Украинское и международное воздействие на Россию.

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Государственный секретарь США Энтони Блинкен заверил президента Зеленского в том, что Штаты будут поддерживать украинскую энергетическую безопасность.

Об этом говорится в сообщении, опубликованном на сайте Госдепа США.
"Госсекретарь Блинкен подтвердил непоколебимую поддержку США суверенитета, независимости и территориальной целостности Украины", - сказано в сообщении.
В нем отмечается, что глава Госдепа приветствовал шаги Украины по борьбе с коррупцией. А также "подчеркнул, что вместе с нашими союзниками и партнерами Соединенные Штаты будут продолжать укреплять энергетическую безопасность Украины, в том числе за счет снижения рисков, связанных с трубопроводом "Северный поток-2".
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
США продовжуватимуть надавати військову підтримку Україні, у тому числі летальну зброю для захисту від російської агресії.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен на пресбрифінгу після підписання Хартії стратегічного партнерства між Україною і США...
"Ми продовжуємо надавати допомогу в забезпеченні безпеки, якої потребує Україна, включаючи летальну оборонну зброю для захисту від будь-якої російської агресії. Це життєво важливий аспект нашої підтримки і допомоги, щоб переконатися, що Україна має засоби для захисту", - сказав Блінкен. Держсекретар додав, що США тісно співпрацюють з європейськими партнерами, "щоб переконатися, що всі зосереджені на заклопотаності, яку ми відчуваємо з приводу можливості відновлення російської агресії, яка ґрунтується на повідомленнях про незвичні пересування російських сил поблизу кордону України, і що ми координуємо наші дії, діємо в унісон".
За словами Блінкена, це питання порушувалося під час саміту в Римі наприкінці жовтня, коли президент Джо Байден зібрав канцлера ФРН Ангелу Меркель, президента Європарламенту Мартіна Шульца, президента Франції Еммануеля Макрона та прем’єр-міністра Бориса Джонсона, "щоб зосередити увагу всіх на наших спільних проблемах".
Сполучені Штати демонструють свою підтримку України на різних рівнях, шляхом надання різних видів допомоги, додав держсекретар.
Він нагадав, що загалом починаючи з 2014 року США надали Україні понад 409 млрд доларів, поточного фінансового року Конгрес виділив на прохання Білого дому більш як 400 млн доларів.
 

PirotehniK

ветеран форуму
надійна команда
Можливо нарешті збудуться вологі мрії мальчіков в трьохлєтніх трусіках про темношкірих найманців, які воюють на боці ЗСУ.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
За даними агентства Bloomberg, США попередили своїх європейських партнерів, що Росія може планувати вторгнення в Україну.

"Оскільки Вашингтон уважно стежить за нарощуванням російських військ біля кордону з Україною, офіційні особи США поінформували своїх колег з ЄС про побоювання з приводу можливої військової операції", – зазначає агентство.
Повідомляється, що оцінки Вашингтона ґрунтуються на інформації, якою американська сторона ще не поділилася з ЄС. За словами знайомих з думкою Білого дому чиновників, дана інформація підкріплена загальнодоступними доказами.
Наближений до Кремля співрозмовник Bloomberg спростував побоювання: "Росія не має наміру зараз розпочинати війну з Україною, але Москва має продемонструвати, що готова застосувати силу у разі потреби".
Ще один чиновник також заявив агентству, що "наступ малоймовірний": "Оскільки російські війська зіткнуться з громадським опором у Києві та інших містах, але є план реагування на провокації з боку України".
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Helgi Sharp
Британия готова отправить в Украину 600 бойцов спецназа.
"От 400 до 600 военнослужащих готовы. Их оборудование упаковано, и они готовы прилететь в Украину и либо высадиться, либо приземлиться на парашютах", – пишет Mirror. Издание отмечает, что бойцы прошли специальное обучение на случай разных вариантов развития событий. Речь идет о переброске солдат "Особой воздушной службы" (SAS), Полка специальной разведки Британии, а также медиков, инженеров, связистов и бойцов шестнадцатой десантной штурмовой бригады. Причем бригаду предупредили, что может потребоваться развертывание в кратчайшие сроки. Десантники могут оказаться на территории Украины в течение 36 часов с момента, когда им дадут "зеленый свет".
Mirror указывает, что начальник штаба обороны Великобритании генерал сэр Ник Картер оценил риск начала войны с Россией "из-за случайности" как очень высокий – выше, чем когда-либо со времен холодной войны.
Ещё напомню, что во время последних переговоров Байдена и Джонсона, американский президент по сути делегировал Лондону проведение согласованной оборонной политики двух стран по отношению к Украине. Так что появившаяся информация похожа на правду, а её утечка в прессу могла быть согласована с властями. Повторю свой главный тезис: никто из иностранцев не планирует отдавать жизни своих солдат за Украину - для острастки Путина достаточно сил сдерживания и демонстрация того, что НАТО не оставит Украину наедине с ним. Главное, чтобы этому не помешал наш горе-гарант.

