Прошу оцінити іж-26

BOGDAN BAR 2015

Мисливець
А Ви би продали свою рушницю за 5000 ? На сьогодення по курсу 43$
На сьогодення крім турків Хуглу і Ати по ціні 800- 1000 $ нічого не знайдеш ( з нового)
Трохи роботи в майстерні і вона буде лялею
( Воронуваня і робота по дереву це не така затратна робота)
Я б такої не купив.А Ви готові шукати майстра і вкладатися в рушницю в такому стані? Скільки потрібно вкласти грошейі часу щоб продати її за 300 доларів? Якщо купити,або зробити приклад,заворонити стволи і колодку,то тоді,можливо,її ціна і буде такою як написали шановні форумчани.

BOGDAN BAR 2015

Мисливець
З стволами без сипу,серйозно)) ви б продали ?
Звісно для витончених естетів це не варік ) А так то не проблема на разі бо робиться без проблем при потребі. Такої рушниці на наш вік вистачить з головою з такіми полюваннями
Всі ми естети. 2 життя нікому ще не дали,для чого користуватися речами які не подобаються? Якби це був старий німець,тоді так є резон вкладати якісь кошти в реставрацію. Або якби це була рушниця близької людини. Я не розумію для чого купувати ІЖ під реставрацію за 300 доларів. З повагою.

Охотник77

Снайпер
QUOTE="BOGDAN BAR 2015, post: 1363498, member: 16543"]
Я не розумію для чого купувати ІЖ під реставрацію за 300 доларів. З повагою.
[/QUOTE]
Так його і без реставрації вистачить ще на все мисливське життя непримхливому новому власнику бо нічого критичного на фотках не має і при перевірці якщо не виявляться підводні камені.імхо. Ви так і не відповіли чи продали своє б за 5 тищ) З повагою

BOGDAN BAR 2015

Мисливець
Можу на своєму прикладі довести свою думку. Я купив цей ТОЗ 34 в 2022 році,якраз за тиждень до війни,віддав за нього 7500 грн,тоді це було приблизно 260 доларів. Рушниця з ідеальними стволами,але трошки було потерте дерево та метал,приклад і цівка без тріщин. Реставрація мені обійшлася приблизно гривень в 700(точно не пригадаю). Мені обновили насічку,обробили дерево і переворонили метал. Рахуємо: 7500+700=8200грн. Або приблизно 300 доларів по курсу 22 року. Дивіться фото і робіть висновки. З повагою.
IMG_20240909_212623.jpg
20220215_145851.jpg
IMG_20260110_182653.jpg

Охотник77

Снайпер

BOGDAN BAR 2015

Мисливець
Так його і без реставрації вистачить ще на все мисливське життя непримхливому новому власнику бо нічого критичного на фотках не має і при перевірці якщо не виявляться підводні камені.імхо. Ви так і не відповіли чи продали своє б за 5 тищ) З повагою
[/QUOTE]
Згоден,можна і з поєдинкою зі зламаним та перемотаним синьою ізолентою прикладом проходити все мисливське життя і бути щасливим,але питання ж не в щасті,а в ціні.

BOGDAN BAR 2015

Мисливець
Щоб робити висновкі треба напевно знати що ви готові його продати за 300 долярів)
Трошки інша рушниця і стан. Але будьмо реалістами,десь так воно і коштує. Якби надумав продавати,то оцінив би свою 34 десь в доларів 300-350.

BOGDAN BAR 2015

Мисливець
[/QUOTE]
Я відповів. Я б таке не купував,тому і не продавав би відповідно. З повагою.

Охотник77

Снайпер

Volker

Слідопит
Впевнений! Вже є людина з форуму, яка уважно слідкує за темою продажу цієї рушниці!!! І купить її не більш ніж-200 у.е. Але в нього- золоті руки і роки з продажу таких рушниць. Після війни- ціна їй буде-500. А поки-200 і не більше.

RoSO-maxa

Мисливець
А Ви готові шукати майстра і вкладатися в рушницю в такому стані?
По-перше , мені не потрібно шукати майстра! ))
По-друге, ІЖ це не та категорія рушниць на яких " можно робити гешефт" після відновлення. Я про те, що хто хоче для себе придбати цю рушницю і дати її друге життя то вона послужить вірою і правдою яку ці моделі довели за довгі роки

BOGDAN BAR 2015

Мисливець
Порівняйте відновлення насічки будь ласка, просто з цікавості
Порівняв,вони різні. Фото зблизька немає,вона крупніша,більш виражена. На ТОЗ 66 теж інша,її різав інший майстер коли робив приклад. На АТА NEO лазерна. У вас стандартна непогана насічка,якщо Ви хотіли звернути на неї увагу.

Останнє редагування:

kef

Зброяр
Впевнений! Вже є людина з форуму, яка уважно слідкує за темою продажу цієї рушниці!!! І купить її не більш ніж-200 у.е. Але в нього- золоті руки і роки з продажу таких рушниць. Після війни- ціна їй буде-500. А поки-200 і не більше.
За умови що вона у стані без нюансів. Ціна може і буде такою + реставрація. А можливо і ще більшою. якщо буде замінено 'дерево' на нове.
Колись давно один чи два сезони полював з такою рушницею . В основному користувався рушницями не більше п'яти років незалежно від стану, фірми чи моделі і у різних калібрах.
Вибачаюсь у власника теми за світлину.
mJDR1oPx1KY.jpg

Вставлю своїх 5 шагів...
Колись займався оксидуванням мисливської зброї, виходило гарненько - так казали замовники, та річ не про те.

Скажу наступне : з невідомих мені причин, ствольна пара ІЖ 26 мене здивувала в поганому сенсі !
Любі труби оксидувались до чорно - фіолетового кольору за 2 - 3 операції, а ці труби за 12 операцій здобули кольору типу "Графіт". Та ж сама ситуація була з так званими "Мурками" - до кольору "Графіт" і хоч стрибай до неба і таке інше...
Скільки коштувало оксидуванням ІЖ 26 ?
Так віддав, бо не був задоволений результатом.
Щось з металом трохи там не зрозуміло.
"історія" :rolleyes:
Так от думаю.....
Скільки буде коштувати оксидування пари труб на сьогоднішній день ?
100 чи 150 трампів ?
Та хто за сотню візьметься ? Хіба з голодухи буде сидіти й дихати кислотами ? Про виготовлення нового ложе - та це взагалі ТРЕШАКА така, що здається перебор !!!
Воронити нема сенсу - дорого !
Нове ложе робити - дорого!
Думаю, що придбати більш менш живе древко, освіжити і на продаж.
А ціна сама себе намалює - чи сміхом чи шелестом банкнот.
;)

Останнє редагування:

Varjag229

Снайпер
Своє експортне у кращому стані до 2022 року продав за 400 USD. Тому це і зараз 250 - гарна ціна.

Зверху