Рецепти від Петренка!

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
О ! А надейте нам рецептуру приготування баранини.
Мабуть, курдючный жир понадобится... Я с первого раза не нашел.
Насчет маринада, так, на мой взгляд, лучший маринад для мяса - натертый лук-репка (с небольшим количеством воды) и специи по вкусу, можно добавить пряных трав. Я бы еще добавил зиры (совсем немного) и барбариса. ИМХО!
Но, думаю, баранину можно не мариновать предварительно, а тушить в казане, добавляя нужные травы и приправы по ходу готовки.
Для любителей баранины предлагаю первый попавшийся рецепт от Сталика:
И любителям самостоятельной готовки предлагаю познакомиться с его кухней получше. Очень толковый мужик, выросший не только на восточной и азиатской кухне, но и на европейской.
Если кто не пробовал до сих пор то, что он готовит и как.
ПыСы. Да, все - не в конкуренцию пану шефу Петренку! ;)
 
Останнє редагування:

PetrenkoAO

ветеран форуму
надійна команда
Ех... Роботи, сказати що багато, нічого не сказати...
Але, обіцяв.

ЖУРЕК
Або його Дніпровська варііація.
Нам потрібн:
1. Закваска журек.
2. Сардельки.
3. Буженіна.
4. Картопля.
5. Цибуля.
6. Сіль та спеції



Цибулину почистили, пошинкували і обсмажуємо на олії.

Сардельки і буженіну шинкуємо кубиками десь 1х1х1 см.
Коли наша цибулька стала прозорою, додаємо сардельки та буженіну.


На пів літри закваски, десь один літр води. Ставимо на аогнище і щоб закипіло.
Поки вода закіпає, наша м'ясна заправка вже майже готова.


В воду, яка закипіла, додаємо м'ясну заправку.

Доки вариться, а це буде швидко, хвилин 10.
Ріжемо картоплю кубикамиз стороною 1 сантиметр.

І додеємо до води з м'ясною заправкою і нехай вариться доки буде готова картопля.


Коли картопля вже готова, додаємо закваску журек, попередньо добряче її збовтавши.


І тепер дивимось і помішуємо. Наш супчик впродовж 10 хвилин буде загускати. Пробуємо на смак і додеємо сіль та спеції. Ще 5 хвилин і все. Даємо трішки настоятись...


І можна до столу.
Смачного.
А от в тарілці, нажаль фото не встиг...
 

PetrenkoAO

ветеран форуму
надійна команда
Тааак, ну якщо таке діло...

Відбивна фарширована грибами.
Якось так.
Що треба?
1. М'ясо на відбивну, купив 1.5 кг.
2. Гриби, білі, маслята, зеленушка - зібрав власноруч.
3. Мука.
4. Яйця.
5. Соєвий соус.
6. Сіль та спеції.

Гриби дістав з морозилки, розморозив, порізав і на пательню.

М'со порізав на шматки, зігнав на ньому злість молотком.
В мисочку соєвий соус, сіль, перець і спеції за смаком.
Відбите м'ясо маринуватись.

Тим часом, поки наші гриби смажаться, а м'ясо маринується, беремо 2 чи більше яєць в мисочку, трішки водички, сіль та спеції за смаком, але не занадто, м'ясо в маринаді вже підсолене і зі спеціями.
І збиваємо виделкою чи ...

Таак. В мисочку муку.
Доки підготовку робили, м'ясо замаринувалось, а гриби посмажились.

Кропітка робота...
Беремо відбивну, насипаємо смажені гриби, складуємо як вареник і дерев'яними шпажками фіксуємо щоб не висипалось і не розпадалось.

Далі отримані "вареники" в яйце, муку, знов в яйце і на попередньо розігріту пательню.

Ретельно обсмажуємо.
Доки смажеться я вирішив зробити на гарнір картоплі шматочками.

Готово.
Перед подачею, вийміть шпажки... Бо замасковані крепко. Домочадці можуть не оцінити смак бамбуку... ))))

Можна дати знак у валторну і запросити всіх до столу!


Смачного!
Дуже смачно!
 

PetrenkoAO

ветеран форуму
надійна команда
Рецепт з одним фото...
Встав раненько, всі сплять.
Чим порадувати, а давай картоплі!

