Украинское и международное воздействие на Россию.

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Військові інструктори Збройних сил Канади повертаються в Україну тренувати бійців після того, як змушені були згорнути свою місію через обмежувальні заходи у зв'язку з пандемією COVID-19.
Про це йдеться в повідомленні Збройних сил Канади (CAF) в Україні у Twitter.
"Солдати CAF прибудуть до України в середині червня, щоб відновити навчання на підтримку сил безпеки України.
Інструктори пробудуть на карантині упродовж 14 днів з метою захисту від COVID-19, перш ніж приєднатися до місії", - зазначається в повідомленні.
Наприкінці березня уряд Канади через коронавірус заявив, що зменшить із 200 до 60 свій контингент інструкторів в Україні в межах операції UNIFIER. Уся навчальна діяльність канадських сил в Україні була припинена у зв'язку з поширенням COVID-19.
Як повідомлялося, у рамках операції UNIFIER близько 200 канадських військовослужбовців із 2015 року проводять заняття з українськими військовими та представниками силових відомств. За цей час через канадське навчання пройшли понад 17 000 українських воїнів.
У межах навчальної операції UNIFIER Збройні сили Канади надають допомогу в нарощуванні потенціалу особового складу українських військ на підтримку зусиль України зі збереження суверенітету, безпеки та стабільності. Термін її роботи - до кінця березня 2022 року.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Конгресс США выделил Украине $250 млн военной помощи.

«Сегодня, 11 июня, в соответствии с рекомендациями Министерства обороны США, Конгресс утвердил пакет помощи Украине в сфере безопасности на 2020 финансовый год на сумму $ 250 млн по программе «Инициатива безопасности помощи Украине» (Ukraine Security Assistance Initiative, USAI)», — сообщила пресс-служба Министерства обороны Украины.
«Важное место в нем занимает поддержка Военно-морских сил Украины, что должно способствовать установлению стабильности и безопасности в Азово-Черноморском регионе», — добавляют украинские военные.
Министерство обороны и Вооруженные силы Украины поблагодарили американских партнеров за поддержку нашей страны в борьбе с российским агрессором и признание успешности реформ в секторе безопасности в рамках европейской и евроатлантической интеграции
Министр иностранных дел Дмитрий Кулеба назвал Вашингтон стратегическим партнером и настоящим другом Украины.
Напомним:
17 декабря 2019 года Сенат США одобрил законопроект о финансировании расходов на оборону на 2020 год общей суммой 738 млрд долларов. Среди других расходов документ предусматривает выделение 300 млн долларов военной помощи Украине, а также введение санкций против компаний, которые строят газопровод «Северный поток-2».20 декабря 2020 года президент США Дональд Трамп подписал оборонный бюджет Соединенных Штатов на 2020 год.В посольстве США в Киеве заявили, что выделение Соединенными Штатами 300 млн долларов военной помощи Украине подтверждает сильную двухпартийную поддержку США Украины.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Міністерство оборони США назвало "критично важливим" партнерство з Україною в оборонній сфері в процесі стратегічного протистояння Сполучених Штатів з Росією.

Про це йдеться в заяві Пентагону щодо затвердження для України $250 мільйонів в якості пакету оборонної допомоги на поточний фінансовий рік.
"Це ще раз підтверджує давню взаємодію у сфері оборони між США й Україною – критично важливим партнером на передовій стратегічного суперництва з Росією. Сполучені Штати залишаються непохитними у підтримці суверенітету й територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів", - заявили в американському оборонному відомстві.
При цьому в Пентагоні деталізували, що допомога Україні передбачає розширення оборонних летальних можливостей ЗСУ, а також поінформованості про ситуацію на морі. До того ж, вона спрямована на поліпшення систем моніторингу повітряного простору України, систем командування та контролю; на забезпечення кращої захищеності сухопутних військ та сил спеціальних операцій шляхом надання протибатарейних радарів й тактичної техніки.
Крім того, допомога передбачає підвищення рівня меддопомоги для військових, вдосконалення процедур евакуації, посилення кіберзахисту та стратегічних комунікацій з метою протидії операціям РФ.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Украина стала партнером расширенных возможностей НАТО.

Цель программы расширенных возможностей, в которой Украина получила членство, – поддержка и углубление сотрудничества союзников со странами-партнерами, которые внесли значительный вклад в операции и миссии под руководством НАТО, отметили в Альянсе.
