Украинское и международное воздействие на Россию.

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Вашингтон має намір надати Києву патрульні катери

Конгрес Сполучених Штатів Америки був повідомлений про плани Міністерства оборони щодо нового постачання Україні військового озброєння на 125 млн доларів. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на телеканал CNN. За даними джерел видання у Конгресі та Білому домі, мова йде про половину першого траншу військової допомоги Україні в розмірі 250 млн доларів.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Украина, Нидерланды, Бельгия, Малайзия и Австралия, которые являются членами Совместной следственной группы по делу сбитого самолета MH17, официально сообщили генсеку ООН и президенту Совбеза ООН о начале 9 марта судебного процесса в Нидерландах по этому делу.
Об этом рассказал в комментарии Укринформу представитель Постоянного представительства Украины при ООН Олег Николенко.
Он также предоставил копию документа, отправленного генеральному секретарю ООН и президенту Совета Безопасности Организации.
"Начало уголовного судебного разбирательства 9 марта 2020 года является важной вехой для установления истины и достижения справедливости для жертв рейса MH17 и их близких, а также привлечения к ответственности лиц, ответственных за сбитый самолет MH17", - говорится в официальном письме.
Как отмечается в документе, Австралия, Бельгия, Малайзия, Нидерланды и Украина имеют полную уверенность, что судебный процесс "будет способствовать достижению справедливости в соответствии с самыми высокими международными правовыми стандартами профессионализма и независимости". При этом напоминается, что резолюция Совета Безопасности 2166 требует, чтобы все причастные к уничтожению гражданского самолета понесли ответственность.
( Collapse )
Как сообщалось, судебное заседание в Нидерландах состоится на основании доказательств, собранных Совместной следственной группой с участием правоохранительных органов Австралии, Бельгии, Малайзии, Нидерландов и Украины. JIT с 2014 года проводит независимое международное уголовное расследование по факту сбитого фашистскими российскими силами над Украиной самолета Малазийских международных авиалиний.
Пассажирский Boeing-777 "Малайзийских авиалиний", выполнявший рейс МН17 из Амстердама в Куала-Лумпур, был сбит вооруженными силами РФ над оккупированным Донбассом 17 июля 2014 года. На борту лайнера находились 283 пассажира и 15 членов экипажа, все они погибли.
Международная следственная группа сообщила, что самолет рейса MH17 был сбит зенитно-ракетным комплексом "Бук", который принадлежит 53-й зенитно-ракетной бригаде ПВО российских вооруженных сил, дислоцированной в Курске.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Вашингтон має намір надати Києву патрульні катери

Конгрес Сполучених Штатів Америки був повідомлений про плани Міністерства оборони щодо нового постачання Україні військового озброєння на 125 млн доларів. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на телеканал CNN. За даними джерел видання у Конгресі та Білому домі, мова йде про половину першого траншу військової допомоги Україні в розмірі 250 млн доларів.
В рамках нового пакету допомоги від США Україна отримає від США патрульні катери типу Mark VI
Про це виданню CNN розказало джерело у законодавчому органі США, повідомляє Defense Express з посиланням на УМП.
ВМС ЗС України отримають катери в рамках військової допомоги від США, перша частина з якої у 125 млн включає як патрульні катери типу Mark VI, так й іншу допомогу.
Патрульні катери Mark VI (MK VI) здійснюють операції в затоках, річках, бухтах і прибережних ділянках моря. Їхнє головне завдання — забезпечення безпеки торговельних портів, об’єктів морської інфраструктури і підтримка операцій основних сил ВМС.
Патрульні катери MK VI можуть мати різні конфігурації обладнання:
• десантно-штурмову
• протидиверсійну
• протимінну
Катери типу MK VI мають п’ять сидінь у рубці і додаткові тринадцять сидінь у основній частині надбудови для розміщення вісімнадцяти осіб. Конструкція сидінь дозволяє знижувати рівень удару.
Як правило катери типу MK VI комплектуються двома командами по п’ять осіб, плюс 8 осіб з доглядової групи (усього 18 осіб). Команда з десяти осіб зазвичай складається з командира катера, двох рульових, двох механіків, двох операторів озброєння та двох стрільців.
200307_Kater_2.jpg
200307_Kater_1.jpg
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Державний спецекспортер ДГЗП "Спецтехноекспорт" імпортував зі США чергову партію парашутних систем Т-11 виробництва Airborne Systems North America на 4,3 млн доларів

