Украинское и международное воздействие на Россию.

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Ви не самотні перед агресією РФ: Данія заявила про підтримку Україна тлі ескалації на Донбасі
Міністр закордонних справ Данії Йеппе Кофод під час розмови з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою заявив про підтримку Данією України на тлі погіршення ситуації з безпекою на Донбасі, на окупованому Кримському півострові та вздовж кордону з РФ.
Про це повідомило Міністерство закордонних справ Данії в п’ятницю.
“Нинішнє нарощування військової потужності Росії і жорстка риторика тільки посилюють напруженість у нинішньому семирічному конфлікті. Зараз Росія повинна взяти на себе відповідальність за деескалацію конфлікту”, – сказав Кофод в телефонній розмові з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.
“У бесіді з моїм українським колегою я підкреслив незмінну підтримку Данією суверенітету і територіальної цілісності України. Україна повинна знати, що вони не самотні. Ми уважно стежимо за ситуацією і знаходимося в тісному контакті з союзниками і партнерами в НАТО і ЄС, щоб продемонструвати підтримку Україні і сприяти деескалації ситуації “, – зазначив він.
Зокрема , міністри обговорили тісні двосторонні відносини, а також триваючу роботу України над реформами, в яких Данія грає важливу роль в боротьбі з корупцією.
“Україна зараз знаходиться в зовсім іншому місці в порівнянні з 2014 роком. Тривалі реформи зміцнюють стабільність, демократію та європейське зближення України. Я з нетерпінням чекаю можливості обговорити з моїми колегами в ЄС, як ми можемо і далі підтримувати населення України в їх європейські прагнення і прагненні до миру “, – зазначив Кофод.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Вашингтон без единого выстрела довел всю кремлевскую шоблу до психоза.
Бункерный сиделец, чтобы привлечь к себе внимание, начал размахивать пистолетом, чтобы с ним снова начали разговаривать взрослые дяди. Но публичная демонстрация статуса "великой державы" сопровождается нарастающим страхом перед ответными мерами Украины и США, перечень причин для которых продолжает нарастать как снежный ком:
- На прошлой неделе президент США Джо Байден, госсекретарь Энтони Блинкен и глава Пентагона Ллойд Остин провели переговоры с украинскими коллегами, и каждый пообещал Киеву "нерушимую" поддержку суверенитета и территориальной целостности Украины. Слова сразу же стали делами. В Украину потянулись вереницы военных транспортников. В Киев с американской авиабазы Рамштайн в Германии совершили полеты C-130 Hercules и C-17 Globemaster III. Еще один тяжелый транспортник C-17 после трансатлантического перелета из США совершил посадку во Львове. Кроме того, был также зафиксирован полет в Киев британского транспортного самолета Bae 146-200 из польского города Познань, где находится штаб 5-го корпуса Армии США;
- Россияне получили возможность наблюдать за манёврами своей армии у украинской границы с помощью табло обменников;
- Минюст США подготовил два пакета санкций, чтобы похоронить "Северный поток-2";
- Буквально на днях принято решение ускоренно поставить в армию Украины еще 15 ударных беспилотных аппаратов "Байрактар ТБ2", доведя их парк до 35 единиц;
- Литва призвала НАТО предоставить Украине ПДЧ;
- В НАТО провели переговоры по поддержке Украины. Встреча состоялась онлайн 7 апреля, между руководителями и представителями ведомств США, Британии, Канады, Литвы и Польши. Стороны подтвердили намерения провести обучение и обеспечить поддержку Украины с целью усиления оборонных возможностей ее Вооруженных сил (ВСУ). А также достижения прогресса в вопросах оперативной совместимости с НАТО. Инициатором переговоров выступила Великобритания;
- В рамках учений НАТО Defender Europe 2021 будет отрабатываться война с Московией;
- Американская делегация во главе с атташе по вопросам армии и обороны под прикрытием "членограя"(Зеленского) посетила Донбасс;
- Войска НАТО в ближайшие несколько месяцев проведут на территории Украины учения, сценарий которых будет заключаться в "отражении масштабного наступления вооруженных сил условной страны-агрессора";
- Командование Сухопутных войск Украины объявило собрание территориальной обороны. Части ТРО отработают борьбу с диверсионно-разведывательными силами и охрану критически важной инфраструктуры. Вооруженные силы Украины готовы к быстрому реагированию на обострение военной ситуации на востоке Украины и вдоль всей украинско-российской границы;
- Авианосная ударная группа флота США вошла в Восточное Средиземноморье и готовы защищать Черное море. Флагман этой группы - атомный авианосец Dwight D. Eisenhower, на котором находится 90 палубных самолетов. В ее состав также входят ракетный крейсер типа Ticonderoga и четыре эсминца типа Arley Burke (это "звезда" всему металлолому, который мордор стянул к нашим границам) ;