12 июня Североатлантический совет – основной орган принятия политических решений НАТО – признал Украину членом программы расширенных возможностей (Enhanced Opportunities Partner, EOP), сообщила пресс-служба Альянса.
Этот статус является частью партнерской инициативы НАТО, цель которой – поддержка и углубление сотрудничества союзников со странами-партнерами, которые внесли значительный вклад в операции и миссии под руководством НАТО.
"Это решение признает значительный вклад Украины в миссии НАТО и демонстрирует неизменную приверженность Североатлантического союза партнерствам, несмотря на пандемию COVID-19", – сказала официальный представитель НАТО Оана Лунгеску.
В НАТО напомнили, что Украина участвовала в учениях Альянса, а также в операциях союзников в разных странах, в том числе в Афганистане и Косово.
"Союзники высоко ценят этот значительный вклад, который демонстрирует приверженность Украины евроатлантической безопасности", – сказано в заявлении.
Программу расширенных возможностей Альянс запустил в 2014 году. Кроме Украины, статус партнера по этой программе имеют Австралия, Финляндия, Грузия, Иордания и Швеция. У каждого из партнеров индивидуальные отношения с НАТО, основанные на областях, представляющих взаимный интерес, отметили в Альянсе.
Пресс-служба НАТО подчеркнула, что статус партнера расширенных возможностей не предоставляет Украине перспективы членства в Альянсе.
"Союзники продолжают поощрять и поддерживать Украину в ее усилиях по проведению реформ, в том числе в сфере безопасности и обороны, гражданского контроля и демократического надзора, а также в борьбе с коррупцией", – сказано в заявлении.
Присоединение к EOP дает Украине возможность обеспечить оперативное планирование на ранних стадиях кризиса, расширить диалог в сфере обмена разведданными, принимать участие в учениях, предусмотренных для участников данной программы, а также занимать должности в Международном военном штабе НАТО и других командных структурах Альянса. Украина называла получение членства в EOP своим ключевым краткосрочным приоритетом. Ранее предполагалось, что Североатлантический совет рассмотрит это решение в октябре 2020 года. Украина активизировала сотрудничество с НАТО в 2014 году на фоне аннексии Крыма Россией и вооруженного конфликта на Донбассе. В 2014 году Верховная Рада приняла закон, который предусматривает отказ Украины от политики "внеблоковости", а в 2019 году закрепила в Конституции положения о стратегическом курсе государства на приобретение полноправного членства в Европейском союзе и Организации Североатлантического договора. В 2018 году НАТО признал за Украиной статус страны-аспиранта – кандидата на членство в Альянсе.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Управління оборонного співробітництва посольства США в Україні отримало обладнання на понад $60 млн для передачі українським партнерам, включно з раціями, боєприпасами і ракетами Javelin.
Про це повідомило посольство США в Україні.
"Допомога США у сфері безпеки та співпраця з Україною під час COVID19 тривають! Вчора Управління оборонного співробітництва посольства США отримало обладнання на понад 60 мільйонів доларів для передачі українським партнерам, включаючи рації, боєприпаси та протитанкові ракети Javelin. США наполегливо стоять на боці України у підтримці її суверенітету та територіальної цілісності перед лицем російської агресії", - повідомило посольство США.
650x488.jpg
650x488 (1).jpg
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Державний департамент США схвалив можливий продаж уряду України до 16 патрульних катерів Mark VI і пов'язаного обладнання на загальну суму 600 млн доларів.
Про це повідомляється на сайті Агентства з військової співпраці і безпеки США. У повідомленні наголошується, що уряд України зробив запит на придбання 16 патрульних катерів Mark VI; 32 систем ведення вогню MSI Seahawk A2; 20 оптико-електронних та інфрачервоних радарів; 40 гармат MK44 і ін.
"Пропонований продаж підтримає цілі зовнішньої політики і національної безпеки США, поліпшивши безпеку країни-партнера, яка є силою політичної стабільності та економічного прогресу в Європі", - сказано в повідомленні. Зазначається, що Україна використовує судна для "захисту територіальних вод і захисту інтересів на морі". Підрядником угоди виступає компанія SAFE Boats International, Bremerton, WA.

original.jpg
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Совет ЕС в четверг продлил на год санкции против России, введенные в связи с незаконной аннексией Крыма.
Об этом сообщил глава МИД Дмитрий Кулеба.
