Перезакріплення мисливських угідь в Київській області

Fisher45

Новачок
Завдяки губернатору Київської області Присяжнюк А.Й. пройшло підписання подовження оренди мисливських угідь в Київській області.

Винятком став Фастівський район. Не зважаючи на те, що зібрано всі необхідні документи та є згода голови Фастівської райдержадміністрації Анатолія Бусенкова – оренду не подовжено. Причиною тому є Фастівське лісове господарство на чолі з Чемерським Ю.І. який, ігноруючи вказівку свого прямого начальника Сівця В.М. та розпорядження губернатора, не підписує цей документ напевно маючи матеріальну заінтересованість від ТОВ „Ласка”.



Шановний Чемерський Ю.І., поверніть ТОВ„Ласка” гроші, а мисливцям угіддя!!!
 

Крысобой

Новачок
Немогу понять почему из-за одного чинуши в лице Чемерского Ю И должны зависить и страдать десятки тысяч людей проживающих там, почему какая то Ласка в лице 3 - 4 человек должна лишать людей охоты, отдыха в лесу, грибников грибов,ягод, детей свежего воздуха и общения с природой - почему????? Почему им все сходит с рук
 

pobratum

Мисливець
Голова Білоцерківської районної
громадської організації «Мисливці та рибалки» В.С.Розумнюк

Україна
БІЛОЦЕРКІВСЬКА РАЙОННА ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ
«МИСЛИВЦІ ТА РИБАЛКИ»
09100, Київська область м. Біла Церква бульвар 1-го Травня, 46/142 тел. 9-24-04
Ідентифікаційний код юридичної особи – 38010256, ЄДРПОУ № 363329, р/р 26002301440
в Філії- Білоцерківське відділення №211 ПАТ « Ощадбанк » Код банку 320047_____

« 23 » жовтня 2012 року
№ 24
Президенту України
Януковичу В.Ф.

Прем’єр – Міністру України
Азарову М.Я.

Секретарю Ради національної
безпеки і оборони України
Клюєву А.П.


