копитних належать народу і користувач угідь їх продає від імені народу.
 
Зверху