"Сегодня Совет ЕС продлил до июня 2021 санкции против РФ за незаконную оккупацию Крыма. Благодарен за это решение. Надо повышать давление за нарушение прав человека, паспортизацию, запуск железнодорожного сообщения через Керченский пролив, незаконные голосования в Крыму". Санкции ЕС предусматривают запрет на импорт в ЕС товаров из Крыма и Севастополя; инвестиции в Крым или Севастополь; туристические услуги в Крыму и Севастополе, в частности, европейские круизные лайнеры не могут заходить в крымские порты; экспорт определенных товаров и технологий в Крым, в частности, в сфере транспорта, телекоммуникаций и энергетики. Срок действия действующих санкций ЕС в отношении Крыма завершался 23 июня.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Велика Британія передала гуманітарну допомогу для потреб ЗСУ.
18 червня, для потреб Збройних Сил України представники посольства Великої Британії передали гуманітарну допомогу. Як зауважила заступниця посла Великої Британії в Україні Пані Хелен Фейзі, надана допомога потрапить до військовослужбовців задіяних у районі проведення операції Об’єднаних сил Збройних Сил України. Серед допомоги, яку отримали військові медики, 40 000 медичних масок FM3ETIIR Nateen, 1000 трирівневих респіраторів KN95. Найближчим часом, ще надійдуть 50 термометрів безконтактних інфрачервоних класу ІІа, моделі RIDI.
"Ми раді, що маємо можливість допомогти українським військовим в боротьбі з коронавірусом", – сказав Сухопутний аташе при Посольстві Великої Британії в Україні майор Патрік Квачі.
650x340.jpg
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Управління оборонного співробітництва посольства США в Україні отримало обладнання на понад $60 млн для передачі українським партнерам, включно з раціями, боєприпасами і ракетами Javelin.
Про це повідомило посольство США в Україні.
"Допомога США у сфері безпеки та співпраця з Україною під час COVID19 тривають! Вчора Управління оборонного співробітництва посольства США отримало обладнання на понад 60 мільйонів доларів для передачі українським партнерам, включаючи рації, боєприпаси та протитанкові ракети Javelin. США наполегливо стоять на боці України у підтримці її суверенітету та територіальної цілісності перед лицем російської агресії", - повідомило посольство США.
Переглянути вкладення 577893 Переглянути вкладення 577894
Военные США подготовили к отправке в Украину груз по линии военной помощи, среди которого — ракеты для противотанковых комплексов Javelin для ВСУ.
Об этом говорится в опубликованном в воскресенье сообщении Транспортного командования США.
"Военнослужащие ВВС США, приписанные к авиабазе "Довер", грузят вооружение по линии иностранных военных продаж на самолет компании Atlas Air Worldwide, предназначенное для отправки в Украину", - сказано в сообщении. Кроме этого, в американском ведомстве подчеркнули, что Вашингтон остается "приверженным суверенитету и территориальной целостности Украины".
original.jpg
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Военные США подготовили к отправке в Украину груз по линии военной помощи, среди которого — ракеты для противотанковых комплексов Javelin для ВСУ.
Об этом говорится в опубликованном в воскресенье сообщении Транспортного командования США.
"Военнослужащие ВВС США, приписанные к авиабазе "Довер", грузят вооружение по линии иностранных военных продаж на самолет компании Atlas Air Worldwide, предназначенное для отправки в Украину", - сказано в сообщении. Кроме этого, в американском ведомстве подчеркнули, что Вашингтон остается "приверженным суверенитету и территориальной целостности Украины".
Переглянути вкладення 579016
Збройні сили України,сьогодні отримали від США ракети FGM-148E, які є однією з останніх модифікацій протитанкових ракет комплексу Javelin.
"16 червня 2020 року до України у рамках пілотного проєкту за програмою Уряду США "Міжнародні військові продажі" надійшла перша партія вантажу за контрактом, підписаним у грудні 2019 року, а саме - ракети до протитанкових ракетних комплексів "Джавелін" та допоміжне обладнання на загальну суму понад 27 млн доларів США", - повідомили в Міноборони.
Проєкт передбачає постачання для ЗСУ комплексу озброєння, його обслуговування та надання супутніх послуг з підготовки особового складу для надійної та ефективної експлуатації протитанкових комплексів упродовж всього життєвого циклу.
Постачання решти товарів військового призначення відповідно до домовленостей передбачено у 2021-2022 роках.
"Реалізація контракту на загальну суму понад 36,5 млн доларів США є значним кроком розвитку українсько-американського стратегічного співробітництва на підтримку обороноздатності України та відкриває нові перспективи до здійснення Міністерством оборони України прямих зовнішньоекономічних домовленостей у галузі озброєння та військової техніки з державами-партнерами", - заявили в Міноборони.
