Украинское и международное воздействие на Россию.

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Київ і Вашингтон продовжують обговорювати типи зброї, які має отримати Україна.

Про це заявив колишній тимчасовий повірений у справах США в Києві Вільям Тейлор в інтерв'ю ТСН.
Конгрес США підписався під конкретними системами озброєння. "Ми вже говорили про них. Це протикорабельні ракети, дрони, радіокомунікаційне обладнання. Це те, що надходить. Саме так, це те, що буде надходити. І це важливий компонент для того, аби Україна могла захищатися від росіян", - заявив дипломат.
За його словами, українська влада, український міністр оборони та його команда щільно співпрацюють з людьми в нашому Посольстві в Києві, аби отримати відповідь саме на це запитання.
"Ми хотіли б подовжити діалог з Міністерством оборони України та начальником Генерального Штабу генералом Хомчаком про те, які конкретно системи вам потрібні".
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Федеральний суд Швейцарії зобов'язав Росію виплатити 80 мільйонів швейцарських франків ($82,1 мільйона) в якості компенсації 12 українським фірмам, майно яких було конфісковано після анексії Криму в 2014 році.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Swiss Info.
У двох рішеннях, опублікованих в четвер, суд відхилив апеляції російської держави на рішення, винесені Міжнародним арбітражним судом в Женеві в квітні минулого року.
Росія стверджувала, що женевський суд не підходить для винесення рішення по цій справі, оскільки тим самим він визначає статус Криму.
Вона також стверджувала, що аргумент, висунутий українськими фірмами, які заявили, що вони повинні бути захищені угодою про захист інвестицій між Росією і Україною 1998 року, непридатний.
На думку Федерального суду в Лозанні, компетенцію суду в Женеві не можна ставити під сумнів. Вона вже була підтверджена на попередньому слуханні в жовтні 2018 року, на якому суд також відхилив аргумент Росії про угоду 1998 року.
За відшкодуванням збитків в 2015 році в Постійну палату третейського суду в Гаазі звернулися 12 українських компаній, серед них "Укрнафта", що подала перший позов, і ще 11 українських підприємств, які подали другий позов. Частина цих компаній була раніше пов'язана з групою компаній Ігоря Коломойського.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Новый иск украинского "Нафтогаза" на сумму в 7 миллиардов долларов за аннексию Крыма стал настоящим шоком для "Газпрома".
ШОК ДЛЯ «ГАЗПРОМА»: НОВЫЙ ИСК «НАФТОГАЗА» – БОЛЕЕ 7 МЛРД. ДОЛЛ. США
Ну, теперь понятно, почему А.Коболев не участвовал в переговорах в Вене с российской стороной и не ставил свою подпись под итоговыми документами о «нулевом варианте» по претензиям «Нафтогаза Украины» к «Газпрому». Да, ручки-то вот они – и ничего не подписывали! Поэтому теперь будут поданы обновленные иски против «Газпрома» не в Стокгольмский арбитраж, а в Международный трибунал при Постоянной палате Третейского суда в Гааге за потерю возможности использовать украинское имущество в Крыму (сумма требований с учетом процентов – более 7 млрд. долл. США)!!
Думаю, что сейчас топ-менеджеры и юристы «Газпрома», мягко говоря, в шоке. И самое главное – прецедент уже создан, т.к. по решению суда Швейцарии обязали РФ выплатить двенадцати украинским компаниям компенсации за крымские активы в общей сумме 82 млн. долл. США. Не слабо?! Судя по всему, и новое решение по претензиям «Нафтогаза Украины» к «Газпрому», безусловно, так же будет в нашу пользу.
Итак, тема – мама не горюй!! Ребята жгут, новый раунд переговоров будет пострашнее…
Александр Гончаров
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки у своїй співпраці з Україною визначило пріоритетом посилення українського флоту.
Про це повідомів посол України у США Володимир Єльченко під час брифінгу, який транслював телеканал "Прямий".
"Головний пріоритет, який був визначений у двосторонніх консультаціях між Міністерством оборони України і Пентагоном, – це підсилення українського флоту. Є такий термін, як "москитний флот", тобто швидкісні катери, яких дуже не вистачає саме нашим військовим чи морякам на Чорному та Азовському морях. Ми пам’ятаємо, що в минулому році було Україні передано два швидкісних катери типу Island. В цьому році передбачається передача ще трьох катерів. Отже, значна частина цих коштів піде якраз на їх переоснащення і встановлення там сучасної зброї та засобів зв’язку", - заявив посол.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Грибаускайте обратилась к украинцам...
Бывший президент Литвы и друг Украины Даля Грибаускайте впечатлила своим обращением к украинскому и литовскому народам. В ходе обращения, она произнесла фразу на украинском языке. Так же, в своей праздничной речи, Грибаускайте посвятила большое количество времени рассказу о борьбе Украины с российскими оккупантами.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Эрдоган анонсировал помощь украинской армии в борьбе с агрессором.