Генеральному прокурору
України
Пшонці В.П.
01011, м.Київ, вул. Різницька, 13/15


Мисливці Білоцерківщини звертаються до Вас особисто, у зв’язку з поверховим розглядом та безпідставною відмовою в наданні погодження на користування мисливськими угіддями на території Білоцерківського району органами державного управління Київської області Білоцерківській районній громадській організації «Мисливці та рибалки».
Відповідно до Конституції України, Закону України «Про об’єднання громадян» та Закону України «Про мисливське господарство та полювання» восени 2011 року на Білоцерківщині утворено та зареєстровано в органах державного управління (наказ №105/01 від 24.11.2011 року Білоцерківського міськрайонного управління юстиції, свідоцтво № 23 від 24.11.2011 року) Білоцерківська районна громадська організація «Мисливці та рибалки».
Основною метою діяльності вказаної громадської організації є захист законних, економічних, культурних, соціальних, спортивних, вікових прав своїх членів – громадян, які є мисливцями або рибалками.
Створенню новоутвореної громадської організації змусило те, що впродовж останніх років Київська обласна рада УТМР самоусунулась від виконання покладених на неї статутних завдань щодо відтворенню, збереженню, розведенню популяції диких звірів та птахів в мисливських угіддях Білоцерківщини, а їх робота зводилась лише до збору членських внесків мисливців та рибалок, реалізації відповідних мисливських карток та ліцензій.
Так, на кінець 2011 року до Київської обласної ради УТМР від Білоцерківської райради УТМР надійшло 337,8 тис.грн. а залишок коштів по
Білоцерківській райраді УТМР на кінець 2011 року складав 234,7 тис.грн., однак ці кошти на розвиток мисливського господарства Білоцерківщини, як в минулі роки – так, і на даний час не виділяються.
Розпорядженням голови Київської обласної державної адміністрації № 323 від 30.07.2012 року в зв’язку з високою пожежною небезпекою в лісах області відкриття полювання на пернату дичину перенесено до 24 серпня 2012 року, в районах було створено штаби по надзвичайним ситуаціям куди входили працівники лісових господарств, МНС, МВС та єгерської служби УТМР. Однак, патрулювання працівники Білоцерківського МРГ не здійснювали, в зв’язку з не виділенням пального для автомобілів, обласною організацією УТМР. За таких обставин патрулювання мисливських угідь, в часи запланованого відкриття полювання, проводилось за власні кошти Білоцерківської районної громадської організації «Мисливці та рибалки» спільно з працівниками МВС, МНС та Білоцерківського держлісгоспу.
Враховуючи відсутність фінансування з боку Київської облради УТМР, ситуація яка склалась в господарській діяльності Білоцерківського УТМР за останні роки, привела до того, що мисливці та рибалки району по власній ініціативі проводили та проводять роботу по охороні мисливських угідь, збереженню, відтворенню і розведенню диких звірів, птахів та риби в природному середовищі, зокрема : створено відтворювальні ділянки, зариблено озеро, побудовано додаткові кормушки тощо.
В першому півріччі 2012 року в первинних організаціях Білоцерківської райради УТМР проведено загальні збори, на яких прийнято рішення про перехід членів Білоцерківської районної ради УТМР в Білоцерківську районну громадську організацію «Мисливці та рибалки».
В цей же період, відповідно до ст. 22 Закону України «Про мисливське господарство та полювання», рішеннями сесій всіх сільських рад та землекористувачами Білоцерківського району погоджено та підтримано питання про закріплення, на 20 років, мисливських угідь на території району за Білоцерківською районною громадською організацією «Мисливці та рибалки» які до 5 серпня 2012 року були надані в користування Білоцерківській райраді УТМР. Рішення органів місцевого самоврядування та землекористувачів підтримано сесією Білоцерківської районної ради (рішення № 14-167 від 27.04.2012 року) і Білоцерківською районною державною адміністрації (№ 13-07-547 від 27.04.2012 року).
З метою виконання статутних завдань та організації роботи на місцях, впорядкування діяльності Білоцерківська районна громадська організація «Мисливці та рибалки» розробила відповідні установчі документи організації, виробничу та облікову документацію, членські квитки і продовжує роботу по прийому колишніх членів Білоцерківської райради УТМР в свої ряди.
Крім того, рішенням засідання ради Білоцерківської районної громадської організації «Мисливці та рибалки» визначено питання впорядкування сплати членських внесків членами організації, Так, збережено пільги учасникам бойових дій та інвалідам війни 2-ї групи, почесним членам УТМР, мисливцям віком 70 років (звільнені від сплати внесків), 50 % - мисливцям за 60 років і які мають 20 річний мисливський стаж.
Для врегулювання правових відносин з Білоцерківською райрадою УТМР та Київською обласною радою УТМР 11.08.2012 року на позачерговому засіданні Білоцерківської райради УТМР прийнято рішення про проведення позачергової конференції вказаного районного товариства мисливців та рибалок з порядком денним «Про вихід Білоцерківської районної ради УТМР з Київської обласної ради УТМР» (копія протоколу додається).
16.08.2012 року за участю голови Білоцерківської районної адміністрації Немни А.Я., голови Київської обласної ради УТМР Щегельського В.Т., представника всеукраїнської ради УТМР Яковлева В.О., делегатами конференції Білоцерківської райради УТМР прийнято рішення про вихід Білоцерківської районної ради УТМР з Київської обласної ради УТМР.
Останнім часом навколо цього питання створена атмосфера затягування та небажання деяких керівників органів державного управління Київщини створити певні умови щодо ненадання Білоцерківській районній громадській організації «Мисливці та рибалки» у користування мисливські угіддя на території Білоцерківського району, які перебувають у державній власності.
Так, начальник державного управління охорони навколишнього середовища в Київській області Безкоровайний О.І., листом № 04-09/9404 від 29.08.2012 року безпідставно відмовив в погодженні Білоцерківській районній громадській організації «Мисливці та рибалки» у користування мисливські угіддя на території Білоцерківського району.
В Білоцерківській районній громадській організації «Мисливці та рибалки» на 29.08.2012 року не було погодження на користування лісові мисливські угіддя від Білоцерківського держлісгоспу (його нам надали тільки 01.09.2012 року). Решта матеріалів, які необхідно було подавати, знаходились у державному управлінні охорони навколишнього природного середовища в Київській області і на 03.09.2012 року ці матеріали разом з проектом погодження знаходились на розгляді у керівника зазначеного управління Безкоровайного О.І., який заявив, що найблищим часом це питання буде розглянуто та погоджено, потім же в категоричній формі, по телефону, відмовив.
18 вересня 2012 року під час офіційного прийому громадян Безкоровайний О.І. вдруге та в некоректній формі на підвищених тонах відмовив керівництву Білоцерківської районної громадської організації «Мисливці та рибалки» у погодженні щодо користування мисливськими угіддями та заявив, що дане питання ним погоджено не буде.
Свідченням порушення Конституційних прав членів Білоцерківської районної громадської організації «Мисливці та рибалки» являється рішення позачергової сесії Київської обласної ради від 04.09.2012 року № 432-22-VІ, яким Київському обласному мисливсько-рибальському виробничому об’єднанню УТМР безпідставно та незаконно продовжено строк користування мисливськими угіддями в Білоцерківському районі, без погодження з сільськими радами, районною радою, Держадміністрацією району та користувачами земельних ділянок.