257221753_1151782031892788_53250357326283193_n.jpg
 
Останнє редагування:

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Держсекретар США Ентоні Блінкен обговорив з міністром закордонних справ Франції Жан-Івом Ле Дріаном повідомлення про військову діяльність Росії в Україні та поблизу її кордонів, повідомляє представник держдепу Нед Прайс.

"Державний секретар Ентоні Блінкен учора розмовляв з міністром закордонних справ Франції Жан-Івом Ле Дріаном, щоб обговорити повідомлення про російську військову діяльність в Україні та поблизу неї, а також незмінну рішучу прихильність до суверенітету та територіальної цілісності України", - йдеться в повідомленні Прайса, розповсюдженому держдепом.
Крім того, Блінкен і Ле Дріан обговорили спільні зусилля щодо ядерної програми Ірану.
Раніше прес-секретар Пентагону Джон Кірбі повідомив, що у США стурбовані переміщенням російських військ поблизу кордону з Україною та закликають Москву прояснити свої наміри.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
В США и ЕС обсуждают возможные ответные меры, если президент России Владимир Путин предпримет военные действия против Украины.

В частности, новые санкции против Москвы и последующая помощь Киеву в обеспечении безопасности, пишет Bloomberg.
Высокопоставленные американские чиновники предложили идею пакета мер в ходе обсуждений с европейскими коллегами, сообщив им, что администрация президента США Джо Байдена уже разрабатывает разные варианты противодействия возможным действиям России, по словам людей, знакомых с ходом обсуждений.
Планировка находится на ранней стадии внутри США, и потребуется больше обсуждений, прежде чем искать поддержку других стран. Обсуждение новых мер против Москвы происходит после того, как американские чиновники забили тревогу по поводу того, что Россия, возможно, рассматривает возможность вторжения в Украину, поскольку между РФ и Европейским союзом возникла напряженность по всем вопросам – от мигрантов до поставок энергоносителей.
Кремль отрицает какие-либо подобные намерения. По словам двух собеседников, возможные меры также направлены на то, чтобы удержать Путина от дальнейшей агрессии в отношении Украины, дав понять, что будет дан сильный и скоординированный ответ.
Однако источники издания отказались уточнить, какие именно меры могут быть включены, но, учитывая, что жесткие санкции уже наложены на многие части российской экономики, включая ее оборонный и финансовый секторы, одной из атакуемых областей может стать энергетика.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Sharp`s

В американських ЗМІ з`явилась інформація, що Байден може знов збільшити надання розвідувальних даних Україні (нагадаю: з приходом до влади Зеленського обсяг надання таких даних був скорочений).
Оскільки близько 100 000 російських військових зараз зосереджено на східному кордоні України, адміністрація Байдена має намір надати Києву військову розвідку.
ЗМІ зазначають, що такий крок означатиме значне збільшення військової допомоги, а також підкреслить рішучість Байдена протистояти зусиллям Москви залякати або відновити свій контроль над Україною. Надання військової розвідки включатиме обмін зображеннями та аналіз збільшення російської армії з супутників і безпілотників США, що дасть українцям чітке уявлення про російські сили, які зосереджені на кордоні та позиціях.
Все це добре, але не потраплятиме через Єрмака до росіян інформація про рівень обізнаності щодо їх намірів - ось у чому питання.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
У разі потреби Вашингтон знайде способи забезпечити територіальну цілісність та суверенітет України.

