Охота с таксами

AND KOV

Снайпер
Gutsul;30214 сказав(ла):
Підходячи до нори, треба визначити чи то нора часом не борсуча і тоді вже приймати рішення чи впускати туди таксу чи ні. Розказували колеги по охоті що борсук (а може борсуки ) закопали в скалистих норах двох фоксів. Мисливці їх пробували відкопати , але безрезультатно - скала є скала.
Цілком правильна думка.
Я взагалі не розомію,на хрена ті іспити по борсуку придумали, його в природі з нори собачки практично не вигонять, а от дрантя від собаки барсук в норі по помилці власника собаки може зробити...
А борсука траба брати біля нори, коли він до неї повертається.
Так що власники норних собачок,будьте обережні, і перш ніж пустити собаку в нору, виясніть чи не живе там борсук.( якщо вам дорога ваша собака)
 

Роман Мельниченко

ветеран форуму
надійна команда
Ще такий прикол- ми свою таксу зимою, коли глибокий сніг, носимо в рюкзаку, а коли щей мороз то за пазухою.
 

Bulat

Мисливець
Да такая притравка и мне по душе главнное на взрослую лисицу не попасть,а так собака узнаёт что с неё хотят.Носим и мы своих в рюкзаке,а врюкзаке меховый мешок ,починил шкуры кролика и сшил ему ,потому что очень мёрзнут.
 

Bulat

Мисливець
Немного отлучился ,вот собрались сделать утеплённый ящик (с фанеры утеплёный плексом)я думаю там ему будет теплей ,видел такой у Одеситов очень удобно собаку выпустил используй вместо стульчика. Сделаю выложу на обсуждение.
 

Роман Мельниченко

ветеран форуму
надійна команда
Інколи використовуємо таксу в полюванні на кабана,а стратегія полювання виглядає наступним чином- після того як розставлені всі номери, загонщики обійшли загін і керуючий полюванням дав сигнал про початок гону один мисливець-загонщик з таксою стає на вхідний слід і пускає таксу по сліду, такса іде по сліду до кабана і починає обгавкувати його, сплячий сікач бачить маленького песика і не тікає від нього, а навпаки хоче відігнати його щоб продовжити свій сон, відповідно такса втікає до свого господаря,який чекає її разом з кабанчиком. Інколи так получається, а якщо ні то піднятий кабан іде на номери і полювання відбувається як зазвичай
 

Bulat

Мисливець
На кабана не пробывал потому что у нас их очень мало и охотятся только белые,а вот с гончаками в комыши и по фазану работает только выносить не получается ноги очень короткие но попытки есть,даже заплывает гоняет утку и выносить пытается ,но крижня по чистому вытаскивает а с комыша не получается.
 

vova bah

Новачок
Подарували таксу.Поділіться. будь-ласка, досвідом натаскування. Кобелю 8 місяців. Лисячу шкуру обгавкує.
 

AND KOV

Снайпер
Накопай лисинят на норі, але вже пізно,короче купи лисицю у норників.а бо сам злови, зробі штучну нору( хотя би ПЕШКУ) ,а краще знайди штучно нору та пороби з собакою на норі,знайди норників вони підкажуть, і вперед. ( якщо звичайно хочеш мати гарні результати і кмітливу собаку в норному ділі).( це все потрібно якщо ти взагалі хочеш стати справжнім норником, а як собачка хорошо заработає на норі, ти в майбутньому захочеш з нею на іспити , а там гляди а песик без документів.от досада, а собака гарно пряцює. хлопці в захваті,вже записуються на цуциків, а дукументиків ноль,повьязати не ма с ким,ніхто порядний не хоче вьязати з ким попало і т. д,а далі розачарювання і такі пости на форумі які ти пишеш про собачок без доків, і ти приходеш до думки,що треба мати хорошу собаку та щей з усіми документами( це звісно якщо прийде до тебе така думка, бо більшості не приходить, будь краще в меншості, там порядку більше), ти як я зрозумів не любиш собачок з документами). Це якщо кровя хороші в твоєї такси, бо зараз з таксами у нас в Україні проблема,хороших дуже мало...
Якщо ти серйозно хочеш стати норником, то тобі треба мати своїх декілька лисиць,яких треба нормально кормити,щоб вона на першому колі в норі не здохла, клітки для них, клітки для транспортування,і т.д.
Тренування на норі ( на чужі треба платить гроші за кожен пуск) будуй свою, але це теж гроші.
Ось тобі дорогой,маленька картина, а це тільки початок.
ТИ ще не передумав???
Чи ти вибрав другий шлях, без іспитів,документів, і так,як надоїсть то мать його заногу?
Ось така картина для справжнього норніка... Якщо ти готовій то вперед, щоб потім не бігав і не чухав потилицю...
З пов.AND KOV
 

zhuravel

Мисливець
Рассказы про таксу с лайкой...Остап Вишня отдыхает...особенно откапывание стволами и руками и гавканье лайки сверху в нору.....Мужики - ну Вы даёте.
 

