Полювання на голуба

kef

Зброяр
Перед тим як виставляти різні "обмани" раджу просто декілька спостерігати як проходить сам процес годування голубів на полі. Особливо в соняшниковому полі. Як що ви побачите хоть раз одну окрему особину яка взагалі буде сидіти з боку і вести таке ж саме спостереження як і ви в "оптику" ,тоді вам дуже повезло. Я ще такого не бачив ні разу. Усі голуби зробивши декілька маневрів сідають на соняшник і починають хаотично харчуватись насінням ,час від часу поглядаючи по сторонах та перелітати на інше стебло соняшника . І в цей момент найбільша імовірність того ,що він вас побачить . За умови якщо буде якийсь підозрілий рух чи ви будете йому добре видні.
 

Небраконьер

Moderator
Команда форуму
Поділюся ще одним методом як привабити Вяхіря при використанні мінімумів чучел. Одне, як що посадка/посадки далеко, то трохи не комільфо тягнути довгий дрючок до місця полювання))). Але ефект є.
IMG_20210928_201749.jpg
 

igor21

Слідопит
...то трохи не комільфо тягнути довгий дрючок до місця полювання...
У рыболовов;) есть телескопические удилища...
А если к концовке приклЯмзить перпендикулярную перемычку...
И три сторожевых "на стреме"...
 
  • Wow
Reactions: kef

Небраконьер

Moderator
Команда форуму
У рыболовов;) есть телескопические удилища...
А если к концовке приклЯмзить перпендикулярную перемычку...
И три сторожевых "на стреме"...
Якщо вудилища будуть блистіти або блікувати, то толку 0.
Клямздили таке, у нас нічого не вийшло. Таки причина напевне у відблисках від вудилища.
 

oliver

Слідопит
цікаво, з приводу сторожка тут. Ви ставите його просто в позі сторожка або ставите на якусь високу підставку?
просто в позі голова трохи вище ніж у решти. можна на кротовину чи солому чи горбик якийсь. але не задирати голову занадто.
 

oliver

Слідопит
Вихід сьогодні. Середа, у нас з 16 год. Голуба стало значно менше. Годується практично весь день до 17 год. Чистого часу на полювання 1 година. за цей час реальних нальотів на чучела було 6-7. Здобув 4 трофеї. Виставляли 41шт ракушок ЄВА. Задоволений і таким результатом. Спробуємо взяти реванш на наст. вихідних.
29,09,21 вечір.jpg
29,09,21 вечір 1.jpg
 

север

ветеран форуму
надійна команда
А на Черниговщине вяхиря практически не наблюдается. Так, одиночки, пары ещё встречаются, но не более. Похолодало, подсолнух ещё стоит, но птицы на нем нет. Полей подсолнуха многие тысячи гектаров, практически невозможно отследить голубей.
 

oliver

Слідопит
А где он кормится когда подсолнух скосят?или улетает?
може кормитися на зкошеному полі соняшника, якщо нема іншого поля нескошеного. бачив на свої очі, коли комбайн домолочував останнє поле, то припутні сотні сідали прямо перед комбайном на останній смужці. але в більшості випадків, коли домолочують соняшник, то по часі, голуб вже тю-тю.
 
Зверху