Солонцы

shpak

Мисливець
Гарні у Вас солонці ;), і видно що робочі. От коли гризти просолене дерево, то воно і нормально, а коли їсти з корита чисту сіль, то вже й не дуже. Для того і мішають з глиною.
НІКОЛИ з своєї практики не доводилось бачити і спостерігати,щоб тварини їли чисту сіль!!!:D
 

kef

Зброяр
НІКОЛИ з своєї практики не доводилось бачити і спостерігати,щоб тварини їли чисту сіль!!!:D
Для того є брикети солі спеціально для тварин. "Лизуни" по народному.
Навіть зайці їх полюбляють . А якщо є бажання і час.то можна з мяких порід дерев -осика-тополя-липа -верба нарізати півтораметровок. Зняти кору. Висушити на сухо. В бочку пластмасову залити міцний соляний розчин. І вимочувати "стовпи" .час від часу виймаючи на просушку,щоб було видно добре побілівшу від солі деревину. І так декілька тижднів. Це і будуть справжні солонці- "гризунці". А для зайців і меньше як 50 см.у висоту деревина підійде.аби лиш чуть прикопати.
Та Ви і самі знаєте це. ;)
 
Останнє редагування:

VS1975

Снайпер
Сьогодні і я відновив один зі своїх солонців. Цей солонець простояв два роки, і весь цей час його добре відвідували козулі. Та з часом пластикова пляшка, у яку я засипав сіль, прийшла у непридатний стан ( просто розлізлася ). І от я її замінив половиною брикета солі - лизунця. Просвердлив отвір і шиферним гвіздком прибив. Тримається надійно. Кози не відірвуть ;) :).
20210319_093826.jpg
20210412_183248.jpg
 
Зверху