Листом № 11-18-16551 від 07.09.2012 року заступник голови Київської обласної державної адміністрації Максименко В.М. повідомив нам, що дане питання обласною держадміністрацією буде розглянуто за умови поданням відповідних документів від спеціально уповноважених центрального органу виконавчої влади з питань охорони навколишнього природного середовища, лісового і мисливського господарства та полювання.
Листами державного управління охорони навколишнього природного середовища в Київській області № 04-09/11248 від 25.09.2012 року та Київського обласного управління лісового та мисливського господарства від 19.09.2012 року № 11-18-8612, Білоцерківській районній громадські організації «Мисливці та рибалки» в котрий раз, всупереч ст.ст. 22,23 Закону України «Про мисливське господарство та полювання» відмовлено в наданні погодження щодо користування мисливськими угіддями з посиланням на відсутність отримання добровільної відмови від користування мисливськими угіддями у попереднього користувача, тобто Київського обласного мисливсько-рибальського виробничого об’єднання УТМР.
У зазначеному законі України чітко виписано переважне право на користування мисливськими угіддями за користувачами земельних ділянок, які надали безперечну згоду Білоцерківській районній громадські організації «Мисливці та рибалки» користуватися мисливськими угіддями на території Білоцерківщини, а не Київському обласному мисливсько-рибальському виробничому об’єднанню УТМР і отримання добровільної відмови від попереднього користувача в даному випадку брати не потрібно.
За роки незалежності України Білоцерківська райрада УТМР перерахувала Київській обласній раді УТМР членських внесків на суму понад 7 мільйонів гривень.
За цей час, Київська обласна рада УТМР не виділила Білоцерківській райраді УТМР жодної копійки щодо забезпечення охорони угідь, відтворення і популяції мисливських звірів та птахів, проведення біотехнічних заходів, на заготівлю кормів, ремонту автотранспорту тощо.
Крім того, Київська обласна рада УТМР створила в кожному районі області мисливсько-рибальські господарства через які членські внески мисливців товариства направлялись та залучались в комерційних цілях.
Відповідно ст. 22 «Про мисливське господарство та полювання» площа мисливських угідь, що надаються користувачеві, повинна становити не менше 3 тисяч гектарів, але не більше ніж 35 відсотків від загальної площі мисливських угідь області. За таких обставин за Київським обласним мисливсько-рибальським виробничим об’єднанням УТМР зберігаються мисливські угіддя більш ніж 80 відсотків від загальної площі цих угідь області. Тому зазначене об’єднання УТМР являється монополістом у цій сфері.
Для перевірки законності і правильного використання Київською обласною радою УТМР членських внесків мисливців, в липні 2012 року, Білоцерківська районна громадська організація «Мисливці та рибалки» письмово звернулась до прокурора Київської області з проханням перевірити викладені у зверненні факти.