Про це повідомляє Defense Express з посиланням на Ukrainian Military Pages.
Зокрема у листопаді 2019 року було придбано 260 парашутних систем цього типу.
Минулого року парашути Т-11 були офіційно допущені до експлуатації в ЗС України (Десантно-штурмових військах), разом із парашутними системами Intruder RA-360, Hi-5 та керованими системами точного повітряного десантування вантажів MicroFly II та FireFly.Це вже не перша партія – у квітні "Спецтехноекспорт" повідомив про виконання контракту з постачання неназваної кількості парашутних систем спеціального призначення та керованих систем десантування вантажів Airborne Systems North America, в інтересах ДШВ ЗСУ.

 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
"Спецпідрозділ ЗСУ пройшов сертифікацію і вперше заступить на бойове чергування у складі Сил швидкого реагування НАТО", - Пристайко.

Сертифікація українського спецпідрозділу для участі в операціях Сил швидкого реагування НАТО - це доказ того, що взаємосумісність між Україною і НАТО зростає. Про це повідомив Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Вадим Пристайко, передає Цензор.НЕТ.
"Взаємосумісність між Україною та НАТО зростає, як і рівень довіри. Яскравий доказ - сертифікація українського спецпідрозділу для участі в операціях Сил швидкого реагування НАТО. І це лише початок. Україна є надійним партнером Альянсу у боротьбі за мир та безпеку", - написав він у Twitter у середу.
Як повідомляє Офіс віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції у відеоролику, спецпідрозділ ЗСУ пройшов сертифікацію на участь в операціях Сил швидкого реагування НАТО (NRF) у 2019 році.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
США надають Україні 1,2 млн доларів на медичну та гуманітарну допомогу для протидії коронавірусу.
Про це повідомило у фейсбуці посольство України в США.
Ці гроші буде спрямовано на підготовку лабораторних систем для виявлення захворювання на коронавірус, надання технічної підтримки в питаннях реагування та інформування щодо ризиків поширення COVID19 тощо.
Україна не єдина в списку країн, яким США виділяє кошти. Всі вони почнуть отримувати допомогу з 3 квітня.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Європейський Союз виділив Україні пакет допомоги у розмірі 80 млн євро на підтримку української системи охорони здоров’я, економіки та тих, хто найбільше постраждав від кризи.
Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.
"ЄС виділив пакет допомоги у розмірі 80 млн євро (майже 2,5 млрд грн), який буде спрямований на підтримку української системи охорони здоров’я, економіки (зокрема малих і середніх підприємств) та тих, хто найбільше постраждав від кризи", - написав Шмигаль.
"Ми повинні продемонструвати єдність та активізувати нашу співпрацю, щоб спільно подолати поточні виклики! Вдячні представникам Європейського Союзу за підтримку дій Уряду в боротьбі з розповсюдженням COVID-19", - додав він.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
НАТО планує посилити політичну та практичну підтримку України.