Про це заявила тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін.
За словами Квін, нарощування російських військ біля українських кордонів Вашингтон обговорює із союзниками та партнерами.
"Ми з великим занепокоєнням стежимо за збільшенням кількості військ на українському кордоні. Ми, насамперед, обговорюємо це з українцями та запитуємо їхню думку. Також ми обговорюємо це з нашими союзниками і, з рештою, розмовляємо про це з росіянами, прямо кажучи їм про наші занепокоєння. …У разі потреби ми зможемо знайти способи, щоб забезпечити територіальну цілісність та суверенітет України", — сказала Квін журналістам.
Вона також зазначила, що останнім часом спостерігаються провокаційні заяви Кремля, які не відповідають духу співпраці та є неконструктивними.
"РФ продовжує намагатися перекласти провину за нестачу прогресу у мирному процесі, тоді як вона повністю на їхньому боці. Ми не вважаємо це конструктивним способом наблизитися до спроби вирішення мирного процесу чи спроби працювати з міжнародними партнерами", - резюмувала дипломатка.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Снимок.PNG

259285824_1242278336264780_5389858943392573482_n.jpg
 

Вкладення

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Розвідка Сполучених Штатів попередила союзників, що Європа та США мають все менше часу, щоб розробити пакет економічних та військових заходів, які б могли стримати Росію в її планах щодо розгортання військових дій проти України.

Про це The New York Times заявили джерела з-поміж американських та європейських чиновників, інформує Цензор.НЕТ з посиланням на "Голос Америки".
Видання зазначає, що західні чиновники наразі не схиляються до думки, що РФ вже визначилася зі своїми планами: "РФ ще не вирішила, що вона має намір робити з військами, які накопичила поблизу України, але накопичення сприймається серйозно і США не вважають, що це блеф".
Також акцентується увага, що британська та американська розвідки "все більше переконані", що Володимир Путін розглядає можливість військових дій для захоплення більшої частини України, або ж для дестабілізації ситуації в Україні, що, на його переконання, може сприяти зміні влади у Києві на більш проросійську.
Водночас США прагнуть розробити загальну модель дій, до яких вдадуться спільно з ЄС, у разі повномасштабної війни РФ проти України.
При цьому посадовці у США та Європі вважають, що "будь-яка відповідь на розміщення військ Росією має бути ретельно зважена, щоб уникнути ескалації ситуації та створення подальшої загрози для України". Інші співрозмовники New York Times мають у своєму розпорядженні дані про те, що Путін не сприймає всерйоз загрозу жорсткої відповіді з боку Заходу.
"Сполученим Штатам потрібно заручитися підтримкою в Європі, щоб забезпечити ефективність нових санкцій", - пише видання.
Нагадаємо, раніше агентство Bloomberg повідомило про те, що США попередили партнерів в Європі про можливе вторгнення Росії в Україну.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Україна потребує ще більше Джавелінів і Байрактарів - Майл Мак-Фол...

Американський дипломат, професор політології Майл Мак-Фол, закликав уряд США сприяти отриманню українськими Збройними Силами більшої ніж тепер кількості ручних протитанкових ракет "Джавелін" та турецьких безпілотників "Байрактар". З такою заявою Мак-Фол виступив сьогодні, 21 листопада 2021 року, після майже одночасної появи інтерв'ю начальника Головного управління розвідки при Міноборони України щодо деталей останніх планів та намірів Генштабу РФ і програмної статті кремлівського ідеолога Владислава Суркова.
"Аби відповісти на провокаційні заходи Росії на кордонах України, так, Байден повинен поговорити з Путіним й одночасно надіслати більше протитанкових ракет Javelin і змусити турків надіслати більше озброєних безпілотників в Україну",- зазначив Мак-Фол. При цьому "одночасно" (в оригіналі - at the same time) він виділив великими літерами: "Українцям потрібно дати можливість захищатися", - наголосив дипломат.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Адміністрація Байдена розглядає можливість відправлення до України військових радників та нового обладнання, включаючи озброєння, через концентрацію військ Росії біля кордону.