Однак, прокуратура Київської області усунулась від перевірки цих питань і листом від 09.07.2012 року № 07/1-2522 вих. № 12 перевірку доручила УДСБЕЗ ГУ МВС України в Київській області, яке в свою чергу дану перевірку провело поверхово і про її результати всупереч закону України «Про звернення громадян» нас не повідомило.
18 жовтня 2012 року Рішенням сесії Київської обласної ради надано в користування Київському обласному мисливсько-рибальському виробничому об’єднанню УТМР мисливські угіддя на територіях Броварського, Макарівського, Сквирського, Володарського та Яготинського районах терміном на 20 років.
Вказане Рішення обласної ради вважаємо незаконним, оскільки мисливські угіддя надані в користування не товариству мисливців та рибалок Київської області, а Київському обласному мисливсько-рибальському виробничому об’єднанню, тобто підприємству, а не громадській організації.
Крім того, цим же Рішенням обласної ради надано в користування мисливські угіддя площею 11000,300 га товариству з обмеженою відповідальністю «Мисливське господарство «Ошитки» клубу любителів традиційного полювання на території Вишгородського району, площею 49.4 га. товариству з обмеженою відповідальністю «Трипільський мисливець» (Кагарлицький та Обухівський райони) тобто приватним особам строком на 49 років і як ми вважаємо ніяких проблем в погодженні цих питань у них не було, а щодо погодження нашого питання органами влади Київської області відмовляється. То де полювати простим мисливцям в Білоцерківському районі, які хочуть буди незалежними, вести мисливсько-господарську діяльність самостійно і розпоряджатись своїми коштами.
Рішенням Київської обласної ради від 04.09.2012 року № 432-22-УІ «Про внесення змін до рішення обласної ради від 05.08.1997 року № 102-09-ХХІІ «Про закріплення мисливських угідь на території Київської області (зі змінами), продовжено термін користування мисливськими угіддями Київському обласному мисливсько-рибальському виробничому об’єднанню УТМР до 01.03.2013 року. В цьому документу визначено термін користування мисливськими угіддями з 06.08.2012 року до 01.03.2013 року, однак рішення по цьому питанню сесією прийнято 04.09.2012 року.
Прокуратура Київської області залишила поза уваги обгрунтованність і прийнятих облрадою зазначених рішень, на порушення законів не відреагувала і не внесла протест щодо їх законності.
На даний час в Білоцерківському районі склалася напружена ситуація щодо реалізації відстрілочних карток на пушного звіра серед мисливців, так, усих мисливців примусово заставляють підписувати документи про підтримку УТМР, хоча на конференції прийнято рішення про вихід Білоцерківської організації УТМР з Київського обласного УТМР. За таких обставин Київська обласна рада УТМР спекулює навколо цього питання, шантажує мисливців, здійснює адміністративний тиск на них, що ставить не в рівні умови мисливців, чим грубо порушуються Конституційні права громадян України.
Враховуючи викладене, Білоцерківська районна громадська організація «Мисливці та рибалки» просить Вас провести по викладеним фактам

перевірки, вплинути на вирішення цього питання з використання контролю та захистити порушенні права громадян - мисливців Білоцерківщини, про результати яких повідомити Білоцерківську районну громадську організацію «Мисливці та рибалки» за адресою: 09100, Київська область, місто Біла Церква, бульвар 1-го Травня, 46 / 142.

Додаток :
1. Рішення Білоцерківської районної державної адміністрації.
2. Рішення Білоцерківської районної ради.
3. Рішення селищних рад.
4. Погодження Білоцерківського державного підприємства лісового господарства.
5. Погодження користувачів земельними ділянками.
6. Витяг № 6 держком. зем.
7. Карта мисливських угідь.
8. Обґрунтування надання мисливських угідь у користування.
9. Протокол № 2 засідання Білоцерківської райради УТМР про відмову в користуванні мисливськими угіддями.
10. Пакет документів на юридичну особу.
11. Лист державного управління охорони навколишнього природного середовища в Київській області № 04-09/11248 від 25.09.2012 року.
12. Лист державного управління охорони навколишнього природного середовища в Київській області № 04-09/9404 від 29.08.2012 року.
13. Лист № 1310/07 від 01.10.2012 року Київської обласної ради.





Голова Білоцерківської районної
громадської організації «Мисливці та рибалки» В.С.Розумнюк
 

Крысобой

Новачок
Хождение по мукам - часть 2! Прошли выборы а воз и ныне там! Ни о каком продлении охотугодий в Фастовском районе нехочет слышать наш (уважаемый) Чемерский Ю И, он возомнил что это его личное хозяйство, что он хозяин и вправе решать как выгодно ему неставя ни в грошь обещания губернатора, в действиях Чемерского и Неруша охотоведа лесхоза просматривается личная заинтерисованость! Эти два чинуши толкают людей и охотников проживающих в Фастовском районе на радикальные действия! прийдется обращаться опять к губернатору, телевидению, прессе, взывать к помощи общественость, обращаться в генпрокуратуру! пусть эти деятели недумают что это счойдет им срук!!!
 

pobratum

Мисливець
маши не маши если за УООРом больше 35% угодий это уже противозаконно монополия
 

gamik

Новачок
Какие районы перезакрепили на сегоднешнем заседании облсовета?Хто что знает?
 

gamik

Новачок
Хто ни будь может прояснить ситуацию о перезакреплении охотугодий в Киевской обл.?Какие районы прошли на вчерашней сесии облсовета?
Буду примного благодарен.
 

