Перша нарізна зброя ...

kolesnyk_2007

ветеран форуму
надійна команда
А у Вас на карабіні пластик з підігрівом, наскільки вистачає батарейок? :)
Шановний а скільки Ви настріляли з нарізного??? У мене біля 7000 пострілів, після перебування зброї на морозі понад годину порівняйте дерево і пластик
 

Maximus1983

Мисливець
Ну 7000 тис. пострілів це м‘яко кажучи немало, мені до Вашого настрілу ще стріляти і стріляти.
Але з чого ви скільки зробили пострілів? Якщо суто з мисливського калібру( наприклад 223 rem і більші) то в це навіть повірити важко, хіба , що Ви якимось видом стрілецького спорту займаєтесь.
Особисто я з нарізної зброї настріл свій розприділяю по калібрам, з мілкашки десь 1000 не більше, з АК- подібних на полігоні теж не менше тисячі.
А от зі своєї Хови близько 500, і це геть не мало з калібру 308win.
І не один раз в тирі (відкритому) стріляв на морозі, і тому можу заявити, що пластик а точніше обрезинене покриття пластикової ложі карабіну Хова-1500 ні разу не скрипіло і не тріщало , а те що воно може трохи холодніше ніж дерево, то мені якось фіолетово до цього.
З повагою!
 

Maximus1983

Мисливець
Та ні, 308win якраз в горах рідкий гість і то в руках професійних стрілків, в основному в горах це магнум калібри через їхню велику потужність та настильність.
Якби я зараз вибирав один калібр для нарізного, так би мовити універсальний, то взяв би 30-06, потужний зараза, і вибір куль від 8-ми до 14-ти грам це не слабо в одному калібрі.
Пробував стріляти з 30-06, дуже сподобалося. Якщо в майбутньому все таки вийде перейти на самокрут, то калібр вже вибраний зараз, а саме 30-06. А в даний момент мій 308 win поки, що вигідніший у плані дешевих магазинних патронів для тренування, чим не порадує вибір дешевих покупних для 30-06.
З повагою.
 

Maximus1983

Мисливець
Ну , щоб давати поради я ще замолодий але все одно приємно, як кажуть -не ма за що.
І для інформації, в магазині Сафарі (м.Київ б-р Дружби Народів) частенько є знижки на карабіни Везербі, вони мені дуже подобаються в співвідношенні ціна якість, якого я вже давно купив би, але ложі карабінів Везербі зроблені чисто під правшу, а я лівша. Є звісно варіант заміни ложі на тактичну(там вона універсальна , лівші можна пристроїтись) але з алюмінієвою тактичною ложею на полюванні м‘якокажучи «не зрозуміють « і ціна тактики для мене кусюча. Так , що якщо Ви правша то придивіться до Везербі, достойна уваги зброя. І ні в якому разі не подумайте , що я займаюся рекламою, просто от подобається Везербі і все.
Якщо сам трохи розбагатію то з задоволенням куплю собі Везербі серії- mark, з вармінт стволом і тактичним алюмінієвим шасі , звісно не для полювання а для душі.
 

Visioner

Слідопит
Ну теперь за дальномером если не имеете.
 

Дмитрий88

Мисливець
хотелось бы на кабана в лесу поохотиться и в горах на барана
Одним калибром здесь не обойтись. Для гор нужен калибр по-мощнее, например 300 Win Mag. А, кабанчику в лесу хватит и 30-30.

В горах в основном 308Win?я так понимаю
С таким калибром в горах тоже делать нечего.
 

Дмитрий88

Мисливець
Думаю, якщо бюджет не дозволяє мати колекцію нарізної зброї, то краще зосередитись на .308 Winchester.
Обычно все начинается с одного калибра. И понеслась...
Но, для того, чтобы содержать несколько калибров нужен релоад. Тогда это становится действительно интересно и оружие не пылится в сейфе.
Рациональный подбор компонентов для снаряжения позволяет перекрыть широкий диапазон калибров. Например, калибры, 30-30 Win, 308 Win, 30-06 Win, 300 WM имеют одинаковый диаметр пули, но можно комбинировать их разный вес. И т.д.
 

Дмитрий88

Мисливець
Якби я зараз вибирав один калібр для нарізного, так би мовити універсальний, то взяв би 30-06, потужний зараза, і вибір куль від 8-ми до 14-ти грам це не слабо в одному калібрі.
30-06 не настолько практичен как хотелось бы. Можно даже сказать, что траектория полета пули "гранатометная", поэтому для решения снайперских задач он никогда широко не использовался. В этом 30-06 уступает даже 308.
Для универсальности лучше использовать более настильные калибры, они проще. Например, для леса и полей можно 6,5х55 Swed Mauser, на мой взгляд, более универсален и практичен. Для гор, конечно, только магнумы.
 

Дмитрий88

Мисливець
то взяв би 30-06, потужний зараза, і вибір куль від 8-ми до 14-ти грам це не слабо в одному калібрі.
Да, выбор широк, но нужно подобрать диапазон пуль для вашей винтовки (по массе, а правильней говорить - по длине). Все зависит от твиста ствола. К сожалению, не все пули летят одинаково хорошо.
 
Зверху