ПІДГОТОВКА і ЗВІТИ ПО ПЕРУ 2021-22

Статус
Закрита.

фандоринъ

ветеран форуму
надійна команда

igor21

Слідопит
Перелопатив книжки та інтернет, але так і не визначив...
Вважаю, і не визначите...
ІМХО
Фіолетового дзеркальця - головної ознаки "чистокровного" крижня - нема...
Шилохвіст, нерозень, "черная кряква" та інші - ще далі...
 

Mazaj 2018

Слідопит
В минулу середу був приморозок, малі водойми замерзли повністю, великі частково. На вечір видалося кілька годин - вирвався на полювання. Результат: пара селезнів, налітали на старенький пластмасовий манок для крижня.
Можливо хто підкаже що за вид качки на фото справа? (Перелопатив книжки та інтернет, але так і не визначив..) Переглянути вкладення 725295 Переглянути вкладення 725296
Так, домашнiй.
 

Volodymyr M

Мисливець

huntumy

Зброяр
Маєте на увазі, що хтось утримував крижнів(для підсадних) разом з домашніми породами, вони схрестилися і в результаті такий трофей?..
У нас були такі випадки. Мисливець тримав диких качок. Потім зявився селезень повністю чорний. Від нього пішли різні метиси. Літали де хотіли тому додому верталися не всі.
 

кудасов

Новачок
Про подібних качок років 20 тому писалося в газеті "Полювання та риболовля", там характерною ознакою також були білі плями під шиєю "крижня", при тому були ці качки у змішаних виводках із крижнями класичного забарвлення, спостерігали їх не один рік, від каченят до дорослих. Як на мене, то метизація із підсадними в якомусь поколінні є найвірогіднішою версією. В нас зустрічаються інколи, завжди у грудні і в одному й тому ж місці, крижні хоч і нормального кольору, але майже вдвічі більші за звичайних- також, мабуть, якась метизація.
 

Volodymyr M

Мисливець
В нас зустрічаються інколи, завжди у грудні і в одному й тому ж місці, крижні хоч і нормального кольору, але майже вдвічі більші за звичайних- також, мабуть, якась метизація.
Щодо метизації погоджуюся, схоже так воно і є.
У вас - це де маєте на увазі?

Вдвічі більший, тобто виходить крижень вагою біля 3 кг?.. але це вже майже як дика гуска..
 

LEART

Мисливець
Більші але не настільки. Хто тримав качок той знає, не всі вірні своєму господареві. Був і в мене гіркий досвід.
У товарища было двое качек и селезень... Качки как родные.... А селезень вообще отшельник...
На охоту выехали... Этот засранец кусается... лапами бьет... И тандема с качками так и не было...
 

кудасов

Новачок
У нас- це Лозівський район Харківської обл., найбільший збитий селезень із тих, про які писав вище, важив 2,150 кг. Візуально він був не найбільшим у табуні, який налітав.
 

huntumy

Зброяр
У нас- це Лозівський район Харківської обл., найбільший збитий селезень із тих, про які писав вище, важив 2,150 кг. Візуально він був не найбільшим у табуні, який налітав.
Самого більшого якого важив був щось близько 1,4кг. Старий, жирний, пірья на хвості закручене, борода і зубів вже не було.
 
Статус
Закрита.
Зверху