skiff

Мисливець
Добрий день! Я є власником землі, яку я обробляю. На території, до якої входить і моя земля було створено приватне мисливське господарство (держлісгосп передав в оренду мисливські угіддя), АЛЕ зі мною, так як і з іншими власниками земель НІЯКИХ договорів складено не було!!! Підскажіть будь- ласка чи це законно. Які статті законів та нормативних документів визначають таку оренду. В статті 22 закону "Про мисливське господарство та полювання" чіткої відповіді я не знайшов. Буду дуже чекати на відповідь. Дякую
 

gamik

Новачок
Кто, что слышал, какие новости по Киевской области? Я так понял,Фастовский р-н, принципиально не хотят перезакреплять.
 

Evershift

Новачок
Доброго дня!
Хто, що знє по Розважівському.
Коли відкриття?
Кажуть там щось трапилось!
З Повагою!
 

gamik

Новачок
Какие есть новости по закреплению охотугодий в Киевской обл. Какие районы поданы на облсовет 28.11.2013г.
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
pobratum;90492 сказав(ла):
16.08.2012 року за участю голови Білоцерківської районної адміністрації Немни А.Я., голови Київської обласної ради УТМР Щегельського В.Т., представника всеукраїнської ради УТМР Яковлева В.О., делегатами конференції Білоцерківської райради УТМР прийнято рішення про вихід Білоцерківської районної ради УТМР з Київської обласної ради УТМР.
Голова Білоцерківської районної громадської організації «Мисливці та рибалки» В.С.Розумнюк
Ось так брехня й народжується завдяки ренегатам В. Розумнюкам.
Дійсно, у той день відбувалося засідання (можливо – й конференція), але не «Білоцерківської райради УТМР» (до речі, пропрацювавши не один рік у системі УТМР, пан Розумнюк міг би вже вивчити хоча б частину Статуту УТМР, у якому отримував гроші за свою «роботу», що конференція буває в районній організації, а не у раді), а «Білоцерківської районної громадської організації «Мисливці та рибалки»», яка до системи УТМР взагалі відношення не має.
Запросили на цю «конференцію» й керівництво Київської обласної ради УТМР у особі пана Щегельського В.Т., який запросив прийняти участь у згаданому заході представника апарату Всеукраїнської ради УТМР, в якості якого я й був направлений.
На той час Білоцерківська районна рада УТМР була само розпущена офіційно свої рішенням. Тому проводити якесь засідання чи навіть його скликати «мертвий» орган не міг ніяк. Але знаний працівник Розумнюк й цього не розумів…
Враховуючи, що на засідання, що відбувалося, були присутні колишні – самоліквідовані – члени Білоцерківської районної ради УТМР, вони вирішили, що мають право «заднім числом» провести конференцію Білоцерківської районної організації УТМР та прийняти рішення про ліквідацію останньої організації.
Але – «потяг пішов!..» Про це я й розтлумачив учасника зборів, попередивши, що їх рішення не має ніякого відношення до УТМР і, у разі прийняття, буде безумовно скасовано рішення вищого органу як нелегітимне та таке, що суперечить вимогам Статуту УТМР.
На вказаному зборі, крім членів «Білоцерківської районної громадської організації «Мисливці та рибалки»», дійсно був присутній голова Білоцерківської районної державної адміністрації, який, як розумний державний чиновник відразу зрозумів помилку пана Розумнюка, і з трибуни зазначив, що тут дійсно відбувається явно не конференція, хоча тут й присутні її колишні члени, так як вони самі себе розпустили (ліквідували) значний час тому, тому це засідання не може бути конференцією Білоцерківської районної організації УТМР, а є засіданням іншої організації, що не має ніякого відношення до УТМР взагалі. Тому це засідання сторонньої організації не може ліквідувати іншу організацію (у даному випадку – УТМР). Тому, як розумна та державна людина, голова райдержадміністрації порадив не втручатися у справи УТМР, а проводити збори тієї організації, учасники якої фактично й зібралася.
Ось така була участь «голови Білоцерківської районної адміністрації Немни А.Я., голови Київської обласної ради УТМР Щегельського В.Т., представника Всеукраїнської ради УТМР Яковлєва В.О.» у «прийнятті рішення про вихід Білоцерківської районної ради УТМР з Київської обласної ради УТМР». Не було а ні «делегатів конференції Білоцерківської райради УТМР» (як я нагадував, такої просто не могло бути з багатьох причин), а ні «виходу Білоцерківської районної ради УТМР з Київської обласної ради УТМР».
Так, певні люди могли вийти як і з Білоцерківської районної ради УТМР, так і із членів УТМР, але районна рада із обласної ради таким чином апріорі «вийти» не могла.
Це ще раз визначає пана В.Розумнюка як людину та особистість, і все!
P.S. Що стосується пана Блинова (автора посту у цій темі - Побратима), то, на мою думку, у нього від його діяльності на цей час стільки особистих проблем, що йому краще б зосередитися на вирішенні їх… ІМХО, нічого особистого!..
 