Про це заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг у середу, 1 квітня, анонсуючи відеоконференцію міністрів закордонних справ країн НАТО, заплановану на наступний день.
"Я очікую, що міністри погодять новий пакет підтримки Грузії та України, аби ще більше посилити наше партнерство, включно з навчаннями у регіоні Чорного моря, який є стратегічно важливим для НАТО", - заявив Столтенберг, повідомляє кореспондент DW.
Генсек НАТО уточнив, що йдеться про додаткові заходи до того пакету підтримки, який Альянс уже надає Україні та Грузії. "Йдеться про навчання, про участь у різних програмах, тренування та навчальних програмах, які надаються НАТО. Це показує, що ми крок за кроком робимо більше разом та крок за кроком НАТО надає більше допомоги та підтримки", - зазначив Столтенберг, говорячи про допомогу Грузії.
Планувалося, що на початку квітня міністри закордонних справ країн НАТО зберуться на дводенне засідання в Брюсселі. Утім, через пандемію коронавірусу, замість цього пройде одна відеоконференція захищеними каналами зв'язку після обіду 2 квітня. Це - вперше за понад 70-річну історію НАТО, коли засідання міністрів проведуть не за фізичної присутності учасників, а віртуально. Реакція на кризу, спричинену коронавірусом, буде головною темою відеоконференції.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Нові ініціативи Північноатлантичного альянсу у відносинах з Україною і Грузією зміцнять їх сумісність з НАТО.
Про це йдеться в письмовій відповіді пресофісу НАТО на запит Укрінформу щодо подробиць пакету заходів, прийнятого в четвер на телеконференції міністрів закордонних справ країн Північноатлантичного альянсу.
"Міністри закордонних справ НАТО прийняли подальші ініціативи, які зміцнюють партнерство з Грузією і Україною. Це є частиною відповіді НАТО на розвиток ситуації з безпеки в Чорноморському регіоні. Грузія зможе брати участь в проєктах, які були запропоновані Україні - таких як Регіональна програма безпеки авіаційного простору ( Regional Airspace Security Programme) і платформа НАТО - Україна з протидії гібридної війні (NATO-Ukraine Platform on Countering Hybrid Warfare)", - йдеться в повідомленні.
Крім того, Україна зможе брати участь у заходах Школи з розбудови оборонних інституцій (Defence Institution Building School) і в діяльності Спільного центру навчання і оцінки НАТО - Грузія.
"Ми також збільшимо участь обох країн у навчаннях, які відбуваються під егідою країн-союзниць і НАТО в регіоні Чорного моря, для розвитку можливостей і взаємосумісності", - йдеться в повідомленні.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Посольство США в Україні передало ЗСУ партію спеціальних машин на базі позашляховиків Toyota Land Cruiser 70.
Точна кількість машин не називається, але по фото мова йде про щонайменше спеціалізованих 5 автомобілів, котрі були сфотографовані.Ці машини надійшли в рамках технічної допомоги від США. На початку 2017 року Україна вже отримала 43 нових позашляховика Toyota Land Cruiser 70.

