Украинское и международное воздействие на Россию.

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Иии... Аэропорт Борисполь в среду... Очередной подгон печенек от наших друзей из США...;)

0000131269_large.jpeg
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
У Туреччині для України готують до передачі нові Bayraktar TB2.
Нова партія турецьких дронів надійде на озброєння Військово-Морських Сил ЗС України за угодою підписаною між Україною та Туреччиною. Також готуються до відправлення комплекти запчастин до нових та раніше відправлених дронів.
E1K0M4LXIAEoetr.jpg

 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
США намір продовжувати зміцнювати військово-морський потенціал України в Чорному морі.

США найближчим часом передадуть Україні ще два патрульні катери типу Island. Про це повідомив в.о. помічника держсекретаря США у справах Європи і Євразії Філіп Рікер, передає Цензор.НЕТ із посиланням на УНІАН.
За його словами, катери Україні планується передати ближче до кінця цього місяця.
"Ми продовжимо працювати з Україною у двосторонньому форматі, щоб зміцнити військово-морський потенціал у Чорному морі. І ми з нетерпінням чекаємо можливості передати Україні два патрульних катери класу Island, наскільки я розумію, пізніше цього місяця. На додаток до двох, які ми надали в листопаді 2019...",- заявив Рікер.
Офіційна передача перших кораблів від берегової охорони США у ВМС ЗС України відбулася 27 Вересня 2018 року на військово-морській базі в Балтіморі (штат Меріленд, США). Після передачі патрульні катери отримали бортові номери - "Слов'янськ" (P190) і "Старобільськ" (P191). 21 жовтня 2019 року патрульні катери були доставлені в Одесу. 13 листопада 2019 року в Одесі ці катери, а також пошуково-рятувальне судно "Олександр Охріменко" були прийняті до складу ВМС ЗСУ. Раніше повідомлялося, що американські патрульні катери класу Island прибудуть в Україну протягом першого півріччя 2021 року. 18 липня 2020 року Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що США схвалили продаж Україні до 16 патрульних катерів Mark VI і супутнього обладнання.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Естонія надасть Україні гуманітарної допомоги на мільйон євро.
Естонія направить 1 млн євро (понад 33 млн гривень) гуманітарної допомоги Україні. Це зроблять протягом 2021 року. Таку заяву зробили в МЗС Естонії. Так, кошти будуть спрямовані на “подолання гуманітарної кризи”.
“За останні роки майже третина гуманітарної допомоги Естонії була спрямована на Україну, і ми будемо продовжувати підтримувати країну, щоб допомогти тим, хто цього потребує”, – наголосили в зовнішньополітичному відомстві країни. На сторінці місії Естонії в ООН уточнюється, що кошти підуть людям, які проживають в районах конфлікту на сході України.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Євросоюз розгляне нові санкції проти РФ...
На черговому саміті лідерів країн Євросоюзу обговорять введення нових санкцій проти Російської Федерації. Про це заявила заступниця голови Європейської комісії Віра Йоурова. За її словами нові санкції повинні також стати відповіддю на вибухи в Чеській Врбетиці в жовтні 2014 року, до яких причетні російські спецслужби.
“Законні вимоги Європейського союзу до російської сторони повторюються: припинення гібридних атак і кібератак, дотримання прав людини, особливо щодо Олексія Навального, а також виконання Мінських угод”, – зауважила Йоурова. Крім того, вона зазначила, що розчарована підходом низки інших європейських країн і очікує від них більш різкої реакції. Водночас Йоурова переконує, що ЄС не хоче конфронтації з Росією.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Росія не має права голосу в питанні вступу України в НАТО - Столтенберг.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг висловився щодо позиції Росії з приводу євроатлантичної інтеграції України. Столтенберг заявив, що Росія не має права голосу з цього питання.
Про це йшлося на брифінгу Столтенберга після саміту НАТО.
"Кожна країна має право вибору шляху. Сигнал такий: Україна і 30 країн НАТО приймають рішення, коли Україна стане членом НАТО. Росія не має тут права голосу", - заявив генсек Альянсу.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Американські конгресмени від республіканської партії Майк Роджерс і Майкл Маккол звернулися до Білого дому з вимогою направити Україні військову допомогу у вигляді летального озброєння.