- Американские разведывательные дроны RQ-4 Global Hawk, базовые патрульные самолеты типа "Посейдон" и самолеты радиотехнической разведки очень плотно мониторят оккупированный Россией Крым, черноморское побережье РФ и оккупированные территории восточного Донбасса;
- Президент Америки настойчиво учит преЗЕдента Украины произносить слова: Армія, Віра, Мова.
Подведем итоги всей этой красоты.
Эффект для Кремля от его дальнейших действий, стремительно приблизился к нулю, а местами вообще к отрицательным значениям. Проще говоря - запугать Запад и Украину не удалось. Теперь Кремлю приходится импровизировать: "вставать на защиту" Донбасса и биться в своем бессилии - обвиняя во всех грехах Украину, ибо вход в эту игру рубль, а выход - вперед ногами.
Кстати, пока все идет по плану. Ну, а "Минск" отдал концы.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
У нас знову цікаві гості... ;)
Стратегічний розвідувальний БПЛА Northrop Grumman RQ-4 Global Hawk ВПС США вилетів з авіабази на Сіцилії, долетів та гарненько облетів усю територію Грузії, пролетів вздовж чорноморського узбережжя росіян, глянув, що там в тимчасово окупованому Криму, а щойно зробив кільце на Луганщині і летить вздовж лінії фронту в напрямку тимчасово окупованого Донецька. Враховуючи, що пташки подібного класу несуть на борту радарні комплекси та спостережні системи надвеликої потужності, що діють на відстані в 100 кілометрів, оператори безпілотника бачать скупчення військ росіян та окремі військові цілі так ясно, наче те залізяччя чи окремі заблукалі "іхтамнєти" танцюють перед ними на яскраво освітленій сцені.
UPD: Станом на 21:40 БПЛА досі активно курсує вздовж лінії фронту на Донбасі.
171295308_4328289217184061_1318994927443581973_n.jpg
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Украина и Турция готовят сюрприз для Кремля...
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Польша работает над усилением санкций за агрессию РФ против Украины.
Правительство Польши осуществляет активные меры по усилению режима санкций против Российской Федерации за агрессивные действия против Украины. Власти выразили обеспокоенность значительной концентрацией войск у границ с Украиной. Об этом сообщает Министерство иностранных дел Польши.
"Польша постоянно работает над усилением санкционного режима ЕС против России из-за ее агрессивной политики в Украине", - говорится в сообщении. В МИД заявили, что напряжение в зоне конфликта систематически растет с начала года.
"С середины марта случаев нарушения условий перемирия является втрое больше, чем в январе и феврале, что подтверждают отчеты СММ ОБСЕ. Все чаще встречаются случаи очень интенсивных, провокационных обстрелов со стороны нелегальных вооруженных формирований, которые поддерживает Россия. Это приводит к серьезным инцидентам, в результате которых гибнут украинские солдаты", - говорится в сообщении. При этом в польском МИД заявили, что свое будущее председательство в ОБСЕ будут использовать для деэскалации войны на Донбассе.
"Наше беспокойство, так же как и союзников, вызывает сосредоточение российских войск вблизи украинских границ, в том числе в оккупированном Крыму и на Черном море", - говорится в сообщении.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
США пропонують надати по лендлізу винищувачі для України/
Колишній посол України у США Валерій Чалий заявив, що нашій країні Сполучені Штати Америки пропонують надати винищувачі по лендлізу.
Про це він розповів в програмі “Студія Захід” з Антоном Борковським на Еспресо.TV у неділю, 11 квітня.
Йдеться про заміну парку радянських літаків Су-24, Су-25, МіГ-29 та Су-27.
“Миттєве реагування на повномасштабний конфлікт потребує не тільки санкційних і міжнародних норм, але й дій. Треба готуватися закрити небо над Україною, тому що Росія може просунутися тільки в разі застосування авіації. Безпосередньо вже зараз треба думати над цим моментом”, – наголосив дипломат.
Також потребує переоснащення українська військова авіація та система ППО.
“Я вважаю, що це зараз треба ставити на порядок денний. В Америці звучать заклики і в т.ч. моїх друзів, які працюють в цьому секторі. Вони пропонують надати по лендлізу, так би мовити, Україні винищувачі, які могли б не то що там створювати загрозу Росії, ні, просто замінити той парк, який у нас застарів, який треба виводити з використання. Мова йде про літаки Су-24, Су-25, МіГ-29. Очевидно, F-15, F-16 чи їх аналоги могли би бути корисними“, – пояснив Валерій Чалий.
Разом з тим, за його словами, Україна потребує і нових літаків дозаправки, і нової системи радіолокації.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що США підтримують Україну в збереженні її територіальної цілісності.

