ТОЗ-34 Очима власника

Panters

Снайпер
Я мав Тоза близько 10 років ніразу небуло проблем з механізмом незнаю звідки ці міфічні лякалки беруться. Це зброя чистіть її регулярно доглядайте і буде щастя це моя думка.
В колективі є кілька 34тих, були проблеми з пружинами (просідали, лопали) і з прикладами (ставили стяжки).

Scrap

Новачок
Понад 20 років полював лише однією рядовою ІЖ-27 (12 к.), 1988 р.в., і не мав з нею жодних проблем. Часто і багато чув, що ТОЗ-34 краща.
Пару років тому все-таки придбав рядову ТОЗ-34, теж 1988 р.в., у чудовому стані. Щоб не тримати дві однакові за класом рушниці, свого ІЖа продавати не захотів — подарував кумові на ювілей. Згодом придбав ще й штучного ТОЗа-34 1990 р.в.
Але ТОЗи мені так і "не зайшли" — саме через своє скреготіння при переломлюванні та перезаряджанні, яке чути ледь не на все поле чи ліс.
Тепер знову повернувся до ІЖів: маю і в рядовому, штучному виконанні, і в 16-му калібрі ще "тих часів", а також екземпляри з двома парами стволів (чок/напівчок та циліндр/циліндр) та з 75-мм патронником вже пострадянського виробництва. Не кажучи вже про ІЖ-94 у різних варіантах під .308Win та .223Rem.
Для мене надійність та "тиша" роботи механізмів ІЖа виявилися вирішальними.

Scrap

Новачок
Недаремно серед мисливців іж27 називають весло)))
Згоден, ТОЗ-34 має чудовий баланс і витончені лінії, цього не відняти. Але для мене рушниця — це передусім безвідмовний інструмент. Зайві 100–200 грамів ваги ІЖа я легко компенсую фізичною підготовкою, зате натомість отримую монументальну живучість вузла запирання та надійність спіральних пружин, які не підведуть у відповідальний момент.

Scrap

Новачок
Я мав Тоза близько 10 років ніразу небуло проблем з механізмом незнаю звідки ці міфічні лякалки беруться. Це зброя чистіть її регулярно доглядайте і буде щастя це моя думка.
Справа не в догляді — мої рушниці завжди вичищені та змащені. Це сама специфіка роботи важелів зведення курків ТОЗ-34. Як би ти її не мастив, звук металу по металу при зведенні фігурних пружин залишається. У порівнянні з майже безшумним відкриттям ІЖ-27, на полюванні в тиші поля чи лісу це для мене стало критичним фактором

Scrap

Новачок
Схоже, я як новачок ще не зовсім розібрався з функціоналом форуму, тому, можливо, не зовсім коректно відповів на попередні два коментарі.
Прошу вибачити, якщо щось не так — лише вчуся!
Я лише освоюю цей ресурс, тому буду вдячний за підказки, якщо мої відповіді на коментарі відобразилася невірно).
А адмінів прошу підправити якщо щось не так))
Слава Україні!
Героям Слава!
Разом до Перемоги!

Останнє редагування:

kef

Зброяр
Схоже, я як новачок ще не зовсім розібрався з функціоналом форуму, тому, можливо, не зовсім коректно відповів на попередні два коментарі.
Я лише освоюю цей ресурс, тому буду вдячний за підказки, якщо мої відповіді на коментарі відобразилася невірно)
Немає за що вибачатися. Кожен пише свою власну думку. Усе просто. Іж то є Іж а Тоз то є Тоз. Ну і ще святкові дні.

Мисливець777

Мисливець
Я лише освоюю цей ресурс, тому буду вдячний за підказки, якщо мої відповіді на коментарі відобразилася невірно).
А адмінів прошу підправити якщо щось не так))
Слава Україні!
Героям Слава!
Разом до Перемоги!
Вам в допомогу магазин зброї.
Поюзайте, це краще за любі відгуки

tyrist 1945

Тигр
В мене тоз 34 з 1975 року. Я купив з рук в 1990 році, моя перша рушниця з двома стволами. Так от, жодної поломки окрім підкладки фольги під пластину по сьогодні. Жодної!!!! Це з тим що я в молодості стріляв багато.

Hunter 79

Слідопит
Недаремно серед мисливців іж27 називають весло)))
«Весло» то про «пізні» 27мі :)
Мав 91го року експортне на горішку , гарний бій , добре зведені стволи , але відверто ,,весло веслом,, - нема в нім ,,душі,, :confused: , все дається в порівнянні , після того як до мене потрапив ,,ранній,, 27Е 1972р.в серія «А» з невинтильованою планкою ( цех N28 ІМХО).
То більше 27й 1991р.в я ,,до рук не брав,, і не- вдовзі продав .

Вкладення

Hunter 79

Слідопит
З часом зробив ложе під себе , ,,веслом,, не вважаю :) , бій чудовий , вага 3170гр.

Вкладення

Panters

Снайпер
Мав 91го року експортне на горішку , гарний бій , добре зведені стволи , але відверто ,,весло веслом,, - нема в нім ,,душі,, :confused: , все дається в порівнянні , після того як до мене потрапив ,,ранній,, 27Е 1972р.в серія «А» з невинтильованою планкою ( цех N28 ІМХО).
То ше приклад з заготовок до ІЖ 12, там робили більш витончено

kef

Зброяр
У мене було декілька штук іжів 27 -х рядових з 'невентильованими планками'. І це не є ознакою 'ранності'. Одна точно мала букву М в номері.(Експорт ).Іншу вже не пам'ятаю. Десь на форумі є світлини в тематичних розділах. Але мова йде про 34 - го в не про 27- го.

senya 2011

Слідопит
В ТОЗа кращі стволи однозначно і прикладистість, якщо брати до уваги рядові експонати, по надійності ІЖ однозначно. З входом в 90 - ті якість пішла на спад. Те ж можна говорити і про МР27, з покриттям металу ще можна боротись а підгонка дерева - треш.

Зверху