Тоз мод. Б

Статус
Закрита.

tyrist 1945

Тигр
Всім здоров'я. Пропоную рушницю тоз мод. Б 12 калібр. Довжина ствольної пари 720. Вага 3200. Канал стволів 18.5. звуження чок і півчок 0.4. в стволах зеркало. Курки тугі. Настріл невідомий, мій мабуть пачка,дві.. реєстрація Коломия. Ціна 1500 дол.

Вкладення

Basmach

Новачок
Якщо це ТОЗ-Б, то випуску 1956 року. Я бачив таку рушницю: технічно БМ, але маркування як на ТОЗ-Б. Та доволі чітко визначалася другим півріччям 1956 року.

На цій маркування якесь нестандартне. З технічної точки зору (свердловка ствола та форма колодки) ця рушниця - це ТОЗ-БМ. Але якщо випущена до 1957, то за паспортом - ТОЗ-Б.

Hunter 79

Слідопит
Якщо це ТОЗ-Б, то випуску 1956 року. Я бачив таку рушницю: технічно БМ, але маркування як на ТОЗ-Б. Та доволі чітко визначалася другим півріччям 1956 року.

На цій маркування якесь нестандартне. З технічної точки зору (свердловка ствола та форма колодки) ця рушниця - це ТОЗ-БМ. Але якщо випущена до 1957, то за паспортом - ТОЗ-Б.
Ви так багато написали :)
А Вас взагалі то не бентежить , що це 12 кал. !.
Може у Вас ще будуть якісь ,,судження,, з цього приводу.
Прошу вибачення в автора теми за флуд , не втримався.

Optimum

ветеран форуму
надійна команда
надійний помічник
Деж поділись "птеродактілі" з "коровами" на гравіюванні?, чому тут тварини схожі на тварин? Це оригінальне гравіювання? Як на мене вону дуже круте, прям топ.

Hunter 79

Слідопит
Деж поділись "птеродактілі" з "коровами" на гравіюванні?, чому тут тварини схожі на тварин? Це оригінальне гравіювання? Як на мене вону дуже круте, прям топ.
Мабуть тому що ця рушниця 1971 року виготовлення ІМХО.

Призрак 153

Слідопит
Тоз Б стволи ідуть чок та циліндр,[в кращому випадку до 0,15]Стволи хромовані чи чорні????...можливо гравірування робилося на заводі під замовлення,..рік випуску 71....тож це більш за все тоз 66.....але бомбезне

север

ветеран форуму
надійна команда
Останнє редагування:

tyrist 1945

Тигр
На подущках стволів чітко зазначено "мод.Б", без варіантів.
Ось, до речі, дещо схожа тема, та й рушнички теж:
https://uoor.com.ua/forum/index.php?threads/МБ-12-чи-ТОЗ-б-12-калібр.100866/
Люди переважно думають стереотипами... Мені знову Сашу Гравера приплітають до цієї рушниці. Ніколи мені Саша нічого не робив, окрім шести гвинтів на Зауер.

Hunter 79

Слідопит
Это он и есть. Причесали только в цеху где МЦ делали.
Що значить причесали ?
І номер шистизначний поставили , де перші дві цифри рік виготовлення .
Ви хоча б гляньте на підгонку , приплотку стволів до колодки , і порівняйте з тозом 66 - навіть штучним :) , та й на форму подушки стволів зверніть увагу , a тоді щось ,,філософствуйте,,

vasil muk

Мисливець
Колись у Львові був магазин-майстерня Спіраль.Так ось.в 90роки.криза.давав колодку і 100$Воеи це москалям возили і ті гравірували як хотів.Такі часи були..

okhorly

Слідопит
Що значить причесали ?
І номер шистизначний поставили , де перші дві цифри рік виготовлення .
Ви хоча б гляньте на підгонку , приплотку стволів до колодки , і порівняйте з тозом 66 - навіть штучним :) , та й на форму подушки стволів зверніть увагу , a тоді щось ,,філософствуйте,,
То и значит. Захотелось человеку с ресурсом красивое ружье - заказал на ТОЗе. Вот ему и сваяли из ТОЗ-66. И нет тут никакой философии, а есть правда жизни. А про номер -даже не смешно.

tyrist 1945

Тигр
То и значит. Захотелось человеку с ресурсом красивое ружье - заказал на ТОЗе. Вот ему и сваяли из ТОЗ-66. И нет тут никакой философии, а есть правда жизни. А про номер -даже не смешно.
Ви дальше не читаєте. Дошки менші від 66

Статус
Закрита.
Зверху