“США не мають чекати, поки Кремль перетне ще більше ” територіальних червоних ліній” в Україні, перш, ніж направити військову допомогу до Києва. Замість цього адміністрація має направити військову допомогу у вигляді летальної зброї негайно”, – йдеться у повідомленні.
На думку республіканців, такий крок Вашингтона стримає подальшу агресію з боку Москви.
За інформацією пресслужби комітету у справах збройних сил Палати представників Конгресу США Майк Роджерс і Майкл Маккол також згадали про відмову США посилювати санкції проти будівництва газопроводу “Північний потік-2”, рішення адміністрації вивести кораблі з Чорного моря та перенесення зустрічі американського лідера Джо Байдена з президентом України Володимиром Зеленським через “безрезультатну зустріч” президентів Росії і США.
“Ця адміністрація знову і знову вибирає шлях умиротворення Кремля за рахунок України. Це має закінчитися”, – наголосили конгресмени.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Американский транспортный самолет C-130T приземлился днем 22 июня в Одессе.

И так, в 14:35 шасси «Геркулеса» коснулись «взлетки» одесского аэропорта. Самолет доставил из Грузии оборудование для проведения ежегодных международных учений «Си Бриз», которые начнутся 28 июня. Борт с регистрационным номером 165348 и кодом AX принадлежит транспортной эскадрилье VR-53 «Капитал Экспресс» с авиабазы Эндрюс, что в американском штате Мэриленд. Подразделение создано 1 октября 1993 года как эскадрилья военно-морского резерва. «Геркулес» пробыл в Одессе полтора часа и после разгрузки улетел, взяв курс на военный аэродром Сигонелла, что на итальянском острове Сицилия.
picturepicture_162437682319602608351293_95211.jpg
 
Останнє редагування:

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Председатель Комитета начальников штабов Вооруженных сил США генерал Марк Милли подтвердил важность военной поддержки Украины летальной оружием.

Об этом он заявил в среду, во время слушаний в Комитете по вопросам Вооруженных сил Палаты представителей США.
На вопрос конгрессмена-республиканца Майкла Тернера, заслуживает ли Украина на поддержку летальным оружием со стороны Соединенных Штатов, генерал Милли твердо ответил: "Да".
Представитель Пентагона также подчеркнул, что США "предоставляли Украине летальную оружие и в прошлом, но летальную оружие - исключительно в оборонительных целях".
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Лидеры ЕС поддержали продление санкций против России из-за оккупации Крыма и поддержки боевиков на Донбассе. Санкции продлевают еще на полгода.

Об этом сообщил журналист Рикард Йозвяк. Он отметил, что решение было принято на фоне разговоров о возможности возобновления диалога с РФ.
"Вчера вечером лидеры ЕС дали "зеленый свет" продлению на 6 месяцев экономических санкций в отношении России в связи с аннексией Крыма и поддержкой сепаратистов на востоке Украины", - сообщил журналист.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
“Північний потік-2”: кандидати у канцлери Німеччини виступили на захист інтересів України

Три кандидати на посаду канцлера Німеччини заявили, що ФРН має подбати про захист інтересів України з огляду на реалізацію проєкту “Північний потік-2”.
Про це в ефірі телеканалу ARD заявили очільник Християнсько-демократичного союзу Армін Лашет, кандидат від Соціал-демократичної партії Олаф Шольц і лідерка “Зелених” Анналена Бербок, повідомляє Прямий”. Лашет наголосив, що хоч геостратегічні наслідки проєкту обговорено, але є європейські зобов’язання: газогін не повинен зашкодити Україні.
“І якщо президент Путін не буде дотримуватися цих правил і використає (газопровід – ред.) проти України, його можна в будь-який момент, і навіть коли трубопровід буде готовий, зупинити, все дуже просто”, – заявив консервативний політик. При цьому Лашет, який є прем’єром промислової федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія, повторив позицію нинішнього уряду ФРН про те, що “Північний потік-2” є “економічним проєктом”, – сказав лідер ХДС. З ним частково погодився кандидат від соціал-демократів, віцепрем’єр-міністр і міністр фінансів Олаф Шольц.
“Путін, звичайно, має не лише економічні міркування, однак ми – економічні”, – заявив він. Проєкт майже завершений і має бути чітко зрозуміло: німці, європейці мають гарантувати безпеку України, підкреслив він. Шольц нагадав, що саме він пропонував створення посади уповноваження з питання “Північного потоку-2″ і продовження транзиту через Україну, і нині така є у федеральному уряді. У майбутньому має бути дотримано принцип гарантування транзиту з метою забезпечення безпеки України, а його недотримання матиме наслідки для прокачування газу новим трубопроводом, сказав Шольц”, – зазначив політик. Він зауважив, що вже обговорював з представниками України питання допомоги у виробництві водню, який згодом можна буде транспортувати через українську ГТС. За його словами, до 2045 року, коли Німеччина планує стати кліматично нейтральною державою, “газ не буде взагалі відігравати жодної ролі”. Партія “Зелених” із самого початку виступала проти проєкту “Північного потоку – 2”. Про це нагадала кандидатка на посаду канцлера ФРН Анналена Бербок. “Не треба добудовувати цей газопровід…”, – наголосила вона. Кандидатка від екопартії визнає, що зупинка проєкту матиме наслідком економічні позови, і значить треба буде платити відшкодування. Однак вона додала, що основні учасники-інвестори проєкту вже самі з нього виходять, адже розуміють, що “цей трубопровід не має майбутнього і спрямований проти Європи”. Бербок підкреслила, що метою Путіна є дестабілізація не лише України, але і Європи через шантаж із постачанням енергоносія, також мета – обійти санкції. Вона не сумнівається, що в разі добудови трубопроводу газ по ньому піде, і Москва припинить транзит через Україну.
“Європейці не повинні бути наївними”, – зазначила лідерка “зелених”.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Рада ЄС дала згоду на підписання з трьома країнами, зокрема Україною, Угоди про спільний авіаційний простір.

