Також маю п'ять таких гільз 12 калібру з отворами для сірників. Дістались від знайомого а йому із придбаною рушницею. Споряджати вниз і кріпити пиж сірником я непробував.Я перепробував все: від просічки вищезазначеної і парафіну, воску, лаку, каніфолі і аж до сірників та капронових ниток. Все дуже умовно і ненадійно. Дехто ще й пластиліном умудрявся кріпити, сам бачив. В 90-х зявились перші розпираючі пластикові прокладки-заглушки і все пішло на лад: дешево, сердито і достатньо надійно, при правильно підібраних прокладках, в т.ч. і вищезазначеній продукції "Новатора". А приспособа для просічки лапок десь припадає пилом в загашниках. На сьогодні вона цікава хіба, що справжнім колекціонерам всього незвичайного, повязаного з захоплюючим процесом спорядження патронів. Бо це вже історія! Чи...ностальгія?
Патрон не мого спорядження, просто тримаю в колекції як ілюстрацію. Дістався при обміні. Але в старі часи багато хто так фіксував шріт в латуні.
Переглянути вкладення 930313
Якщо непомиляюсь то про приспомобу для вирізання тих лапок на гільзі і про сам спосіб кріплення таким чином дробової прокладки описувались у журналі " охота и лхотничье хозчйство"Доброго!Такий чином запаковку лутунки вперше бачу!Це ще потрібно додуматися!![]()
Не помиляєтесь. Бо на той час випускався лише один мисливський журнал, з 1955 року.Якщо непомиляюсь то про приспомобу для вирізання тих лапок на гільзі і про сам спосіб кріплення таким чином дробової прокладки описувались у журналі " охота и лхотничье хозчйство"
Цікаво яких років.Папкова гільза .410 калібру
Виробник C.I.L. Канада
Переглянути вкладення 938631 Переглянути вкладення 938632
То в Канаді.Добрый день,, А разве в 2024 году у нас в Украине была разрешена охота!,,В каком регионе?? Нм рябчика,
ВітаюДобрый день,, А разве в 2024 году у нас в Украине была разрешена охота!,,В каком регионе?? Нм рябчика,
Він то водиться, я сам зустрічав, але занесений до ЧКУ.Вітаю
А що,в Україні водиться рябчик,як мисливський вид???
Рябчик(орябок) не є стайним птахом.Це переважно осілий, одиночний птах, який тримається самостійно або парами, особливо в шлюбний період.То ви,хлопці,про орябка,мабуть,кажете
Він занесений до ЧКУ
Бачив зграйку орябків у Карпатах,років 15 тому-Верховинський район,Франківщина