ФАЗАНЫ

Док

Мисливець
Уважаемые форумчане!Ранее проскакивала информация о разведении,продаже фазанов.Хотелось бы услышать комментарии,отзывы людей,которые этим занимаются.Может,кто поделится какими секретами,наблюдениями.Решил начать тему потому,что в этом году обзавелся румынскими(венгерскими)фазанами.Для удовольствия-давно мечтал!
 

Дядя Вася

Слідопит
Так а проблема то в чем? Весной начнут нестись. Не сядут сами , положишь в инкубатор. С кормлением правда мороки много, но корма сейчас продают всякие, так что без проблем. Удачи.
 

Док

Мисливець
Проблема в том,что хоть и сели сами,и 99% выход,и корма есть разные,но из 27 птенцов до 2х недель не дожил ни один!Две тушки сдал на анализ в вет.клинику-хочу узнать причину.По всей области слышу одно и то-же выход птенцов меньше 50%!У Вас есть фазаны?Или просто теория?
 

Дядя Вася

Слідопит
Есть у товарища. Дело в том , что куропатки и фазаны, до где то 2-х недель не могут есть зерновой корм. Товарищ кормит опарышем. Противно , но что поделаешь или надо выпускать в свободный поиск(фазаниха научит что и как есть). А вообще , попробуй в нете поискать фазаньи фермы. Там тебе точно разьеснят все.
 

PETROPAVEL

Слідопит
На эту тему много хорошего материала , а также у нас есть пользователи которые уже имеют опыт разведения подобной птицы , немного это уже обсуждалось здесь
http://www.uoor.com.ua/forum/messages.php?theme=1882 , а также в разделе Продаж , ЕСТЬ ПОЛЬЗОВАТЕЛИ ФОРУМА КОТОРЫЕ САМИ РАЗВОДЯТ И ПРОДАЮТ МОЛОДНЯК ПТИЦЫ , ГОТОВЫЕ ПОДЕЛЬТСЯ ОПЫТОМ С НОВИЧКАМИ .... И прежде чем открывать новую тему - внимательно изучите старые - аналогичные темы .
Окремі форми мисливського фазана більше схожі на той чи інший підвид, однак це не свідчить про їх чистокровність. Розведення мисливського фазана оптимальніше тому, що він крупніший від багатьох інших підвидів, більш пластичний, адаптований до умов штучного розведення, дає високі зоотехнічні показники при розведенні у неволі. Штучне вирощування королівського фазана освоєно достатньо й мало чим відрізняється від технології розведення мисливського. Вирощені на дичефермах королівські фазани якщо й схрещуються зі звичайним, то їх потомство не плодюче і не загрожує засміченню генофонду останнього.



Однією з суттєвих помилок, які допускаються при організації ферм із розведення фазанів, є неправильний вибір ділянки під будівництво. У більшості випадків це зумовлено бажанням максимально наблизити таку ферму до природних умов. Однак в сучасній системі господарювання фазанарії розташовують у районі розвиненого птахівництва, поблизу комбікормових заводів, джерел ветеринарного обслуговування, але не ближче, ніж за 500 м від магістральних шосейних доріг та залізниці. Утримують фазанів у вольєрах, що добре освітлюються сонцем, без чагарників і дерев'янистих насаджень. Технологія утримання батьківського стада складається з двох періодів: непродуктивного (в тому числі й у холодну пору року) та продуктивного, тобто в період розмноження. Непродуктивний період розпочинається з закінчення яйцекладки до початку наступного періоду розмноження. Він включає літню, осінню та зимову пори року. В цей період відбувається линяння птиці. Батьківське стадо утримують в зимових вольєрах. Фазани добре переносять морози (до -40°С і вище), якщо у них у достатній кількості наявні корми та є укриття від негоди. Гілки, нарізані з дерев та чагарників, ялин і сосни можуть створювати прекрасні укриття. У сильні морози викладають снопики або невеличкі копиці сіна - фазани в них сплять і риються. Щільність посадки фазанів у вольєри - з розрахунку 10 м2 на одну голову; статеве співвідношення - 1:5; 1:7; 1:10. Продуктивний період включає підготовку до розмноження та яйцекладку.

