Порох Сокол

mulyavchik

Снайпер
Браття,я вже ш казав,шо ще до повномасштабної я читав, москалі на своїх сайтах писали і показували що заводу в м.Рошаль ,де випускали Сокол немає,одні руїни лишились.Так що це якась дішманська заліпуха для всіх любителів "свєцкого качєства".Шоб нагріти карман.І,на мою думку це зілля немає нічого спільного з усіма улюбленим Соколом

север

ветеран форуму
надійна команда
Браття,я вже ш казав,шо ще до повномасштабної я читав, москалі на своїх сайтах писали і показували що заводу в м.Рошаль ,де випускали Сокол немає,одні руїни лишились.Так що це якась дішманська заліпуха для всіх любителів "свєцкого качєства".Шоб нагріти карман.І,на мою думку це зілля немає нічого спільного з усіма улюбленим Соколом
Але ж ним барижать наші магазини, в яких ВОНО продається? Тобто, має бути ліцензія чи сертифікат на цей... продукт? Хто його допустив у відкритий продаж і на підставі чого?! Що ж воно таке?

север

ветеран форуму
надійна команда
А потім ми дивуємось, що стволи розриваються від подібного г... Кому тоді претензії?!

woodcarver

Мисливець
Судячи по назві і, тим паче, продажах в наших державних магазинах- український ? Чому ніхто з наших форумчан, хто мав справу з СокІлом, не поцікавився сертифікатом якості і країною виробником цього підозрілого і потенційно небезпечного продукту? Для чого тут ляси точити?!
Вітаю. Думаю, державних магазинів у нашій державі уже немає.
На етикетці вказана адреса продавця, кому цікаво, може поцікавитись.
Чим цей порох небезпечніший і підозріліший від інших порохів які продаються?
Коли бачу, як банки Сокола термін придатності якого закінчився 30-40 років тому, продаються супер успішно по ціні Нобеля, то це вважаю не норм.
Купити банку того пороху, відстріляти, тоді робити висновки.

HOWA

Слідопит
Але ж ним барижать наші магазини, в яких ВОНО продається? Тобто, має бути ліцензія чи сертифікат на цей... продукт? Хто його допустив у відкритий продаж і на підставі чого?! Що ж воно таке?
То що написати заяву до відповідних органів слабо? Тільки тут "потриндіть" можна. Чи хтось заважає? Припущення - а може пан... в долі?

север

ветеран форуму
надійна команда
То що написати заяву до відповідних органів слабо? Тільки тут "потриндіть" можна. Чи хтось заважає? Припущення - а може пан... в долі?
У "пана" пороху на 100 років вистачить. Не переймайтесь.

север

ветеран форуму
надійна команда
У нас- форум! Хто, що має, те і висловлює. Не забувайтесь. Тут ніхто нікому думок не нав'язує. Обмін досвідом, нові знайомства, живе спілкування. І висновки. Які кожен робить сам. Всім доброго ранку і гарних, мирних вихідних, панове!

север

ветеран форуму
надійна команда
Можливо, це краще ніж використовувати нікому не відомий " палений", можливо і протермінований?, порох, за якого ніхто не несе ніякої відповідальності? І невідомо, звідки, коли і яким чином він потрапив в Україну? І хто до нього присобачив українською мовою назву Сокіл, вона десь запатентована? П.С. зараз на війні використовуються боєприпаси часів 2-ї світової і нічого, стріляють.

Останнє редагування:

mulyavchik

Снайпер
Барижать Вадік у нас всім,і ніхто нікого не контролює.І я не думаю що в магазі на це зілля дадуть якийсь сертифікат.

mulyavchik

Снайпер
Jy y
Отож.
Он на сусідній площадці всім відомий прохвессор влаштував торги. Судячи з повідомлень товар розходиться як гарячі пиріжки. І ніхто не питає ніякі сертифікати і все інше. Люд бере не дивлячись на ціни.

Охотник77

Снайпер
Вже так неперебільшуйте )) якби він був неперевірений і мав геть нестабільні показникі то за більше 5 років свого існування цє б вже знали і навряд чи підприємці портили собі репутацію продаючи таке.І краще взяти якщо нема більше вибору його чим 30-50 річний рошалівській

Останнє редагування:

север

ветеран форуму
надійна команда
Старим Соколом, до цього часу, стріляють всі, у кого він ще зберігся. Він працює штатно, при збереженні у відповідних умовах. Інша справа, що дістати його все важче. Тому і ціни на нього повзуть вгору. Попит народжує пропозицію.

HOWA

Слідопит
Калібр 12. Проста арифметика - порох "Сокол" чи "Сокіл" : 2,3г на 32 г шроту. З 200грам буде 86,95 набоїв. Порох С7, 1,55г на 32г шроту, з 200грам буде 129,03 набоїв. Порох D20, 1,56г на 32г шроту, з 200г буде 128,20 набоїв . Порох А1, 1,57 на 32г шроту, з 200грам буде 127,38 набоїв. Не реклама, ще раз просто арифметика яку більшість вивчала у школі. Чи може не вивчала ... Але то таке.

Останнє редагування:

mulyavchik

Снайпер
Старим Соколом, до цього часу, стріляють всі, у кого він ще зберігся. Він працює штатно, при збереженні у відповідних умовах. Інша справа, що дістати його все важче. Тому і ціни на нього повзуть вгору. Попит народжує пропозицію.
У цьому то Вадиме і головна його перевага перед іншими порохами,що при відповідних умовах зберігання він зберігає свої якості навіть і при 40річній прострочці.Може трохи і нестабільний,якщо заморочитись цим питанням,але для практичної стрільби підходить повністю.Особисто сам вибив колись банку Сокола,термін придатності якого закінчився ще в далекому 83 р.По 2гр. сипав і все було гуд,не жалівся ніхто.

woodcarver

Мисливець
Чому люди купляють протермінований Сокіл, та тому, що він їм "зрозумілий". На всі калібри і наважки.
З Нобелями інша справа, на кожну наважку дробу свій порох, свій капсуль, коротше треба заморочитись.

woodcarver

Мисливець
Це коли беруть один вид нобелю і сують його під різні наважкі ото заморочаються) а так все дешевше, легко і просто а головне не ризиковано як в кілька разів протермінований сокол.
Або ви мене не зрозуміли, або я вас. Особисто у мене декілька видів Нобеля, я стріляю часто, благо є де, є чим і є цікавість.
Люди які купляють протермінований Сокіл, по ціні Нобеля, кажуть, нащо мені три-чотири види , коли я сорок років одним Соколом стріляв і ще буду.
Якось так.

Varjag229

Снайпер
"Мірка" - об'ємне дозування. Використовував об'ємне дозування за допомогою дозатора Lyman 55 ideal з десятком нобелів - розбіжність не більше 0,01 г. Інша справа, що мірка має бути НЕ від Сокола.

Зверху