Порох NobelSPORT

AВІ

Новачок
але все одно, навантаження відчувається на любому набої 34+
24-28 на перо саме то, макс. 32 на зайця.
це я про 12к
Друже, всі полювали до цієї клітор війни в різних регіонах. У кожного свої полювання. Тому судити по собі 24-28 по перу ну якось не дуже. І на зайця 32 достатньо десь з підйому. А так як деякі мисливці не стріляють зайця з підйому тому і правила полювання дещо інші.
Останнім часом полював з біпішними мв36 ф36. Я б не сказав би що з цим набоєм віддача чи ще щось там більше від А1 з 32.

Zabar Andrij

Слідопит
Друже, всі полювали до цієї клітор війни в різних регіонах. У кожного свої полювання. Тому судити по собі 24-28 по перу ну якось не дуже. І на зайця 32 достатньо десь з підйому. А так як деякі мисливці не стріляють зайця з підйому тому і правила полювання дещо інші.
Останнім часом полював з біпішними мв36 ф36. Я б не сказав би що з цим набоєм віддача чи ще щось там більше від А1 з 32.
на зайця теж використовую іноді 34-36,
коли підйом з 20-30 м
але перепел, качка, фазан, вважаю це мовітон
користуюсь тільки серією С

• Like
Reactions: oms

oms

Слідопит
Якийсь час тому італійська компанія OMV почала продажі нової матриці, що обертається. Назва - Super Soft, призначена для закриття пластикових гільз зіркою та завальцовкою.
Особливість Super Soft в тому, що з її використанням бурт, який опирається розкриттю гільзи під час пострілу, не формується взагалі. Стінки гільзи просто згортається в напрямку центру, без підтискання (див. фото).
За розкладами, таке закриття - щось накшталт закриття "Оживаль", тільки з пласкою "мордою". Враховуючи майже повну відсутність спротиву гільзи розкриттю під час пострілу та значно більшу початкову камеру згоряння, порох горить в інших умовах, ніж з класичними зіркою та завальцовкою, що може дати певні додаткові можливості.

Щойно цю матрицю вивели на ринок, італійські релоадери відразу ж почали експерименти з нею. Серед них є один дуже толковий чувак, який завжди наводить не тільки рецепт, але й результати відстрілу на балстволі. Сьогодні він виклав результати відстрілу дуже цікавого набою в 12-му калібрі.
Довжина да діаметр каналу ствола невідомі, звуження - циліндр. Швидкість вимірювалась на відстані 2,5 метри від зрізу ствола.

Гsльза: нефрезована 12/70 Fiocchi Т2, реальна довжина - 69,6 мм.
Капсуль: F616
Порох, наважка: NS С7 (саме C7, не C7L) - 1,80 г
Пиж-контейнер: B&P Z2M H28 (тобто з максимально високим амортизатором)
Наважка шроту N 6: 36 г
Замість хрустика - коркова прокладка 3 мм
Завальцовка матрицею OMV Super Soft, довжина готового набою: 68,5 мм.
Швидкість 1, м/с: 382
Швидкість 2, м/с: 382
Швидкість 3, м/с: 381
Швидкість середня, м/с: 382
Тиск 1, Бар: 687
Тиск 2, Бар: 642
Тиск 3, Бар: 657
Тиск максимальний, Бар: 687
Чувак позиціонує цей набій для початку сезону полювання. Коли температура впаде та збільшиться вологість, він радить збільшити наважку пороху до 1,85 г та зменшити довжину готового набою до 68,3-68,4 мм.

Отака хєрня...

Застереження: набій збирався за допомогою матриці OMV Super Soft, результат використання 36-грамового набою на C7, закритого класичною зіркою або завальцовкою, може сильно зіпсувати настрій.

Вкладення

Останнє редагування:

Корнилов

Снайпер
Якийсь час тому італійська компанія OMV почала продажі нової матриці, що обертається. Назва - Super Soft, призначена для закриття пластикових гільз зіркою та завальцовкою.
Особливість Super Soft в тому, що з її використанням бурт, який опирається розкриттю гільзи під час пострілу, не формується взагалі. Стінки гільзи просто згортається в напрямку центру, без підтискання (див. фото).
За розкладами, таке закриття - щось накшталт закриття "Оживаль", тільки з пласкою "мордою". Враховуючи майже повну відсутність спротиву гільзи розкриттю під час пострілу та значно більшу початкову камеру згоряння, порох горить в інших умовах, ніж з класичними зіркою та завальцовкою, що може дати певні додаткові можливості.

Щойно цю матрицю вивели на ринок, італійські релоадери відразу ж почали експерименти з нею. Серед них є один дуже толковий чувак, який завжди наводить не тільки рецепт, але й результати відстрілу на балстволі. Сьогодні він виклав результати відстрілу дуже цікавого набою в 12-му калібрі.
Довжина да діаметр каналу ствола невідомі, звуження - циліндр. Швидкість вимірювалась на відстані 2,5 метри від зрізу ствола.