Javelin - головна протитанкова зброя армії і морської піхоти США. Вона дозволяє солдату або морському піхотинцю стріляти і швидко рухатися, оскільки ракета самокеровано прямує до цілі.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Проект оборонного бюджету США, який розглядає американський Сенат, передбачає розробку багаторічної стратегії американської підтримки українських збройних сил. Стратегія визначить прогалини, які необхідно закрити, а також пріоритети подальшої американської допомоги.

Про це йдеться у заяві сенатора США Роба Портмана, який є співголовою групи підтримки України в американському Сенаті.
До проекту оборонного бюджету США на 2021 рік закладено 250 мільйонів доларів оборонної допомоги Україні. Допомогу буде спрямовано на додаткове навчання, надання летального та нелетального військового спорядження а також дорадчі послуги для українського війська.
125 мільйонів доларів з цієї суми буде виділено на надання летальної зброї, що на 75 мільйонів доларів більше, ніж в 2020 бюджетному році, йдеться в заяві сенатора.
«Законопроект надсилає чіткий сигнал, що Америка підтримує народ Україні в боротьбі за демократичне, процвітаюче і незалежне майбутнє перед лицем російської агресії, - заявив Портман. - Українське військо хоробро відбиває російську агресію на Донбасі і має значні досягнення. Я вже давно виступаю за розвиток всеохопного багаторічного плану безпекової допомоги і мені приємно відзначити, що проект оборонного бюджету містить вказівку Державному департаменту та Міністерству оборони США продовжувати допомогати збройним силам України підвищувати свою професійність».
Виділення значної частини американської безпекової допомоги залежатиме від того, як втілюватимуться обороні реформи в Україні, включаючи посилення цивільного контролю за збройними силами, управління запасами та захист іноземних безпекових технологій.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Соединенные Штаты Америки предоставят Украине финансирование в размере $100 тыс. для борьбы с паводками в западных областях страны.
"Соединенные Штаты Америки поддерживают Украину в это трудное время сильных наводнений на Западной Украине. С помощью USAID американский народ предоставит новое финансирование в размере $100 тыс. для поддержки Украины в борьбе с этой гуманитарной катастрофой. Мы будем тесно сотрудничать с правительством Украины в обеспечении быстрого и эффективного использования этих средств, чтобы помочь жителям западной Украины преодолеть последствия этой гуманитарной катастрофы", - говорится в сообщении.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Естонія передає для українських військових 2400 пістолетів Макарова, які раніше були на озброєнні естонської армії, на прохання України.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє міністерство оборони Естонії.
"Сьогодні Міноборони відправляє в Україну партію 2400 пістолетів Макарова, щоб підтримати посилення обороноздатності країни", - зазначають у пресрелізі міністерства.
Зазначається, що зброю передають на прохання України.
"Триваюча російська агресія у Криму та на Сході України – неприйнятна, вона впливає на безпеку у всій Європі. Цією поставкою ми підтримуємо нашого союзника, який воює вже шостий рік", - зазначив міністр оборони Естонії Юрі Луйк.
Він додав, що Естонія також допомагає Україні з тренуванням бійців сил спецоперацій та військових медиків, а також – ділячись досвідом у сфері територіальної оборони та кібербезпеки.
Пістолети Макарова знімають з озброєння естонських військових у зв’язку з тим, що армія країни перейшла на інший калібр за стандартами НАТО, пояснив майор Рісто Партел. Водночас, зазначає він, вони є зручною і надійною зброєю.
Після прибуття в Україну пістолети надійдуть на озброєння Збройних сил.
Витрати на транспортування вантажу – близько 7 тисяч євро – візьме на себе Естонія.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
У Чорному морі стартували навчання "Сі Бриз 2020", в яких беруть участь вісім країн.
Про це повідомив командувач Військово-морських сил Збройних сил України контрадмірал Олексій Неїжпапа.
"Ці навчання ми проводимо з 1997 року між Україною і США, і для української сторони це один із головних інструментів вступу Військово-морських сил в НАТО. Цьогоріч в нашому навчанні беруть участь вісім країн. Крім України і Сполучених Штатів, це Болгарія, Грузія, Іспанія, Туреччина і Норвегія (і Румунія. - Ред.)", - сказав Неїжпапа в ході телефонного брифінгу в понеділок.
