Соління та маринування риби

Небраконьер

Moderator
Команда форуму
то азійська назва страви з солено-маринованої риби
Не спорю. Сам я проживаю на кордоні Харківської та Полтавської обл. Був на рибалках та полюваннях в Дніпропетровській, Полтавській, Київській, Сумській.... У нас цю страву, в Полтавській, Київській знають як цугундай, сугудай, в Дніпропетровській частково, глибше до Харківської та в Сумській вже не знають.
 

kef

Зброяр
Читав колись в якомусь журналі риболовному ,що це страва - /сугудай /народів півночі - /евенків/ . Також її 'приписують' корейцям.
У нас в кожному регіоні країни є свої національні рибні та мясні страви. І про це /рецепти та назви/ можна писати дуже довго. Головне що все просто.натурально та смачно.
 

Небраконьер

Moderator
Команда форуму
Головне що все просто.натурально та смачно.
І це головне. Моя дружина категорично не їсть покупної риби, а свіжевпійману та дома приготовлену вплітає тільки так.
 

Сашка1974

Мисливець
Так саме і мясо свинини робиться в скляній банці .
А ви спробуйте козлика- будете приємно здивовані.
Вгощали мене колись оселедцем - я взагалі- то до сільодочки - не дуже але під 100 каюсь спробував смачна без косточок.яке- ж було здивування коли дізнались з чого насправді.
Козлика- спинка маринований як оселедець.
 
Останнє редагування:
  • Like
Reactions: kef

Небраконьер

Moderator
Команда форуму
Зверху