Гsльза: нефрезована 12/70 Fiocchi Т2, реальна довжина - 69,6 мм.
Порох, наважка: NS С7 (саме C7, не C7L) - 1,80 г
Пиж-контейнер: B&P Z2M H28 (тобто з максимально високим амортизатором)
Наважка шроту N 6: 36 г
Замість хрустика - коркова прокладка 3 мм
Завальцовка матрицею OMV Super Soft, довжина готового набою: 68,5 мм.
Швидкість 1, м/с: 382
Швидкість 2, м/с: 382
Швидкість 3, м/с: 381
Швидкість середня, м/с: 382
Тиск 1, Бар: 687
Тиск 2, Бар: 642
Тиск 3, Бар: 657
Тиск максимальний, Бар: 687
Чувак позиціонує цей набій для початку сезону полювання. Коли температура впаде та збільшиться вологість, він радить збільшити наважку пороху до 1,85 г та зменшити довжину готового набою до 68,3-68,4 мм.

Отака хєрня...

Застереження: набій збирався за допомогою матриці OMV Super Soft, результат використання 36-грамового набою на C7, закритого класичною зіркою або завальцовкою, може сильно зіпсувати настрій.
З цього виходить,збільшуємо наважку порох і ,нетреба після преса дожимати на закрутці?

Головне питання - навіщо воно треба?
От не можу назвати жодної переваги цієї матриці! Правильніше сказати - набою, закритого нею.
Можливо так менше травмується гільза і потім вона зможе витримати більше циклів перезаряджання.
Але це з нашої точки зору.
Європейські та американські релоадери та компанії, здається, не надають питанню перезарядки використаних гільз великого значення. А все ж - створюють подібну матрицю!
Може маятник історії пройшов найнижчу позицію та хитнувся у інший бік?) І сьогодні створюється новий тренд - на більшу кількість циклів перезарядки?
З точки зору зменшення тиску на екологію, наприклад?

oms

Слідопит
З цього виходить,збільшуємо наважку порох і ,нетреба після преса дожимати на закрутці?
Теоретично - так. Але наскільки збільшити, залежить від конкретного рецепту та пороху. Деякі порохи неможливо достатньо навантажити, просто збільшуючи їх наважку. Ще дуже важливо, щоб набій після станка виходив однакової довжини, інакше про стабільність результатів можна забути. Те ж саме стосується й докатування: не буде стабільної довжини набою - постріли будуть різними.

Головне питання - навіщо воно треба?
От не можу назвати жодної переваги цієї матриці! Правильніше сказати - набою, закритого нею.
Можливо так менше травмується гільза і потім вона зможе витримати більше циклів перезаряджання.
Але це з нашої точки зору.
Європейські та американські релоадери та компанії, здається, не надають питанню перезарядки використаних гільз великого значення. А все ж - створюють подібну матрицю!
Може маятник історії пройшов найнижчу позицію та хитнувся у інший бік?) І сьогодні створюється новий тренд - на більшу кількість циклів перезарядки?
З точки зору зменшення тиску на екологію, наприклад?
Як на мене, маятник історії скоріше пробиває чергове дно, ніж рухається вгору. Але то таке.
Стосовно практичної користі матриці Super Soft, поки в голову приходять такі варіанти:
1. Ця матриця може допомогти, якщо з якоюсь метою треба збільшити наважку шроту в рецепті, який вже є максимально навантаженим. Наприклад, якщо у людини сильна вава, яка змушує її запускати 36 грамів шроту на C7. :)
2. Якщо треба запхати в гільзу рецепт, який в цю гільзу просто не лізе. Як приклад - колись я використовував рецепт дисперсанта, який не ліз в 70-ту гільзу. Довелося запхати його в 76-ту, обрізану до 73 мм. Все працювало чудово, але цим набоєм не могли стріляти мій син та мій друг, бо в них були рушниці із 70-м патронником. З такою матрицею я б зміг запхати все навіть в 65-ту або 67-му гільзу.
3. Із закриттям Супер Софт та Оживаль менше деформуються шротини. Особливо актуально це буде для м'якого шроту, який багато хто використовує.
Якось так... Інших варіантів не бачу, але то не значить, що їх немає.

Ось ще пара рецептів від того ж італійця, на актуальних для України порохах. Гадаю, багатьом буде цікаво.
На відміну від попереднього набою, ці закриті нормальною зіркою на 6 променів, якою саме матрицею - невідомо.
Довжина та діаметр каналу ствола невідомі, звуження - циліндр. Швидкість вимірювалась на відстані 2,5 метри від зрізу ствола.

