З цього виходить,збільшуємо наважку порох і ,нетреба після преса дожимати на закрутці?
Теоретично - так. Але наскільки збільшити, залежить від конкретного рецепту та пороху. Деякі порохи неможливо достатньо навантажити, просто збільшуючи їх наважку. Ще дуже важливо, щоб набій після станка виходив однакової довжини, інакше про стабільність результатів можна забути. Те ж саме стосується й докатування: не буде стабільної довжини набою - постріли будуть різними.
Головне питання - навіщо воно треба?
От не можу назвати жодної переваги цієї матриці! Правильніше сказати - набою, закритого нею.
Можливо так менше травмується гільза і потім вона зможе витримати більше циклів перезаряджання.
Але це з нашої точки зору.
Європейські та американські релоадери та компанії, здається, не надають питанню перезарядки використаних гільз великого значення. А все ж - створюють подібну матрицю!
Може маятник історії пройшов найнижчу позицію та хитнувся у інший бік?) І сьогодні створюється новий тренд - на більшу кількість циклів перезарядки?
З точки зору зменшення тиску на екологію, наприклад?
Як на мене, маятник історії скоріше пробиває чергове дно, ніж рухається вгору. Але то таке.
Стосовно практичної користі матриці Super Soft, поки в голову приходять такі варіанти:
1. Ця матриця може допомогти, якщо з якоюсь метою треба збільшити наважку шроту в рецепті, який вже є максимально навантаженим. Наприклад, якщо у людини сильна вава, яка змушує її запускати 36 грамів шроту на C7.

2. Якщо треба запхати в гільзу рецепт, який в цю гільзу просто не лізе. Як приклад - колись я використовував рецепт дисперсанта, який не ліз в 70-ту гільзу. Довелося запхати його в 76-ту, обрізану до 73 мм. Все працювало чудово, але цим набоєм не могли стріляти мій син та мій друг, бо в них були рушниці із 70-м патронником. З такою матрицею я б зміг запхати все навіть в 65-ту або 67-му гільзу.
3. Із закриттям Супер Софт та Оживаль менше деформуються шротини. Особливо актуально це буде для м'якого шроту, який багато хто використовує.
Якось так... Інших варіантів не бачу, але то не значить, що їх немає.
Ось ще пара рецептів від того ж італійця, на актуальних для України порохах. Гадаю, багатьом буде цікаво.
На відміну від попереднього набою, ці закриті нормальною зіркою на 6 променів, якою саме матрицею - невідомо.
Довжина та діаметр каналу ствола невідомі, звуження - циліндр. Швидкість вимірювалась на відстані 2,5 метри від зрізу ствола.
Гsльза: 12/70 Fiocchi Т2
Капсуль: F616
Порох, наважка: NS 206V - 1,45 г
Пиж-контейнер: B&P Z2M H24
Наважка омідненого шроту N 7,5: 28 г
Довжина готового набою: 57,8 мм
Швидкість 1, м/с: 403
Швидкість 2, м/с: 400
Швидкість 3, м/с: 404
Швидкість 4, м/с: 401
Швидкість 5, м/с: 401
Швидкість середня, м/с: 402
Тиск 1, Бар: 645
Тиск 2, Бар: 623
Тиск 3, Бар: 694
Тиск 4, Бар: 647
Тиск 5, Бар: 650
Тиск максимальний, Бар: 694
Позиціонується як набій для спорту, тренувань перед відкриттям полювання та для полювання на початку сезону, тобто для теплої погоди.
Гsльза: 12/70 Nobel Sport Т1
Капсуль: М688
Порох, наважка: NS C7 - 1,65 г
Пиж-контейнер: B&P Z2M H24
Наважка шроту N 11: 32 г
Довжина готового набою: 58,3 мм
Швидкість 1, м/с: 392
Швидкість 2, м/с: 395
Швидкість 3, м/с: 393
Швидкість 4, м/с: 397
Швидкість середня, м/с: 394
Тиск 1, Бар: 612
Тиск 2, Бар: 655
Тиск 3, Бар: 610
Тиск 4, Бар: 645
Тиск максимальний, Бар: 655
Цей - для полювання протягом усього сезону, від спеки до холодів.