В скором времени руководство Турции выделит Вооруженным силам Украины (ВСУ) 50 миллионов долларов на закупку необходимого технического вооружения для армии. Договор будет подписан в Киеве на встрече Эрдогана с Зеленским. Вчера, 2 февраля, стало известно, что Турция выделит украинским военным 50 млн долларов на закупку необходимого военного оборудования. Посол Украины в Турции Андрей Сибига в интервью "Укринформу" подтвердил, что документы о передаче помощи будут подписаны уже 3 февраля, во время встречи президента Зеленского с Эрдоганом. Отмечается, что подписание ряда важных документов, среди которых и военная помощь, пройдет в рамках восьмого заседания Стратегического совета высокого уровня между Украиной и Турцией. Так, Сибига подтвердил, что турецкая сторона передаст на нужды украинской армии 200 миллионов турецких лир. Такая сумма ежегодно передается ВСУ от турецкой стороны. Также чиновник заверил, что военно-технической сфере у Украины и Турции около 50 проектов в активной разработке. Стороны не конкурируют на рынке вооружений, а работают сообща. Он пояснил, что встреча в Киеве принесет еще несколько интересных проектов для обеих сторон.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
У Маріуполі та Сєвєродонецьку збудують військові бази за стандартами НАТО.

Про це повідомив Міністр оборони України Андрій Загороднюк.
— Одним із пріоритетів діяльності нової команди Міністерства оборони України є розвиток будівництва інфраструктури. Ми плануємо збудувати декілька якісних інфраструктурних об’єктів, щоб всі знали, що в нас теж можуть бути військові бази за стандартами НАТО. Зокрема, це два об’єкти, які ми будуємо в чистому полі. Це будуть військові бази: одна — у Маріуполі, інша — у Сєвєродонецьку.
Андрій Загороднюк також зазначив, що цьогоріч силами Міністерства оборони України, зокрема Державною спеціальною службою транспорту, буде закінчено будівництво бригадного містечка на полігоні Широкий лан.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Парламентський комітет з національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував Верховній Раді ухвалити за основу та у цілому законопроект №3003 про допущення підрозділів збройних сил інших держав на військові навчання в Україні у 2020 році.

