Хроника борьбы с российской аннексией и оккупацией

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
По Сумах... Кацапів вибили в сторону Конотопа...
Спалили газ 66 з мінометом "василёк"
Захоплено 2 одиниці САУ "С1
2 газ 66 з 2 васильками

 

NORD_10

ветеран форуму
надійна команда
Російські окупанти захопили аеропорт у Гостомелі, що поряд з Києвом
Новини Цензор.НЕТ Події
Російські окупанти захопили аеропорт у Гостомелі, що поряд з Києвом
Російські окупанти захопили контроль над аеропортом у Гостомелі, що знаходиться менш ніж у 10 км від Києва.
Про це повідомив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі УП, повідомляє Цензор.НЕТ.
Подоляк повідомив, що українські підрозділи Збройних Сил після запеклих боїв утратили контроль над аеропортом "Гостомель".
О 17 годині штаб ЗСУ повідомив, що 20 вертольотів КА-52 та Мі-8 Російської Федерації висадили десант на аеродромі Гостомель, ведеться бій.
"20 вертольотів Ка-52 та Мі-8 висадили десант на аеродромі Гостомель. Ведеться бій", - повідомив речник ЗСУ.
Окупанти почали атакувати Гостомель ще в першій половині дня. Але тоді атака була відбита.
"Гостомель дав бій противнику, збили три гелікоптери з тридцяти чотирьох. Працювала російська штурмова авіація, винищувачі і гелікоптери. Ми були змушені нанести артилерійський удар по аеропорту, на якому висадився ворожий десант. Бригада перегрупувалася. Дані про втрати уточнюються, по результату бою вдалося зберегти максимум живої сили. Усі деталі згодом. Слава Україні!", - йдеться у повідомленні бригади. Джерело: https://censor.net/ua/n3318864
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Снимок.PNG
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
FNHRgurWYAciKzJ.jpg
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Усім доброго!
Слава Україні!
І так, пройшло ДЕСЯТЬ ДНІВ!!! війни, яку без оголошення почало ху...ло з ерефії. Так сталося, що в мене дійсно не було часу робити світлини у цій болючій темі, за що прошу пробачення! Але, сьогодні, а тобто зараз, я поділюся аналізом подій за десять днів війни, люб"язно наданим військовім аналітиком, який дозволив мені це зробити замість нього...
Україна перемолола половину боєздатного війська Росії: аналіз... Скільки було задіяно... Скільки залишилося...
Північ, напрям дій – Київ:
Орловсько-Воронезький ОН:
12 БТГр, зокрема для нарощування зусиль з території Білорусі – 2 БТГр 2 мсд;
у резерві – 3 БТГр (76, 98 та 106 вдд);
у м. Клинці – 2 БТГр 144 мсд;
в оперативному резерві – 5 БТГр в м. Єльня.
Північний Схід, напрям дій – Харків:
у Воронезькій обл. – 8 БТГр 4 тд та 3 мсд.
Схід, напрям дій – Мелітополь:
Донецький ОН:
ДНР/ЛНР та Ростовська обл. – 15 БТГр:
сепари – 6 БТГр, 3 БТГр від 150 та 20 мсд;
резерв – м. Темрюк 1 БТГр 810 обрмп.
Південь, напрям дій – Мелітополь:
Кримський ОН:
12 БТГр від 22 АК;
для нарощування зусиль – 6 БТГр від 58 та 49 армій.
У складі угруповання вторгнення могло бути:
до 40 БТГр (танкових – 16, мотострілецьких – 24), що мають 736 танків, 1152 БМП, 864 САУ та РСЗВ та 33,6 тис. солдатів та офіцерів. У подальшому угруповання було нарощено до 53 БТГр (19 танкових та 34 мотострілецьких), котрі мали у своєму складі 929 танків, 1588 БМП, 1158 САУ та РСЗВ та 45,4 тис. солдатів та офіцерів.
Виходить таке:
Сухопутні війська ЗС РФ мають чисельність 280000 та організовані в 10 дивізій, 118 бригад та 4 воєнні бази. Матимемо на увазі 73 бригади, котрі не ведуть бій, тобто не ходять в атаку (ракетні, зв’язку, РХБЗ, РЕБ, зрбр, розвідувальні, інженерні, МТЗ та воєнної поліції), кулеметно-артилерійську дивізію та дивізію на Курильських островах, котрі точно не приїдуть сюди. На всі 73+2 та тих, хто має боронити запоребрик в інших місцях, припаде десь відсотків 60%, тобто нам лишається десь 100-110 тисяч бійців. Відкинемо 4 академії, 8 військових вишів, 4 військові бази за кордоном, штаби та установи тилу, то лишиться тисяч 65-70. Раз 45 тисяч вже у нас, десь є ще 20-25. Зауважимо, що все це шапіто укомплектовано персоналом відсотків на 80.
По озброєнню:
Забезпеченість має бути відсотків 75-80, з них справного – 80-90, з усього цього, новітніх зразків (по Шойгу) – 70%. Загалом спроможно їздити і стріляти одночасно 60-70%, з них новітніх зразків – 40-50%. На наших теренах присутні від наявного в РФ десь до половини танкопарку, парку ББМ, десь так само по САУ та РСЗВ.
Сухий залишок такий:
Противник ще має 15-20 тисяч бійців, десь є 400-450 танків, під 1300 ББМ. Але знову ж, таки є одне АЛЕ: в Україні ВЖЕ присутні ВСІ дивізії СВ ЗС РФ, більшість зазнала втрат, а деякі сформовані ними БТГр розгромлені до стану, де неможливе відновлення боєздатності. СВ ЗС РФ ще спроможні генерувати нові сили, але це будуть не кращі за своєю навченістю та боєздатністю сили.
Що можно з цього приводу пояснити:
не розслаблятися, боротьба триває;
найбільш боєздатні сили противника або перестали існувати, або приведені в небоєздатний стан;
БМД, що сьогодні догорають в Бучі і під Гостомелем, – оперативний резерв північного угруповання ворога (98 вдд, котру ми ще в 2014 били під Луганським аеропортом, зокрема львівський десант у рукопашних двобоях, та 106 вдд), тобто йде така п’янка, коли останній огірок ворогом вже порізано.
З приємного:
Невимовно потішила піхота кошового отамана Сірка, котра обнулила мегасуперпуперелітну Кантемирівську дивізію, вітаю комбрига із Зіркою Героя України, цілком заслужене визнання;
нормально так під Черніговом та під Києвом від наших оборонців вихопила і не менш елітна Таманська дивізія, що розкинула людьми і технікою між нашими фортецями по всім 150 км.
З неприємного:
Важка обстановка на півдні. По старим методичкам можуть в Херсоні створити черговий ХНР (особисто сподіваюся, що буде створено Хєр_На_Рило). Передумови до цього створюються. Мелькнула інфа про підвіз через Крим кримінальників з подальшим їх випуском «на вільні хліба» в напрямку на Миколаїв та Одесу, тобто створюватиметься осередок кримінальної нестабільності. Дуже розраховую на пильність українців та майстерність ТрО і сил безпеки.
МОРАЛЬ:
Іншої армії з іншими контрактниками в РФ немає, ми перемололи до половини всього боєздатного (Пентагон каже, що в операцію вкинуто 90% наявних сил і засобів стовреного минулогого року угруповання, а формування іншого не спостерігається; врахуємо тут же, що те, що було на Далекому Сході, в Забайкаллі і за Уралом, вже тут, а іншого там – склади і бази, а їх ще треба розгорнути).
Напружимось ще трохи, сили агресора – на ісході, 2-3 доби – і час гнати ворога якнайдалі. Прошу не вважати мої цифри і висновки істиною в останній інстанції.
Дуже дякую автору інформативно-аналітичного аналізу Віктор Кевлюк за надану інформацію.