Яйцекладка у фазанів розпочинається зазвичай на початку або в середині квітня, максимуму досягає наприкінці травня та на початку червня, після чого поступово починає спадати (триває в середньому 100-110 днів), нерідко останні яйця самки відкладають у вересні. Самки за період яйцекладки зносять 35-80 яєць. Заплідненість яєць складає 70-88%. Найменша заплідненість яєць - на початку та в кінці яйцекладки. В період яйцекладки добова витрата корму на одну голову становить приблизно 60-70 г. У серпні переводять птицю на раціон для непродуктивного періоду. Цей раціон менш поживний, і перехід на нього проводиться поступово. У зв'язку з тим, що комбікормова промисловість не випускає спеціальних кормів, для дичини в непродуктивний період використовують 70-80% зерносуміші та 20-30% комбікорму. Найбільш поширеним у фазанівництві є сухий тип годівлі як у продуктивний, так і в непродуктивний періоди.

Для інкубації яєць фазанів на дичефермах використовують типові інкубатори для птахівничих підприємств: «Універсал 45», «Універсал 55», інкубатори, розраховані на невеликі партії яєць, для використання у приватних і фермерських господарствах. У сучасних фазанаріях приміщення для вирощування молодняку роблять безвіконними, тому освітлення в них штучне.
Молодняк, вирощений у фазанарії, використовується у декількох напрямах:
- для випуску в мисливські угіддя – товарний молодняк;
- для ремонту та поповнення батьківського поголів'я - ремонтний молодняк (основні від
мінності в утриманні цих категорій молодняку визначається у строках його вирощування на
дичефермі);
- для реалізації в інші господарства з розведення фазанів, у приватні та фермерські госпо
дарства.
Питання економічної ефективності штучного розведення фазанів вивчені поки що недостатньо. Економіка дичерозведення складається з двох частин:
• економіка внутрішньофермська (економіка дичеферми);
• економіка мисливських господарств та підприємств, що планують використовувати фаза
нів.
Для фазанів характерні високі репродуктивні якості. Повна кладка налічує від семи до вісімнадцяти яєць (найчастіше - 8-14). Забарвлені вони в слабо оливково-бурий колір із зеленуватим, дещо блискучим відтінком, без рисунку. Розміри яєць: 42-46 х 33-37 мм. Відкладання яєць відбувається в квітні-травні, хоча за рахунок повторних кладок (у випадку загибелі перших) строки яйцекладки досить варіюють. Гніздо самка облаштовує в достатньо захищеному місці, на тій ділянці, де вона держалася з самцем. Розміри гнізда: діаметр лотка - 20-23 см, глибина лотка - 5-7 см. Насиджування триває 21-23 дні (іноді 27 днів). Під час насиджування самка худне, втрачаючи близько 40% маси тіла. Фазан - птиця виводкова, пташенята з'являються на світ добре розвиненими, вкриті густим пухом. Розвиток їх спочатку проходить досить швидко, а з часом уповільнюється. Вже на третій день у них з'являються пеньки махового пір'я, й пташенята можуть злітати з півметрової висоти та підлітати на 30 см. У десятиденному віці з'являється рульове пір'я та пір'я на боках. У місячному віці пташенята вже мають масу близько 130 г. Молоді фазани тримаються виводком тривалий час, а в кінці липня та на початку серпня збираються по декілька голів разом і об'єднаються в групи приблизно по 50 голів (водить їх лише самка, самець приєднується до них тільки на початку осені). У вересні-жовтні молоді фазани досягають величини дорослих, після чого виводки розпадаються. Линяння дорослих птахів тягнеться довго (понад 3 місяці) й закінчується у жовтні-листопад і. Під час линяння птиця помітно жиріє, її маса збільшується. Взимку фазан ховається в густих чагарниках та захищених від вітру місцях
( Фiрма Фазан )
 

Док

Мисливець
Как раз в старых темах ничего подобного и не нашел.А за информацию-спасибо!


До перспектив розвитку фазанівництва саме в Україні можна віднести відносну доступність земельних ресурсів, окрім того для вирощування фазанів не потрібно дорогого обладнання. За даними корпорації „Агро-Союз" (с. Майське Дніпропетровської області), найефективнішим є використання вольєрів із невеликими вигульними майданчиками. Тут розміщена ферма для вирощування мисливського та сріблястого фазанів на три тисячі голів. Собівартість вирощування однієї птиці складає близько 50-60 гривень, рентабельність виробництва продукції - 40-50%. Фазанів реалізують як для випуску в мисливські угіддя, так і власникам підприємств системи харчування. За останні п'ять років дичеферми створені в Київській, Полтавській, Харківській областях, а також у Криму.
 

