Тихе полювання

2209

Мисливець
Колись, в юності, любив їх збирати, а потім смачний суп!
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Колись, в юності, любив їх збирати, а потім смачний суп!
Це із сморчів. А із строчків краще перший відвар (30 хвилин) обов'язково виливати - в них є шкідливий токсин! Вважають їх і канцерогенними
 

север

ветеран форуму
надійна команда
Всім доброго дня! Вчора викроїв декілька годин для насолоди....шукати вже складніше,--багато рослинності.Три години спокою та задоволення, навколо тільки гомін лісу та шум вітру у верхів'ях дерев ...доречі ледве не збили з ніг дві куниці, мабуть гон розпочався хоча і ранувато. Назбирав трохи, ці гриби вже відходять... Всі на засол та в холодильник аж до молодої картоплі нехай настояться та просоліють. Невеликий фотозвіт прикладаю. З повагою. Переглянути вкладення 475371 Переглянути вкладення 475372 Переглянути вкладення 475373 Переглянути вкладення 475374
Так это- строчки?
и солить их можно- без отваривания?:confused:
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
https://www.podmoskovje.com/strochki/
Больше всего грибов собирал в Белоруссии, когда там в молодости жил.
Строчки и сморчки собирали весной как первые грибы. И тогда умные говорили, что сморчки съедобные, а строчки - опасны. Но все спорили, дает что-то отваривание или нет. Кстати, сушка строчков тоже токсин уничтожает. Но это - долгий процесс!
 

север

ветеран форуму
надійна команда
И тогда умные говорили, что сморчки съедобные, а строчки - опасны.
И у нас так говорят.
И строчков никто не собирает...
П.С. Хотя в грибах много есть чего противоречивого: например, многие поддубовики считают, чуть ли не ядовитыми, а некоторые и польских не берут...
 

Anabolic

Новачок
И у нас так говорят.
И строчков никто не собирает...
П.С. Хотя в грибах много есть чего противоречивого: например, многие поддубовики считают, чуть ли не ядовитыми, а некоторые и польских не берут...
У тещи в карпатах берут только белый гриб и осенью опят, а остальные - нет, хотя там других грибов море, и сыроежек, и польских и т.д
 
Останнє редагування модератором:

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
И у нас так говорят.
И строчков никто не собирает...
П.С. Хотя в грибах много есть чего противоречивого: например, многие поддубовики считают, чуть ли не ядовитыми, а некоторые и польских не берут...
Поодубовик иногда путают с сатанинским... А польские, как по-мне, почти поздние маслята. Менее сопливые!.. Ну, с Белым они ни в какое сравнение! Категории 1 против 3!"
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
В мене батько (військовий!) полюбляв, коли була можливість, збирати гриби. Перші печериці - від нього! А саме таке блюдо від Федотовича, були "чорні" грузді (вірніше - підгруздки) Вони після засолу становилися фіолетові. Але народ, коли приходив у гості, відразу казав: Федотовичу, давай свої фіолетові! Для певної справи - те, що треба!
 
Останнє редагування:

Fazer

Мисливець
Спасибо! Вот так понятнее!
А рецепт засола?
Та на здоров'я: після попередньої (див.вище) підготовки, гриби укладаються на дно посуди яка не окисляється та не ржавіє.На дно посуду кладу стебла сухого кропу, якщо вже виросло,- то листя смородини,потім гриби далі: прошарок :хрін+часник+смородина потім гриби і так до заповнення посуду(закінчення грибів:().Заливаю охолодженим солоним розчином-на 1л.-3 столові ложки(без верху)солі.На місяць в холодильник(подалі,щоб очі не мозолили).Для того хто полюбляє квашене,засолене-сподобається ;). З повагою.
 

