Хроника борьбы с российской аннексией и оккупацией

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
На Донбасі український снайпер ліквідував російського підполковника.

На Донбасі український снайпер ліквідував підполковника збройних сил Росії. Йдеться про 36-річного Кагиза Манакова. Про це інформує International Human Rights Community – Special Monitoring Mission. Його тіло доставили у Ростов. Про це повідомили 24 серпня.
“У госпітальну установу ЮВО ВС РФ в м Ростов (РФ) з тимчасово-окупованій території ОРДЛО доставлено тіло Манакова Кагиза Олександровича, підполковника ВС РФ, 1985 року народження”, — йдеться в повідомленні. До слова, він ще й був заступником начальника курсу спеціальної підготовки 54 центру підготовки розвідувальних підрозділів збройних сил Росії “Владикавказ”. Причина смерті – несумісне з життям одиночне кульове поранення.
Снимок.PNG


Джерело: https://dilo.net.ua/novyny/na-donbasi-ukrayinskyj-snajper-likviduvav-rosijskogo-pidpolkovnyka/
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Морська піхота України...
Проведе в останню путь, відспіває, поховає і проведе поминки.
Завжди у авангарді ритуальних послуг для російських окупантів і їх посіпак!
 
Останнє редагування:

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Ситуація на Донбасі різко загострилася, поранено 10 воїнів. Зеленський демонстративно ніяк не коментує агресивні дії РФ.

Обстановка на фронті різко загострюється. З 1 серпня по 8 вересня втрати українських військ становлять 16 осіб загиблими, серед якиз 9 - з бойових причин, і 7 – з небойових. Про це в Facebook повідомив головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.
"Різко загострюється обстановка на фронті - в результаті численних обстрілів по всій лінії фронту поранені й отримали бойові травми 10 українських воїнів. З 1 серпня по 8 вересня втрати українських військ становлять 16 осіб загиблими, в тому числі 9 - із бойових причин, і 7 - із небойових. Причини бойових втрат: 7 - загиблих в результаті вогню зі стрілецької зброї і снайперів, 2 - в результаті влучання протитанкового ракетного комплексу", - йдеться в повідомленні.
За словами Бутусова, з 1 серпня по 8 вересня втрати ООС становлять 40 осіб пораненими, в тому числі 36 з бойових причин (в основному осколкові поранення в результаті вогню артилерії, мінометів, гранатометів), і 4 - з небойових.
Крім того, додав журналіст, є інформація, що від 8 до 10 українських воїнів дістали контузії, поранення і бойові травми.
"Росія завдає дедалі частіші і прицільніші удари по українських воїнах і по населених пунктах - тільки за 7 вересня місія ОБСЄ нарахувала 1500 "порушень перемир'я" за один день. Дані ОБСЄ неповні, великі ділянки лінії фронту вони просто не можуть контролювати через обмежені можливостей місії, адже росіяни не дають їм організувати повноцінний моніторинг вдень і вночі", - зазначив Бутусов. Журналіст підкреслив, що зміна командування ООС не привела до скорочення напруженості і масштабу перестрілок, тому що обстріли провокуються саме російським командуванням.
Протягом липня-серпня російська артилерія завдала прицільні удари по командно-спостережних пунктах і тилових базах чотирьох українських батальйонів зі складу 57,58, 28, 25 бригад.
"Однак за розпорядженням Офісу Президента українська артилерія поки не завдала жодного адекватного удару по російських штабах такого ж рівня. Це дає окупантам впевненість у своїх силах і провокує подальшу ескалацію.
Слід зазначити, що керівництво України демонстративно ніяк не коментує агресивні дії Росії і втрати українських воїнів. Верховний Головнокомандувач Володимир Зеленський, глава Офісу Президента Андрій Єрмак ніяк не коментують загострення на фронті. Президент Зеленський, який раніше часто прилітав на фронт з візитами для проведення фотосесій, після початку обстрілів жодного разу не відвідав українські позиції, не був на місцях обстрілів, і не зробив жодної заяви, навіть після обстрілу окупантами українського міста Авдіївка", - зазначив головний редактор Цензор.НЕТ.
За його словами, ситуація на фронті вимагає серйозного аналізу і прийняття більш активної тактики, яка покаже російському командуванню, що це загострення дорого обійдеться ворогові.
"Будь-яку дипломатію Путін сприймає як слабкість, Росія розуміє тільки одну мову - гаубичні снаряди та мінометні міни", - резюмував Бутусов.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
8 сентября войска РФ обстреляли окрестности Марьинки с применением миномета калибра 120 мм и повредили гражданскую инфраструктуру.
Украинская сторона СЦКК сообщает об обстреле со стороны вооруженных формирований РФ мирных населенных пунктов вдоль линии разграничения с применением запрещенных п. 2 дополнения к Комплексу мер по выполнению Минских соглашений от 12.02.2015 видов вооружения, которые несут прямую угрозу жизни и здоровью мирного населения.
"8 сентября 2021 г., с 23:00 до 23:16, российско-оккупационные войска осуществили обстрел с применением миномета калибра 120 мм окраине н. п. Марьинка", - сказано в сообщении.
Отмечается, что наблюдательной группой украинской стороны СЦКК была проведена верификация последствий указанного обстрела, в ходе которого были установлены и задокументированы факты нарушения Минских договоренностей, а именно были зафиксированы повреждения гражданской инфраструктуры (повреждение стены здания, прилегающей территории).
Указанные действия вооруженных формирований Российской Федерации свидетельствуют о нежелании соблюдать режим прекращения огня и подвергают местное население опасности.
"Обо всех нарушениях режима прекращения огня Украинская сторона СЦКК сообщила СММ ОБСЕ", - добавили в штабе.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Увечері, 8 вересня, збройні формування Російської Федерації вдалися до чергового порушення режиму припинення вогню та здійснили обстріли позицій українських захисників у районі населеного пункту Кряківка.
У відповідь українські захисники відкривали вогонь з незаборонених Мінськими домовленостями зразків озброєння.
Після обстрілу шестеро захисників було обстежено лікарями військово-медичного госпіталю та встановлено попередній діагноз – акубаротравма. Для детального обстеження та встановлення кінцевого діагнозу військовослужбовців, які отримали травми – направлено до ВМКЦ Північного регіону м. Харків. Стан здоров’я захисників – задовільний.
Українські військовослужбовці контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Сьогодні, 9 вересня, збройні формування Російської Федерації вдалися до чергового порушення режиму припинення вогню та здійснили обстріли позицій українських захисників у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід".