Вибрав здорової картоплі, гарненько помив і поставив варитись в кожурі.
Дістав білого грибочка, назбирав минулого сезону, подрібушив і обсмажив з цибулькою.
Коли картопля була вже майже готова, дістав, зрізав низ і верх. Ложкою тихенько, щоб не розламати, вибрав середину. Середину потовк і додав гриби з цибулею.
Нафарширував і поставив в духовку.
За 5 хвилин до готовності влив перепелине яйце і знов в духовку. Жовток повинен бути сирим.
Глянув і вирішив додати шкварочку.
Бочковий помідор, синенькі і можна до столу.


Смачного!

А на обід...



Але то вже зовсім інша історія.
 

Небраконьер

Moderator
Команда форуму

PetrenkoAO

ветеран форуму
надійна команда
Давно не писав...
Щось нове, а може давно забуте старе...
З мисливсько-рибальскої тематики, може так, а може й ні.
Була хандра і ностальгія...

Котлети з консерви в маслі!
Тож, що нам знадобиться?

Пару банок консерв, сардина чи скумбрія в маслі.
Цибулина середня.
Картопля, по вазі консерви.
Рис - пів склянки.
Яйця.
Сіль, перець, спеції за смаком.
Мука...

Картоплю почистили і ставимо варитись до повної готовності, трішки присолити.
Рис варимо, трішки присолили.
Поки то все вариться, відкрили консерви, рідину злили повністю в окрему посудину. Нехай чекає. Я псіхонув закинув з рідиною...

Рибу відділили від крупних кісток.
Виделкою добре пом'яли.
Міленько шинкуємо цибулю.

Рис та картопля готові, остудили, починаємо змішувати.
Картоплю потовкли виделкою.

Додали рису, риби, яйця і цибулю.
Перець, спеції, якщо треба, солі. З сіллю не переборщіти вже все посолене...
За необхідністю.

Якщо вийшло занадто рідке, як у мене.

Бо я не злив всю рідину. Та і яєць може було забагато. Додаємо муки.
Щоб вийшло десь так...

А далі, пательню на вогонь, олії, формуємо котлети і смажимо.


Смачного!
 

PetrenkoAO

ветеран форуму
надійна команда
Рецепт пару відео...
Назва!
М'ясо, приправлене картоплею.
Піч з автомобільних дисків. Є в темі "На чому готуємо" плюс сковорідка, в тій темі теж є.
М'ясо, картопля, помідори, перець... Натхнення, гарна компанія...
Більш детально пізніше. Якщо треба...
 

kef

Зброяр
Давно не писав...
Щось нове, а може давно забуте старе...
З мисливсько-рибальскої тематики, може так, а може й ні.
Була хандра і ностальгія...

Котлети з консерви в маслі!
Тож, що нам знадобиться?

Пару банок консерв, сардина чи скумбрія в маслі.
Цибулина середня.
Картопля, по вазі консерви.
Рис - пів склянки.
Яйця.
Сіль, перець, спеції за смаком.
Мука...

Картоплю почистили і ставимо варитись до повної готовності, трішки присолити.
Рис варимо, трішки присолили.
Поки то все вариться, відкрили консерви, рідину злили повністю в окрему посудину. Нехай чекає. Я псіхонув закинув з рідиною...

Рибу відділили від крупних кісток.
Виделкою добре пом'яли.
Міленько шинкуємо цибулю.

Рис та картопля готові, остудили, починаємо змішувати.
Картоплю потовкли виделкою.

Додали рису, риби, яйця і цибулю.
Перець, спеції, якщо треба, солі. З сіллю не переборщіти вже все посолене...
За необхідністю.

Якщо вийшло занадто рідке, як у мене.

Бо я не злив всю рідину. Та і яєць може було забагато. Додаємо муки.
Щоб вийшло десь так...

А далі, пательню на вогонь, олії, формуємо котлети і смажимо.


Смачного!
Супер. Я ще додавав вівсяні пластівці запарені до стану густоти (клейкості) та чуть черствого батону . А потім готові котлети в каструлю та заправити тушкованою морквою.цибулею.спеціями.та томатним соусом з сметаною.Дати чуть часу щоб протушкувалось на малому вогні.
 

Небраконьер

Moderator
Команда форуму
Зверху