Про це йшлося на пресконференції у Брюсселі за результатами відеоконференції Північноатлантичної ради за участю міністрів закордонних справ та міністрів оборони країн-членів НАТО. За словами Остіна, США надали Україні матеріальну підтримку і збираються це продовжити. Йдеться про деякі види озброєння, інструкторів та іншу допомогу.
"Це включає в себе небойове спорядження, деякі види озброєнь, а також військових інструкторів, яких ми направляли для допомоги Україні", - сказав міністр оборони США. Він також додав, що США будуть продовжувати допомагати Україні, залежно від потреб.
"Сподіваємося продовжити це, залежно від їхніх (України. - Ред.) потреб", - додав Остін. Також Остін підкреслив, що Росія має поважати територіальну цілісність України і висловив побоювання з приводу нарощування військ РФ на кордоні з Україною. Нагадаємо, всі члени НАТО засудили дії Росії на кордоні з Україною. Там закликали Росію знизити напруженість ситуації.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Країни Балтії підтримують курс України до НАТО: спільна заява очільників МЗС

За підсумками зустрічі у Києві міністри закордонних справ України, Литви, Естонії та Латвії зробили спільну заяву.
Її текст було опубліковано 15 квітня на офіційному сайті українського МЗС.
На тлі нарощування російських військ в окупованому Криму, ОРДЛО та на кордоні з Україною сторони підкреслили незмінну підтримку її суверенітету і територіальної цілісності.
“Ми також підтримуємо її прагнення європейського і євроатлантичного членства, як це було заявлено у декларації Бухарестського саміту НАТО, і закликаємо Україну продовжувати необхідні реформи для досягнення цієї мети”, — заявили міністри, засудивши дестабілізуючі дії РФ.
Глави МЗС закликали Кремль припинити свої провокації і “розвіяти всі занепокоєння, продемонструвавши прозорість відповідно до механізму зниження ризиків згідно Віденського документу і дотримуючись принципів і зобов’язань ОБСЄ”.
Крім того, в заяві йдеться про зобов’язання сторін розвивати і посилювати співпрацю у сфері безпеки і оборони.
“Обмінюватися інформацією, протидіяти агресивній пропаганді і дезінформації, гібридним загрозам і координувати зусилля для вирішення спільних викликів у сфері енергетичної безпеки”, — підкреслили дипломати.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Конгрес США схвалив виділення додаткових 150 мільйонів доларів на військову допомогу Україні

