Полювання на лисицю

kef

Зброяр
З лютого почнемо робити / ревізію / для лисиць. По слідах видно про їх присутність. Тиша в угіддях до лютого дещо заспокоїть пильність цього хижака.
20220116_102255.jpg
20220116_102030.jpg
 

Ruger223

Новачок
А ще ветлікарням(не приватним), в них по аналізам там теж якість плани.
У зв"язку з тим, що в Україні проводилась восени пероральна імунізація проти сказу диких м"ясоїдних (розкладка вакцини проводилась за допомогою авіатранспорту) по інструкції через місяць з останнього дня вакцинації для контролю поїдання та дії вакцини проводиться відбір та дослідження певного матеріалу від добутих лисиць. Тому єгерська служба зобов"язана рішенням протиепізоотичних комісій доставляти до ветлаборій та ветлікарень тушки лисиць де відбирається матеріал. А взагалі я рахую, що кожен мисливець повинен вносити свій вклад в збереження мисливської фауни в тому числі регулюванням чисельності хижака. Хто цікавився біологією лисиці той знає, що тільки за період вигодовування потомства одна лисиця знищує в середньому до 5 особин зайця, 10-15 куріпок чи фазанів також полює на новонароджений молодняк козулі і т.д. + основний резервуар та розповсюджувач вірусу сказу в природі. Наукова норма щільності лиса в угіддях 0,5-1 особина на тис. га. Я сам люблю полювати на лиса. Починав з засідки на норах, потім норними, а зараз в основному з карабіном з підходу або із засідки на приваду. За цей сезон вже добув 13 гол. Непогані результати рано зранку коли руда за ніч набігається розслабиться і йде на льожку в болото або травище (ну це по попередній розвідці). В період гону взагалі лис може шастать цілий день і вдавалось за день добувать по 2-3 особини. Карабін як не є краще підходить для такого полювання, бо близько не підійдеш, а на відстані до 200м. прекрасно. Сам сенс полювання, який приносить задоволення це те, тобі вдається обхитрити хитруна. Якось так. Доречі, пробував на манок "поранеий заєць", практично не "ведуться"
 

bomba42165

Мисливець
Планирую на этой неделе попробовать киевская обл.,но какие-то лисы балованые,где то идут на манок,где то абсолютно равнодушны...вот и интересно,как у кого?
 

Ruger223

Новачок
Интересно,а кто то охотится с карабином на манок?
Как успехи?
Ну и какая область?
Непогані результати рано зранку коли руда за ніч набігається розслабиться і йде на льожку в болото або травище (ну це по попередній розвідці). В період гону взагалі лис може шастать цілий день і вдавалось за день добувать по 2-3 особини. Карабін як не є краще підходить для такого полювання, бо близько не підійдеш, а на відстані до 200м. прекрасно. Сам сенс полювання, який приносить задоволення це те, тобі вдається обхитрити хитруна. Якось так. Доречі, пробував на манок "поранеий заєць", практично не "ведуться"
Чернігівщина
 

LEART

Мисливець
А чому "тиша до лютого"? Що потрібно чекати лютого, щоб полювати, а в січні ще не можна, якась дуристика.
Ми вже перейшли на полювання лиса не чекаючи лютого.
Согласен. Мы как были в субботу, то егерь сказал что каждые выходные до конца января и февраль милости просим.
 
Зверху