Рибалка на карася

Статус
Закрита.

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
Вчора мій знайомий розповів мені про халявну рибалку на карася. Треба купити снасть, яка називається "смерть карася", але саме головне, треба купити наживку на цю "смерть".
Хто рибалив таким способом, прошу поділитися досвідом? І де можна придбати вищевказану наживку (якщо можна, то разом з фото).
Завчасно дякую.
 

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
Дякую, Володимир Олексійович!
Справа в тому, що саме знаряддя лову зробити можна самому, а собака зарита в самій насадці на гачок. Товариш мені казав, що насадка не кулька пінопластова, а порізані по 5 мм кусочки якогось паралону (жовто-білого кольору), на подобі кембриків. Він пробував насадити пінопласт, то кльову зовсім не було, а на той паралон відмінно ловився карась.
За інфу Вам подяка, цікавий спосіб, треба в неділю попробувати.
З повагою.
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
ВВот, по второй ссылке сказано: "На пружину лепим приманку (тесто, хлебный мякиш), на крючки одеваем пенопластовый ароматизированный шарик".



А учитывая, что поводок всего 2-5 см и жало крючка голое, как при ловле на бойл, обсасывая приманку на пружине, карась часто засасывает крючок с плавающими шариками, но выплюнуть оголенный крючок уже не может.

Вот еще для невнимательных чтецов:

http://fisherhook.ru/forum/topic/26
И вот:
http://fisherhook.ru/tag/технопуф
 

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
Яковлев В.А.;138288 сказав(ла):
Только, Бога ради, не ловите по сто штук и более установленной нормы улова!..
А навіщо мені така кількість риби? Краще свіженької зловити.
Дякую. З повагою.
 

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
Мені вчора брат дзвонив, що по Львівщині за цю "смерть" йде гарна слава. Він також сьогодні робить об"їзд по магазинах.
З пов.
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Мабуть, у них карасів багато...
Якщо це так, то вони непогано ловляться й на звичайну вудку із одним гачком, на який насаджено двох-трьох опаришів
 
Перебуваючи в 1966-му році у дєдушки на Сумщині, де річка Псьол, дванадцятилітнім підлітком, у сільському магазині "Спорттовари", купив книгу природничих нарисів "Кроки по росі" В.Пєскова, кореспондента газети "Комсомольська правда", лауреата Ленінської премії.
Прочитав її буквально за ніч.
І зараз згадав про спосіб ловлі коропа, що описав журналіст.
Думаю, що так звана снасть "смерть карася" - це той самий спосіб. Гачок там ні при чому, тому що риби, сміття що потрапило в рот виштовхують через зябра,
Пропоную оригінал частини статті: "На гудзик".

"...
— на що ловите?— Та от — Рибалка показує акуратні, як сірникові коробки, шматки макухи.«Як же він насаджує цю принаду на гачок?» — роздумую я, але не запитую, щоб не осоромитись у мудрій рибальській науці. Чекаю, поки хлопець почне міняти наживку... Боже мій, що ж це?! На кінці волосіні зовсім немає гачка. Замість нього метляється ґудзик. Точнісінько такий, як на плащі. Протираю очі. Ґудзик! А трохи вище закріплена схоплена резинкою макуха. Забувши про будь-яку рибальську етику, починаю розпитувати. Хлопець усміхається, задоволений ефектом.— Японський спосіб. Нещодавно дружок повернувся з подорожі, показав, як ловлять. Я, от як і ви, не повірив, а потім — дай спробую. І що б ви думали: у перший же день притяг додому двох величезних коропів. У нашій рибальській справі кожен на свій лад казиться. Я от захопився цим способом. Дуже кумедно все виходить. Якщо маєте час, я вам усю теорію розкажу.Уявіть собі голодного коропа. Шугає він по дну, і раптом — макуха. Оце так смачна їжа! Забувши про все на світі, короп починає ссати. А далі... Доводилося вам улітку де-небудь тягнута зі склянки запашний чай? Ви розімліли від вдоволення і раптом — муха. Сідає, клята, то на ніс, то на щоку, ви відмахуєтесь і нарешті прихлопуєте її. Дуже схоже поводить себе й корог Метляється за течією на поводку ґудзик, докучливо б'є по зж pax, порушує солодкий обід. Крутиться короп, відштовхує гуд зик і, нарешті розізлившись, хапає його. Ґудзик — річ неїстівна.Це короп визначає зразу. Викидає. Але викидає не з рота, а пропускає крізь зябри, як всяке неїстівне сміття. Розумієте? Сам на кукан сідає. А над водою поплавкова сигналізація. Одразу бачиш, коли він, короп, обідає і коли проробляє операцію з ґудзиком. Тут вже треба не ловити гав — на берег його, голубчика!..
Я одразу повірив би у цю теорію, аби на кукані сидів хоч один доказ, але кукан був порожній.
Рибалка теж відчув розрив теорії з практикою.
— Повертатимете скоро?.. Загляньте, може, схочуть ще пообідати...
Години за дві я знову спустився до порома. Так само скреготали машини, поромник лаяв шофера, аж у вухах лящало. Рибалка теж сидів на місці.— Йдіть-но сюди,— махнув він рукою.— Ось! Кілограмів з чотири буде, не менше. А один зірвався. Певно, удвічі більший, ґудзик одірвав. Доведеться ще від плаща приладнати...
Хотілося посидіти з цим хлопцем, але, глянувши на пором, я побачив, що все готове до відплиття... А потім жалкував, що не спитав хлопця, чи можна якусь іншу рибу заманути на ґудзик, чи тільки дурний короп ніяк не здогадається викинути ґудзик. "
 