В результаті ворожого вогню один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав вогнепальне поранення. Після надання першої медичної допомоги пораненого транспортували до лікувального закладу. Стан його здоров’я - тяжкий. Українські військові контролюють ситуацію в районі проведення операції Об'єднаних сил.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині: використовували заборонені міномети.

Оперативно-слідча група СБУ, яка працювала біля лінії зіткнення на Луганщині, потрапила під обстріл бойовиків «ЛНР». Співробітників спецслужби «накрило вогнем» під час роботи в Трьохізбенці. Там офіцери СБУ збирали докази, що підтверджують вину найманців в обстрілах мирних населених пунктів вздовж лінії розмежування. За оперативною інформацією, бойовики стріляли із заборонених «Мінськими угодами» великокаліберних мінометів. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих. Наразі українська спецслужба продовжує збирати докази у кримінальному провадженні за фактом вчорашнього обстрілу українських позицій. Це вже 64 провадження з початку року, яке СБУ відкрила за фактом обстрілів лише у Луганській області. Нагадаємо, що російські окупаційні війська ввечері 8 вересня обстріляли район тубдиспансеру в селі Трьохізбенка Щастинського району Луганської області. Вони використовували заборонене Мінськими угодами великокаліберне озброєння. Внаслідок атаки зазнали поранень шестеро українських військовослужбовців. Крім того, застосована ворогом артилерія калібру 122 мм влучила у цивільні об’єкти та пошкодила житлові багатоповерхові та приватні будинки мешканців села Трьохізбенка. Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт, що заподіяв тяжкі наслідки) триває під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Загострення на Донбасі.
Російські найманці поцілили в українського військовослужбовця, ще шестеро наших захисників отримали контузію.
Із важкого озброєння бойовики обстріляли район залізничної станції Скотувата на Донеччині — снаряди влучили у приватні будинки.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Фронт в Луганской и Донецкой областях: такого количества обстрелов не фиксировали давно...

Адский фронт: такого количества обстрелов наши наблюдатели не фиксировали с 2016-го года. Тяжелыми пушками оккупанты утром и вечером били и на Луганщине и в центре Донецкой области. У Песков – ранен боец. Российские артиллеристы в который раз перепахали окраины Верхнеторецкого.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
 
Зверху