Гsльза: 12/70 Fiocchi Т2
Порох, наважка: NS 206V - 1,45 г
Пиж-контейнер: B&P Z2M H24
Наважка омідненого шроту N 7,5: 28 г
Довжина готового набою: 57,8 мм
Швидкість 1, м/с: 403
Швидкість 2, м/с: 400
Швидкість 3, м/с: 404
Швидкість 4, м/с: 401
Швидкість 5, м/с: 401
Швидкість середня, м/с: 402
Тиск 1, Бар: 645
Тиск 2, Бар: 623
Тиск 3, Бар: 694
Тиск 4, Бар: 647
Тиск 5, Бар: 650
Тиск максимальний, Бар: 694
Позиціонується як набій для спорту, тренувань перед відкриттям полювання та для полювання на початку сезону, тобто для теплої погоди.

Гsльза: 12/70 Nobel Sport Т1
Капсуль: М688
Порох, наважка: NS C7 - 1,65 г
Пиж-контейнер: B&P Z2M H24
Наважка шроту N 11: 32 г
Довжина готового набою: 58,3 мм
Швидкість 1, м/с: 392
Швидкість 2, м/с: 395
Швидкість 3, м/с: 393
Швидкість 4, м/с: 397
Швидкість середня, м/с: 394
Тиск 1, Бар: 612
Тиск 2, Бар: 655
Тиск 3, Бар: 610
Тиск 4, Бар: 645
Тиск максимальний, Бар: 655
Цей - для полювання протягом усього сезону, від спеки до холодів.

Останнє редагування:

ldkukr

Снайпер
Якось так... Інших варіантів не бачу, але то не значить, що їх немає.
Вони шукають можливість змінити параметри горіння пороху, щоб тиск форсування був меньшим, а тиск кінця горіння пороху був вищій або нижче. можливо це зменшує довженну дробового снопу та його форму. і це можливо працюватиме тільки для малих номерів шроту 9-11, або для малих калібрів типу 410, 28 де висота стовпа шроту більша. ХЗ.
Ще одна особливість такої форми - використання пижа з великим амортизатором, тобіш знов же змінюють параметри горіння.
І "працювати" воно буде далеко не з всіма порохами, на мій погляд.
Тому саме Ваше перше припущення:
Враховуючи майже повну відсутність спротиву гільзи розкриттю під час пострілу та значно більшу початкову камеру згоряння, порох горить в інших умовах, ніж з класичними зіркою та завальцовкою, що може дати певні додаткові можливості.
саме те.
З повагою.

вовцюгака

Мисливець
Для А1 радять 688 запалювач.Начебто був 686...(?)

Вкладення

Олександр 1983

Мисливець
Можливо ця партія краще на 688 працює, тому і застосовується цей. У виробників майже завжди щось постійно змінюється. Якщо у Вас порох 5 річної давнини не факт що потрібно дивитись на свіжі рекомендації.

миклован

Снайпер
У мене є перевірений рецепт патрона нат порохі А 0 1.8х32 кнопка СХ 2000 пиж діана -10 мм.,обтюратор шашечка , на зайця шріт № 2 - 0 (дуже рідко) в гільзу 70 мм. закрутка ОТР , хрустик .В гільзу 76 мм.- зірочка .Ружбай Франкі 12/76/710 третій патрон з буфером американським 1.85 А0 шроту також 34- десь 35.5 гр шроту з бфером . Віддачу не відчуваю , ну такий я 108 кг. ще не один заЇць не втік . якщо попав :) зимою кучність зависока , так що чок 0.38 з підйому і 063 на дальній постріл чоки моі ( комп чоки) патрони зайців прошивають навиліт . з буфером швідкість і кучність на чверть вища за без буфера, на 50 м. без питань даже вище брать не потрібно.

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Як на мене, це все маркетинговий хід... Як на приклад з автомобілебудуванням... Усі мотори зараз йдуть з малими об'ємами, по дві турбіни і всі зроблені з алюмінію! Якщо не навалюєш на цьому авто, двигун протримається десь до ста тисяч, а якщо валиш що скажений, двигун може лягти на 30 або 50 тисячах! Ось і живіть з цим...

Мисливець777

Мисливець
Доброго дня
Підкажіть порох нобель спорт 206s
Навіска на 32г
Порох
Капсуль
12калібр.
Дякую

oms

Слідопит

франки

Новачок
У мене є перевірений рецепт патрона нат порохі А 0 1.8х32 кнопка СХ 2000 пиж діана -10 мм.,обтюратор шашечка , на зайця шріт № 2 - 0 (дуже рідко) в гільзу 70 мм. закрутка ОТР , хрустик .В гільзу 76 мм.- зірочка .Ружбай Франкі 12/76/710 третій патрон з буфером американським 1.85 А0 шроту також 34- десь 35.5 гр шроту з бфером . Віддачу не відчуваю , ну такий я 108 кг. ще не один заЇць не втік . якщо попав :) зимою кучність зависока , так що чок 0.38 з підйому і 063 на дальній постріл чоки моі ( комп чоки) патрони зайців прошивають навиліт . з буфером швідкість і кучність на чверть вища за без буфера, на 50 м. без питань даже вище брать не потрібно.

Зверху