Хроника борьбы с российской аннексией и оккупацией

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
юм.PNG
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Бойовики на Донбасі почали масово застосовувати бомбардування позицій українських військ.

Про таку нову тактику ворога повідомляють українські морські піхотинці, які утримують оборону на передовій Донбасу на підступах до Маріуполя.За словами українських військових, таку тактику бойовики застосовують біля Широкіного практично щодня.«Бомблять нас з неба», — кажуть бійці ЗСУ і додають, що скидають боєприпаси російські окупанти і прицільно на житлові будинки мирних кварталів Широкіного і не тільки.Метою бойовиків під час таких бомбардувань є прагнення завдати якомога більшої шкоди, спаливши як позиції українських військ, так і прифронтові українські села.За твердженням українських морських піхотинців, такими бомьардуваннями бойовики на Донбасі випробовують нові розробки роосійського оборонпрому.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Російські окупанти на Донбасі не припиняють обстрілів із забороненої зброї.

Бійці ЗСУ, які тримають оборону під Кримським на Луганському фронті», кажуть, що їм «пощастило» бути під обстрілом лише зі стрілецької зброої — відстань до позицій бойовиків тут невелика, тому російські окупанти не ризикують вести обстріл з мінометів по цих українських позиціях, щоб не влучити по своїх.Однак, кажуть українські військові, по сусідніх позиціях ЗСУ бойовики з мінометів б’ють постійно.«Вихід міни чути за 3-4 кілометри», — розповідають бійці ЗСУ про ворожі обстріли.По позиціях же під Кримським, де відстань невелика, російські окупанти б’ють зі стрілецької та снайперської зброї.«На бойові чергування виходимо з повним захистом», — кажуть бійці ЗСУ про протидію бойовикам.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Поблизу окупованого Донецька волонтери з Вінниці встановили триметровий Герб України.
Поблизу прифронтової Мар’їнки на Донеччині волонтери встановили пам’ятний знак «Герб України».Пам’ятний знак висотою три метри і вагою шість тон встановили волонтери з Вінниці.Триметровий герб розташований на перетині доріг за кілька кілометрів від окупованої території. Волонтери та українські військові постійно проїжджають повз нього.Виготовлення пам’ятного знаку у вигляді тризубу ініціювали волонтери Андрій Сірак та Андрій Нечипорук. Волонтери багато часу проводять в зоні ООС і відчувають необхідність у таких національних символах на прифронтових автошляхах.



 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Російські окупанти Донбасу б’ють з нової снайперської зброї калібром, як у зеніток.

Так бійці ЗСУ, які тримають оборону на крайній українській позиції біля Кримського на Луганському фронті, кажуть, що в бойовиків після ротації з’явилась нова потужна зброя — снайперська гвинтівка «Сепаратист».Як кажуть бійці ЗСУ, калібр цієї гвинтівки 23 мм — такий, як у снарядів для зеніток.«Бруствер прошиває», — кажуть бійці ЗСУ про потужність зброї, якою їх обстрілюють тепер бойовики.Українські військові, які тримають оборону біля Кримського, запевняють, що попри потужну зброю російські окупанти на Донбасі панувати все одно не будуть.«Ми їх виженемо зі своєї землі», — певні українські бійці.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Украинские военные демонстрируют новые доказательства военного присутствия России на Донбассе.

Так, на одном из участков передовой бойцы ВСУ на брошенных позициях боевиков,собрали целый арсенал боеприпасов с российской маркировкой. Отмечается, что военные часто находят вещественные доказательства участия России в войне на Донбассе — провиант, экипировку, бронежилеты и боеприпасы, произведенные в стране-агрессоре. По словам военных, враг использует и запрещенные международными конвенциями противопехотные осколочные мины.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
В Зоне проведения операции Объединенных сил на Донбассе украинские военные нанесли сокрушительный артиллерийский удар по оккупантам в ответ на провокационные обстрелы.
Об этом сообщил в Facebook журналист и военный эксперт Юрий Бутусов.
«Вчера вечером подразделения 6-го мотострелкового полка 2-го корпуса ВС РФ открыли огонь из минометов по украинским войскам в районе Первомайска. Противник корректировал и вел огонь с позиций близ «31-го училища», в черте города, в населенном квартале. Спустя 30 минут после начала россиянами провокационного обстрела, украинская артиллерия открыла ответный огонь по нарушителям», — написал Бутусов.
«Украинские снаряды накрыли штаб мотострелкового батальона 6-го полка ВС РФ в «31-м училище»», — добавил он.
«Враг понес серьезные потери в боевой технике и личном составе. После этого обстрел украинских позиций прекратился», — уточнил Бутусов.По пока не проверенным данным,у противника 8-"двухсотых"
По бойцам сил ООС, противник применил вот такие ракеты - боевая часть 220 мм РСЗО "Ураган" с двигателем БМ-21 "Град" (данное фото ракеты сделано на месте обстрела подразделений 46-го батальона).
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
В «Азов» ми прийшли, щоб звільняти землю від окупанта.