З повагою до усіх користувачів нашого вельмишановного форуму!

 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Оперативна інформація станом на 24.00 06.03.2022 щодо російського вторгнення...

Завершилася одинадцята доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.
Противник продовжує наступальну операцію проти України, зосереджуючи основні зусилля на оточенні міст Київ, Харків, Чернігів, Суми та Миколаїв, виході на адміністративні кордони в Луганській та Донецькій областях, створенні сухопутного коридору з ТОТ АР Крим в напрямку Маріуполь – Новоазовськ.
Кінцевої мети протягом одинадцяти діб окупаційних дій загарбники не досягли.
Угруповання ворога перейшло до накопичення ресурсів для штурму Києва.
Одночасно окупанти не полишають спроб здійснити підготовку до наступу на Поліському, Сіверському, Донецькому, Таврійському напрямках.
На Поліському напрямку противник намагається встановити повний контроль над містами Буча та Ірпінь і наблизитись до столиці України.
В районі міста Ірпінь ворог здійснює висування танкових та мотострілецьких підрозділів.
З території Республіки Білорусь через Чорнобильську зону відчуження продовжується постачання палива та інших матеріальних засобів для окупаційних військ.
На Сіверському напрямку окупанти намагаються забезпечити тактичну перевагу для виходу до східних околиць Києва через Броварський і Бориспільський райони, а також встановлення контролю над містами Чернігів та Суми.
Після нанесення підрозділами Збройних Сил України вогневого ураження по місцях скупчення ОВТ противника у районах Нова Басань та Скрипалі, противник поніс значних втрат, здійснює передислокацію додаткових сил для поповнення живої сили та техніки.
На Таврійському напрямку окупанти силами до трьох БТГр ведуть наступ у напрямку міста Запоріжжя. Ворогу вдалось відновити рух потягів по Антонівському залізничному мосту через р. Дніпро.
Крім того, триває просування підрозділів противника у північно-східному напрямку вздовж р. Інгул. БТГр форсувала річку та зайняла н.п. Кашперо-Миколаївку.
Угруповання сил оборони продовжує вести оборонну операцію на Південному, Східному та Північному напрямках. В ході ведення бойових дій звільнено м. Чугуїв. Окупантам нанесено великих втрат в особовому складі та техніці. Знищено командира 61-ї окремої бригади морської піхоти ЗС РФ підполковника Дмитра Сафронова та заступника командира 11-ї окремої десантно-штурмової бригади ПДВ ЗС РФ підполковника Дениса Глєбова.
 

Tourist+

Мисливець
Не знаю фейк или нет. Взято у Романенко Юрий. 10 или 11 марта, на Черниговщине, банда орков ворвалась в дом руководителя Репкинского районного общества охотников Кульгейко Анатолия Ивановича. Потребовали от него списки охотников, очевидно - для последующих репрессий. В ответ Анатолий Иванович послал русский корабль нах@й и взорвал ручную гранату. Погиб сам и отправил в ад несколько фашистов. Мокшане своих 200-х и 300-х забрали. Героя похоронили в Репках.
 

жестянщик

ветеран форуму
надійна команда
Не знаю фейк или нет. Взято у Романенко Юрий. 10 или 11 марта, на Черниговщине, банда орков ворвалась в дом руководителя Репкинского районного общества охотников Кульгейко Анатолия Ивановича. Потребовали от него списки охотников, очевидно - для последующих репрессий. В ответ Анатолий Иванович послал русский корабль нах@й и взорвал ручную гранату. Погиб сам и отправил в ад несколько фашистов. Мокшане своих 200-х и 300-х забрали. Героя похоронили в Репках.
Так, на жаль це правда...

Снимок.PNG
 
Зверху