Конгрес США схвалив виділення додаткових 150 млн доларів допомоги Україні для поліпшення ситуації у сфері безпеки.
Про це на церемонії передачі командування в Центрі бойової підготовки в Яворові заявила тимчасовий повірений у справах США в Україні Крістіна Квін.
За її словами, Україна у 2021 році зробила значний прогрес у здійсненні реформ. А Збройні сили стали більш боєздатними та професійними. Вона також відзначила підготовку українських військових іноземними інструкторами в Яворові, але це “лише частина допомоги у сфері безпеки на 2 млрд доларів, які США надали з 2014 року”.
“Адміністрація Байдена продовжує і підсилює цю підтримку. У березні Міністерство оборони США оголосило новий пакет допомоги Україні в галузі безпеки на 125 млн доларів, який включає фінансування, військову підготовку, обладнання та консультативну допомогу. В цьому фінансовому році Конгрес США схвалив виділення додаткових 150 млн доларів допомоги Україні”, – підкреслила Квін.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
"Для покращення життя українців": США виділяють Україні $155 млн через USAID
20 квітня у США оголосили про виділення допомоги на програми з покращення охорони здоров'я, розширення економічного зростання, боротьби з корупцією, протидії російській агресії та зміцнення демократії Про це йдеться в заяві посольства США в Україні. Сполучені Штати нададуть $155 млн додаткового фінансування через фонд "USAID Ukraine - USAID Україна" для покращення життя українців.
"У тісному партнерстві з Україною Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) використовуватиме ці ресурси для покращення охорони здоров'я, розширення економічного зростання, боротьби з корупцією, протидії російській агресії та зміцнення демократії", - йдеться в повідомленні.
176064927_10158930307466936_1248869166648844665_n.jpg
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Сама найбільша фракція Бундестагу підтримала Україну.
Найбільша фракція в парламенті Німеччини ХДС/ХСС заявила, що стягування Росією військових до кордону з Україною викликає побоювання
Про це повідомляє пресслужба депутата Юргена Хардта. У заяві зазначено, що парламентська група ХДС/ХСС у Бундестазі очікує, що міністри закордонних справ ЄС проявлять рішучу та єдину позицію щодо Москви.
"Військова діяльність Росії у Чорному морі, сусідами якого також є країни НАТО, вимагає тісної співпраці у трансатлантичному спів товаристві цінностей, яке твердо на боці України", — сказано в повідомленні. Парламентська група ХДС/ХСС підтвердила свою прихильність суверенітету і територіальній цілісності України, заявивши, що відновлення агресії Росії проти України похитне основи європейського порядку безпеки.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
У Сенаті Польщі ухвалили резолюцію на підтримку України.
Комісія у закордонних справах і ЄС Сенату Польщі у середу ухвалила резолюцію, в якій засудила агресивні дії Росії поблизу кордону з Україною і висловила підтримку Києву. Рішення прийнято одностайно. У документі зазначається, що Росія зосереджує війська біля кордонів України, а також наголошується на зростанні мілітаризації окупованого Росією Криму, підвищеній активності російського флоту Чорному морі, де “всупереч міжнародному праву оголошено блокаду Керченської протоки”. Комісія заявляє, що подальші спроби ескалації Росією напруження слід інтерпретувати як “продовження стратегії дестабілізації Європи”. У резолюції підкреслюється, що збройний конфлікт вже призвів до понад 13 тис. жертв серед військових і цивільних.
“Комісія висловлює глибоку повагу героїчному українському народові, який захищає свою незалежність… Комісія підтверджує глибоке переконання, що український народ має право на самовираження, зокрема вибір своєї стратегічної орієнтації і своїх союзів”,- наголошується у документі. Польські сенатори підкреслили, що діяльність Росії є "загрозою для безпеки на континенті і черговою спробою поставити під сумнів принцип непорушності кордонів у Європі”. Комісія Сенату закликала російську владу “припинити подальшу ескалацію і дестабілізацію в регіоні” і звернулася до лідерів країн НАТО, аби вони розпочали консультації відповідно до 4-ї статті Вашингтонського договору (проведення консультацій з приводу загрози територіальній цілісності).
“Лише тверда позиція країн ЄС і НАТО може запобігти військовій ескалації і війні”, - йдеться в резолюції.
D1qDAae0.jpg
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
"Ми надсилаємо Путіну чіткі сигнали", - шеф британської розвідки

Російська Федерація на сьогодні є країною, яка "об'єктивно слабшає". Це стосується відразу кількох вимірів її існування. Про це заявив керівник британської зовнішньої розвідки MI6 Річард Мур.
"Росія - країна, що об'єктивно слабшає, в економічному і демографічному плані. Це дуже складний (для неї - ред.) період", - зазначив Мур.
Він також зупинився на зосередженні російських військ на кордоні з Україною. Зокрема, за словами Мура, Лондон і Вашингтон попередили президента Володимира Путіна про наслідки вторгнення. При цьому російська сторона, як наголосив Річард Мур, не сумнівається в твердості й послідовності Британії і США з цього питання. Крім того, Мур висловився щодо звинувачень Чехії на адресу російської агентури, яку Прага звинуватила в причетності до вибухів боєприпасів на складі у Врбетиці в 2014 році.
"Коли ви бачите таку модель безрозсудної поведінки, то, звичайно, потім дивитеся на те, що відбувається навколо України. Й нас це турбує. Ось чому ми так тісно координуємо свої дії з нашими союзниками - щоб переконатися, що ми надсилаємо Путіну чіткі сигнали", - наголосив Мур.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
У Білому домі заявили про тісний контакт з українською владою

США продовжують взаємодію з владою України на різних рівнях заради припинення агресії РФ
Про це заявила на брифінгу речниця Білого дому Джен Псакі.
"Ми взаємодіяли (з Україною – ред.) і раніше, і безумовно зараз ми підтримуємо тісний контакт з керівництвом України на різних рівнях", - сказала Псакі про те, чи можуть США долучитися до зусиль, спрямованих на припинення війни. Вона підкреслила, що це охоплює двосторонні контакти як на рівні керівництва зовнішньополітичних, оборонних, інших відомств, так і на рівні глав держав.
"Президент Байден безпосередньо говорив з президентом України, і, безумовно, державний секретар та інші міністри спілкувалися з колегами про те, якими є потреби, а також яким чином США можуть бути ефективним партнером", - зазначила Псакі. На тлі загострення з боку РФ пройшли перемовини Байдена та Зеленського, міністра закордонних справ Кулеби та держсекретаря США Блінкена, міністрів оборони Остіна та Тарана.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Держсекретар США відвідає Україну у травні – CNN