SSS12

Новачок
Винен розподіл.... де, що, можна ще урвати...
Раздербанили уже все, осталась земля и леса, теперь и это на очереди, скоро Лозинские и до нас доберутся.... а мы давайте будем писульки писать и отписки читать!!! пока в жо...у не трахнут...
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Іван Олександрович;158859 сказав(ла):
На УСО викладували карту Розважівського МРГ. Дійсно відібрали кращі ділянки? Хто винен?
Не помните, кто по Закону принимает решение о передаче в пользование охотничьи угодья?
 
Яковлев В.А.;158904 сказав(ла):
Не помните, кто по Закону принимает решение о передаче в пользование охотничьи угодья?
Дякую за відповідь. Я мав на увазі цю тезу:
toz сказав(ла):
... Проэкт этой карты не для кого не был секретом. Она была нарисована когда угодья были ещё закреплены за Розважевским МРГ. В Иванковском р-не была создана инициативнеая группа,неоднократно проводились собрания.Инициативная группа приезжала неоднократно в Киев к председателю КОО УООР Щегельскому. Рассказывала,что творится в райорганизации УООР.
Привезли голові КОО УТМР Щегельському погодження на перезакріплення мисливських угідь від декількох сільських рад які директор Розважівського МРГ не подав разом з іншими погодженнями від інших сільських рад,він просто їх сховав ВЧИНИВШИ ЗЛОЧИН і сказав,що голови цих сільрад не дали пгодження на перезакріплення мисливських угідь на користь КОО УТМР.
Але людей зараз не так то й легко обдурити і вони докопались до істини. Деякі з цих погоджень були видані ще багато місяців назад. А голова райорганізації він же й директор Розважівського МРГ ніяк не міг їх довести до Києва.
Инициативная группа предоставила все вышеупомянутые документы,заявления,письма,обращения охотников Иванковского р-на на сессии облсовета КОО УООР.....
На сессии облсовета КОО УООР представителей инициативной группы высмеяли, рассказали сказки,что линия которую ведёт руководство КОО УООР правильная,что с властью ссориться нельзя и выставили за дверь.
И что Вы думаете, погодження цих недостаючих сільських рад были вложены в соответствующую папку и переданы на сессию Киевского обласного совета народных депутатов?????
Не были они туда вложены!!!
Почему? Потому,что на эти угодья претендовал Павлов Юрий Анатольевич- Заместитель председателя Киевского областного совета народных депутатов.
В итоге он их и получил.
А охотники карту с угодьями которую Вы prokop23 всем показали.
Кто такой Павлов Ю.А.?
http://rtkor.com/news/2012/10/07/323774.new
Невже підіграли чінуші?
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Іван Олександрович;158983 сказав(ла):
Привезли голові КОО УТМР Щегельському погодження на перезакріплення мисливських угідь від декількох сільських рад які директор Розважівського МРГ не подав разом з іншими погодженнями від інших сільських рад,він просто їх сховав ВЧИНИВШИ ЗЛОЧИН і сказав,що голови цих сільрад не дали пгодження на перезакріплення мисливських угідь на користь КОО УТМР.
Когда даже сельсоветчики подписали "не подумавши" или "не посоветовшись" со "старшими товарищами", то потом им и приходится "отзывать".
Где написано, кто "раздает" угодья - я уже говорил.
Как "раздает" - говорить не буду, не поверите!
Могу лишь сказать (и попросить поверить на слово), что Щегельский В.Т., что смог, то "отбил", что-то еще пробует "отбить".
Но за кем последнее слово - сколько можно повторять? ВЫ все, вроде бы, в... Германии живете!..
Али в Штатах!
 

gamik

Новачок
Скажите пожалуста,какие районы области закрепили охотугодия УООР, на вчерашней сесии Киевского облсовета?
 
Зверху