Плов

Небраконьер

Moderator
Команда форуму
Делимся своими рецептами, сего блюда.

Плов.
Мясо - 1 кг.,
Рис - 1 кг. (1 пачка),
Вода 2-2,5 литра,
Морковь - 3-4 штуки,
Лук - 5-6 штук,
Чеснок - 1 головка,
Солнечное масло - 100 грамм,
Соль, перец, специи по вкусу.

Лук мелко режим, морковь трем на крупную терку






Лук и морковь хорошо обжариваем на солнечном масле


Режим на небольшие кусочки мясо


Мясо обжариваем вместе с луком и морковью минут 10, постоянно помешивая


Заливаем водой, даем закипеть, тушить минут 10
Добавляем чищенный но не резанный чеснок


Соль, перец и специи, тушим еще минут 10


Добавляем рис


На медленном огне до готовности, убираем с огня даем настоятся минут 10-15


Приятного!!!
 

север

ветеран форуму
надійна команда
Делимся своими рецептами, сего блюда.

Плов.
Мясо - 1 кг.,
Рис - 1 кг. (1 пачка),
Вода 2-2,5 литра,
Морковь - 3-4 штуки,
Лук - 5-6 штук,
Чеснок - 1 головка,
Солнечное масло - 100 грамм,
Соль, перец, специи по вкусу.

Лук мелко режим, морковь трем на крупную терку






Лук и морковь хорошо обжариваем на солнечном масле


Режим на небольшие кусочки мясо


Мясо обжариваем вместе с луком и морковью минут 10, постоянно помешивая


Заливаем водой, даем закипеть, тушить минут 10
Добавляем чищенный но не резанный чеснок


Соль, перец и специи, тушим еще минут 10


Добавляем рис


На медленном огне до готовности, убираем с огня даем настоятся минут 10-15


Приятного!!!
Спасибо!
Рис помешиваем или нет? Готовим под крышкой?
 

Небраконьер

Moderator
Команда форуму

Leodr

Снайпер
Може і так, але він наразі у лікарні! Мені подобаються трохи інші!
 

Leodr

Снайпер
Георгий Кавказ! Для прикладу, а також той дядько що на відео! Та й сам взагалі, можу щось зробити! :rolleyes:;)
 

ПИЛЬНУЙ

Мисливець
Всим день добрий.
Так як кумекаю в рисах і через мої руки пройшло його 100тон.
Так ось, я рекомендую перед тим як купувати рис уважно подивитися на етикетку а краще брати на ринках розвісний, де є можливість його понюхати і візуально подивитись чи не був цей рис вже як кажуть дохлий...
Основні риса які є в нас на ринку і у Фасовках на прилавках наших маркетів це круглий, довгий, пропарений.
1) круглий: це Україниський це сорти Осмаджик, флагман, Лінч, хазар, вілконт, ітд. На мою думку ці риса краще підходять для голубців і різних каш.
B7270FC0-764F-471B-8A2A-5337D5E9C2F9.jpeg

2) довгий: це імпортні риса, так як в Україні довгий рис не росте. ( тягають йог із Індії, Пакістану, Китаю, Тайланду в основному).
По вкусовим якостям самий смачніший це рис басматі і жасмін.
Як раз рис довгий і підійде для плову і рису з овочами, ну і тд...
0F73EF52-F6EC-4938-B249-88974133F214.jpeg
BA90B27C-84D0-4CEB-BB8C-38713E776B34.jpeg

3) пропарений: це також імпортний рис, який тягають в основному із Індії і Тайланду, остальні країни роблять пропарку не якісно, вона в них ряба.
Я пропарку не рекомендую брати, так як часто його перепарюють і він може кисліть, на нух важко оприділити а страву спортить на раз.
Цей рис часто використовують в полу фабрикатах так як він при варці не так деформується.
D4DDB5F0-B581-4316-8D6E-D46FF3698938.jpeg
E3B73DFB-9EC6-4D8B-A684-547C5AE5D4A1.jpeg

Ще в Україні появилися риса камоліно, Болдо, ексклюзив. Ці риса відрізняються тим що в них крупніша зернина і вона якісно за шліфована. Ціна велика якість так собі.
D78ACB9A-7E65-4E0D-A62D-58B8B387765E.jpeg
FF200686-9884-432C-9D87-2C5997F2833F.jpeg

По рисам інформації знаю не мало.
Кому буде цікаво звертайтесь.
 

Leodr

Снайпер
Вы повар? Или просто для себя! Впечатляет! :). Как по мне то Басмати! Но это мое мнение, по пропарке, в точку!
 

ПИЛЬНУЙ

Мисливець
Вы повар? Или просто для себя! Впечатляет! :). Как по мне то Басмати! Но это мое мнение, по пропарке, в точку!
Ні.... я не повар.
Компанія в якій я працюю імпортує в Україну різні крупи в тому числі і риса. Ну а я в же їх продаю по Україні оптом.
То про крупи знаю не мало.
 
Зверху