"Сьогодні Рада дала "зелене світло" для підписання трьох сусідських угод у сфері авіації - з Україною, Вірменією і Тунісом, а також угоду щодо повітряного транспорту з Катаром. Ці угоди відкриють ринок повітряного транспорту і нададуть нові можливості для операторів та клієнтів, що сприятимуть торгівлі, туризму, інвестиціям, економічному та соціальному розвитку", - йдеться в заяві.
Угоди усувають ринкові обмеження та поєднують ці країни з внутрішнім авіаринком ЄС, оскільки передбачається, що вони перейдуть на європейські стандарти і правила у сфері авіаперевезень.
"Підписання усіх чотирьох угод очікується восени 2021 року. Кожна угода після цього має бути ратифікована кожною країною-членом, ЄС та третьою стороною", - додають у комюніке.
Зазначається, що рішення щодо України, Вірменії та Катару дозволяє попереднє застосування угод до того, як будуть завершені всі необхідні процедури для набуття ними чинності.
"Дуже радий у зв’язку із затвердженням Радою ЄС Угоди про спільний авіаційний простір між Україною та ЄС, яку так довго очікували і, сподіваюся, скоро підпишуть. Ця угода інтегрує Україну в єдиний авіаринок Європи, гарантує високі стандарти безпеки та створить переваги і для мандрівників, і для авіаіндустрії", - прокоментував посол ЄС в Україні Матті Маасікас.
Угоду про Спільний авіаційний простір з ЄС мали підписати 11 лютого в Брюсселі. На початку лютого в Офісі Президента України заявили, що підписання зірвалося.
Угода була парафована ще в 2013 році, проте досі не була підписана через британсько-іспанський спір про належність Гібралтару.
Шанс на якнайшвидше підписання дав вихід Великої Британії з ЄС, однак на жовтневому саміті Україна-ЄС Брюссель, посилаючись на незавершений процес "розлучення" з ЄС, знову переніс це підписання.
Угода про спільний авіаційний простір має на меті зрівняти в деяких правах українські та європейські авіакомпанії, зняти монополію на окремі маршрути, встановлену двосторонніми договорами, полегшити відкриття нових маршрутів між українськими та європейськими містами, і як наслідок - знизити ціни на квитки.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Комітет із питань асигнувань Палати представників США схвалив законопроєкт, яким розмір коштів, які мають виділити на реалізацію програм Україні у 2022 фінансовому році, становить не менше $481,5 млн, що на $28,5 млн більше, ніж у поточному році.
"Комітет із питань асигнувань Палати представників США схвалив законопроєкт щодо асигнувань Державного департаменту, закордонних операцій і суміжних програм на 2022 фінансовий рік. Загальний розмір коштів, які мають бути виділені на реалізацію програм допомоги Україні за лінією Державного департаменту, Агентства США з міжнародного розвитку та пов'язаних програм, становить не менше 481,5 млн дол, що на 28,5 млн дол. більше, ніж у поточному році", - повідомило посольство України в США.
Із зазначеного кошторису 125 млн дол. будуть виділені на цілі безпекової допомоги Україні за статтею "Міжнародне військове фінансування", що на 10 млн дол. більше, ніж у 2021 р., зазначено в повідомленні.
Також наголошується, що в схваленому Комітетом законопроєкті містяться положення щодо загрози закінчення будівництва "Північного потоку-2".
Українські дипломати також повідомляють, що профільний підкомітет із питань оборони Комітету з питань асигнувань Палати представників США схвалив законопроєкт щодо асигнувань Міністерства оборони США на 2022 фінансовий рік.
"Проєкт закону передбачає виділення на цілі безпекової допомоги Україні $275 млн за програмою Пентагону "Ініціатива безпекової допомоги Україні "Ukraine Security Assistance Initiative, USAI)", - наголошується в повідомленні.
Підкреслено, що в комітетах Палати представників і Сенату США триває робота над проектом закону про витрати на потреби національної безпеки у 2022 році (National Defense Appropriation Act, NDAA).
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Ердоган “ложив” на погрози Кремля: Президент Туреччини заявив, що окрім безпілотників, продасть Україні ще й новітні системи ППО...

