СОМ

хитрый лис

клон забаненого
поделимся информацией, уже как с неделю у нас в Харьковской обл. на р.Уды начал активно клевать сом...(небольшой 1-3кг) в приоритете ямы около 4-5 м,позже будет и на плёсах, методы лова на червя пучком, кто рядом пишите приезжайте,помогу с выбором места.
 

немец1970

Слідопит
Управління Харківрибоохорони повідомляє, що з 1 квітня 2016 року у зв’язку з нерестом встановлюється весняно-літня заборона на вилов риби, інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Харківської області.
На водоймах, відповідно до їх категорії, буде проведено дво- та тримісячник з охорони водних біоресурсів.
В цей час заборонено будь яке рибальство до 10 червня на водосховищах та озерах, до 20 травня на корінних та до 30 червня на придаткових водах річок. Також діє заборона: на організацію змагань з рибальства, на добування водних живих ресурсів на час ходу риби на нерест, на проведення підводного полювання, на пересування плавучих засобів (човнів), на проведення днопоглиблювальних, вибухових та інших видів робіт, на добування будівельних матеріалів (видобування піщано-гравійної суміші, розчистку русел річок, днопоглиблення, берегоукріплення тощо).
Як виняток дозволено тільки любительське рибальство за межами нерестовищ однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега у межах населених пунктів.
На проходження нересту впливає багато чинників, головним з яких є температура води, оскільки різні види риб нерестяться при різній температурі. У більшості видів нерест проходить з весни до початку літа: в квітні нереститься щука, з середини до кінця травня — окунь, судак, лящ, короп, карась.
За здійснення вилову риби сітяними, колючими знаряддями лову, електрострумом, вибухівкою та іншими знаряддями та способами лову , які не передбачені діючими правилами рибальства до порушників застосовується: адміністративна (штраф становить 340 – 680 гривень) або кримінальна відповідальність (штраф 3400 – 6800 гривень, або позбавлення волі строком до 3 років) з конфіскацією знарядь і засобів лову, та незаконно добутих водних біоресурсів.
Крім того, за кожну незаконно виловлену рибину незалежно від її розміру та ваги нараховується розмір завданої шкоди (для прикладу: сом – 425 гривень, щука – 340 гривень, судак — 510 гривень, лящ – 170 гривень тощо).
 

хитрый лис

клон забаненого
а на одну вудку с одним гачком мона?o_Oпожалуйста:oops::oops::oops:неказните раньше времени!
 

Руслан Михалич

Мисливець
Сегодня ездил на вусача глухо.За... ети електрики уже нужно наверное брать с кустов дробь в дупу посылать. Или может что то не так делал .Только осваиваю эту тему.Может кто поделится какими секретами о ловле этого хитрица
 

василь довжик

Слідопит
Привіт сомятнікам.Знайомий виловив сома на бойли.Сам щось там намутив з компонентами для бойлів.Може хтось пробував подібний варіант?
 

фандоринъ

ветеран форуму
надійна команда
 

Небраконьер

Moderator
Команда форуму
Я думав там ловля сома буде, а там японець сам вживає саке під сирі ракушки))).
 
Зверху