Підводне полювання

BOGUN

ветеран форуму
надійна команда
В Греції наш земляк робить такі арбалети для підводного полювання:
 

TOZ-34ER

ветеран форуму
надійна команда
У мене товариш завзятий підводний мисливець. І от одного разу він потрапив на відкриття на пернату. Тепер вже проходивцілу зиму з нами на полювання. Правда по загонах.
 

TOZ-34ER

ветеран форуму
надійна команда
Колись ще у мене був такий випадок що я спінінгом чуть таког омисливця не піймав на силіконову приманку.
 

Гусар

Слідопит
А у меня товарищь чуть не подстрелил. Думал лыска плавает, а то голова этого подводника. А вообще я в молодости сам делал самодельные подводные пистолеты, и удачно с них стрелял всякую рыбу. С ув.
 

BOGUN

ветеран форуму
надійна команда
Думаю що є. Колись "балувався", але тепер тільки з вогнепальною полюю.
Треба розкрити тему. Кинути кілька відео, кілька статей і підводники "винирнуть"... :)
 

Игорь@21

Новачок
Мы пробуем создать свой коллектив для ПО в днепропетровской области. Всех желающих прошу присоединиться к нашему ооооочень молодому коллективу.
С ув. Игорь
 

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
Якщо найдуться люди і буде активне обговорення даної галузі ми відкриємо окремий підрозділ для підводних мисливців. Тому розвивайте тему!

У мене до Вас ВЕЛИКЕ прохання НЕ виставляйте фото відео з нічних "брако - полювань" Тому що це вже не спортивна ловля а браконьєрський спосіб добування риби який в ряду з сітками та електрикою.
Дякую за розуміння!
З повагою.
 

Игорь@21

Новачок
На сегодняшний день, любительская и спортивная рыбная ловля в Украине, в том числе
и подводная охота регламентируется «Правилами любительського і спортивного рибальства»
утвержденными приказом
N 19 від 15.02.99 Із змінами, внесеними згідно з Наказами Мінагрополітики
N 229 від 01.08.2001
N 224 від 15.06.2004

4.3. Підводне полювання на риб дозволяється:
- гарпунними рушницями без застосування аквалангів та інших
автономних дихальних приладів:


- на ділянках водойм, визначених органами рибоохорони для
проведення любительського рибальства;


- при наявності посвідчення підводного мисливця.


Підводне полювання здійснюється з обов'язковим дотриманням
вимог цих Правил
( Пункт 4.3 в редакції Наказу Мінагрополітики N 229 (від 01.08.2001 )г

http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z0269-99

Изходя из етих правил подводная охота ночью розрешена , потому как подводний охотник использует фонарь для ориентацыи на ( и род ) водой , а не для приманивания рыбы светом и собирания раков.
Если я не прав то поправте меня пожалуйста.
С уважением Игорь.
 

Яремко А.А.

S-Moderator
Команда форуму
Если я не прав то поправте меня пожалуйста.
Ну тому Я і написав
У мене до Вас ВЕЛИКЕ прохання
бо повірте якщо Я мав би норму закону на яку міг би опертись то за "брако звіти" летіли б всі у мене в Баню :p

потому как подводний охотник использует фонарь для ориентацыи на
Не треба робити з мене дурня знаю Я для яких "орієнтацій" підвохі використовують ліхтар. Знаєте коли ловлять браків на стерні з фарою вони такі казки придумують що часом диву дивуєшся! Тут і Ви щось подібне написали.



Тепер попробую достукатись до Вас
Так склалось що Підводне Полювання (далі ПП) законодавчо регулюється ВСЬОГО одним пунктом "Правил любительського й спортивного рибальства" А саме 4.3. Яким Ви мені тикнули в носа (копіпастити його не буду бо бачу що Ви його вже вивчили). Так от тепер, давайте ми з Вами трохи пофантазуємо... ;) Уявіть собі що в нас Полювання на тварин було б обмежене одним пунктом із ЗАКОНУ, де вказано що стріляти по дичині заборонено тільки з Кулеметів, Танків, та Зенітно Ракетних Комплексів. Тобто нас обмежили тільки в застосуванні зброї. Тепер нам дозволено стріляти з під фари (засліплюючи) дичину. Використовувати тепловізори, прилади нічного бачення. Полювання з під мотора. При чому полювати можна 330 днів на рік. Як думаєте за скільки часу ми винищили б усе живе?