roz_koms

Слідопит
У тещи в карпатах берут только белый гриб и осенью опят, а остальные - нет, хотя там других грибов море, и сыроежек, и польских и т.д
Там народ на этот счёт разбалованный... Был неоднократно в Карпатах, туризм, рыбалки в горных реках и т.д., так вот, насобирали как-то попутно толи подосиновиков, толи подберёзовиков (у нас эти грибы ценятся и уважаются, и как трофей, и в кулинарном смысле), и встретили значит мы какого-то местного жителя, тот посмотрел на наши грибы и посоветовал выкинуть :eek: и в придачу сказал «Бiлi, ото гриби, а остальне поганки!»:D Но у нас они в котелке, тушёные на костре с картошкой пошли, аж за ушами трещало;)
 

север

ветеран форуму
надійна команда
Та на здоров'я: після попередньої (див.вище) підготовки, гриби укладаються на дно посуди яка не окисляється та не ржавіє.На дно посуду кладу стебла сухого кропу, якщо вже виросло,- то листя смородини,потім гриби далі: прошарок :хрін+часник+смородина потім гриби і так до заповнення посуду(закінчення грибів:().Заливаю охолодженим солоним розчином-на 1л.-3 столові ложки(без верху)солі.На місяць в холодильник(подалі,щоб очі не мозолили).Для того хто полюбляє квашене,засолене-сподобається ;). З повагою.
Супер, спасибо!
А с другими видами грибов- так можно? И с какими?
 

Яковлев В.А.

S-Moderator
Команда форуму
Там народ на этот счёт разбалованный... Был неоднократно в Карпатах, туризм, рыбалки в горных реках и т.д., так вот, насобирали как-то попутно толи подосиновиков, толи подберёзовиков (у нас эти грибы ценятся и уважаются, и как трофей, и в кулинарном смысле), и встретили значит мы какого-то местного жителя, тот посмотрел на наши грибы и посоветовал выкинуть :eek: и в придачу сказал «Бiлi, ото гриби, а остальне поганки!»:D Но у нас они в котелке, тушёные на костре с картошкой пошли, аж за ушами трещало;)
Вас бы еще пару дней по горам погонять, вы бы и березы, не то что подберезовики съели! ;) Да, подберезовики вкусные, но быстро темнеют, а подосиновики - синеют еще быстрее! А местные знают, где собирать истинные ГРИБЫ, на фига им ваши темные?
Хто на що вчився!;) :) Я після Білорусі взагалі в Україні збирати гриби не міг: тут людей більше, ніж грибів! І збирають іноді казна що!
 

Fazer

Мисливець
А с другими видами грибов- так можно? И с какими?
Будь ласка. Солять люди гриби різні,заборони відносно якихось не чув.Рецепти також приблизно однакові,дуже оригінальний смак мають
"чорні" грузді (вірніше - підгруздки) Вони після засолу становилися фіолетові.
якщо їх засолити з(заквасити) разом з капустою(коли капусту солять).Для поцінувачів враження незабутні.
 

север

ветеран форуму
надійна команда
Будь ласка. Солять люди гриби різні,заборони відносно якихось не чув.Рецепти також приблизно однакові,дуже оригінальний смак мають
якщо їх засолити з(заквасити) разом з капустою(коли капусту солять).Для поцінувачів враження незабутні.
С груздями не приходилось, а вот поддубовики с капустой- песня!
 

roz_koms

Слідопит
Вас бы еще пару дней по горам погонять, вы бы и березы, не то что подберезовики съели! ;)
Каждый поход в горы был не менее двух недель, до каннибализма не доходило:rolleyes::D но все съедобные грибы-ягоды по пути подбирали под чистую:p
 

Небраконьер

Moderator
Команда форуму
Грибной сезон 2019 открыл. Сегодня выехали на место где каждый год в мае и июне есть Моховики. Видели кабанов, природой налюбовались, отдохнули, грибов на ужин насобирали. Грибы приготовим с мясом в масле да сметане. В морозилку положил бутылочку кетчупа)))), по ужинаем и за наших дедов по псят капель.












 
Зверху