Вимоги Кремля не продавати Україні турецьке зброю були не просто проігноровані, але ще і виконуються з точністю до навпаки. Крім півсотні бойових безпілотників, швидше за все будуть придбані ще і системи ППО, що відповідають стандартам НАТО. Йдеться про системи протиповітряної оборони ближньої дії Korkut, вироблених компанією Aselsan. Вона офіційно запропонувала Україні розглянути можливість покупки своєї продукції, пише “Діфенс Експрес”. “Aselsan пропонує Збройним Силам України перевірену на місцях систему ППО, яка відповідає всім оперативним і тактичним вимогам”, – йдеться в повідомленні компанії. Korkut – це 35-міліметрова самохідна “зенітка”, розроблена відповідно до стандартів НАТО. Її завдання – протиповітряна оборона механізованих військ і мобільних підрозділів, а також стаціонарних військових баз. Як відзначають журналісти, критично важливий для України питання протиповітряної оборони “рано чи пізно має бути вирішене”, і не виключено, що пропозиція Туреччини – один з варіантів цього рішення. Комплекс Korkut оснащений здвоєною 35-мм гарматою з далекобійністю в 4 км, скорострільністю – до 1100 пострілів в хвилину. Додатково комплекс може бути оснащений ПЗРК Stinger або іншою системою. Також в системі ППО є автоматичний без стрічковий механізм подачі боєприпасів, за допомогою якого можна одночасно завантажувати в магазин різні типи боєприпасів і міняти їх за 15 секунд.

Джерело: https://puer.org.ua/admin/73459/?fb...u5nlFdIqqYvaiQnLchVSZtTbpQl4Q6R22GKwCoNhpAuMo

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Вибити в один удар: до якого сценарію спільних дій готуються Україна та Велика Британія...
01760f29893bccc9.jpg


В нашій країні відбуваються спільні Україно-Британські навчання "Козацька булава – 2021", що триватимуть до 24 липня. Схоже, при оборонному плануванні військово-політичне керівництво нашої країни допускає варіант, що РФ може провести гібридну атаку проти України не лише у форматі створення "квазі-державного утворення" терористів, але й – у "більш вужчому" форматі, у формі нападу на окреме місто чи важливий інфраструктурний об’єкт. На це, схоже, вказує один із епізодів спільних Україно-Британських навчань "Козацька булава-2021", про який стало відомо 16 липня. Так, військові України та Великої Британії провели показове тактичне заняття за тематикою "Бій в урбанізованій місцевості". За сценарієм цього заняття, для проведення таких дій були залучені підрозділи окремої 54 механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України, взвод спеціального призначення Держприкордонслужби України, стрілецька рота 4-го батальйону Королівського Шотландського полку Збройних Сил Великої Британії, армійська авіація Сухопутних військ ЗСУ, літаки британських Повітряних сил. Ці об’єднані сили отримали завдання провести штурмові дії в урбанізованій місцевості за підтримки авіації, артилерії та бронетехніки, завдати противнику вогневого ураження та виконати зачистку населеного пункту. У цих занять була "гуманітарна складова", спрямована на збереження життя цивільного населення: перед виконанням вогневого удару було проведено оповіщення населення, і для його виходу - відкрито гуманітарний коридор. Роль бійців ДПСУ в даному випадку – розгортання відпрацювання фільтраційних пунктів. У цього заняття було два завдання: перевірити взаємосумісності армій України та Великої Британії, відпрацювати ведення бойових дій відповідно нормам міжнародного гуманітарного права.