Згідно законопроекту, іноземних військових допустять на такі навчання на території України:
  • українсько-американські навчання «Репід Трайдент – 2020»,
  • українсько-молдовські навчання «Південь – 2020»,
  • українсько-американські навчання «СіБриз – 2020»,
  • українсько-румунські навчання «Ріверайн – 2020»
  • українсько-британські навчання «Воріер Вотчер – 2020».
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
П‘ятий Президент України, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко в перший день Мюнхенської безпекової конференції провів низку важливих зустрічей із міжнародними партнерами, під час яких обговорив збереження санкцій проти Росії та підтримку реформ в нашій державі.
Про це інформує пресслужба партії "ЄС".
"Зараз Україна звучить у виступах ключових лідерів. І під час двосторонніх зустрічей, і під час публічних заходів нам треба зробити все, щоб виконати ті завдання, які стояли і стоять перед Україною останні роки. Це – збереження санкцій проти Російської Федерації, аж до повного звільнення української землі", – наголосив Порошенко.
Він зазначив, що важливо тримати у порядку денному не тільки питання Донбасу, а й Крим. "Мова йде як про Донбас, так і про Крим. Питання Криму сьогодні піднімалося і під час двосторонніх зустрічей. Зустрічі ми мали дуже великі, бо це є майданчик, де їх організовувати надзвичайно легко. Ми провели переговори із прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Відбулася дуже емоційна гарна розмова з Ненсі Пелосі – спікером Палати представників американського Конгресу. Були зустрічі з прем’єром Болгарії Бойко Борисовим і з багатьма лідерами, міністрами", – повідомив Порошенко.
"Дуже змістовна зустріч була з президентом Литви – двостороння. Це перша зустріч. Ви пам’ятаєте, наскільки важливу роль відіграла Литва за останні 5 років. Вона була перша, хто поставив нам смертельну зброю. Вона одна з перших захищала нас на Раді Європейського Союзу і ці позиції були дуже ґрунтовні", – нагадав Порошенко.
"Була конструктивна зустріч з американською делегацією. І дуже важлива зустріч з Крісталіною Геогієвою – виконавчим директором Міжнародного валютного фонду про продовження співпраці з МВФ, забезпечення стабільності фінансово-банківської системи країни. Це також для України надзвичайно важливо. За такий короткий термін тут була дуже насичена програма", – підсумував Порошенко.
Він зазначив, що попри широку проукраїнську коаліцію, яка була вибудувана за 5 попередній років, працювати над безпековими питаннями потрібно увесь час.
"Нам треба боротися – боротися за Україну. Сама собою, з неба, безпека, підтримка не впаде. Хтось думав, що за останні п`ять років це саме йде в руки і достатньо просто приїхати і посміхатися. Ні. Це кропітка, важка дипломатична робота, яка потребує координації з міністерством закордонних справ, з лідерами країн.
І на сьогоднішній день, на жаль, ми вимушені були констатувати, що на певний час ця координація була втрачена. І зараз треба активно працювати для того, щоб цю координацію відновлювати. В тому числі і на Мюнхенській безпековій конференції", – наголосив Порошенко.
"Наші міжнародні партнери виходять із своїх національних інтересів. А наше завдання – переконати, що коли Україна захищає свій суверенітет – вона захищає не тільки себе, але й всю Європу і весь світ. Коли Україна захищає мій суверенітет – вона також захищає свободу і демократію у всьому світі. І підтримка України виходить з національних інтересів кожної держави. Ось цим я займався п`ять років свого президентства і зараз, як і я і обіцяв, я продовжую цю наполегливу, копітку роботу", – наголосив Порошенко.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Стратегічна мета України - вступ до НАТО, тактична - статус партнера з розширеними можливостями. Заявку нашої країни на отримання такого статусу Альянс розгляне у жовтні.
Про це міністр оборони Андрій Загороднюк сказав в інтерв'ю DW на полях Мюнхенської конференції з безпеки.
"Близько двох тижнів тому нами була оновлена заявка на партнерство з розширеними можливостями - так званий EOP (Enhanced opportunity partner). Заявка розглядатиметься у жовтні. Зараз ми проводимо переговори з країнами-членами альянсу, щоб вони підтримали цю заявку", - сказав Загороднюк.
За словами міністра, українці дотримуються абсолютно чіткого напрямку - курсу на вступ до НАТО.
"Ми йдемо в НАТО. Крапка. Є тільки питання тактичного плану. Яким чином ми побудуємо план. Зараз ми робимо фокус на партнерство з розширеними можливостями. План дій щодо членства також стоїть на порядку денному. Ми вже заручилися підтримкою багатьох країн НАТО. З деякими ще працюємо", - сказав Загороднюк.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
У Міністерстві оборони України прозвітували про торішні показники постачання ракетно-артилерійського озброєння ЗСУ та укладені у 2019 році контракти.