Тепер спустимось на землю і подумаємо. А взагалі хтось якісь норми для "підводників" встановлював? Ліміти на добуання, ліміти нересту, і чи взагалі є якась служба яка могла б законно мати управу на "підвохів" Ні немає тому і КАТАСТРОФІЧНО падає попуяція риби. Я підписаний на велику кількість пабліків де виставляється тисячами фото підводників з довольними усмішками тримаючи шалену кількість риби битої без розбору, або ще більшою гордістю тримаючи маточний екземпляр і все бите вночі з під фари засліплюючи рибу.
А потім коли я пробую до них достукатись мені відповідають "Що вони у своєму клубі "........." підводників скидуються по 100грн раз в РІК на зариблення і фото мені в придачку де купили дві бочки карася і гонорово випускають в озеро. Як думаєте скільки того нещасного карася чи карпа з двох бочок дожеве взагалі до віку поки зможе давати ікру та не більше 1%. Ось Вам вся правда про підводне полювання!

Не може така широка і обширна галузь полювання регулюватись одним пунктом закону. І розуміючи в якій країні ми з Вами живемо шо тим депутатішкам плювати на нас бо в них давно є свої маєтки з ставами і мисливськими угіддями. Давайте розбудемо хоча б трохи свідомості самі в собі ми залишимось біля розбитого корита із за жадібності і безкультурності. Тим що опираючись на одну нещасну норму закону будуть нещадно вибивати все живе в водоємі. Помимо нашого дірявого законодавства є ще Власні норми моралі та поваги. Бо такими темпами ми дітям нашим риб на картинках показувати будемо!

З повагою. прохання не приймати мої слова як образу у Ваш адрес це сказано взагалом. Крик душі!
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Андрію, на жаль, це все емоції. Їх до справи не притулиш.
Дійсно, підводне полювання викликає багато нарікань, але, повторюся, це - емоції здебільшого.
Норми про заборону риболовлі вночі чи із застосуванням ліхтариків я не знайшов. Хоча, безумовно, із допомогою освітлювального пристрою можна не лише орієнтуватися у просторі, але й знаходити та підсвітлювати рибу, на яку полюють, можливо - засліплювати її. Однак, заборони, наскільки я розумію, немає!
Що стосується норми добування риби нічним полюванням, то вона загальна для всіх рибалок - любителів.
ПіСі. Деякі колегі-риболови взагалі хочуть заборонити ПП во внутрішніх водоймах, але до цього ми ще не дожили.
 

Игорь@21

Новачок
Уважаемый Андрей , теперь и я попробую донести до Вас то что я хотел.
Если ето приглашение то я по возможности только за;).
Не треба робити з мене дурня
Ни в коем случае я етого не хочу , я действительно никогда не видел и даже не слышал чтоб подвох заманивал рыба светом (может просто колектив ПРАВИЛЬНЫЙ:cool: ), а реально ночью без фонаря плавать не удобно , рыбу не слепят она просто ночью стоит более глухо.
На счет нормативно правовой базы и ОООООООЧЕНЬ голодающих ПО я с Вами согласен , мне очень за них стыдно:oops: , и хотелось бы чтобы они поняли что с ихними темпами охоты скоро и тюльки не останется:(.
На Вашу просьбу не выставлять видео с ночных охот я отреагировал.
В донной ветке я хотел собрать единомышленников и показать красоту подводного мира.
С уважением Игорь.
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Игорь, согласен, что "реально ночью без фонаря плавать неудобно", однако, согласитесь, что и добыть рыбу ночью без фонаря практически невозможно.
Однако, речь идет не об этом, а о том, что реального юридического запрета подводной охоты в ночное время (как и рыбалки, к которой охоту можно было бы приравнять) у нас нет.
Посему спор в этом ракурсе малопродуктивен. Или просто бесполезен. Наконец, неправомочен.
Относительно того, что некоторые разумные люди считают подводную охоту очень расточительной для рыбных ресурсов, то можно отметить, что таким же расточительством, в какой-то мере. можно признать и обычную рыбалку в случае, если рыбак превышает выловленную норму или размер изъятой выловленной рыбы меньше установленной нормы. Однако, это уже вопрос контроля и наказания, да и, в немалой мере, - принципа и совести рыболова.
То же можно отнести и к промысловому вылову рыбы.
 

Игорь@21

Новачок
отнести и к промысловому вылову рыбы.
С етими я б где-то в омуток то нырнул...:D
 
Зверху