 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Президент США Дональд Трамп вніс кандидатуру генерал-лейтенанта у відставці Кейта Дейтона на посаду посла в Україні.
Про це повідомила пресслужба Білого Дому.
"Кейт Дейтон з Вашингтона буде надзвичайним і повноважним послом Сполучених Штатів Америки в Україні", - сказано в повідомленні.
Дейтон зараз є директором Центру ім. Джорджа Маршалла в Німеччині. Він також одночасно є старшим радником з питань оборони США в Україні.
Раніше Кейт Дейтон служив військовим аташе в посольстві в Росії.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Президент США Дональд Трамп вніс кандидатуру генерал-лейтенанта у відставці Кейта Дейтона на посаду посла в Україні.
Про це повідомила пресслужба Білого Дому.
"Кейт Дейтон з Вашингтона буде надзвичайним і повноважним послом Сполучених Штатів Америки в Україні", - сказано в повідомленні.
Дейтон зараз є директором Центру ім. Джорджа Маршалла в Німеччині. Він також одночасно є старшим радником з питань оборони США в Україні.
Раніше Кейт Дейтон служив військовим аташе в посольстві в Росії.
Американський сенатор-республіканець Роб Портман привітав рішення президента США Дональда Трампа висунути генерал-лейтенанта у відставці Кіта Дейтона на посаду посла США в Україні.
Дейтон є справжнім патрітом та другом Україні, написав Портман у Twitter. Сенатор заявив, що підтримає кандидатуру Дейтона під час затвердження в Сенаті. "Приємно, що генерал-лейтенанта Кіта Дейтона висунуто на посаду нового посла США в Україні. Він справжній патріот та друг України. Я з нетерпінням очікую на можливість підтримати його кандидатуру", - наголосив Портман.
Колишній посол Канади в Україні Роман Ващук назвав Дейтона «справжнім професіоналом, добре знайомим з політичною та військовою ситуацією в Україні». Дейтон, який з 2010 року очолює аналітичний центр Джорджа Маршалла у Німеччині, раніше 40 років служив у Сухопутних силах США і завершив службу генерал-лейтенантом. Дейтон також є військовим радником США для України в сфері оборони. У повідомленні Білого дому зазначається, що Дейтон в ході своєї кар‘єри служив координатором США з питань безпеки між Ізраїлем та Палестинською владою, директором з питань стратегічного планування в штабі Сухопутних сил у Пентагоні, Директором з операцій Агенції оборонної розвідки та Аташе з питань оборони в Росії. Міністр закордонних справ Україні Дмитро Кулеба привітав висунення кандидатури Дейтона на посаду посла США в Україні і заявив, що вже зустрічався з генералом, коли той був оборонним радником в Україні. В своєму повідомленні у Twitter Кулеба назвав взаємодію з Дейтоном «чудовою». Посольство США в Україні працює майже рік без посла, після того, як з цієї посади було відкликано Марі Йованович в травні 2019 року. Відкликання посла розглядалось під час слухань в рамках імпічменту Дональда Трампа. Під час свідчень в Конгресі, Йованович заявляла, що її відкликання супроводжувалось кампанією впливу з метою заплямувати її репутацію.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Посол України в США Володимир Єльченко повідомив про закупівлю трьох нових партій озброєнь для армії.
Україна до кінця 2020 року планує замовити та отримати з США три великих партій озброєння для війська. Про це повідомив посол України в США Володимир Єльченко в інтерв’ю виданню "День".
"Минулого року в нас був перший випадок прямої закупівлі Міноборони України в США протитанкових комплексів Javelin... Наскільки я знаю, зараз готується домовленість про продовження таких закупівель. Є ще деякі інші типи озброєнь, які особливо важливі сьогодні на Донбасі, на сході України для нашого захисту. Йдеться щонайменше про три великі партії і я не буду конкретизувати, але це робиться і, думаю, що ці закупівлі будуть зроблені протягом цього року", - повідомив Володимир Єльченко.
Україна також може отримати деяки види озброєння у виді допомоги від США, яка буде направлена на посилення Військово-морських сил.
Окрім катерів типу Island, два з яких вже були поставлені до України восени минулого року, а ще три мають надійти до кінця року, мова йде про катери типу Mk VI.
"Ще наприкінці минулого року було розуміння, принаймні між Пентагоном і Міністерством оборони України, що пріоритетом цього року має бути підсилення безпеки на морі. Саме в акваторії Азовського і Чорного морів. І тому йшлося про кораблі Mark VI. Левова частка коштів, які виділяються на допомогу Україні, піде на фінансування поставок саме Військово-морським силам ЗСУ", - додав Посол України в США.
Mark VI - найновітніший патрульний катер, який стоїть на озброєнні ВМС США з 2016 року. Він призначений для захисту прибережної акваторії, розвідки та підтримки сил спеціальних операцій. Цей катер з тоннажем у 72 т розвиває швидкість до 45 вузлів (біля 83 км/год) та має автономність ходу у 1100 км. Екіпаж Mark VI - 10 моряків та до 8 бійців десанту.
Mark VI оснащується двома 25-мм автоматичними гарматами Mk 38 Mod 2 з дистанційним управлінням, сучасними системами спостереження та виявлення противника. Окрім того патрульний катер інтегровано до автоматичної системи управління військами C4SI.
Також у планах виробника цих катерів, SAFE Boats International, оснастити Mark VI малогабаритними високоточними ракетами BGM-176B Griffin з лазерною головкою самонаведення.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Президент США Дональд Трамп у четвер, 14 травня, вніс у Сенат кандидатуру Кіта Дейтона як нового американського посла в Україні.
Раніше відставний генерал-лейтенант Дейтон обіймав посаду військового аташе в посольстві США в Росії.
Дейтон вийшов у відставку 2010 року. Зараз він очолює Європейський центр з вивчення питань безпеки імені Джорджа Маршалла в німецькому місті Гарміш-Партенкірхен. Кіт Дейтон також є американським радником з питань оборони в Україні. Крім англійської, володіє російською та німецькою мовами.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
U.S. Embassy Kyiv Ukraine
Попри COVID19, ми продовжуємо надавати Україні допомогу в галузі безпеки! Цього тижня Відділ оборонного співробітництва отримав пристрої нічного бачення, тепловізори, рації та медичне обладнання загальною вартістю понад 25 мільйонів доларів для використання у зоні ООС. США рішуче стоять на боці України у підтримці її суверенітету та територіальної цілісності перед лицем російської агресії.
 

Вкладення

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Курт Волкер придумал, как отбить охоту у Кремля оккупировать территории соседей.

Бывший спецпредставитель Госдепа США в Украине Курт Волкер придумал план, который лишит Россию стимула оккупировать территории соседей. Он состоит в том, что Украина должна стать членом НАТО. Экс-спецпредставитель Госдепа США в Украине Курт Волкер предложил изменить одну статью из Устава НАТО, чтобы сделать Россию более мирной. Такое заявление он сделал в ходе онлайн-дискуссии на "Киевском форуме безопасности". Волкер выразил уверенность, что оккупация территорий Украины, Грузии и Молдовы - эта попытка Москвы не пустить страны в НАТО. Он так же напомнил о 5-й статье Устава НАТО, согласно которой, нападение на одну страну является нападением на весь Альянс. Присоединение такой страны обязывает НАТО "автоматически" вступать в войну с Россией за освобождение захваченных земель. Чтобы разорвать этот "порочный круг", он предложил изменить вышеназванную статью Устава. В частности, по мнению Волкера, нужно включить в список исключений оккупированные территории для стран, которые стремятся стать членом НАТО. "Это должно лишить Россию стимулов для продолжения оккупации этих территорий", - высказал мнение бывший спецпредставитель Госдепа.