Про це повідомляє CNN з посиланням на власні джерела.
За інформацією видання, США можуть відправити в Україну нові протитанкові ракети Javelin та міномети. Також розглядається варіант постачання засобів для протиповітряної оборони. Мова може йти про ракети Stinger, а Міністерство оборони США наполягає на відправленні в Україну вертольотів Мі-17, які спочатку закупили для передачі попередньому уряду Афганістану.
"Дехто в адміністрації президента США стурбований тим, що відправка озброєння може бути розцінена Росією як серйозна ескалація конфлікту", — йдеться у публікації.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Призначена у жовтні на посаду міністра оборони Канади Аніта Ананд розглядає можливість розгортання сотень військовослужбовців в Україні, а також перекидання військового корабля в Чорне море або передислокацію частини винищувачів CF-18, які базуються в Румунії.

Як повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на "Укрінформ", про це пише The Globe and Mail.
Відзначається, що рішення про розгортання додаткових сил в Україні ще не ухвалено.
"На нинішній момент зберігається статус-кво. Жодних змін у нашій позиції не відбулося, - заявила в середу речниця військового відомства Джулі Макдональд. - Ми уважно стежимо за ситуацією разом з нашими союзниками".
На сьогодні в Україні перебуває близько 200 канадських інструкторів, які займаються навчанням українських військовослужбовців.
Як повідомлялося, Росія розгорнула вздовж українського кордону 94 000 військових, близько 1200 танків, 330 військових літаків та іншу техніку, що розглядається як можливість підготовки до широкомасштабної агресії проти України.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
юм.PNG
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Сенатори США запропонували додатково виділити Україні додатков $50 млн військової допомоги.

Американські сенатори Роб Портман і Джин Шахін запропонували додатково виділити Україні по лінії Пентагону $50 млн. Зазначається, що поправка до військового бюджету США передбачає збільшення фінансування з боку Пентагону на озброєння України з $300 млн до $350 млн.
У свою чергу, $125 млн від тієї суми підуть на закупівлю озброєння вражаючої дії для стримування агресії Росії. Як повідомляється, США ведуть переговори з європейськими союзниками про розробку нового пакету санкцій на випадок, якщо російські війська вдеруться в Україну. Також законодавці намагаються внести зміни у формулювання санкцій, щоб включити її в закон про повноваження на національну оборону.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
США рассматривают два сценария в случае вторжения РФ в Украину, - WSJ

Администрация президента США Джо Байдена рассматривает несколько вариантов действий в случае нападения РФ на Украину. Они, в частности, предусматривают введение санкций против России и ограничение военных учений на территории ЕС.
Как информирует издание, два варианта предусматривают в случае вторжения РФ в Украину следующих действий:
С одной стороны, США рассматривают возможность усиления оборонных возможностей Украины за счет увеличения поставок средств пво и другой военной помощи, а также расширения санкций против России.
Второй вариант предполагает, что США пойдет по пути "снижение риска конфронтации с Москвой", в том числе с помощью ограничения количества военных учений, проводимых США в Европе (в издании отмечают, что такие учения продолжают стимулировать критику со стороны РФ). При этом сценарии, США также приостановят программу военной помощи Украине.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
США четко дали понять, что готовы без колебаний ввести разные меры, в том числе экономические, против России, если она совершит дальнейшие акты агрессии против Украины. Об этом заявила на брифинге представительница Белого дома Джен Псаки.

«Об инструментах: с самого начала мы продемонстрировали, что готовы использовать ряд инструментов — экономические инструменты и другие инструменты — для противодействия вредным действиям России.
Секретарь (глава Госдепа Энтони Блинкен. – Ред.) сегодня ясно дал понять, что мы без колебаний воспользуемся этими инструментами, но мы будем делать это в координации – в тесной координации с нашими партнерами и союзниками», — сказала она.
По ее словам, США активно взаимодействуют в этом вопросе с союзниками и партнерами, а также поддерживают прямую связь с украинцами и россиянами.
Государственный секретарь США Энтони Блинкен 1 декабря заявил, что в Вашингтоне предупредили Кремль о готовности применить жесткие экономические меры, от которых ранее воздерживались, за потенциальную новую агрессию против Украины.
 
  • Like
Reactions: kef
Зверху