Про проведення полювання на бабака і козулю




УКРАЇНСКЕ ТОВАРИСТВО МИСЛИВЦІВ І РИБАЛОК
ХАРКІВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ


НАКАЗ № 05 - О
05.06.2020 року м. Харків

Про проведення полювання на бабака і козулю в мисливських угіддях Харківської обласної організації УТМР в сезоні 2020/2021 року

ЗгідноРішень сесій Харківської обласної ради, у відповідності з Законом України «Про мисливське господарство та полювання», на підставі «Положення про правила проведення полювань, поводження із зброєю та порядку видачі ліцензій на добування мисливських тварин», затвердженого наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 17.10.2011 №549 і зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 19 жовтня 2011 року за №1211/19949,положення «Про прикордонний режим», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України
від 27 липня 1998 р. N 1147 (із змінами), інших діючих законодавчих та нормативних документів, -

НАКАЗУЮ:
1.
Ліцензійне полювання на бабака проводити в мисливських угіддях, наданих у користування Харківській обласній організації УТМР на території Дворічанського, Кегичівського, Великобурлуцького, Нововодолазького, Сахновщинського і Шевченківського районів, на козулю в мисливських угіддях Великобурлуцького і Дворічанського районів, при наявності у мисливця: мисливсько-рибальського квитка члена УТМР і щорічної картки до нього з відміткою про сплату членських внесків, посвідчення мисливця, «Контрольної картки обліку добутої дичини і порушень правил полювання» на поточний сезон полювання з відміткою про сплату державного мита, ліцензії на добування бабака або козулі, відповідного дозволу на право користування мисливською зброєю, тощо.
2. Відкриття мисливського сезону на певній території здійснюється згідно статті 19 Закону України «Про ветеринарну медицину» після підтвердження відповідними територіальними органами Держпродспоживслужби (ветеринарної медицини) в районах, на підставі висновків проведення епізоотичного обстеження мисливських угідь.
3. Згідно п.21 Положення «Про прикордонний режим», полювання у прикордонній смузі Дворічанского і Великобурлуцького районів, здійснювати з обов’язковим інформуванням розпорядником полювання, або особисто мисливцем, органів або підрозділів Державної прикордонної служби, в межах відповідальності яких буде проводитися полювання, із зазначенням початку і строку її провадження, прізвища, імені та по батькові осіб, що провадитимуть полювання. Інформування здійснюється письмово не пізніше ніж за 24 години до початку проведення полювання.
4 Строки та порядок проведення полювання:
4.1. Індивідуальне полювання на бабака - з 1 липня по 30 вересня 2020 року в усі дні тижня, крім понеділка і вівторка (встановлених по організації вихідних днів).
4.2. Полювання на козулю:
- індивідуальне на самця козулі - з 1липня по 31 грудня2020 року в усі дні тижня, крім понеділка і вівторка (встановлених по організації вихідних днів).
- колективне (облавне) на самок козулі та їх молодняк, здатний до самостійного існування – з 5 вересняпо 27 грудня 2020 року у суботу та неділю;
5. Полювання на бабака і козулю проводити за ліцензіями, згідно наказу Міністерства енергетики та захисту довкілля України від 25 травня 2020 року N 339«Про затвердження Лімітів використання (відстрілу, відлову) диких парнокопитних та хутрових звірів і встановлення Норм відстрілу інших мисливських тварин, віднесених до державного мисливського фонду, у сезон полювання 2020 - 2021 років», зареєстрованого вМіністерствіюстиціїУкраїни01 червня 2020року за N 487/34770.
6. Добування бабака проводити тількиз нарізної вогнепальної зброї калібром не більш як 5,6 міліметра. Поранений мисливцем бабак вважається здобутим.
7.Забороняється добування козулі з використанням малокаліберної гвинтівки під патрон кільцевого запалювання або набоїв, споряджених картеччю чи шротом.
8. Колективне (облавне) полювання на козулю дозволяється в складі не більше 20-ті мисливців, включаючи нагоничів.
9. Всі учасники полювання повинні бути одягненні в яскраві жилети.