Источник: https://www.dialog.ua/ukraine/20793...fhT-6uhmua2y0GNeWuwP8GT7pxZtOHQZUUhZOzglZZR-w
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Пентагон уведомил Конгресс о том, что правительство Украины добилось необходимого прогресса в ключевых институциональных реформах, тем самым оправдав дополнительную военную помощь в размере 125 миллионов долларов, включая патрульные катера, вооруженные 30-миллиметровыми пушками с дистанционным управлением.

Об этом сообщает представитель министерства обороны США.
Это свидетельство того, что Киев добился успехов в противодействии коррупции, повышении прозрачности и усилении гражданского контроля, было необходимо по закону, чтобы позволить пакету помощи двигаться дальше. Пакет представляет собой вторую половину из 250 млн. долл. США, выделенных на содействие безопасности Украины, которые были ассигнованы Конгрессом в Законе об утверждении государственной обороны 2020 года.
Представитель Пентагона отказался комментировать в среду помощь, сославшись на политику департамента не комментировать пакеты будущих поставок вооружения, которые находятся на рассмотрении в Конгрессе. Новый пакет помощи включает мобильные радиолокационные системы, предназначенные для обнаружения и отслеживания, поступающего артиллерийского и ракетного обстрела, десятки машин скорой помощи, оборудование для безопасной связи, в том числе 100 «тактических планшетов» и два патрульных катера, последние из которых считается особенно важным, учитывая напряженность с Россией в Черном и Азовском морях.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Українські МіГ-29 та Су-27 супроводжували B-1B над Чорним морем.
Це була перша місія, коли бомбардувальники B-1B США супроводжувались українськими винищувачами Су-27 та МіГ-29. Політ також включав навчання інтеграції та сумісності з польськими F-16 та МіГ-29, а також румунськими винищувачами F-16 та МіГ-21, які забезпечували супровід до Чорного моря. Над Чорним морем американські бомбардувальники виконували політ разом з українськими та турецькими винищувачами. Rockwell B-1 Lancer – важкий бомбардувальник ВПС США стоїть на озброєнні з 1986 року. Це один з найбільших літаків свого класу в історії авіації.
Suprovid-ukrayinskymy-Su-27-ta-MiG-29-.jpg
101294855_3132681003461050_4035502020931616768_o.jpg
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Українські МіГ-29 та Су-27 супроводжували B-1B над Чорним морем.
Це була перша місія, коли бомбардувальники B-1B США супроводжувались українськими винищувачами Су-27 та МіГ-29. Політ також включав навчання інтеграції та сумісності з польськими F-16 та МіГ-29, а також румунськими винищувачами F-16 та МіГ-21, які забезпечували супровід до Чорного моря. Над Чорним морем американські бомбардувальники виконували політ разом з українськими та турецькими винищувачами. Rockwell B-1 Lancer – важкий бомбардувальник ВПС США стоїть на озброєнні з 1986 року. Це один з найбільших літаків свого класу в історії авіації.
Переглянути вкладення 574116 Переглянути вкладення 574117
Самолет-разведчик США выполнил боевую задачу вблизи Крыма.

Морской разведчик ВМС США P-8A Poseidon и самолет управления нанесением ударов британских Королевских ВВС Sentinel R.1 29 мая выполняли задание вблизи оккупированного Крыма, когда над Черным морем совершала полет пара американских стратегических бомбардировщиков B-1B Lancer. По имеющимся данным, разведчики P-8A Poseidon и Sentinel R.1 вылетели с авиабаз в Италии и Великобритании соответственно. Самолеты в пятницу утром, начиная с 7:30 мск, в течение около трех часов курсировали к западу от Крыма на расстоянии около 100 км от побережья. Именно в это время два американских стратегических бомбардировщика B-1B Lancer выполняли полет над Черным морем в сопровождении Украинских истребителей.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
 
Зверху