Вінсент родом із Закарпатської області, за освітою – юрист. Він служить в «Азові» з початку російської агресії з 2014 року. Війна змусила Вінсента кардинально переглянути всі життєві плани та змінити роботу за юридичним фахом на військову справу. Улюбленою зброєю називає АГС, хоча за роки служби навчився вправлятися з різними видами озброєння. «Заїзжих «корінних жителів Донбасу» добре видно за їхніми артобстрілами», – говорить азовець про ворога, якому сьогодні полк «Азов» рішуче протистоїть на Світлодарській дузі.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Житель поселка Водяное под Мариуполем,рассказывает правду о жизни возле "русского мира".

Житель поселка Водяное под Мариуполем считает россиян хуже фашистов, которые постоянно наносят удары по мирному населению Украины.Мужчина не считает жителей страны-агрессора братьями, которые постоянно обстреливают поселок, что подтверждают побитые дома, воронки от снарядов и выбитые стекла. Также житель поселка рассказал, что ему некуда уехать из Водяного, но если бы была возможность, он не сделал бы это из принципа. "Я украинец, когда меня здесь убьют, они будут знать, что убили украинца", - объяснил он.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
рд.PNG
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
«Вони нас чекають», — бійці ЗСУ на передовій про мешканців окупованого Донбасу.

Українські бійці, які тримають оборону на передовій біля Бахмутської траси на Луганщині, впевнені, що перемир’я довгим не буде — бойовики зараз активно укріплюють свої позиції.Бійці ЗСУ ж від початку режиму тиші 21 липня пильність подвоїли — і раніше на цій ділянці фронту російські окупанти постійно намагались відібрати в українських військових панівні висоти за допомогою атак диверсійних груп, а під час режиму тиші бойовики певні, що відкривати вогонь першими бійці ЗСУ не будуть, тому й можуть російські окупанти вчинити провокацію будь-якої миті.Українські ж бійці впевнені, що ворог, прикриваючись мешканцями окупованого Донбасу, насправді тільки погрішує своє становище, бо цивільні російських окупантів ненавидять все більше.«Вони нас чекають», — кажуть бійці ЗСУ на передовій Луганщини про мешканців окупованого Донбасу.Надійно тримаючи оборону, українські військові, запевняють, готові звільнити окупований Донбас.«Перемога буде за нами», — впевнені українські армійці.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Зведення станом на 25 липня 2019 року

24 липня збройні формування Російської Федерації та її найманці дотримувалися сталого режиму припинення вогню.
За минулу добу втрат з української сторони не зафіксовано.
Від початку поточної доби Збройні Сили України дотримуються сталого режиму припинення вогню, тоді як збройні формування Російської Федерації та її найманці 1 раз порушили безстрокову заборону на використання будь-якої зброї.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ" противник здійснив один обстріл позицій Об'єднаних сил:
неподалік ПРИЧЕПИЛІВКИ – з ручного протитанкового гранатомету та великокаліберного кулемету.
В результаті ворожого обстрілу один військовослужбовець отримав поранення.
Об'єднані сили надійно контролюють противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Украинские военнослужащие ответным ударом сожгли опорный пункт членов НВФ.
В зоне ООС уничтожен опорный пункт подразделений НВФ. Украинские военнослужащие нанесли точный удар по противнику в ответ на многократные нарушения достигнутых в Минске договоренностей. Об этом сообщил военнослужащий ВСУ Иван Савельев.По словам Савельева, украинские военнослужащие ответным ударом сожгли ВОП. Количество ликвидированных и раненых оккупантов пока неизвестно.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Полтысячи обстрелов за трое суток...