Він зазначив, що в зв'язку з пандемією коронавірусу були зменшені обсяги цього навчання до одного тижня.
"У навчаннях візьмуть участь понад 20 кораблів і літальних апаратів. Основна мета цього навчання - проведення міжнародної морської операції з безпеки в кризовому районі. Ви всі знаєте, що Чорне море, на жаль, давно вже перестало бути стабільним. Тому такі навчання як "Сі Бриз" або "Бриз" Болгарії є підтвердженням того, що Сполучені Штати і партнери, країни НАТО підтримують мир і стабільність в нашому чорноморському регіоні", - підкреслив командувач ВМС ЗСУ.
Також він вказав, що радий тому, що в навчаннях "Сі Бриз" вже традиційно бере участь тактична група НАТО.
"Це ще раз підкреслює, що країни НАТО і партнери підтримують рішення України про вступ до НАТО", - додав Неїжпапа.
Він повідомив, що протягом цього тижня буде проведено багато тренувань і навчань, зокрема з протиповітряної і протикорабельної оборони, порятунку на морі та інші.
Командувач 6-го флоту США віцеадмірал Юджин Блек наголосив, що Чорне море - це життєво важливий водний шлях, який є критичним для морської торгівлі і стабільності в Європі.
"Чорне море - це життєво важливий водний шлях. Він критичний для морської торгівлі і стабільності в Європі. Тому коли люди запитують, чому нації не Чорного моря беруть участь (в "Сі Бриз", - ред.), це тому що США, НАТО, союзники і нації-партнери усвідомлюють важливість не тільки підтримання стабільного і процвітаючого регіону Чорного моря, але і важливість можливості працювати разом і стримувати агресію супротивника", - сказав він.
За даними інформагентства Міноборони України "АрміяInform", в поточному році через пандемію коронавірусу міжнародні навчання серії "Сі Бриз" обмежаться тільки морською фазою із залученням авіації. Всі спільні заходи будуть розгортатися в акваторії Чорного моря без контакту особового складу. У процесі навчань кораблі країн-учасниць будуть проводити спільні тактичні маневри, тренуватися в організації зв'язку, протимінних дій, передачі вантажів на ходу. Екіпажі кораблів та катерів відпрацюють питання взаємодії з тактичної і морською авіацією, відпрацюють завдання операцій з морського перехоплення та догляду судна-порушника, виконають завдання щодо посилення охорони і оборони важливих об'єктів морської інфраструктури і море-господарського комплексу.
Міжнародні навчання триватимуть сім днів. У навчаннях запланована участь ракетного есмінця типу "Арлі Берк" USS Porter і патрульного протичовнового літака P-8 Poseidon ВМС США, а також кораблів постійної військово-морської групи НАТО, які вже прибули до Чорне море. Всього в "Сі Бриз-2020" планується залучити близько 2 тисяч осіб з дев'яти країн, в тому числі понад 20 кораблів, а також літаки і вертольоти.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Конгрессмены США поддержали выделение Украине $ 250 млн военной помощи.
Во вторник, 21 июля, в Палате представителей Конгресса США одобрили проект оборонного бюджета на следующий финансовый год, который начинается в стране с 1 октября. Проект включает финансовую помощь Украине, сдерживания России и обязывает правительство США ужесточить санкции в отношении российских газопроводов "Северный поток - 2" и "Турецкий поток". В бюджет заложили выделение $250 млн военной помощи для Украины. Кроме того, бюджетный проект предусматривает выделение почти $3,8 млрд на программу "Европейская инициатива сдерживания", направленную на сдерживание деятельности России.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба разом з главами МЗС Польщі та Литви домовився про створення "люблінського трикутника". Тепер співпраця трьох країн вийде на новий рівень.

Про це він заявив в опублікованому на Facebook відеоповідомлення під час візиту до польського Любліна.
"Сталася важлива подія в Любліні. Разом з міністрами закордонних справ Литви (Лінкявічюсом) і Польщі (Чапутовічем) ми створили "люблінський трикутник". Це новий формат регіонального співробітництва в Центральній Європі", – сказав він.
Кулаба зазначив, що зазвичай Україна намагається приєднатися до вже існуючих форматів, наприклад, до Вишеградської четвірки, Бухарестської дев'ятки, ЄС і НАТО. Він вважає, що Україна повинна не тільки намагатися приєднатися до того, що вже створено, але і самій створювати, і самій все більше залучатися до центральноєвропейських справ.