Anton

Мисливець
Таксе два года. На прошлой неделе первый раз ездил на притравку по лисе. До этого собака отлично показала себя в поле, на фазане и зайце. Особенно интересно наблюдать как поднятый таксой заяц начинает с ней драться. Видя перед собой зверька не превосходящего его по размеру. косой не бросается на утек, а гордо становится на задние лапы и начинает размахивать передними. И что интересно, он в этот момент теряет бдительность и дает подойти к себе очень близко. А когда, заметив охотника, начинает убегает, спервого же прыжка дает большой отрыв от собаки, и стреляя уже не боишься задеть собаку.
Но все же такса - норник, и поэтому возвращаюсь к норе.
Спасибо группе энтузиастов-норников, ребята построили искусственную нору 8, и пригласили к себе всех желающих. Я был в числе желающих, и рано утром, чтоб не жарко было приехал к ним. Собака моя спасовала перед норой. Замкнутое пространство в котором у нее нет свободы маневра вызвало явное недовольство. Но на лису реагирует как положено.
Вообще, судя по моей собаке, а она является вполне среднестатистическим представителем своего рода, таксе в принципе все равно какого размера соперник. Больших авторитетов она не признает. На прогулках от нас получают как и собаки сходных размеров так и буль-мастифы.
 

fox

Мисливець
Gutsul;30032 сказав(ла):
відкопував стволами і руками.
Так поступают только настоящие друзья, молодец!!! У меня лопата всегда в машине, и первых я начал откапывать такс.
А было это так. Охотились мы вдвоем с тестем в небольшом лесочке. Нора была неглубокая, но с одним отнорком. Поначалу я думал, что это пятиминутное дело, но оказалось, что я был неправ. Простояв у норы минут 40-50 без единого отхода, я начал уже волноваться, а лиса ли в норе? А лай Норки не умолкал ни на минуту. Тесть сходил к машине за лопатой и начались расскопки. Земля была мёрзлая на 20-25 см. Благо голос слышен был отчётливо и шурф проделали прямо к собаке, хотя это была уже не собака, а комок шерсти и грязи. Вытянув таксу из норы я хотел уже идти к машине, но тут услышал тестя - "лиса!" Стреляю прямо в шурф и вытягиваю из дырки лису. Хотя лисой назвать это тоже трудно. Хвост ободран полностью, бока ободраны частично, морду рассмотреть не удалось, так-как выстрелом оторвало пол-головы.
Это был единственный случай такой настойчивой работы таксы.
 

fox

Мисливець
Gutsul;30214 сказав(ла):
треба визначити чи то нора часом не борсуча
Визначити чия нора - доволі просто. Борсуча нора має такий характерний жолобок від нори, який утворюється від викидання землі та мусору з нори . Біля лисичої нори такого жолобка немає. Земля вигорнута просто на кучку. Але визначити чия нора, це ще не значить визначити хто в ній. В борсучатні часто ховаються лиси, а борсуки забігають в лисичі нори. Тому полювання в норах це свого роду рулетка. Тому майте при собі лопатку та аптечку. Удачі вам!!!
 

AND KOV

Снайпер
fox;36069 сказав(ла):
Gutsul писал:
треба визначити чи то нора часом не борсуча

Визначити чия нора - доволі просто. Борсуча нора має такий характерний жолобок від нори, який утворюється від викидання землі та мусору з нори . Біля лисичої нори такого жолобка немає. Земля вигорнута просто на кучку. Але визначити чия нора, це ще не значить визначити хто в ній. В борсучатні часто ховаються лиси, а борсуки забігають в лисичі нори. Тому полювання в норах це свого роду рулетка. Тому майте при собі лопатку та аптечку. Удачі вам!!!
Це точно...
 

Bulat

Мисливець
Наша перша лисичка,застали таки її в норі тепер потепліло ходят мимо дир .
 

Вкладення

savrei_maksim92

Новачок
Я в этом году увлекся охотой с норными.Почитал литературу,поговорил с норниками и остановился на таксе.Купил щенка 2 месяца.Жду не дождусь когда подростет чтоб начать притравливать)))
 

savrei_maksim92

Новачок
Оставил шкуру с прошлого года.отрезал голову и шеи сантиметров 10 и все это дело на шнурок.Интерес собака проявляет очень активный- облаивает делает хватки и ведет себя достаточно агрессивно.надеюсь и с живым лисом будет так же.
 

игрок

Мисливець
Расскажете про таксу с лайкой, когда норная собака работает в норе, шума на верху не должно быть я так думаю, шум на верху усугубляет работу норной, зверь чаще берет оборону, или я не прав.
 

Роман Мельниченко

ветеран форуму
надійна команда
В певній мірі ти правий, але коли такса працює в норі і чує підтримку згори від свого друга-лайки, починає злобніше і азартніше працювати в норі, головне мисливцю не дубати ногами на поверхні нори. (Особиста думка і з досвіду полювання такса + лайка.)
 

север

ветеран форуму
надійна команда
"...Накопай лисинят на норі, ..."-надеюсь, это шутка?!
 
Зверху