Порох Сокол

север

ветеран форуму
надійна команда
"Мірка" - об'ємне дозування. Використовував об'ємне дозування за допомогою дозатора Lyman 55 ideal з десятком нобелів - розбіжність не більше 0,01 г. Інша справа, що мірка має бути НЕ від Сокола.
Мірка і дозатор це геть різні пристосування для об'ємного дозування. Ви прекрасно зрозуміли, про яку саме приспособу, а не термін, йде мова.

HOWA

Слідопит
Але ж ним барижать
Взагалі то барига, барижити : "У кримінальному середовищі та молодіжному сленгу — це той, хто нелегально продає наркотики, або крадене. " Колись таке значення того слова було. А той хто перепродує товар називався спекулянт.

HOWA

Слідопит
це вузьке визначення, загалом барига, це перекуп
Це зараз. І раніше зі спекуляцією боролось "ОБХ СС". P.S. А взагалі, мені дуже подобався "Сунар", отой що з вовками внизу на етикетці низької металевої банки. 1.8г на 32г для 12к.

Останнє редагування:

север

ветеран форуму
надійна команда
Сунар був безпроблемним порохом. У мене на 2-му місці рейтингу, після Сокола. Незважаючи на те, що його пакували, спочатку, у високу "худу" тару з під лосьйона. Про що зараз мало хто взагалі пам"ятає. Буремні 90-ті.
П.С. Для майбутнього, а я впевнений, що він буде! Музею Полювання в Україні, я зберігаю дещо, з раритетних речей. І з задоволенням передам їх у цей Музей. Для прийдешніх поколінь мисливців і любителів природи.

Клещенко Д.М.

Мисливець
Деякі набої з крупним шротом, лежать десь років 10-15. От я думаю, може мені розрядити набої, і потім переснарядити з меншою наважкою.

север

ветеран форуму
надійна команда
Рекомендувати щось, в даній ситуації, буде неправильно. Можливо, навіть, і потенційно небезпечно. Т.я. все непередбачувано у зв'язку з протермінуванням Сокола. І ніхто за наслідки його використання відповідальності на себе не візьме. Однак, з іншої сторони, практично всі, хто ним користується зараз і останні 30+ років, стріляє саме протермінованим порохом. І це факт. Отака арифметика. Висновки кожен робить сам.

север

ветеран форуму
надійна команда
маю пачку патронів 75 року 0 на соколі. вистрілити страшно. мислю нехай і далі стоять.
Невідомо де і в яких умовах зберігалась та пачка. Це перше. Друге, порох Сокол в споряджених патронах набагато швидше втрачає свої якості і перетворюється в небезпечний саме в патронах, а не в банках. І, по- третє, його якості найшвидше втрачаються саме в патронах, споряджених у вже стріляні гільзи.

Останнє редагування:

HOWA

Слідопит
Друге, порох Сокол в споряджених патронах набагато швидше втрачає свої якості і перетворюється в небезпечний саме в патронах, а не в банках.
А от колись Шишкін Блюм Штейнгольд казали що навпаки, в набоях краще зберігається. Кому вірити, куди податись :).

север

ветеран форуму
надійна команда
А от колись Шишкін Блюм Штейнгольд казали що навпаки, в набоях краще зберігається. Кому вірити, куди податись :).
Процитуйте, де саме і на якій сторінці їх праць про це говориться? ШІ говорить інакше:Гарантийный срок хранения пороха «Сокол» в заводской невскрытой банке составляет 5 лет, а в запаянном виде — до 25 лет. Однако в снаряженных патронах этот срок резко сокращается из-за прямого контакта пороха с капсюлем и материалом гильзы, составляя 12–18 месяцев. Особисто я схиляюсь до другої версії і стріляв (-ю) патронами з Соколом, яким набагато більше за 10 років. Знаючи, де і як вони зберігались. Про стрільбу з нерозпакованих банок Сокола взагалі мовчу. Але це це на власний страх і ризик. Як і багато моїх знайомих.

Останнє редагування:

HOWA

Слідопит
Процитуйте, де саме і на якій сторінці їх праць про це говориться?
Це перешукати багато журнальної макулатури тих часів... (свої журнали подарував хлопцям), а ще доступ на парашу ... не гут. Кому потрібно, хай спробує сам знайти ті матеріали. Я молодий був от і запам'ятав. Вони ще там досліди з "жевело" 50-60 річним там проводили. Нічого так полум'я було під ковпаком.

Зверху