Украинское и международное воздействие на Россию.

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Igor Aizenberg
Новость из США. Воскресенье, 13 февраля.
Советник по национальной безопасности Джейк Салливан только что дал в прямом эфире программы State if the Union интервью CNN.
Он сказал, что Россия в данный момент готова к тому, чтобы атаковать Украину в любой день, если путин примет такое решение.
Салливан не берётся заниматься предсказаниями и надеется, что остаётся возможность для того, чтобы избежать большой войны.
Однако он констатирует тот факт, что Россия приготовила все необходимое для начала широкомасштабных военных действий в любой момент, если она этого захочет. Наращивание российских войск вдоль границ Украины, в оккупированном Крыму и в Беларуси продолжалось в течение трех месяцев, в том числе оно было очень интенсивным в течение последних десяти дней.
Салливан сказал, что по данным американской разведки, новая агрессия, если она начнется, может начаться ракетными ударами и ударами с воздуха. По словам Салливана, США и их союзники в ответ на новые агрессивные действия России немедленно введут тяжелые и жесткие экономические санкции против России, ее экономики, олигархов и всего окружения путина и значительно усилят оборону НАТО. Он заявил, что это будет иметь для России очень серьезные и долгосрочные стратегические последствия. Он также сказал, что США интенсивно работают над тем, чтобы обеспечить поставки в Европу сжиженного газа. В ответ на вопрос о том, почему Зеленский говорит, что информация о возможной российской атаке только сент панику в Украине, Салливан сказал, что США считают очень важным предупредить и американцев, и Украину, и весь мир о том, что делает Россия и к чему она готовится.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
У відповідь на запит про допомогу Словаччина запропонує Україні дві системи розмінування Bozena 5 та медичні матеріали та обладнання на суму 1,7 мільйона євро.

Таке рішення уряд Словаччини ухвалив на засіданні в середу, 16 лютого. У рамках гуманітарної допомоги міністерство оборони Словаччини забезпечить поставку в Україну систем розмінування Bozena 5, а також медичних матеріалів та обладнання. Відповідно до затвердженого урядом документа, поставка здійснюватиметься або безпосередньо відповідним одержувачам гуманітарної допомоги, або через механізми поставки гуманітарної допомоги, що створені в Європейському Союзі або НАТО.

b09620d75ea1a045.jpg
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Дуже сильне відео від братського народу Грузії на підтримку України...

 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Helgi Sharp

США провели переговори з Німеччиною щодо відповіді РФ за визнання "ЛДНР", він буде сьогодні, - повідомляє американське посольство в Україні.
І ще: «Президент США чітко дав зрозуміти, що якщо Росія продовжить ескалацію, ми разом із Німеччиною гарантуємо зупинку «Північного потоку-2».
Якщо чесно, не очікував такого від німців, які вже зупинили сертифікацію газогону. І приємно здивований.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Новость из США. 22 февраля 2022. 15:50 EST.

Министерство финансов США ввело санкции против российского Внешэкономбанка (капитал $53 миллиарда, основной кредитор российских инфраструктурных и промышленных проектов) и против Пром-связь банка (кредитующего 70% заказов российского министерства обороны). Им запрещено заниматься операциями в США, а, значит, запрещено иметь в США корреспондентские счета и проводить операции с долларами.
Министерство финансов ввело также дальнейшие санкции против российского суверенного долга, запрещающие покупку на вторичном рынке облигаций, которые будут выпущены с 1 марта 2022 года.
Санкции введены также против детей трех членов "круга путина" - Петра Фрадкова, председателя правления и генерального директора Пром-связь банка (сын бывшего премьера, руководителя внешней разведке и ныне директора института стратегических исследований Михаила Фрадкова), Дениса Бортникова, вице-президента банка ВТБ и председателя правления этого банке (сын директора ФСБ Александара Бортникова) и Владимира Кириенко, генерального директора компании-владельца российской социальной сети "В контакте" (сына бывшего премьера, а ныне зам. главы администрации президента Сергея Кириенко).
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо повідомив, що Канада запроваджує низку економічних санкцій проти Росії.

Про це він написав на своїй сторінці у Твіттері...
"Незаконні дії Росії в Україні є наступом на демократію та загрозою миру в усьому світі. Не помиляйтеся: це подальше вторгнення до суверенної держави. У координації з союзниками та партнерами Канада відповідає першим раундом економічних санкцій", - написав Трюдо.
Також міністр повідомив, що Канада направила додаткові війська для зміцнення сили НАТО.
"Ми також надсилаємо до 460 додаткових членів Канадських збройних сил для посилення НАТО. Це передбачає відправку додаткових військ до Латвії, а також розгортання додаткового фрегата та морського патрульного літака", - також написав він.
Нагадаємо, раніше Міністерство фінансів США офіційно повідомило, що запроваджує санкції проти двох російських державних банків - ВЕБ та Промсвязьбанка. У списку також - 42 їхні дочірні компанії.
Снимок.PNG
 
Останнє редагування:

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Президент США Джозеф Байден зустрівся із міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

Про це повідомляє прес-центр Білого Дому...
Президент Байден поінформував міністра закордонних справ Кулебу про реакцію Сполучених Штатів на рішення Росії визнати передбачувану "незалежність" так званих регіонів ДНР та ЛНР України, включаючи указ, виданий минулої ночі, та нові санкції, оголошені сьогодні", - йдеться у повідомленні, опублікованому. у вівторок увечері.
Також Байден підтвердив, що "Сполучені Штати продовжуватимуть надавати Україні допомогу в галузі безпеки та макроекономічну підтримку".
Крім цього, "Байден підтвердив готовність Сполучених Штатів у тісній співпраці з нашими союзниками та партнерами швидко та рішуче відреагувати на будь-яку подальшу російську агресію проти України", - підсумували у Білому домі.
Як зазначили в МЗС України, Кулеба висловив вдячність США за політичну, макрофінансову та військову допомогу Україні на тлі ескалації агресивних дій з боку РФ. Глава української дипломатії відзначив провідну роль Байдена в мобілізації глобальної коаліції на захист України та світового безпекового порядку. Він наголосив на важливості постійного нарощування санкційного тиску на Росію, а також військової та макрофінансової підтримки України, озвучив конкретні пропозиції з цього приводу.
 