Вкладення

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
Вчора, в неділю, я рішив випробувати "Смерть карася". Вибрав невелике озерце. Рибаків було 10-12 чол. О 13-00 один хлопчина зловив одного коропчука та одного карася. Всі інші по 1 карасику або нічого. Я зловив 12 шт. "Смерть карасю" працює!
А поганий кльов був з-за погодних умов.
З пов.
 

senya2011

ветеран форуму
надійна команда
Как на эту "смерть" реагирует лещ, подлещик и плотва, ловля планируется на речке с слабым течением?
 

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
На плотву та ляща не пробував, т.я. відсутня ця риба в наших водоймах. Але якщо риба полюбляє мамалигу, то я думаю, що результат буде позитивний. Попробуєте і нам дасте знати.
З пов.
 

senya2011

ветеран форуму
надійна команда
Был на рыбалке опробывал снасть, в даный период безрезультатно - карась пока на отдыхе, но думаю результат улутшится с временем, снасть более ставочная нежели речная, тяжело подтянуть рыбу в одно место нужны постоянные закормки + к тому речной карась ныкается в камыш или ростительность(много хичника,в отличии от ставка) тут удочкой практичней и безболезненно(зацепы).
 

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
Згоден з Вами, на річці треба кидати в заводі, або перед плотиною, де не має течії, або раненько під берегом. Це снасть швидше ставкова, більше ефекту.
З пов.
 

стрелок60

Слідопит
Не рыбачки.Хоть какую снасть берите,но без РЫБОЛИНА счастья вам не видать.Собираюсь в среду поехать побить карася. Если ничего не изменится-выложу фото.
 

sam

Мисливець
стрелок60;195642 сказав(ла):
Не рыбачки.Хоть какую снасть берите,но без РЫБОЛИНА счастья вам не видать.Собираюсь в среду поехать побить карася. Если ничего не изменится-выложу фото.[/quot

И как Карась 7
 

Одинокий Вовк

ветеран форуму
надійна команда
стрелок60, де ж Ваші фото після побиття карася? 04.06. вже давно пройшло, а Вашого звіту немає. Може ще та середа не настала?
 

стрелок60

Слідопит
Да, к сожалению не повезло.По приезду на место (бывшее кефалевое хозяйство)пгт.Затока увидели грустную картину-машин 10 на дамбе в разнообразных позах.Урал по оси зарылся.Тащить на себе лодку 2км не хотелось.После дождя почва глина с песком для авто-лед.Поэтому пришлось заехать на базар.Пословица истину глаголит-рыбалка была вчера и будет завтра,а сегодня можно курить бамбук.По поводу рыболина это отдельная тема.
 
Статус
Закрита.
Зверху