"Ми сьогодні дуже конкретно домовилися з міністрами Чапутовічем і Лінкявічюсом про те, що ми наповнимо "люблінський трикутник" змістом, конкретними проектами. Зокрема, будемо спільно протидіяти російській дезінформації, а наші партнери будуть підтримувати нас в європейській і євроатлантичній інтеграції. Це ще один крок України назад до Європи", – додав міністр.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Очень интересное видео выступления президента Александра Лукашенка...
Президент Беларуси Александр Лукашенко поручил пригласить в Беларусь генеральных прокуроров России и Украины для разбирательства в ситуации с задержанными боевиками. Об этом глава государства заявил на совещании об обеспечении безопасности избирательной кампании.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Американська делегація відвідала 24 обмр ЗСУ в ООС.

У вівторок, 11 серпня, з робочим візитом 24-ту окрему бригаду імені короля Данила відвідала делегація Сполучених Штатів Америки. Про це інформує пресцентр військової частини. Зазначається, що у складі делегації був військовий аташе при посольстві США в Україні Пол Шмітт та його помічник майор Джейсон Сайлер. “В ході брифінгу командування частини ознайомило партнерів з поточною безпековою та оперативною ситуацією в районі проведення операції Об’єднаних сил”. Зазначається, що також були обговорені питання подальшого стратегічного співробітництва та взаємодії.
24-1.jpg
24-2.jpg
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Генерал США рассказал, что Украина должна делать в противостоянии с Россией
Американский генерал Бен Ходжес считает, что Украине нужно построить хорошие отношения с другими странами в регионе - Румынией, Грузией, Молдовой, Польшей, Турцией. Это даст не только безопасность, но и дипломатию, и экономику.Об этом рассказал бывший командующий войсками США в Европе в 2014-17 годах, ветеран войн в Ираке и Афганистане Бен Ходжес.
Сотрудничество также потребуется для того, чтобы Россия не могла использовать Крым для каких-либо коммерческих целей - ни одному российскому кораблю не разрешить идти из Крыма в любой другой европейский порт.Также надо обеспечить полную свободу Одессы от российского влияния."По моей информации, многие компании, ведущие работы на портовых сооружениях Одессы, на самом деле российские. Как можно так делать?! Я имею в виду, что это рана, это уязвимость, нанесенная самим себе", - заявил он.Генерал советует также повысить устойчивость своих институтов и инфраструктуры, наращивать силу везде и никогда не признавать разделение Донбасса, аннексию Крыма.
"Пока Россия продолжает блокировать или нарушать движение через Керченский пролив, как вы сохраните жизнеспособность Мариуполя и Бердянска? А если улучшить ж/д сообщение от тех мест до Одессы, превратить уязвимость в силу?", - говорит он.Он настаивает, чтобы Украина приложила особые усилия к флоту.
"Дело не только в кораблях. Это об инфраструктуре, это о тренировках. Украине стоит инвестировать в то, что мы называем морскими беспилотными системами, "дронами для воды", - заявил генерал.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Туреччина готова вкласти кошти та самостійно побудувати новітнє підприємство для виробництва в Україні безпілотників.

Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр - Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський під час прес-конференції в "Укрінформі", які відбулася сьогодні, 23 жовтня.
Мова йде про ударні дрони Bayraktar TB2 та інші види БПЛА, які розроблені та виробляються турецькою компанією Baykar Makina, з якою "Укрспецекспорт" у 2019 році створив спільне підприємство Black Sea Shield."Турецька сторона готова зробити інвестицію. Вони попросили їм знайти в Україні майданчик з певними вимогами, на якому вони побудують підприємство для виробництва БПЛА силами українських фахівців. Це підприємство буде мати право продавати свою продукцію, як на вітчизняний ринок, так і за кордон спільно з турецькими партнерами. Зараз ми проводимо пошук цього майданчика, який задовольнить всі вимоги турецької сторони", - повідомив Олег Уруський.Зазначимо, як раніше повідомляв Defense Express, Збройні Сили України запланували придбати від 6 до 12 комплексів Bayraktar TB2, тобто до 48 дронів і їх збирання мали виконувати саме в Україні, що дозволить знизити ціну на 35%.Додамо, що окрім Bayraktar TB2 компанія Baykar Makina веде розробку більш потужного дрона Akinci, в якому застосовуються українські двигуни, а також безпілотника винищувача. Тому цілком можливе розгортання виробництва цих та інших розробок в тому числі і на території України.
 
Зверху