Вкладення

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Японія запровадила санкції проти Росії.

Мова йде про заборону випуску російських облігацій у Японії та заморожування активів деяких росіян. Про це пише видання ReutersReuters, з посиланням на виступ прем'єр-міністра Фуміо Кісіду. Прем'єр Японії заявив, що дії Росії порушили суверенітет України, і закликав РФ повернутися до дипломатичних переговорів. За його словами, Японія готова вжити додаткових кроків у разі погіршення ситуації.
https://www.reuters.com/world/japan...tent&utm_medium=trueAnthem&utm_source=twitter https://www.reuters.com/world/japan...tent&utm_medium=trueAnthem&utm_source=twitter
 

Вкладення

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Міністр національної оборони Канади Аніта Ананд повідомила, що в Україну прибув другий літак із військовою допомогою.

Про це написала міністр на своїй сторінці у Твіттері...
"Сьогодні наші Збройні Сили Канади здійснили другу доставку летальної військової допомоги для підтримки наших українських партнерів. Подальше вторгнення Росії до суверенної держави абсолютно неприйнятне, і ми продовжуватимемо підтримувати Україну, оскільки країна захищає свій суверенітет та незалежність", - написала Ананд.
Снимок.PNG

FMPnwAQWUAIfYKr.jpg
FMPnwAOWYAcCPxj.jpg
FMPnwAPXMAYPZsU.jpg
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Глава МЗС України Дмитро Кулеба під час зустрічі із держсекретарем США Ентоні Блінкеном обговорив питання надання додаткової військової допомоги нашій країні. Зокрема, йшлося про ленд-ліз для України.

Про це повідомив Кулеба під час брифінгу за підсумками зустрічі із Блінкеном.
"Сьогодні ми провели переговори з Блінкеном з приводу заходів, які потрібно вжити, щоб підвищити нашу обороноздатність. Йдеться про програму, схожу на ленд-ліз, яка допоможе підвищити рівень нашої стійкості і підвищить можливість захищати себе", - заявив Кулеба.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Під час візиту до Сполучених Штатів Америки міністр закордонних справ України обговорив подальше практичне зміцнення обороноздатності нашої держави із міністром оборони США Ллойдом Остіном.

Як зазначається, керівник американського оборонного відомства висловив непохитну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України та запевнив у готовності США до подальшого нарощування військово-технічної співпраці з Україною. Міністр закордонних справ висловив вдячність США за підтримку України та зміцнення наших Збройних Сил.
"Сторони обговорили практичні кроки задля захисту України, зокрема розвитку співпраці у галузях протиповітряної та протиракетної оборони. Дмитро Кулеба поінформував міністра оборони США щодо формування в Україні територіальної оборони та висловив сподівання на тісну співпрацю задля її розвитку", - йдеться у повідомленні.
Сторони погодили продовження консультацій та контактів на вищому військово-політичному рівні.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон анонсував запровадження санкцій щодо Росії, подібних до тих обмежувальних заходів, які запровадили США, Великобританія, Канада та Євросоюз...

За словами Моррісона, перші санкції стосуватимуться конкретних осіб - вісьмох членів Ради безпеки РФ, відповідальних за останні дії Росії, і включатимуть заборону на відвідування Австралії та фінансові обмеження. Більш широкі обмежувальні заходи будуть націлені на українські регіони, що контролюються контрольованими РФ сепаратистами, і торкнуться транспортних, енергетичних, телекомунікаційних та нафтогазових підприємств у самопроголошених "республіках". Крім того, під санкції потраплять російська державна корпорація "ВЕБ.РФ" та кілька банків. Після першого пакету заходів будуть і інші, "це лише початок процесу", підкреслив глава уряду Австралії.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Ну що друзі, я так міркую, що починається цікава подія... ;)

Американские бомбардировщики передали сигнал для России...

274302251_5273026426055516_247172740555656569_n.jpg
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Байден сейчас:

Путин - агрессор, он выбрал войну
Путин разрушил все то хорошее, что мы с нашими Западными партнерами так долго строили в вопросе переговоров, взаимопомощи и попытках снизить напряжение
США вводят мощные санкции и экспортные ограничения против России: “Мы ограничим способность властей России действовать в долларах, евро, фунтах, йене…
Введены санкции против банков, которые владеют активами на триллион долларов, и отключим банки от финансовой системы, включая ВТБ, у которого 250 млрд долларов активов”. Новые санкции ограничивают экспорт высокотехнологичной продукции в Россию, затронут в том числе космическую отрасль.
Эти санкции США коснутся бондов крупнейших российских госкомпаний.
Американские нефтяные компании не должны пользоваться моментом и задирать цены. Мы ведем переговоры с крупнейшими производителями нефти.
Отключение от SWIFT станет следующим шагом, но санкции, которые мы накладываем на банки, сильнее даже чем отключение от SWIFT.
 
Зверху