10. Згідно статей 17 і 33 Закону України «Про мисливське господарство та полювання», добування вовків, лисиць, шакалів, єнотоподібних собак, бродячих собак і котів, сірих ворон, дозволяється здійснювати за наявності у мисливця ліцензії або відстрільної картки на добування інших мисливських тварин.
11. Розпорядниками полювання на ліцензійні види тварин в мисливських угіддях, наданих у користування ХОО УТМР, призначити:
- Дворічанська районна організація: голова Кучер В.М., єгер Резніченко А.М.;
- Великобурлуцька районна організація: голова Калінін В.М., єгер Келеберда С.В.;
- Кегичівська районна організація: голова Ільченко І.М., єгер Караптан О.С.;
- Нововодолазька районна організація: голова Карбань І.М., єгер Надєін О.В.;
- Сахновщинська районна організація: голова Легуша В.В., єгер Голіков О.Ю.;
- Шевченківська районна організація: голова Ліманський С.В., єгер Карпенко В.М.
12. Перед початком полювання розпорядник проводить інструктаж з правил техніки безпеки, порядку організації та проведення полювання, під підпис мисливців в журналі реєстрації з правил безпеки при проведенні полювання.
13. Важливими умовами безпеки при колективному (облавному) полюванні є чітке дотримання правил полювання, виконання вказівок розпорядника полювання, які є обов’язковими і виконуються всіма учасниками полювання беззаперечно.
14. Забороняється полювання:
- на території об'єктів природно-заповідного фонду (ПЗФ);
- на відстані ближче ніж 200м від місць розміщення житлових будинків, пансіонатів, наметових та туристичних таборів, дачних та інших ділянок, де можливе перебування людей;
- на території мисливських угідь державного мисливського резерву;
- у смузі місцевості між лінією державного кордону та лінією прикордонних інженерних споруд;
- на території відтворювальних дільниць.
15. Керівникам районних організацій УТМР:
15.1. Забезпечити дотримання порядку обліку, видачі й повернення ліцензій, організації та здійснення полювання.
15.2. Повідомляти відповідні органи Держпродспоживслужби в районах про час і місце проведення полювання.
15.3. Забезпечити дотримання профілактичних заходів щодо небезпечних хвороб диких тварин і людей.
15.4.Обладнати, згідно проекту організації та розвитку мисливського господарства, при умові дотримання санітарно-ветеринарних вимог, майданчики для оброблення туш добутих тварин.
15.5. Реалізацію м’яса добутих тварин мисливцям здійснювати лише після проведення обов’язкового ветеринарного обстеження.
15.6. Посилити спостереження за дикими тваринами.
При виявленні хворих або загиблих тварин негайно інформувати органи Держпродспоживслужби в районах і головного мисливствознавця ХОО УТМР.
15.7. Активізувати роботи оперативних груп по боротьбі з браконьєрством, координуючи їх діяльність з органами внутрішніх справ, та іншими уповноваженими контролюючими організаціями.
16. При видачі ліцензій, організації та проведенні полювань, враховувати вимоги «Правил протипожежної безпеки в Лісах України», затверджених наказом Держкомлісгоспу України № 278 від 27.12.2004 року, зареєстрованому в Міністерстві юстиції України 24.03.2005 року за № 328/10608.
З метою належної охорони державного мисливського фонду та мисливських угідь, недопущення погіршення їх екологічного стану, керуючись ч.2 ст.30 і ст.42 Закону України «Про мисливське господарство та полювання», мисливцям забороняється відвідування хвойних лісових насаджень і в’їзд на їх території (крім транзитних шляхів), розведення вогнищ у лісі та на прилеглих польових чи водно-болотних угіддях в період високої пожежної небезпеки протягом поточного року.
17. Для штатних працівників районних організацій УТМР (голів та єгерів), а також для штатних працівників Харківської обласної організаціі УТМР (головного мисливствознавця Стольнікова М.І., водіїв Шаповалова М.А. і Гамарець Г.Ю.), встановити з 01 липня 2020 року, на період полювання, наступний режим роботи:
17.1.
Робочі дні: середа - неділя;
17.2. Вихідні дні - понеділок і вівторок.
18. Про результати проведення полювань щотижнево інформувати головного мисливствознавця Стольнікова М.І.
19. До відкриття полювання довести даний наказ до громадськості області, контролюючих організацій та органів влади.
Контроль за виконанням цього наказу покласти на головного мисливствознавця Стольнікова М.І.

Голова президії ХОО УТМР А.В.Зарецький
 
Зверху