Президент США Джо Байден має намір в травні відправити до України держсекретаря Ентоні Блінкена.
Про це повідомила в понеділок телекомпанія CNN з посиланням на джерело в керівництві України, близьке до узгодження майбутнього візиту глави американської дипломатії.
За інформацією телеканалу, візит Блінкена до Києва повинен продемонструвати союзникам США по НАТО, що Вашингтон не має наміру відмовлятися від жорсткого курсу щодо Москви на запланованій на літо зустрічі лідерів двох країн.
“Той факт, що адміністрація Байдена відправить свого головного дипломата до України за кілька тижнів до цього саміту буде явним сигналом, що Вашингтон продовжує підтримувати цю країну і цінує її як союзника”, — відзначає CNN.
 
  • Like
Reactions: kef

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
U.S. Embassy Kyiv
Сполучені Штати продовжують непохитну підтримку ЗCУ шляхом надання безпекової допомоги на суму 7,85 млн. дол. для вдосконалення управління і зв'язку, а також запчастин та агрегатів, медичного обладнання, тактичного спорядження, загалом надавши понад 2 млрд дол. з 2014 року.

Ez_LzmNXoAASni2.jpg
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Для України двері в НАТО залишаються відчинені – Держдеп
Україна має можливість приєднатися до Північноатлантичного альянсу, і для цього їй належить здійснити необхідні реформи, щоб відповідати вимогам і стандартам НАТО. Про це на брифінгу сказав в.о. помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії Філіп Рікер.
«Адміністрація Байдена продовжує прагнути, аби двері в НАТО залишалися відчинені для претендентів, коли вони будуть готовими виконувати відповідні вимоги й зобов’язання»,- сказав представник Держдепу, коментуючи перспективи євроатлантичної інтеграції України. За його словами, Сполучені Штати «безумовно прагнуть забезпечити, щоб така держава як Україна могла працювати відповідно до цих стандартів». Рікер нагадав, що Україна виконує Річну національну програму, яка дозволяє взаємодіяти з Альянсом, а також має статус партнера НАТО з розширеними можливостями, що забезпечує цілу низку преференцій. Багато з цього, вказав представник Держдепу, передбачає послідовне виконання Україною глибоких та всебічних реформ.
«Це є частиною необхідних зусиль для побудови більш стабільної, демократичної, процвітаючої та вільної України. І ми будемо продовжувати нашу взаємодію (з українською стороною – ред.) в усіх цих сферах», – підкреслив Рікер.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Держсекретар США Ентоні Блінкен під час візиту в Україну наступного тижня, як очікується, торкнеться теми поставок Києву американського озброєння.

Про це заявив в.о. помічника держсекретаря у справах Європи і Євразії Філіп Рікер.
"У тому, що стосується нашої допомоги в сфері безпеки, то, як ви знаєте, ми вже поставляли Україні як летальну, так і нелетальну зброю. І, наскільки я знаю, Конгрес виділив $408 млн на 2021 фінансовий рік для надання допомоги Україні в сфері безпеки", - сказав він на брифінгу.
"Я впевнений, що ця тема буде порушена (під час візиту. - Ред.)", - додав Рікер, кажучи про постачання озброєння.
Він наголосив, що ця тема часто порушується Києвом "з тими з нас, хто регулярно контактує з українськими офіційними особами".
Раніше радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що Вашингтон готовий у майбутньому постачати деякі види озброєнь Україні в рамках вже чинних домовленостей,
"Ми готові діяти в уже існуючих рамках. У минулому ми вже організовували поставки в Україну...І ми будемо готові в майбутньому розглядати її запити і поставляти деякі види продукції військового призначення", - сказав він, виступаючи на онлайн форумі інституту Аспена.
При цьому Салліван попередив, що йдеться не про постачання, які б не вкладалися в уже існуючий формат співпраці з Україною в сфері оборони.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
6 травня, до Львова вдруге за останні 30 днів прилетів канадський літак Boeing CC-177 Globemaster - Canada - Royal Canadian Air Force (Королівські військово-повітряні сили Канади).
Раніше він прилітав у міжнародний аеропорт “Львів” 10 квітня 2021 року. Цього разу знову вийшло зафіксувати приліт на фото:
9DS_8669-1-1024x683.jpg
9DS_8816-1024x683.jpg
 
Зверху