Відповідна інформація оприлюднена в опублікованому на сайті Кабінету міністрів звіті, в якому кожне міністерство повідомило, що встигло зробити за планом дій уряду у 2019 році, повідомляє Defense Express.
Зокрема відзначається, що в межах виділеного фінансового ресурсу протягом 2019 року до військ (сил) Збройних Сил України поставлено:
- 162 од. переносних ракетних комплексів ("Стугна", "Корсар");
- 24 од. самохідних гаубиць (2С1 "Гвоздика");
- 451 од. мінометів (82 мм, 60 мм);
Поставлено ракет та боєприпасів:
- 300-мм реактивних снарядів Р624 "Вільха" (перша партія) – 48 шт.;
- 152-мм осколково-фугасний снаряд до гармат "Гіацинт" – 2160 шт.;
- стартові порохові заряди до 73 мм СПГ-9:
до ОГ-9 – 42 000 шт.;
до ПГ-9 – 60 000 шт.;
- підривники ГО-2 – 41 000 шт.
Крім того, на підприємствах вітчизняного оборонно-промислового комплексу відремонтовано 48 одиниць ракетно-артилерійського озброєння. Ведеться робота з організації виробництва боєприпасів та будівництва цехів спеціального призначення (будуються 3 цехи).
Також відзначається, що у 2019 році додатково укладено контракти на постачання наступних зразків ракетно-артилерійського озброєння:
- 10 ПТРК "Javelin" і ракет до них;
- по 100 ПТРК "Корсар", "Стугна" та ракет до них.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
В НАТО сделали заявление по обострению на Донбассе
Наступление незаконных вооруженных формирований на Донбассе подрывает усилия по мирному урегулированию конфликта в регионе.
В Североатлантическом Альянсе обеспокоены эскалацией ситуации на Донбассе. Об этом сообщает пресс-служба Миссии Украины в НАТО в Facebook.
По словам пресс-секретаря НАТО Оаны Лунгеску, наступление утром 18 февраля незаконных вооруженных формирований на Донбассе подрывает усилия по мирному урегулированию конфликта в регионе. "НАТО полностью поддерживает территориальную целостность и суверенитет Украины в пределах ее международно признанных границ. Мы, как и раньше, призываем Россию вывести свои силы, прекратить поддержку сепаратистов и совершить настоящие усилия по выполнению минских соглашений", - заявила Лунгеску. Ранее глава Генштаба Руслан Хомчак сообщил, что в результате боя погиб один военный, трое были ранены, еще трое - контужены. По его данным, сепаратисты потеряли 4 человека, 6 были ранены.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Колишній спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер не вірить у можливість проведення місцевих виборів на окупованому Донбасі.
Про це він заявив в інтерв'ю"ЕП".
"Ну як можна провести чесні і вільні вибори в ситуації, коли територію контролюють російські сили і бойовики? І оскільки я не вірю в те, що вони віддадуть контроль, то не бачу жодної можливості провести вибори", - підкреслив Волкер.
За його словами, на жодних переговорах Волкер не чув, щоб хтось навіть розглядав можливість провести вибори, поки територія залишається під російською окупацією.
"Якщо ви порівняєте тональність нинішньої і попередньої української влади з питання Донбасу, то зараз дійсно більше відкритості, більше ентузіазму з приводу можливості проведення виборів. Можливо, це через те, що вони вміють перемагати на виборах, і це у них виходить дуже впевнено. ... Це ж не вперше у світі відбувається, ми бачили подібні спроби в Боснії, і вони ні до чого доброго не привели. І я підкреслю: я ніколи не чув, щоб такий варіант розглядався Україною", - зазначив Волкер.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
МИД призвал международное сообщество усилить давление на РФ и призвал агрессора к выполнению принятых обязательств и прекращению огня на Донбассе.