После непродолжительного затишья враг снова нарушил режим прекращения огня. Пророссийские наемники из автоматического гранатомета обстреляли позиции украинских защитников неподалеку Крымского. Один военный ранен.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Беспокоящий огонь и видео фейки: враг на передовой продолжает провокации...

Обстрел КПВВ Марьинка наших военных не удивил. Несмотря на перемирие, боевики время от времени открывают так называемый беспокоящий огонь. Цель одна - спровоцировать на ответ. Также боевики снимают видео, затем загружают в социальные сети и говорят, что украинские военные не соблюдают перемирие.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Зведення станом на 07:00 3 серпня 2019 року
2 серпня ворог десять разів порушував режим припинення вогню. Збройні формування Російської Федерації та її найманці обстрілювали позиції наших підрозділів із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «СХІД» противник здійснив чотири обстріли позицій Об’єднаних сил:
поблизу НОВОСЕЛІВКИ ДРУГОЇ — з ручного протитанкового гранатомету;
двічі поряд БОГДАНІВКИ — зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;
околиці ПАВЛОПІЛЯ — зі стрілецької зброї.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «ПІВНІЧ» позиції наших захисників були обстріляні 6 разів:
двічі неподалік НИЖНЬОТЕПЛОГО — з великокаліберних кулеметів;
в районі населеного пункту ЛУГАНСЬКЕ — з автоматичного гранатомету, великокаліберного кулемету та стрілецької зброї;
поблизу СВІТЛОДАРСЬКА — з великокаліберного кулемету;
два рази поряд ПІВДЕННОГО — з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.
За минулу добу внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець отримав поранення.
Від початку поточної доби ворог два рази обстріляв позиції Об’єднаних сил.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «ПІВНІЧ» противник здійснив дваобстріли позицій Об’єднаних сил:
неподалік КРИМСЬКОГО — зі стрілецької зброї;
поряд МАЙОРСЬКА — з підствольного гранатомета та стрілецької зброї.
В результаті ворожого обстрілу один військовослужбовець отримав поранення.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Зведення станом на 07:00 3 серпня 2019 року
2 серпня ворог десять разів порушував режим припинення вогню. Збройні формування Російської Федерації та її найманці обстрілювали позиції наших підрозділів із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «СХІД» противник здійснив чотири обстріли позицій Об’єднаних сил:
поблизу НОВОСЕЛІВКИ ДРУГОЇ — з ручного протитанкового гранатомету;
двічі поряд БОГДАНІВКИ — зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;
околиці ПАВЛОПІЛЯ — зі стрілецької зброї.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «ПІВНІЧ» позиції наших захисників були обстріляні 6 разів:
двічі неподалік НИЖНЬОТЕПЛОГО — з великокаліберних кулеметів;
в районі населеного пункту ЛУГАНСЬКЕ — з автоматичного гранатомету, великокаліберного кулемету та стрілецької зброї;
поблизу СВІТЛОДАРСЬКА — з великокаліберного кулемету;
два рази поряд ПІВДЕННОГО — з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.
За минулу добу внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець отримав поранення.
Від початку поточної доби ворог два рази обстріляв позиції Об’єднаних сил.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «ПІВНІЧ» противник здійснив дваобстріли позицій Об’єднаних сил:
неподалік КРИМСЬКОГО — зі стрілецької зброї;
поряд МАЙОРСЬКА — з підствольного гранатомета та стрілецької зброї.
В результаті ворожого обстрілу один військовослужбовець отримав поранення.
Режима тишины как и не было: на фронте продолжаются обстрелы, один раненый...

На передовой ранено украинского военного. Российские оккупанты открывали огонь 5 раз, атаковали и Донецкий и Луганский направления. Наемники обстреливали позиции украинских армейцев из гранатометов различных систем, крупнокалиберных пулеметов и стрелкового оружия. Крайне позиция украинских армейцев находится вплотную к оккупированной Александровке, в окрестности Донецка.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Боевики на Приазовье атакуют зажигательными пулями и минами...
Боевики на Приазовье пытаются поджечь сухую траву вокруг позиций украинских армейцев. Несмотря на формальное действие перемирия, которое никто не отменял, в полях раздаются разрывы 82-миллиметровых мин и взрываются снаряды из реактивных, противотанковых гранатометов.
 
Зверху