Док

Мисливець
Здравствуйте.Купили первую партию молодняка фазанов,собираемся выпускать в угодьях.Место выпуска подготовлено(Там еще и дикие фазаны живут).Какие укрытия нужно соорудить?Или укрытием будет имеющийся камыш и кустарники?
 

Sarmat

Мисливець
Док;28453 сказав(ла):
Здравствуйте.Купили первую партию молодняка фазанов,собираемся выпускать в угодьях.Место выпуска подготовлено(Там еще и дикие фазаны живут).Какие укрытия нужно соорудить?Или укрытием будет имеющийся камыш и кустарники?
Как известно вольерный фазан выпущенный в угодия очень подвержен истреблению хищниками в первые недели адаптации. Чтобы эта адаптация прошла с минимальными потерями , нужно сделать следуещее :
Перед выпуском фазанов нужно наметить участки для выпуска , потом создать на этих участках беспокойные зоны, а тоесть :
1. Проверить с норными лисьи и енотовые норы.
2. С зверовыми собаками прочесать все возможные лёжки хищиков , по возможности отстрелять.
3. Отстрелять хищных птиц ворон, сорок и ТОГО .
Эти плановые мероприятия с пострелухами нужно проводить в течении недели - двух , и по возможности каждый день.
После этого можно выпускать фазана, процент выживания фазана при этом увеличивается. Строить какие либо укрытия - это лишнее.
 

ZUGAN 79

Слідопит
Sarmat;28472 сказав(ла):
Перед выпуском фазанов нужно наметить участки для выпуска , потом создать на этих участках беспокойные зоны,
Вы ув.Sarmat немного ошиблись,создать нужно СПОКОЙНЫЕ зоны,БЕСПОКОЙНЫЕ они и так есть,их создавать не надо :) С ув.
 

Док

Мисливець
Н-да,скоро в пустых угодьях только на приказы да лисиц можно будет поохотиться!
 

Док

Мисливець
Территорию для выпуска наметили давно,и зачистки от лис и бродячих собак там делали периодически.С пернатыми хищниками дела похуже!Хотя,сорок и ворон там и не было особо.
 

Док

Мисливець
Ответ на свой вопрос сегодня получил(может,кому пригодится):в угодьях нужно строить временные вольеры,т.к. так птица легче приспосабливается к вольному существованию.Иначе,сразу после выпуска птица в шоковом состоянии,никуда не убегает и становится очень легкой добычей хищников!На следующий день ее можно взять буквально руками!Через пару суток вольер нужно приоткрывать.Птица будет выходить и возвращаться к подкормке.Корм нужно оставлять возле вольера или в нем.
 

vityastas

Мисливець
Дядя Вася;28013 сказав(ла):
Есть у товарища. Дело в том , что куропатки и фазаны, до где то 2-х недель не могут есть зерновой корм. Товарищ кормит опарышем. Противно , но что поделаешь или надо выпускать в свободный поиск(фазаниха научит что и как есть). А вообще , попробуй в нете поискать фазаньи фермы. Там тебе точно разьеснят все.
вилупилось 5 шт., зразу ж дав дуже дрібний пісок з попелом пересіяні через дрібне сито, в той же день дрібно потертий білок. на 3-й день взяв в ветаптеці звичайний корм для молодняка птиці (для курей) - жруть і просять добавки. головне щоб вода була постійно біля них.
поки що, як кажуть, тьфу-тьфу.
 

Док

Мисливець
Выпаивать нужно,как цыплят(теми же препаратами).У меня передохли от кокцидиоза-делал вскрытие в вет.б-це.
 

vityastas

Мисливець
про коксидіоз згідний. на сьогоднішній день без "хімії" важко щось виростити, і в тваринництві і в рослинництві.
 

Док

Мисливець
На выходных выпустили в угодьях в подготовленном месте 40 фазанят(1,5-2 мес.)Надеемся,что хоть какая-то часть выживет в угодьях!!!
 
Зверху