Об этом говорится в заявлении Министерства иностранных дел.
"20 февраля 2014 российские войска начали оккупацию Автономной Республики Крым и города Севастополя, взорвав мир и безопасность на континенте. Своими противоправными действиями Россия нарушила основополагающие принципы международного права, на которых базируются международные отношения в современном мире и является основой для поддержания мира и стабильности - принципы неприменения силы или угрозы силой, уважения суверенитета и территориальной целостности независимых государств, а также нерушимости границ", - напомнила пресс-служба МИД.
В министерстве отметили, что благодаря единству всех граждан Украины, мужества наших воинов и поддержке международных партнеров, Украина отстояла свою независимость, остановив продвижение агрессора на Донбассе, а международное сообщество осудило преступление агрессии и не признало попытку аннексии Крыма.
"Последствия совершенного Россией международного преступления трагические - оккупация части территории Украины, десятки тысяч погибших и раненых, полтора миллиона внутренне перемещенных и миллионы украинских граждан, вынужденных жить на временно оккупированных территориях в условиях террора и системных нарушений прав человека", - говорится в заявлении.
Отмечается, что Россия также игнорирует свои международные обязательства как государства-оккупанта.
"Уже само проявление украинской идентичности является тяжким преступлением в глазах оккупантов. Репрессии испытывает коренной народ Крыма - крымские татары. Преследования по политическим мотивам на основе сфабрикованных обвинений стало обычной практикой для российской оккупационной власти. К преступлениям оккупантов относится проведение незаконного призыва в российские вооруженные силы, системная политики переселения жителей России на временно оккупированных украинских территориях с целью изменения их демографического состава, принудительная паспортизация граждан Украины, ускоренная милитаризация оккупированных территорий", - заявили в МИД.
МИД требует от России приступить к безусловному выполнению собственных обязательств как стороны международного вооруженного конфликта, немедленного прекращения огня и начале урегулирования ситуации в Донбассе на основе договоренностей, достигнутых в рамках международных форматов.
МИД призывал международное сообщество к дальнейшему усилению политико-дипломатического и экономического давления на Российскую Федерацию с целью прекращения ее вооруженной агрессии против Украины, освобождения незаконно заключенных граждан Украины, выполнения соответствующих решений международных организаций и международных судебных инстанций, освобождения временно оккупированных территорий и возвращения России в международное правовое поле. Также МИД выразил благодарность международным партнерам за политическую и практическую поддержку в защите суверенитета и территориальной целостности Украины.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Командування Сил спеціальних операцій ЗС України.
Американська “Аляска” для українських ССО.
Сьогодні, 21 лютого 2020 року, командувач Сил спеціальних операцій ЗС США в Європі генерал Сміт офіційно передав навчально-тренувальному центру ССО наметове містечко яке було направлено в Україну в рамках матеріально технічної допомоги від Уряду США. Сучасний та комфортний наметовий комплекс типу “Аляска”, значно підвищить спроможності навчально-тренувального центру ССО з розміщення особового складу під час заходів колективної підготовки. Командування Сил спеціальних операцій ЗС України, висловлює слова вдячності американському народові та Уряду США за підтримку та допомогу у справі розвитку та розбудови ССО України.
86733937_2634168083481486_7679309801926426624_n.jpg
86853691_2634167970148164_5613551208246542336_n.jpg

87086751_2634167770148184_6391567152184295424_n.jpg
87149111_2634167870148174_2004313309779591168_n.jpg
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
І є ось така,не дуже приємна новина...

Провал України у морському арбітражі в Гаазі...

Важлива новина щодо міждержавного спору України та РФ з морського права. Утворений для розгляду спору за Конвенцією 1982 р. арбітраж сьогодні виніс рішення з питань прийнятності позову за запереченнями Росії.
Позицію РФ арбітраж прийняв частково та визнав неприйнятними вимоги України, пов`язані із порушенням прав України як прибережної держави у водах навколо Криму. Щодо заперечень РФ з питань Азовського моря та Керченської протоки арбітраж на цьому етапі не виніс рішення про неприйнятність, але у наступному знову розгляне це питання під час розгляду справи по суті.
Отже, ця справа переходить у розгляд по суті, але вже без ключових для України позицій, які стосуються вод навколо Криму. Росіяне можуть коркувати шампанське. А питання "історичних вод Азову" (спільні рибні комісії, квоти, бардак з вихідними лініями ось це все) залишиться величезним ризиком для цієї справи під час її розгляду по суті. У цій ситуації навіть не дивує абсолютно сюрреалістичне сьогоднішне переможницьке звітування МЗС про "чергову перемогу".
Але водночас дивують й заяви голови ДПС України про те, що на Азові російські прикордонники нібито нічого не порушують. Та перебувають біля берегів України, зокерма й материкової, цілком правомірно. Ага, розкажіть про це все черговим рибалкам-заручникам. Характерне що дехто, очевидно заздалегідь знаючи про цей фатальний програш, зумовлений насамперед вкрай слабо підготовленою позицією України в цій справі, дуже вчасно змінив кабінет на Михайлівській на статус "радника" крупної корпорації.
 
  • Like
Reactions: kef

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Уряд Японії передав Військово-медичному клінічному центру Північного регіону в Харкові сучасне медичне обладнання вартістю близько 8 млн грн.
Церемонія передачі пройшла за участю посла Японії в Україні Такаші Кураі та заступника міністра оборони України Олексія Марценюка. Харківський госпіталь отримав стаціонарну рентген-систему з дистанційним керуванням DREXZX80/E6 Remotecontrol R/F system Canon ZEXIRA та дві оптоволоконні бронхолітичні системи FUJIFILM F82-120T. Загальна сума подарунку склала близько 8 мільйонів гривень.