Джерело: https://defence-ua.com/army_and_war...2-hoDb0XuFlZSA4KsKtpUTmqXlmLwV9pmin1134R8miCo
 

Вкладення

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Бельгия бесплатно передаст Украине исследовательское судно

Исследовательское судно «Бельгика» готово бесплатно передать Украине Королевство Бельгия.
Об этом идет речь в двустороннем меморандуме о взаимопонимании в сфере охраны и восстановления вод и рационального использования водных ресурсов. Документ подписали Бельгийский федеральный офис по научной политике, Бельгийский королевский институт естественных наук и Министерства защиты окружающей среды и природных ресурсов Украины, сообщила пресс-служба последнего.
«Охрана морских экосистем включена в экологический блок Соглашения об ассоциации Украина-ЕС, согласно которому наше государство должно осуществлять регулярный морской мониторинг по европейским стандартам. Сейчас Украина внедряет положения Рамочной Директивы ЕС о морской стратегии для поэтапного достижения хорошего экологического состояния морской среды», — прокомментировал министр защиты окружающей среды Украины Роман Абрамовский.
Кроме того, судно будет заниматься независимым от рыболовства научным мониторингом рыбных запасов, фундаментальными научными исследованиями в открытом море, геологической разведкой морского дна и так далее.
Ожидается, что «Бельгика» прибудет в Украину до осени и сразу же приступит к комплексному мониторингу Черного моря.
RV Belgica было построено в 1984 году и в настоящее время находится в составе морского компонента королевских вооруженных сил Бельгии. Порт приписки — Зебрюгге.
Длина судна — 51, 12 м, ширина — десять метров, осадка 4,6 м, водоизмещение 1200 тонн. Приводится в движение дизельным двигателем ABC 6M DZC1000-150 мощностью 1570 лошадиных сил (1170 кВт). Имеются носовое и кормовое подруливающие устройства и электродвигатель.
Дальность плавания — 20 тысяч морских миль (37 тыс. км) при скорости 12 узлов (22 км/ч). Максимальная скорость — 13,5 узлов (25 км/ч).
«Бельгика» оснащена мощным гидролокатором Kongsberg EM 1002 и EM 3002. На борту пять лабораторий (рыболовства, гидрологическая, химическая, биохимическая и микробиологическая). Экипаж — 15 человек, научный персонал — 16 человек.
Девиз судна — Pro scientia et mare («Наука и море»). Крестная мать «Бельгики» — королева-консорт Бельгии Фабиола де Мора-и-Арагон.
Основная задача судна — исследование фауны и флоры Северного моря. «Бельгика» сотрудничает с рядом университетов и научных институтов Европы. Еще одной функцией судна является отслеживание разливов нефти и нефтепродуктов.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
гур.PNG
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
"Продовжувати міжнародний тиск": посол Британії заявила про неможливість нормальних відносин із РФ, поки триває окупація територій України.
Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс заявила, що світове товариство має продовжувати тиснути на Росію для повернення Україні окупованих територій. Про це Сіммонс сказала на форумі експертної мережі "Кримської платформи".
"Зараз потрібно продовжувати міжнародний тиск на Росію за її дії в 2014 році і за те, що відбувається в Криму з того часу. Незаконна анексія Криму поставила значні виклики перед Україною та перед загальною системою євроатлантичної безпеки. Ми повинні показати Росії, що не будемо терпіти її кричущої неповаги до міжнародного порядку", - сказала Сіммонс. Посол наголосила, що потрібно показати загальну світову позицію щодо кримського питання та протидіяти агресії Росії для відновлення територіальної цілісності України. Також Сіммонс заявила, що нормальні відносини з РФ неможливі до повернення Україні окупованих територій.
"Росія має поважати незалежність і територіальну цілісність України. Повернення до нормальних відносин неможливе, доки Росія продовжує дестабілізувати Україну і захоплювати її територію. Дії Росії у 2014 році неможливо виправдати. Росія силою захопила територію суверенної України, грубо порушуючи права українців, а також низку своїх міжнародних зобов'язань. Наша позиція чітка: ми не визнаємо, не визнаватимемо незаконну анексію Криму Росією".
 
  • Like
Reactions: kef

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Снимок.PNG
E8RDOVOX0AUJHtb.jpg
 
Зверху