Порох ТАХО

huntumy

Зброяр
По пороху наш ТС указал быстрогорящий на 24 грамма вот я и сказал за средний капсуль.
Максамівських порохів під цю навіску підходять CSB 6 i PSB+6. Який з них, на Вашу думку, краще обрати для кульового патрону?
Подходят да не совсем. Лучше взять порох под 28гр.
 

Yukon Cornelius

Новачок
Подходят да не совсем. Лучше взять порох под 28гр.
Дуже дякую за підказку! Чи могли б Ви також підказати, чому саме краще? З Максамівської спортивної лінійки - це CSB 5 або PSB+5, який з них Ви б порадили і чи варто пропорційно до меншої ваги кулі зменшити і наважку пороху?
 

huntumy

Зброяр
Дроб під час пострілу просідає приблизно на 22% від своєї початкової висоти. Це додаткова амортизації. Куля не просяде. Сила тертя теж більше. Тиск з кулею буде більший чим з дробом. На скільки сказати не можу. Немає приладів для вимірювання. Тому для перестраховки краще взяти повільніший порох.
У мене максамовських морозів немає.
Як для пострілух можна зменшити наважку пороху 10% +-.
Якщо взяти 206в якого іде 1,45/28, я б під кулю 24гр сипав би 1,35гр+зірка.
 

lutsk 1706

Мисливець
Доброго вечора всім.Прошу пораду щокраще вибрати на 32грами csb1 чи psb+1? Завчасно дякую.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Махал Махалич, тема все ж таки про порох ТАХО як ні як,тому не треба сюди вплутувати інший порошок,бо потім із за зайвого флуду не знайдеш нормальних відповідей!
...Прошу пораду що краще вибрати на 32 грами csb1 чи psb+1...
Стосовно вас lutsk,правильно ви зауважили,що тема про порох ТАХО,але ж ви на форумі з 2019 року,а пошуком по розділах та темах лінуєтесь скористуватися!А ці теми для того и створюються,щоб новачки читали,запам"ятали чи записували і не задавали зайвих питань які вже сто разів обговорювалися!Так що не лінуйтеся,використовуйте пошук по темі і не будете отримувати такі відповіді!
 

Salim

Мисливець
Крупная дробь вообще не любит сильных сужений. МЦ2112 с фиксой 1мм тоже крупнее тройки дробь не любит.
Может и так.я на своем наподбирался.намучался и убедился в этом.А спустя много лет устал удивлятся как на том же МЦ дружаня заек лупит на каждой охоте на запределе.и №1 и 0 /00 все летит.Думал что стволы подпиливал !Смотрел.неее все там родное.старенькое но родное.Так что хрен его поймешь.Вроде и ружья и чоки одинаковые а на выходе результаты ну вообще не сопоставимые.
 

huntumy

Зброяр

Dedushka

Снайпер
Сегодня на закрытии охоты пристреливал патроны с дробью №0 и № 3. При навеске пороха "ТАХО" csb2 навеской 1,9 на 32 гр. дроби получается больше разброс чем при навеске 1,87 пороха. Это естественно. Ведь при добавлении пороха теряется кучность дроби. Но при навеске пороха 1,87 не очень хорошая резкость боя. Теперь наверное нужно на 1,9 пороха и дроби 34 гр. При чистке ружья салфетка после ствола черная как сажа. Кто в курсе, порох такой или от дроби. Стреляю без контейнера.
IMG_20210131_192148.jpg
 

кудасов

Новачок
Я використовую по перу 1,87 на 33 гр "сімки", капсюль 686, "зірка". Різкість достатня і з контейнером, і ДВ пижами. За кучністю не ганяюся, а рівномірність при такому співвідношенні, як на мене, оптимальна. І 32 гр , і 34 гр в мене з ІЖ-43 летять гірше на Тахо.
 
Зверху