 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Президент США Дональд Трамп продовжив на рік дію указів, які передбачають низку санкцій, уведених раніше щодо Росії у зв'язку із ситуацією в Україні.
Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.
"Дії і політика, про які йдеться в указах, як і раніше, представляють собою незвичайну і надзвичайну загрозу національній безпеці і зовнішній політиці Сполучених Штатів. З цієї причини надзвичайний стан у країні, оголошений 6 березня 2014 року, і заходи, ухвалені цього дня, 16 березня 2014 року, 20 березня 2014 року, 19 грудня 2014 року та 20 вересня 2018 року, щоб впоратися з цією надзвичайною ситуацією, мають продовжувати діяти після 6 березня 2020 року. Тому (...) я продовжую на рік національний надзвичайний стан, оголошений у наказі 13660", - йдеться в документі, опублікованому Білим домом.
Санкції проти Росії через ситуацію в Україні були введені адміністрацією президента Барака Обами в 2014 році. Перші санкції набули чинності 6 березня 2014 року, пізніше - 16 березня, 20 березня і 19 грудня того ж року - санкції розширювалися.
З моменту введення санкцій вони щорічно продовжуються на 12 місяців.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Государственный секретарь Соединенных Штатов Америки Майкл Помпео заявил, что его страна по прежнему считает аннексированный Россией Крым только украинским, и призвал РФ прекратить оккупацию полуострова.

Соответствующее заявление он сделал к шестой годовщине этих событий в Украине. Ее обнародовал Государственный департамент США. "Соединенные Штаты подтверждают: Крым – это Украина. Как подчеркнуто в нашей Крымской декларации в июле 2018 года, США никогда не признают претензий РФ на суверенитет над полуостровом. Мы призываем Россию прекратить оккупацию Крыма", – сказал Помпео.
Он также отметил, что оккупация Крыма и усиление милитаризации полуострова "являются угрозой для общей безопасности", а притеснения властями страны-агрессора прав и свобод жителей Крыма недопустимы.
Помпео напомнил о том, что крымские татары на полуострове продолжают подвергаться преследованиям и неоправданным набегов на свои дома и мечети. При этом оккупационная власть запугивает их, а также ограничивает проведение культурных мероприятий и криминализирует Меджлис. Ко всему прочему, нарушая международное право, РФ принудительно мобилизовала почти 20 тыс. крымчан.
"Россия бросила в заключение более 80 человек из Крыма, в том числе представителей крымскотатарской общины. Некоторые из них подверглись пыткам за мирное противостояние оккупации. США призывают Россию освободить всех украинцев, которых она неправомерно заключила за мирное инакомыслие, а также прекратить нарушения фундаментальных свобод в Крыму", – перечислил преступления РФ глава Госдепа США.
По его словам, в течение шести лет Россия пытается ложью и с помощью распространения дезинформации легитимизировать аннексию, однако эти усилия обречены на провал.
"Мир никогда не забудет российского вторжения в Украину, которое продолжается. США осуждают незаконные действия России в Крыму, ее агрессию против Украины на Донбассе, и будут сохранять в силе санкции против РФ, пока она не вернет Крым под контроль Украины и полностью не выполнит свои обязательства в рамках Минских соглашений", – мощно заявил Помпео.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Минобороны США подписало контракт на производство Javelin для Украины.

Министерство обороны Соединенных Штатов Америки (США) подписало контракт с группой компаний Raytheon - Lockheed Martin на производство противотанковых ракетных комплексов Javelin для Украины. Об этом говорится в сообщении на официальном сайте Министерства обороны США.
Сообщается, что компания Raytheon - Lockheed Martin займется производством Javelin также для Австралии, Грузии, Индонезии, Иордании, Ирландии, Катара, Литвы, Новой Зеландии, Норвегии, Объединенных Арабских Эмиратов, Омана, Турции, Франции, Чехии и Эстонии.
Сума, выделенная на производство противотанковых ракетных комплексов Javelin для Украины и других государств, составляет 18,4 млн долларов.
Комплексы будут создавать в Тусоне (штат Аризона, США). Ожидается, что производство будет завершено 25 июня 2020 года.
Контракт рассчитан до 29 февраля 2024 года.
 
Зверху